![]() |
Kibice współwłaścicielami Wisły Kraków S.A.
Z radością zawiadamiam, że - trzymając jak zwykle rękę na pulsie - w dniu dzisiejszym odnotowałem wpis w KRS dotyczący (m.in.) zarejestrowania przez sąd podniesienia kapitału zakładowego Wisły Kraków S.A. o kwotę 4.000.000,00 zł.
Oznacza to, że nie pozostaje nam nic innego, jak czekać na listonosza z akcjami, ponieważ zarząd może je wreszcie ważnie wystawić. P.S. Dziennikarzu, nie bądź świnia, podaj źródło informacji jak ją przepiszesz ;) |
Cytat:
Fajnie będzie dostać te akcje, choć nie ma w tym żadnej winy Wisły to fakt przeciągania powodywał jednak spore zniecierpliwienie. Czy ktoś wie jak wygląda kwestia(proces) ewentualnej sprzedaży? |
Cytat:
Mniejsza o to. Cytat:
|
Zadnych akcji nikt nie dostanie tylko certyfikaty posiadania akcji;)
|
Cytat:
A nawet jakby były jakieś bliżej nieokreślone certyfikaty, to po upływie miesiąca od rejestracji podwyższenia, na każde żądanie akcjonariusza, psim obowiązkiem spółki jest mu wydać akcje. |
https://pbs.twimg.com/media/D6rq_TMXoAACpq1.png
Co do tego okresu, to ponoc 60 dni, a nie miesiac (wg beesfund). |
Że sobie ktoś to nazwał certyfikatem, wcale nie oznacza, że to jest jakiś certyfikat ;)
A co do terminu, to przepis brzmi tak: Akcjonariusz nabywa roszczenie o wydanie dokumentu akcji w terminie miesiąca od dnia rejestracji spółki. Zarząd zobowiązany jest wydać dokumenty akcji w terminie tygodnia od dnia zgłoszenia roszczenia przez akcjonariusza. |
No to pisz do beesfund, bo wszystkie informacje, o ktorych ja wspomnialem, pochodza od nich:D
|
60 dni może być wewnętrznym terminem między Beesfund a Wisłą, ja tam piszę jak jest w naszych relacjach ze spółką.
Co do certyfikatu, to w zacytowanym fragmencie jest w pierwszej kolejności o "dokumentach akcji" (czyli poprawnie), więc wolę pisać jednak do Ciebie, skoro stwierdziłeś, że Cytat:
|
No bo nikt nie dostanie akcji, w trakcie wysylki z innymi nagrodami. Dostanie certyfikat o ich posiadaniu. To, ze na zadanie bedzie mogl je dostac to odrebna sprawa. O to mnie sie rozchodzi, gdyz wiele osob uwaza, ze klub bedzie wysylal akcje;)
|
Cytat:
Nie siej fermentu. Ze strony Beesfund: Wszystkie akcje oferowane w serwisie Beesfund są imiennymi akcjami papierowymi. Projektodawca po zakończeniu projektu wysyła do użytkowników numerowane, ostemplowane i podpisane dokumenty akcji. Dodatkowo każdy inwestor jest wpisany do księgi akcjonariuszy. Dla ułatwienia dodam, że uczestniczyłem już w innych emisjach na Beesfund i przychodziły najnormalniejsze na świecie akcje. |
Poczekamy, zobaczymy. Poki co niech powysylaja do wszystkich pamiatki z Kuba;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl