Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [VI KOLEJKA] Zagłębie Lubin - WISŁA Kraków, 21 sierpnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9835)

W.S 18.08.2017 22:08

[VI KOLEJKA] Zagłębie Lubin - WISŁA Kraków, 21 sierpnia, godz. 18:00

WISŁAZWE jest nieobecny, więc temat póki co pusty.
Może w weekend zostanie uzupełniony.

_ukoL 18.08.2017 22:46

Ciężki mecz. Kolejny z resztą. Idę na całość. 0:3 dla Wisełki. Carlitos razy trzy.

Kamrat 18.08.2017 22:48

Ja tam liczę na Tańczącego z Żydkami jest w formie

maciekkk 18.08.2017 22:49

Jestem dosyć spokojny o ten mecz. Jeśli nie będzie jakiś indywidualnych błędów z naszej strony to powinniśmy ten mecz wygrać.

filemon 18.08.2017 22:56

Od ponad roku regularnie tracimy co najmniej jedną bramkę na wyjeździe. Nawet z Olimpią Wojnicz :-) Akurat ostatnio z Płockiem nie straciliśmy, ale coś mi się zdaje, że i tym razem, by wygrać, potrzebne będą minimum dwa nasze gole.

Blaszczu16 19.08.2017 09:18

Jak dla mnie, będzie to najtrudniejszy mecz - spośród tych co były - w tym sezonie. Liczę się z porażką, ale mam nadzieję na kolejną wygraną. Zagłębie jest zdecydowanie lepszym zespołem niż Pogoń, Termalika, Wisła, Górnik czy pasy. Będzie bardzo ciężko.

kpn 19.08.2017 09:24

Zapewne czas na pierwszy remis w sezonie.

St Yabol 19.08.2017 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kpn (Post 1480499)
Zapewne czas na pierwszy remis w sezonie.

Ja bym tym remisem nie pogardził :-)

Z drugiej strony paradoksalnie może to być najłatwiejszy mecz, Zagłębie na pewno nie będzie się broniło dzięki czemu gra może być otwarta

El'kabat 19.08.2017 10:15

Wychodzimy i ich lejemy. A nie żadne yy może remis, będziemy walczyc itp itd.

3-1 dla Wisełki

Ogryzek 19.08.2017 10:48

Żelazna reguła wątku meczowego. Im więcej nieokiełznanego optymizmu i pewności że wygramy - tym częściej dostajemy w kuper:)

Dlatego żebyśmy wygrali ja dla odmiany napiszę - będzie ciężki mecz a faworytem jest Zagłębie. Remis biorę w ciemno :D

Vinci 19.08.2017 11:10

Ja dla odmiany spodziewam się równie ciężkiej przeprawy, jak w Zabrzu. Remis będę uważał za dobry wynik.

Karherop 19.08.2017 11:32

Również remisem bym nie pogardzil. Sezon będzie ciężki i przyjdą i porażki - nie ma co się łudzić że będziemy wszystko wygrywać i każdemu serwować kilka bramek.
Co więcej nawet porażka nie zepchnie nas z aktualnego podium ekstraklasy po tej kolejce.

Kiko zapowiadal zmiany i nie zdziwię się jeśli do składu wroci Boguski. Zagadka jest kto wyjdzie obok Veleza w środku, bo Llonch ostatnie słabiutko wypadł. Z chęcią zobaczylbym obok Halilovivia.

Maciek17 19.08.2017 11:50

Również remisem nie pogardzę. Bardzo chciałbym zobaczyć poukładaną drużynę z pomysłem na grę.
Buchalik - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Boguski, Brlek, Velez, Małecki - Carlitos, Brożek

!!IRIVER!! 19.08.2017 11:50

Remis to będzie dobry wynik na Kretowisku.
Dla nas Carlitos, dla nich Starzyński.

brylant17 19.08.2017 12:08

Ten mecz pokaże na co nas stać w tym sezonie chodź Zagłebie też gra pytę, remis biorę w ciemno, a wygrana będzie dla mnie zaskoczeniem.Może Brożek w końcu coś strzeli ?

!!IRIVER!! 19.08.2017 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1480512)
Ten mecz pokaże na co nas stać w tym sezonie chodź Zagłebie też gra pytę, remis biorę w ciemno, a wygrana będzie dla mnie zaskoczeniem.Może Brożek w końcu coś strzeli ?

Sranie w banie. Mecz jak każdy inny do tej pory. Prawdziwe granie o to, NA CO NAS STAĆ zacznie się późną jesienią.

pawlozm 19.08.2017 12:41

Ja czuje, że ich wypunktujemy równo;) Obym się nie mylił.
Co do składu, mam nadzieję, że zmiana w pomocy, o której Kiko wspomina dotyczyć będzie Halilovica za Pola(który widać, że po kontuzji nie doszedł do pełni formy). Z drugiej strony nie wiadmo co z Franem, bo wczoraj dopiero miał wrócić do treningów - problemy mięśniowe. Nie zdziwię się jak go w 18 nie będzie. Wtedy w środku Pol, Halilovic i Brlek. Pewnie i Boguś wróci za Bartosza, zobaczymy. Ze Manuel znowu pewnie dostanie 30 minut, a ciekawe co z Kostalem, czy będzie w 18 i dostanie szsanse. Oby.

tommiyacht 19.08.2017 12:50

Chciałbym sobie pluć w brodę po tym meczu ale obiektywnie nie wróże nic dobrego po końcowym gwizdku.

brylant17 19.08.2017 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1480514)
Sranie w banie. Mecz jak każdy inny do tej pory. Prawdziwe granie o to, NA CO NAS STAĆ zacznie się późną jesienią.

Jak chce się grać o coś to trzeba takie mecze wygrywać niestety

czaro 19.08.2017 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1480514)

Być może jest tak, jak mówisz - ale Zagłębie wydaje się być najlepszym z dotychczasowych rywali. Na pewno ten mecz powie nam więcej, niż spotkanie z Niecieczą, albo "dwumecz" z Płockiem.

szym_ek 19.08.2017 15:48

59 minuta w Gdyni i 0:3 dla Pogoni więc jedyną niepokonaną drużyną w Ekstraklasie jest Zagłębie (oby do poniedziałku)

Remis będzie dobrym wynikiem - biore w ciemno

AntyMod 19.08.2017 17:31

przeczuwam remis bo nudnym i marnym meczu

La Furia Dell' Est 19.08.2017 19:42

Wierzę w "wybieganie"...1-2...ale remis biorę w "ciemno"...ps. Cywka-Sadlok?;)

forthy 19.08.2017 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1480519)
Jak chce się grać o coś to trzeba takie mecze wygrywać niestety

Chodzi Ci o mecz w Lubinie? Bez przesady, walka o zwycięstwo owszem, ale nie trzeba wygrywać WSZYSTKIEGO, czyli np wyjazdów do ekipy z top6 ligi (lekko licząc), by o coś grać.

pawlozm 19.08.2017 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1480534)
Chodzi Ci o mecz w Lubinie? Bez przesady, walka o zwycięstwo owszem, ale nie trzeba wygrywać WSZYSTKIEGO, czyli np wyjazdów do ekipy z top6 ligi (lekko licząc), by o coś grać.

Dokładnie tak. To jest 6 kolejka wiec trochę spokoju jeśli chodzi o daleko idące cele ( puchary, mistrzostwo). Przegrana na tym etapie jeszcze niczego nie oznacza. Ligę wygrywa się zwycięstwami na stadionach drużyn z dolnej połówki i oczywiście u siebie. Chociaż nasza liga w ostatnim czasie zrobiła się w stylu każdy z każdym wszędzie może wygrać;)
Co do samego meczu dalej twierdzę, że wygramy w miarę spokojnie;) Coś czuje ze zagramy podobnie jak w 1 kolejce w Szczecinie - od pierwszej minuty agresywnie w presingu. Szybkie 2 bramki i 1:2 dla nas:)
VAMOS WISŁA!

Kowalski 20.08.2017 08:30

Każde 3 punkty są ważne. Nie ma znaczenia czy na początku czy na końcu sezonu. Musimy wygrać.

brylant17 20.08.2017 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1480534)

Tak,ale mi chodzi tylko o 3 pkt bardziej !!IRIVER!! ma rację,że przyjdą rywale lepsi tzn.Lech czy Legia,a pamiętajmy o tym,że nie ma podziału

Karherop 20.08.2017 08:55

Bez Petara będzie duzo trudniej, ale chwała mu że pomógł nam w 5 pierwszych kolejkach. Medal za MP dostanie ;)

Pytanie kto z miejsca dostanie za niego skład?

El'kabat 20.08.2017 09:05

Tibor, powodzenia dla chłopaka bo ma spore szanse go godnie zastąpić. Jak nie lepiej.

Ogryzek 20.08.2017 09:11

Nie jestem przekonany czy Junco i Kiko widzą Tibora już jako zastępce Brleka. Piszą gdzieś ze chcemy piłkarza z Dinama Zagrzeb jako nastepce Petara.

Ale w Lubinie Tibor powinie zagrać jako ofensywny pomocnik, a za nim Velez i Llonch/Basha.

kristos 20.08.2017 09:22

Jeśli zagramy, jak w pierwszej połowie ostatniego meczu , to musimy sie liczyc ze zdecydowaną porażką.
Szybka wymiana piłki po ziemi w ataku pozycyjnym ,presing i wieksza ruchliwośc z przodu pozwoli na odwrócenie
sytuacjii.
Mam nadzieje ,że stanie si to drugie.

Camilos 20.08.2017 09:23

A więc bez Petara w Lubinie. Z jednej strony szkoda, z drugiej dobrze że klub zarobi wreszcie jakieś konkretne pieniądze, a nie tak jak z odejściem Meliksona czy Stilicia (za pierwszym razem). Co do meczu jestem dobrej myśli. Co mnie najbardziej zaskakuje od początku sezonu, dobrze radzi sobie Buchalik. Oby Halilović lub Wojtkowski załatali szybko dziurę po Brleku. Obstawiam 2:1 dla Wisełki.

JrQ- 20.08.2017 11:25

Kluczem będą stałe fragmenty gry, jak je wybronimy, to jestem spokojny o ten mecz.

Toeju 20.08.2017 11:40

Ciekawi mnie kto tym razem wybiegnie w pierwszym składzie na skrzydle?
Człapiący od początku sezonu Boguski, czy Bartosz który w ostatnich 2 meczach udowodnij że jego miejsce na chwilę obecną jest na ławce i wchodzenie na zmęczonego rywala. Chętnie zobaczyłbym od pierwszej minuty Kostala, ale na to pewnie nie ma co liczyć. :)

Ode mnie taki skład na jutro:

Buchalik
Sadlok Gonzalez Głowacki Cywka
Małecki Llonch Hailović Kostal
Brozek Carlitos

i z ławki Ze manuel, Wojtkowski, Basha

filemon 20.08.2017 11:44

Myśle, że wyjdziemy tak jak wyżej napisał @Toeju, ale za Kostala zagra ze Manuel.

Adenalix 20.08.2017 12:26

Buchalik
Sadlok Gonzalez Głowacki Cywka
Boguski Velez Hailović Małecki
Wojtkowski Carlitos

z ławki: Bartosz za Bogusia, Llonch za Wojtkowskiego, wtedy Halilović na 10, Ze Manuel albo Kostal.

regan 20.08.2017 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1480550)
Nie jestem przekonany czy Junco i Kiko widzą Tibora już jako zastępce Brleka. Piszą gdzieś ze chcemy piłkarza z Dinama Zagrzeb jako nastepce Petara.

Ale w Lubinie Tibor powinie zagrać jako ofensywny pomocnik, a za nim Velez i Llonch/Basha.

Czemu tak sądzisz?

ashkeczup 20.08.2017 13:36

Ja bym tam chętnie w ataku obok Carlitosa zobaczył Ze Manuela. Czuje, że by to wypaliło, ale chyba do tego potrzebna by była zmiana taktyki, tj. Ivan i Głowa musieliby przestać 9/10 piłek grać górą na 40 metr.

regan 20.08.2017 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1480573)
Ja bym tam chętnie w ataku obok Carlitosa zobaczył Ze Manuela. Czuje, że by to wypaliło, ale chyba do tego potrzebna by była zmiana taktyki, tj. Ivan i Głowa musieliby przestać 9/10 piłek grać górą na 40 metr.

Ja chętnie też o ile wróci do fizycznej dyspozycji.
Jak na razie to Halilović zasłużył na pierwszy skład i obok Veleza bym go widział. Poza tym Brożek na wysuniętego i Carlos na podwieszonego. Reszta bez zmian

filemon 20.08.2017 13:55

Mnie bardzo intryguje niemal kult Bashy. Nikt go nie widział ani w treningu, ani na meczu, a już co trzeci albo wystawia go do ligowej jedenastki, albo uspokaja nim sprzedaż Brleka. Junco faktycznie umie w transfery, ale sugeruję trochę lodu :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl