Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Bilet dla potrzebującego (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10026)

PSYCHOLTSW 14.11.2018 07:58

Bilet dla potrzebującego

W związku z tym, że Wisła potrzebuje naszego wsparcia jak chyba nigdy, proponuję aby w tym temacie wpisywały się osoby, które mogą zakupić komuś bilet. Możemy zrobić akcję tego typu, że deklarujemy się ile biletów możemy zapłacić (np. dla dzieci z domów dziecka) albo kupujemy bezpośrednio komuś bilet. proszę potraktować poważnie ten temat.

p.s. Deklarujemy się ile biletów możemy kupić a później dogramy szczegóły, bo najlepszą i najbezpieczniejszą opcją będą dzieci z domu dziecka lub hospicjum. myślę, że sam zakup biletów nie będzie stanowił problemu, bo jeśli będzie nas wielu chętnych to wyślę zapytanie do kilku placówek z pytaniem czy są zainteresowane. gorzej z logistyką przewozu dzieci.

PSYCHOLTSW 14.11.2018 07:59

ja pierwszy oferuję się na 5 biletów na sektor D lub C. Prezent na Mikołaja od Psychola :)

ArturBarlinek 14.11.2018 08:01

Kupię 2-3 bilety osobom potrzebującym na sektor C/D

bilety tylko dla tych, którzy bez tej pomocy nie byliby w stanie pójść na mecz, zwykłym ściemniaczom dziękujemy

Proszę to potraktować poważnie.

Radwi 14.11.2018 09:34

włączam się do akcji, 2 bilety na C/D

sandomingo 14.11.2018 09:49

Ok, nie ma sprawy - tylko napiszcie jak to ma technicznie wyglądać. Chętnie kupię bilet dla dzieciaka z domu dziecka tylko w jaki sposób - od strony technicznej - to rozwiązać? Żebym mógł bezpośrednio ten bilet kupić?

Adrio 14.11.2018 16:02

Może by socios pomogło? Każdy by wpłacił na konto socios ekwiwalent ilości biletów które chce kupić(wpłata z tytułem na bilety albo cos w tym stylu), a oni potem przekazaliby daną kwotę do klubu, a klub by dał bilety dla domu dziecka lub hospicjum. Jeżeli bilety będą na mecz z Jagą to powiedzmy, że tydzień przed meczem jest zakończenie zbiórki i informacja ile kasy zebrane i ile biletów można kupić dzieciakom. Niech ktoś decyzyjny z socios się wypowie czy to by było do ogrnięcia,

Ja też 2-3 bilety mogę zafundować.

funkykoval 14.11.2018 16:25

@ sandomingo - podbijam też chciałbym się dowiedzieć jak można to technicznie zrobić ;-)

serek.c2 14.11.2018 16:28

Jeśli już, zróbmy to przez Socios - mamy konto na darowizny, możemy spróbować pogadać z domami dziecka, ze szkołami itp.

Będzie to też dla Socios jakaś promocja.

czaro 14.11.2018 19:28

Socios to dobry pomysł. Ja też przekażę darowiznę.

mitmichael 14.11.2018 19:46

Najlepiej by było przez socios, wszystko by zostalo sprawnie załatwione. Oczywiscie tez jestem za, kazda forma wsparcia sie przyda

wiesniak842 14.11.2018 20:04

Jestem za pomyslem z biletami i za pomyslem z wykorzystaniem socios.

Wit.Ek. 14.11.2018 20:17

Moim zdaniem akcja "Kup bilet dla dziecka i dziadka" to świetny pomysł a statut stowarzyszenia "Socios Wisła Kraków" mówi że:

Punkt 8. Celem Stowarzyszenia jest:
(...)
Podpunkt 3. Likwidacja barier w dostępie do imprez sportowych osób w trudnej sytuacji,
których organizatorem jest Wisła Kraków S.A.;
Podpunkt 4. Popularyzowanie działalności Wisły Kraków S.A. w szczególności imprez
sportowych organizowanych przez Wisłę Kraków S.A.;

Punkt 9. Stowarzyszenie realizuje swoje cele wymienione w pkt 8 w szczególności poprzez:
(...)
Podpunkt 3. Zakup biletów na imprezy sportowe

ArturBarlinek 14.11.2018 20:35

No ale dobrze by było gdyby zgłaszały się też zwykłe osoby, nie tylko dzieci z domów dziecka, którzy by chcieli iść na mecz a ich nie stać.

Socios to osobna sprawa, bo tam można kupić zorganizowanej grupie, a tu chodzi o zwykłych kibiców, których nie stać na zakup biletu

PSYCHOLTSW 14.11.2018 20:37

Świetny pomysł, jako zwolennik idei Socios jestem za tym aby tę inicjatywę włączyć w działanie Stowarzyszenia. Zróbmy z tego akcję mikołajkową lub ogólną akcję . Będzie to marketingowo bardzo dobry ruch. Jestem szczęśliwy, że to o czym nieśmiało myślałem na początku tego roku, dzięki Wam stało się faktem. Z mojej strony możecie liczyć na każdą pomoc, jeśli tylko dam radę. Także włączmy tę akcję w Socios.

Wit.Ek. 14.11.2018 20:45

Ja też jestem za. W poniedziałek mamy zarząd i na pewno o tym pogadamy. Przyjęcie darowizn na zakup biletów to Pikuś większym problemem jest potem znalezienie ludzi którzy będą je chcieli odebrać i tu widzę największy problem dla świetnego pomysłu

Dariook 14.11.2018 21:07

My jako Socios chcemy wlaczenia sie do akcji :)

Lemoniadowy Joe 14.11.2018 21:20

Ja tez cegiełke dołożę prze Socios najlepiej.

krzaq12 14.11.2018 22:32

Też dołożę się do tego. Spróbujcie złapać kontakt z klubem lub skwk. Wiem, że oni kiedyś prowadzili zbiórkę pieniążków na karnety dla najuboższych kibiców.

SONNE 14.11.2018 23:00

SKWK właśnie zaczyna zbiórkę zabawek i słodyczy na tegoroczną akcję świąteczną może dałoby się to połączyć z naszymi biletami na mecz ?

Levis88 15.11.2018 05:46

Ja też się dołożę.
Może dało by radę odwiedzić szkoły z mniejszych miejscowości i rozdawać bilety? Żabole już od dawna tak działają - jakieś mikołAJki itp to rozdają bilety plus gadżety klubowe w szkołach czy przedszkolach i to w naprawdę dużym okręgu od Zabrza.

serek.c2 15.11.2018 07:37

Nie rozdrabniajmy sie, róbmy takie akcje wspólnie przez Socios. Nie dość, że to natychmiastowa - może nie duża, ale zawsze - pomoc finansowa dla klubu, to jeszcze fajna promocja Socios i przede wszystkim popularyzowanie Wisły.

krzaq12 15.11.2018 07:40

Ja też jestem za tym by zrobić to przez Socios, ogłosić m.in. na tt. Codziennie wrzucać podsumowania, ilość zebranych funduszy, przeliczac to na ilość biletów, która zostanie za to kupiona. Trzeba tylko znaleźć konkretnych odbiorców.

wiesniak842 15.11.2018 07:44

Mamy trzy tygodnie do meczu z Jaga. Wypada zaraz po Mikolajkach. Trzeba na szybko ogarnąć na jaki sektor bilety kupujemy, do kiedy zbiórka, przede wszystkim dla kogo te bilety. Może klub by cos pomogl, ewentualnie SKWK, Starzy bywalcy może?

sandomingo 15.11.2018 09:49

Czy można już oficjalnie wpłacać darowizny na konto Socios z przeznaczeniem na zakup biletów dla dzieciaków?

serek.c2 15.11.2018 09:50

Dajcie nam czas do poniedziałku, mamy wtedy spotkanie, do tego czasu ustalimy wszystkie szczegóły.

sandomingo 15.11.2018 09:57

Ok, spoko. Czekam w takim razie na oficjalne info od Was.

R33 15.11.2018 10:47

Może np. jakaś akcja z zapełnieniem danego sektora? Np. dolny narożnik D, myślę, że gdyby to dobrze rozpromować to byłby to realny cel (ok. 800-900 miejsc tam jest).

PSYCHOLTSW 15.11.2018 10:50

jeżeli udało by nam się zapełnić dolne D, to równie dobrze, narzekacze z neta powinni zapełnić stadion... realnie to możemy kupić 100-300 biletów (każdy z Socios po 1-3 bilety średnio). Natomiast reszta nie wiem jak zareaguje na tę akcję, bo chciałbym żeby był gigantyczny odzew. przynajmniej w ten sposób możemy pokazać siłę Socios i zrobić Stowarzyszeniu bardzo dobrą reklamę :)

R33 15.11.2018 10:54

No właśnie dobrze rozpromowana akcja spowodowałaby, że włączyło by się więcej osób. Jak pokazały akcje fans4club zdarzały się też osoby które nie były kibicami Wisły, a np. właśnie kupowały bilety dla dzieciaków z domów dziecka.

sndr 15.11.2018 17:24

W takim razie czekam na informację od Socios, chętnie się symbolicznie dorzucę. Myślę, że ta akcja może uczynić wiele dobrego Stowarzyszeniu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl