![]() |
[XXXI KOLEJKA] Wisła Płock - WISŁA Kraków, 16 kwietnia, godz. 18:00
Temat meczowy z przyczyn niezależnych od nas będzie póki co pusty.
Przez weekend powinniśmy go uzupełnić. |
Pauza w 31 kolejce za kartki:
Cezary Stefańczyk (Wisła Płock) - 4 Nico Varela (Wisła Płock) - 4 U nas zagrożeni pauzą w kolejnym meczu są: Bartkowski Carlitos Mitrovic Llonch |
No to Mitorvic może się wykartkuje i chociaż w jednym meczu go nie będzie :P
A tak serio mam nadzieję na duże emocje i nasze zwycięstwo. Liczę, że wynagrodzą nam piłkarze tą padlinę jaką widzieliśmy w Niecieczy. |
Ja bym spróbował ewentualnie 4-5-1 zagrać, zwłaszcza że w tym 4-3-3 nie idzie nam w ogóle i nie mamy do tego systemu wykonawców.
Cuesta Palcic-Wasilewski-Arsenic-Sadlok Boguski-Llonch-Cywka-Imaz Carlitos Ondrasek https://wislakrakow.com/forum/blank.gif https://wislakrakow.com/forum/signat...pic25672_1.gif |
Naszym największym problemem w tym meczu będzie Mitrović.
Tzn. to, że jest tylko jeden i nie można go wystawić w każdej formacji. |
Krucjata Czerepacha przynosi efekty :D
|
Mam nadzieję, że Carlos nie zarobi żółtej akurat przed Legią. W ogóle mam nadzieję, że nie zarobi żadnej do końca sezonu.
Co do meczu to obstawiam męczenie buły z obu stron i gładkie zero punktów. Ale jak tak obstawiam to zwykle chłopaki zaskakują. |
Wisła z Płocka jest w gazie,ale dobre mecze przeplata słabymi ciężko mi powiedzieć,ale chciałbym zobaczyć takie 2-3 :D dla nas
|
Po meczu z Sandecja liczę w poniedziałek po prostu na dużo lepsza grę. Co do Mitrovica, mam wrażenie, że im więcej dziennikarze o niego dopytują w stylu: "czemu gra skoro wszyscy widzimy ze jest słaby", to Carrillo tym bardziej chce udowodnić, że Mitrovic potrafi grać fajną piłkę i daje mu dużo grać. Ja w środku pola jednak bardziej upatrywalbym się, że to Cywka jest tym najsłabszym. Jakoś Tomek mnie nie przekonuje zupełnie. W jego miejsce Tibor bądź Petar, wtedy Llonch wskoczy jako ten typowy defensywny i powinno to wyglądać lepiej. Z przodu może trójka, Imaz, Zdenek, Lopez? Niech się Ondrasek przepycha jak może, wygrywa pojedynki fizyczne i robi miejsce wchodzącym Carlosowi i Imazowi.
|
Cuesta-Palcic, Velez, Arsenic, Sadlok-Mitrovic, Llonch, Cywka-Imaz, Carlitos, Boguski, jeśli wszyscy zdrowi to jakoś mam dziwne przeczucie, że tak zagramy :D
|
Mecz dobrze się ułoży, wygramy 2-0 i będzie walka o puchary ale tylko do meczu z Legia na który przyjdzie około 26 tysięcy kibiców i zagramy lipe. Tak to wiedzę :D
|
Dawać młodych
Chorążka - Sadlok Arsenić Velez Palcic - Laskoś Llonch Halilovic - Kolar Bałaniuk Carlitos |
Carillo dawaj info, że idziemy młodymi to chociaż obstawię coś wcześniej.
Standardowo jak co sezon, końcówka na wyjebce, więc coś w stylu 2-2 albo 3-3. |
Ciekawe kiedy Basha będzie gotowy do gry ;)
|
Dlaczego koncowka na wyjebce?:D
W tym sezonie z druzynami z gornej osemki zdobylismy w 14 meczach cale... 9 punktow, bilans 2-3-9. Dlaczego, jesli zanotujemy podobne wyniki, mielibysmy nazywac to wyjebka? Taki poziom obecnie prezentujemy i tyle. |
@wiesniak842 masz rację, tylko że za Carillo to trochę lepiej wygląda niż za Kiko...
|
Nafciarze nie potrafią z nami wygrać u siebie co najmniej od 2000 roku.
Stawiam remis. |
Więc czas na przełamanie :D
|
mecz który tak naprawdę rozstrzygnie o co walczymy w tym sezonie - zwycięstwo da nam nadzieję na miejsce w górnej czwórce, porażka lub remis będzie oznaczała że nasza rola ograniczy się do mieszania innym drużynom walczącym o mistrzostwo
w Płocku zwykle dobrze nam się grało, myślę że wygramy |
Z Sandecja temat meczowy założył Czerepach to się zawodnicy zbuntowali i zagrali jakby się im nie chciało.
Wrócił W.S. to pewnie ruszą z kopyta na Płocczan, a Alan sprawi nam bardzo miłą niespodziankę - strzeli swojaka :D |
Cytat:
:> A Stilic sprokuruje karnego dla nas. Tak, żeby wszyscy, którzy stęsknili się za Alanem i Stiliciem w końcu zamilkli. |
^^^ tylko Stilic musiałby najpierw jakimś cudem być we własnym polu karnym ;)
|
Okiem eksperta:
Cytat:
|
Okiem buka:
Cytat:
|
Co wiemy przed meczem?
Wisła Płock jest w ogromnym gazie. Stillić ma 3 młodość Uryga zaliczył rundę życia (czemu dopiero teraz?!) Carrillo nie lub zmian więc nawet po tak FATALNYM spotkaniu jak to w Niecieczy nie spodziewam się na boisku nikogo za Mitrovicia, Cywkę czy kogoś z ofensywy. Normalny trener przeprowadziły 2,3 zmiany nie patrząc na nazwiska a tutaj spodziewam się co najwyżej powrotu Sadloka i Arsenicia do składu. Boguskiemu faktycznie zostały 277 minut do przedłużenia kontraktu, więc trzeba nerwowo obgryzać paznokcie czy "zdąży". |
Oglądałeś mecze Płocka?
|
No sa w gazie bo cos tam wygrali pare meczów jakby nie bylo. Rownie dobrze mozemy ich rozjebac 3:0 bo czemu nie? Ja przed meczem to wiem, ze nic nie wiem:D Jedyne czym moge podpierac swoje tezy to gowno warte statystyki dlatego nie bede sie wymadrzac na temat poniedzialkowego meczu, gdyz to nie ma sensu.
|
W tej lidze nie jest ważne jak zagrałeś w ostatnim meczu, nawet jak zagrałeś rewelacyjnie za tydzień dostać możesz w dupsko
|
Kontynuacja wygranych drużyn przyjezdnych... (sąsiadki nie liczę).
Może i w poniedziałek. |
Cytat:
10 znaków |
Trzeci mecz w górnej ósemce zakończony zwycięstwem gości.
Czy Wisła Płock to przełamie, czy Wisła Kraków podtrzyma? |
FraMat, a nasi przypadkiem już nie na wakacjach?
|
jest też prawidłowość, że w grupie mistrzowskiej wygrywały drużyny, które są niżej od rywala w tabeli, czas na nas xd
|
Na górze zrobili kolejkę dla siebie,przyjaciół i znajomych. Kto wiedział jest mocno do przodu, 99% graczy popłynęła. Jak będzie jutro - nie wiem. W ogóle to rozwiązać tą patologię i koniec.
|
Najwazniejszy dla nas mecz, jezeli przegramy to juz o nic nie walczymy a Wisla Plock ze Stiliciem i Uryga, ktorych sie pozbylisy bedzie miala 3 punkty straty od lidera i wlaczy sie do walki o Mistrzostwo Polski, niewiarygodne :D Ciezko sie z nimi gra na wyjezdzie ale ostatnie wyniki pokazuja, ze jak zagramy dobrze do samego konca jestesmy w stanie z nimi wygrac, wyniki 2-3 i 0-1 mowia duzo dlatego pelna mobilizacja, pelne skupienie i walczymy o zwyciestwo
|
A o co my walczymy ? :) 8 jest, wakacje można zacząć. Nikt normalny o pucharach nie mysli.
Najważniejsze dla nas w tej rundzie to paradoksalnie, żeby Carlitos zdobył króla strzelców. Wywinduje to lekko jego cenę - trochę takie tuczenie świni na rzeź, ale co zrobisz. |
Poczytaj wypowiedz przedmoeczowa trenera to sie dowiesz czy nikt nie mysli :)
|
No to powodzenia życzę :D
|
#Carrillo: "Przygotowuję drużynę bazując na piłkarzy w najlepszej dyspozycji. Liczy się to, co pokazują na wszystkich treningach, nie tylko pojedynczych.
Wychodzę z założenia, że mecze o stawkę to nie moment na eksperymenty. Musimy rywalizować na najwyższym poziomie, dlatego drużyna będzie grała w optymalnym składzie w najbliższych spotkaniach." Zaczynam powoli rozumieć rozgoryczenie Małeckiego, a co dopiero innych zawodników. Po co nam ich tylu? Mam nadzieję, że w lecie się ich pozbędziemy i kadra będzie liczyć 16 zawodników bo tyle potrzebuje pan Joan. |
Gdzie Carillo powiedział, że potrzebuje tylko 16 zawodników?
Rozgoryczenie Małeckiego i innych? Bo dostają kasę tak samo jak ci, co występują w meczach? Taki Boguski jakoś łapie się do składu, a Małecki, Kolar czy Bałaniuk już nie. Jak to o nich świadczy? Ja tylko mam nadzieję, że zarząd Wisły faktycznie oczekuje jak najlepszej postawy w ostatnich 7 spotkaniach, a piłkarze też chcą coś udowodnić. Płock nie jest żadnym potentatem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl