Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [VIII kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 14 września, 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10210)

Arkadiusz.Czerepach 09.09.2019 09:46

[VIII kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 14 września, 20:00

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/U83YMLIZR2/1.jpg

Aktualna tabela:

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/U83YMLIZR2/2.jpg

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/U83YMLIZR2/3.jpg

A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

http://fotowrzut.pl/tmp/upload/U83YMLIZR2/4.jpg

Zapraszam do dyskusji

:tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca: :tsw_raca:

BlurgH 09.09.2019 10:38

Jeżeli któryś z naszych piłkarzy nie popełni znowu jakiegoś karygodnego babola, to mamy IMHO szansę na komplet punktów.

Maine_Coon 09.09.2019 11:37

2:6
10 znacków

funkykoval 09.09.2019 12:23

Ja to zawsze boję się meczów Wisły z drużynami z dołu tabeli - w zeszłym sezonie na Miedzi i Sosnowcu za bardzo się nie wzbogaciliśmy - 4 pkt na 12 możliwych..... dramat

AS82 09.09.2019 12:30

Ciekawe mecze w tej kolejce. Korona ma nowego (starego) trenera , żeby się nie spięli na nas. Stawiam 1-0 dla Wisły , gol - Wojtkowski ;)

Karherop 09.09.2019 13:52

Zapewne każdy życzy sobie powtórki z wiosny. Piękny mecz i całkowicie rozmontowana obrona Korony. Jeśli wskoczymy na taki poziom to Kielce pekna.
Typuje jednak skromne 1:3 gole Kuba, Basha i Chuca

FraMat 09.09.2019 14:32

Znowu nieuzasadniony optymizm.
Koroniarze grali ostatnio na zwolnienie Lettieriego i swój cel osiągnęli.
Też mają niezłych i ambitnych grajków (jak na ekstraklasę).
Będą zdecydowanie chcieli odbić się od dna i pokazać, że wszystkiemu był winien trener.
3:2 dla Korony jest całkiem możliwe, tak jak i 2:3.

s1mone 09.09.2019 15:09

Będzie hokejówka, jakieś 2:4 albo coś w ten deseń. Mam szczerą nadzieję, że dla nas :D

Wehrmacht 09.09.2019 16:58

Mecz z Zagłebiem patrzac na tabele i obecną wtedy chwile był meczem z nozem na gardle, musielismy wygrac. Teraz juz noza na gardle nie mamy, ale znow przydałoby sie wygrać, by przełamać serie wyjazdową bez zwyciestwa i żeby złapać oddech na kolejke czy 2 i by mecz z Płockiem był już o takie pełne odetchnięcie i spokoj przed derbami.

wolfy 09.09.2019 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1542905)
Znowu nieuzasadniony optymizm.
Koroniarze grali ostatnio na zwolnienie Lettieriego i swój cel osiągnęli.
Też mają niezłych i ambitnych grajków (jak na ekstraklasę).
Będą zdecydowanie chcieli odbić się od dna i pokazać, że wszystkiemu był winien trener.
3:2 dla Korony jest całkiem możliwe, tak jak i 2:3.

Nie wiem jak z ambicją, ale mają żenująco słabych piłkarzy. Co nie znaczy że będzie to łatwy mecz, ale są żałośnie słabi jeżeli chodzi o umiejętności. Po prostu dno. Z zeszłorocznej drużyny nie zostało nic (12 wymienionych).

Mają już w ogóle trenera?

Arkadiusz.Czerepach 09.09.2019 22:43

Lettieri juz nie pracuje ? nie sledze losów innych drużyn niż nasza

szkoda chłopa , ale i tak sie długo utrzymał w tej lidze

!!IRIVER!! 10.09.2019 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1542902)
Ja to zawsze boję się meczów Wisły z drużynami z dołu tabeli - w zeszłym sezonie na Miedzi i Sosnowcu za bardzo się nie wzbogaciliśmy - 4 pkt na 12 możliwych..... dramat

Chyba nawet na 18. ;)

St Yabol 10.09.2019 08:49

Błaszczykowski prawdopodobnie do końca miesiąca nie zagra.

Adenalix 10.09.2019 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1542912)

To tylko pokazuje jak debilne wnioski wyciąga się w naszej kopanej gdy drużynę dopada kryzys sportowy.

wolfy 10.09.2019 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1542912)

Został oficjalnie zwolniony po meczu z Jagiellonią, ale potem w Kielcach skapnęli się że będą musieli mu zapłacić i zaczęli kombinować. Pzestałem to śledzić.

Dlatego m.in. rozśmieszyła mnie teza FraMata że nie są tak słabi jak by wskazywała ich gra, bo są. Nawet gorsi. Co nie oznacza że się na boisku położą.

Lettieri i tak fajnie to poukładał, ale nie nauczy tego drewna przyjmować, strzelać czy dośrodkowywać. Strasznie głupia decyzja.

Książę Palownik 10.09.2019 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1542916)

Lettieri i tak fajnie to drewno poukładał, ale nie nauczy tego drewna przyjmować, strzelać czy dośrodkowywać. Strasznie głupia decyzja.

Powiem Ci, że widzę to podobnie. Korona nie raziła jakąś dezorganizacją, tylko po prostu brakiem umiejętności indywidualnych. Najlepsze jest to, że w meczu z Jagą przed stratą drugiej bramki prezentowali się w bardzo poukładany sposób. No ale ta druga bramka to jest właśnie ich styl: farfocel, brak umiejętności podania na 10 metrów.

Ich nikt już lepiej nie ustawi i z tego drewna pałacu nie zbuduje. My tam musimy wygrać i tyle.

funkykoval 10.09.2019 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1542913)
Chyba nawet na 18. ;)

A to z ujęciem rundy dodatkowej - najgorsze jest to, że gdybyśmy wygrali 1 mecz zamiast remisować/przegrywać bylibyśmy w górnej ósemce.....

Jak dla mnie Korona to najpoważniejszy kandydat do spadku, podobnie jak beniaminkowie. Arkę Zieliński ogarnie i szkoda, że nie graliśmy z nimi na początku sezonu jak byli w ciemnej dupie....

W sumie to wg mnie pewniacy w górnej 8 - Legia, Amika, Jagiellonia, Pogoń i Lechia.

O pozostałe 3 miejsca walczyć będą: Wisła, Śląsk, Somsiadka, Górnik, Piast - ewentualnie jeżeli w miarę szybko się ogarną to Płock i Lubin.

Będzie ciężko - dlatego warto byłoby przed derbami zgarnąć 4 punkty z wyjazdów do Kielc i Płocka

wolfy 10.09.2019 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1542917)
Powiem Ci, że widzę to podobnie. Korona nie raziła jakąś dezorganizacją, tylko po prostu brakiem umiejętności indywidualnych. Najlepsze jest to, że w meczu z Jagą przed stratą drugiej bramki prezentowali się w bardzo poukładany sposób. No ale ta druga bramka to jest właśnie ich styl: farfocel, brak umiejętności podania na 10 metrów.

Ich nikt już lepiej nie ustawi i z tego drewna pałacu nie zbuduje. My tam musimy wygrać i tyle.

Ja się zgadzam, napisałem to samo komentując "dojrzałość taktyczną" drużyny Mamrota. Korona była lepiej ustawiona, ale materiał ludzki to mają na pierwszą ligę i to raczej na środek tabeli. Widzę że wielu nie w temacie, ale wymienili coś koło 12 zawodników i to raczej nie na lepszych... Tym bardziej śmieszy mnie stała wymówka "drużyna gra przeciw trenerowi". Sprawdźcie sobie jakie zatrważające statystyki ma Cebula, a on tam jest teraz jednym z liderów.

Dla mnie Lettieri to top 5 trenerów ekstraklasy, obok Brosza. Ale w końcu tragiczbe zarządzanie i materiał ludzki go pogrążyły.

Napiszę tak - działacze Korony zrobili absolutnie wszystko żeby nam ułatwić zadanie. Jeżeli drużyna Stolarczyka tego nie wykorzysta będą frajerami, a to się później może zemścić. Nie liczę na piękny mecz i wysokie zwycięstwo, ale trzy punkty to konieczność.

MaxiKaz 10.09.2019 12:22

Wiadomo coś kiedy bilety będą dostępne na wyjazd do Kielc?

Szneka 10.09.2019 12:57

Korona tak samo jak AGKś to rywale z którym zawsze mamy pod górkę. oby zeszłoroczne 6-2 było dla nas dobrą zmianą. Jeśli bez Kuby to Drzazga na skrzydło i znowu hattrick proszę.

funkykoval 10.09.2019 15:11

https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...24605690482693

wolfy 10.09.2019 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1542924)
Korona tak samo jak AGKś to rywale z którym zawsze mamy pod górkę. oby zeszłoroczne 6-2 było dla nas dobrą zmianą. Jeśli bez Kuby to Drzazga na skrzydło i znowu hattrick proszę.

Sportowo są bardzo słabi, ale bez zaangażowania i walki tego nie wygramy. To oczywiste.
Korona nie leżała nam nigdy, ale proces erozji kadry i zastępowania słabych piłkarzy jeszcze słabszymi musiał kiedyś źle się skończyć. Są słabi, trzeba ich przycisnąć.

FraMat 10.09.2019 15:59

oby się spełniło.
Piszą wszyscy tak, jakbyśmy my sportowo byli bardzo silni.
Nie jesteśmy.

wolfy 10.09.2019 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1542928)
oby się spełniło.
Piszą wszyscy tak, jakbyśmy my sportowo byli bardzo silni.
Nie jesteśmy.

Ale jesteśmy lepsi od Korony. To może być aktualnie najsłabsza drużyna ligi.

Adamik 10.09.2019 17:01

Piłkarsko lepsi ale efekt nowej miotły w tej lidze zawsze jest jakimś bodźcem + kontuzja Kuby który będzie miał przerwę pewnie w najbliższym meczu, a jeśli się potwierdzą prognozy to może się nawet na derby nie wyrobić. To w kwestii obaw. Jeśli jednak mówić o plusach - trudno wyobrazić sobie lepszego rywala by w końcu się przełamać w meczach wyjazdowych. Znów wrócę do tego co pisałem po poprzednim meczu - muszą się uruchomić kolejne opcje w ataku i wtedy będzie dobrze.

Pele77 13.09.2019 13:09

Myślę że trzeba w końcu wygrać na wyjeździe. To jest jeden z najłatwiejszych wyjazdów w tym sezonie patrząc na okoliczności i jeśli znowu mamy nie wygrać to stracę jakiekolwiek nadzieję na to że uda nam się uzbierać w tym sezonie 20 pkt na wyjazdach, a wg mnie wedle naszego potencjału to powinien być nasz plan minimum jeśli chodzi o mecze poza Krakowem.

Jagul 13.09.2019 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1542933)
Ale jesteśmy lepsi od Korony. To może być aktualnie najsłabsza drużyna ligi.

Od Sosnowca w tamtym sezonie też byliśmy lepsi i trzykrotnie boisko to zweryfikowało na naszą niekorzyść.

Wygrać. W byle jakim stylu ale wygrać.

wolfy 13.09.2019 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adamik (Post 1542935)
Piłkarsko lepsi ale efekt nowej miotły w tej lidze zawsze jest jakimś bodźcem + kontuzja Kuby który będzie miał przerwę pewnie w najbliższym meczu, a jeśli się potwierdzą prognozy to może się nawet na derby nie wyrobić. To w kwestii obaw. Jeśli jednak mówić o plusach - trudno wyobrazić sobie lepszego rywala by w końcu się przełamać w meczach wyjazdowych. Znów wrócę do tego co pisałem po poprzednim meczu - muszą się uruchomić kolejne opcje w ataku i wtedy będzie dobrze.

Nie wiem jak z tym efektem nowej miotły, nadal nie mają nowego trenera. W meczu z nami poprowadzi ich tymczasowy.

Jagul - Ameryki nie odkryłeś, to samo wcześniej napisałem. Jakkolwiek wygrać, byle wygrać. Nie stać nas na porażkę z Koroną, trzeba punktować z outsiderami. Również dlatego, że sami nie jesteśmy super mocni i później frajersko straconych punktów może nam zabraknąć.

gizmowisla 13.09.2019 17:26

Moze ten Czuka wkoncu cos zagra , mialbyc takim rodzynkiem w lide , a tu oprocz raz przykladowo i instynktownie dostawionej nodze z gornikiem to niczym nie zachwycil , zreszta tak samo jak ten drugi jego ziomek , wyjdziemy pewnie z Bashą tzn ze bedzie hsmulec w srodku duzy , licze na Vukana i dalsza forme Brozia

Adrio 14.09.2019 15:51

0-3 Brozio Wojtkowski i Chuca

takie mecze musimy wygrywać mimo iż gramy bez Kuby. Korona gra beznadziejnie jak zawsze, my musimy gryźć trawę i zapierniczać na boisku bo to na pewno będzie trudny mecz oby przerwa reprezentacyjna dobrze wpłynęła na zgranie zespołu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl