![]() |
Jagiellonia Białystok – Wisła Kraków godz. 18:00 Stadion Miejski w Białymstoku
Niestety nasi stali redaktorzy meczówek wycofali się. zapraszam do dyskusji i poszukujemy chętnych do tworzenia tematów meczowych
|
Kolejka pokazuje, że zespoły, które nie grają już o nic jak świnia czy scyzory - kompletna wyjebka..
Patrząc na nas, gdzie połowa zespołu już jest myslami gdzie indziej, cudów raczej nie oczekuje. 1-4 w plecy. Może to i dobrze, punkty macie urwać amice. |
z 3 legia, lech, jaga zdecydowanie mistrzostwo tych ostatnich byloby najkorzystniejszym rozwiązaniem, więc mam szczerą nadzieję, że naszym kopaczom klasycznie meczyk nie wyjdzie i powalczą za tydzień z lechem. Oby tylko kompromitacji nie było, obstawiam luźne 2:0 na wyjebce dla jagielloni
|
Czas na świeżość : Wojtkowski, Kolar , Balaniuk. Cywki nie ma co nawet zabierać do Białego
|
Cytat:
Co do meczu to gładkie 0:2. |
Cytat:
Co do meczu: wygrywamy 3:1. A szkoda, bo chciałbym żeby Jaga zdobyła mistrzostwo |
Ta liga jest nieprzewidywalna. Szkoda tylko, że Wisła jest ostatnio przewidywalna. Remis biorę w ciemno, choć z trójki Jagiellonia, Amica, Legia, mistrza życzę białostocczanom.
|
Cytat:
|
a co mi szkodzić życzyć naszym zwycięstwa?
Tym bardziej będzie mi przykro, jak znowu MP zdobędzie 7 czy amica |
Bardzo się zdziwię jeśli jutro nie przegramy
|
Cytat:
meczyk bez cisnienia zadnego dla mnie |
Framat ja też im serdecznie życzę zwycięstwa, ale raczej realnie oceniam szansę.
Z drugiej strony podobnie jak Ty, wolałbym żeby Jaga wzięła MP, a nasi się spieli na amikę. Także niech chłopaki walczą, ale z głową w tym meczu :) |
Co prawda brakuje mi argumentów, ale coś mi się wydaje że jutro wygramy. Obstawiam 0:2 po golach Carlitosa i Imaza.
|
Cytat:
Nie żeby coś, fajnie by było zasadzić im gola na 1:0 (95' Paweł Brożek :D ) pozbawiającego ich MP i w końcu pomścić Mariusza Jopa, ale to się raczej nie wydarzy. Może biadolę, ale uważam, że jedyne punkty jakie możemy ugrać w tej rundzie to na Zagłebiu, ale i o to nie będzie łatwo. |
2-2, trzeba wierzyć do końca :D
|
Ciezko uwierzyc, ze wygramy z Jagiellonia w Bialymstoku wiec remis powinien byc ok. Szans na 4 miejsce nie mam (szanujmy sie) wiec moze to bedzie dodatkowym impulsem dla zawodnikow, zeby zagrac bez presji na dobrym poziomie. Aha i Cywka out ze skladu, nie bedziemy Amice pilkarzy ogrywac :D
|
a chuja nam z pucharów i tak już na 4 miejsce nie mamy szans a lepiej żeby Jagiellonia zdobyła MP niż legie czy amiki
|
@czyli mamy oddać mecz walkowerem i jeszcze bardziej wku.. kibiców? lecz się chłopie
Nie jara mnie jutrzejszy mecz, ale nie wyobrażam sobie przejścia obok żadnego gracza. |
Otóż to.
Chcę wygranej Wisły i z trojga złego wybieram MP dla Jagi. Trudne, ale może nie niemożliwe? |
Ja akurat spokojnie sobie wyobrażam że zagramy z mniejszym zapałem jutro. Ot po sezonie. Sumując informacje z klubu kto otchodzi + wakacyjna pogoda i Jaga wygrywa z nami bez problemu.
|
Niczego nie oczekuję po tym meczu. Wszystko zależy od tego, czy "naszym" będzie się chciało, czy nie, a nie ma żadnych racjonalnych przesłanek do stwierdzenia czy im się akurat będzie chciało.
Jedynie statystyka może wskazywać na to, że ostatnio chce nam się co drugi mecz i akurat wypadałoby na ten mecz. Ale to tylko statystyka... |
http://i39.tinypic.com/fc7jp1.jpg
Licze na wyjjebane w kosmos 90 minut Mitrovica, Małego nie pasującego do koncepcji na pełnej ławie, załataną w połowie jedenastkę piłkarzami na nie nominalnych pozycjach i Captaina Cywke, wysmienitego spiningiarza i gruntowca. ...i oczywiscie Bragiela z gotową reprezentacyjną druzyną e-sportową w czwartej globalnej edycji "Sims" oraz MAnuela Junko z zamkniętą listą kandydatow na miejsce Carlitosa do 10-ego naszego kolejnego wyboru VAMOS! |
Żarty żartami, ale jak na to patrzę, to nie wiem gdzie realnie szukać jakichś powodów do optymizmu. I niby aż pięć meczów przed nami wciąż do rozegrania, a równie dobrze moglibyśmy przecież jutro nie wychodzić na boisko. Nie zrozumcie mnie źle, ale mam takie odczucia po ostatnich naszych spotkaniach, że zespół zabił gdzieś w sobie tego ducha rywalizacji. I to jest takie typowe odwalanie pańszczyzny; byle doczłapać do wakacji.
A może to po prostu ja jestem w tej fazie rozgrywek już za bardzo zblazowany po tym, co prezentują nasi piłkarze? I prawdopodobnie też z tego powodu kompletnie nic od nich już na ten moment nie oczekuję. |
Cytat:
|
Tu chyba głownie chodzi o to aby oszczedzac piłkarzy przed zblizającymi się MŚ i eliminacjami do europejskich pucharow.
Fakt, nie opinia. |
z tego co widze to nie ma informacji o wypadku pociagu ktorym pilkarze Wisly jechali do Bialegostoku na mecz. oto tekst o zderzeniu pociagu z losiem: http://www.poranny.pl/wiadomosci/pod...ecia,13136090/
zycze spokojnego weekendu szanownym kolegom ziuk_NYC |
Po wczorajszej kompromitacji Amicki nasze zwycięstwo nie będzie dla mnie zaskoczeniem....
|
Cytat:
;) |
Paweł Brożek od 1 minuty :D I tak już do końca sezonu. Tak sobie bym życzył :)
|
Standardowo tam czyli 2-0 w plecy.
|
Remis siądzie aż miło.
|
https://pbs.twimg.com/media/Db9RHkPW0AEc-Cn.jpg
Obrona "jakotako", razi brak Sadloka i emeryt Wasyl na środku. Pomoc oprócz Lloncha to porażka. W ataku może Carlitos z Imazem coś poklepią, a Boguś nie będzie zbytnio przeszkadzał. Powinno być łatwe 3:0 dla Jagi :/ A tak w ogóle, skoro już Carillo się ożenił z Mitro to spoko, niech gra, ale po cholerę Cywka? Już lepiej było cofnąć Bogusia i dać do przodu Wojtkowskiego lub Halilovicia. Pomijając już fakt, że to odpowiedni moment, by spróbować innej taktyki... |
Cywka? TO jest już ku........ dramat.
Nie mam słów. |
Odechciało mi sie oglądać mecz jak to zobaczyłem. Kibice chcieli młodych, to jedyny młody został wywalony i gra Boguski.
|
Gładkie 3-0 lub 3-1 dla Jagi.
Gramy k... sparingi a ten dalej ciśnie Mitro Cywkę Boguskiego. Panie Carrillo, napawdę mnie Pan zawodzisz. |
Mitro i Cywka to jedno, a wychowankowie to drugie. Jasne, przez CLJ nie ma młodych, ale... dla Chorążki miejsce się jednak w 18 znalazło, więc skoro już gramy o nic to mógł go Carillo dać do pierwszego składu. Ale oczywiście w Wiśle nigdy się nie stawia na młodych bramkarzy, nawet w takich okolicznościach :/
|
Tam powyżej nie kibicujcie nie oglądajcie nikt was nie zmusza
|
Nie rozumiem postów "nikt was nie zmusza". Chłopaki kibicują swojej drużynie i chcą dla niej jak najlepiej. Chcieliby ją widzieć zwycięską, albo przynajmniej walczącą, a nie starą, sflaczałą i bez pomysłu. Pewnie można by postukać się w czoło, gdyby narzekali bez sensu, ale narzekanie na uparte wystawianie Cywki, który odchodzi i Mitrovica, który nic nie gra w meczu, w którym aż się prosi pokazać publiczności jednego-dwóch młodszych nie budzi chyba kontrowersji. Ja te frustracje rozumiem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl