![]() |
[VI KOLEJKA] Zagłębie Lubin - WISŁA Kraków, 21 sierpnia, godz. 18:00
WISŁAZWE jest nieobecny, więc temat póki co pusty.
Może w weekend zostanie uzupełniony. |
Ciężki mecz. Kolejny z resztą. Idę na całość. 0:3 dla Wisełki. Carlitos razy trzy.
|
Ja tam liczę na Tańczącego z Żydkami jest w formie
|
Jestem dosyć spokojny o ten mecz. Jeśli nie będzie jakiś indywidualnych błędów z naszej strony to powinniśmy ten mecz wygrać.
|
Od ponad roku regularnie tracimy co najmniej jedną bramkę na wyjeździe. Nawet z Olimpią Wojnicz :-) Akurat ostatnio z Płockiem nie straciliśmy, ale coś mi się zdaje, że i tym razem, by wygrać, potrzebne będą minimum dwa nasze gole.
|
Jak dla mnie, będzie to najtrudniejszy mecz - spośród tych co były - w tym sezonie. Liczę się z porażką, ale mam nadzieję na kolejną wygraną. Zagłębie jest zdecydowanie lepszym zespołem niż Pogoń, Termalika, Wisła, Górnik czy pasy. Będzie bardzo ciężko.
|
Zapewne czas na pierwszy remis w sezonie.
|
Cytat:
Z drugiej strony paradoksalnie może to być najłatwiejszy mecz, Zagłębie na pewno nie będzie się broniło dzięki czemu gra może być otwarta |
Wychodzimy i ich lejemy. A nie żadne yy może remis, będziemy walczyc itp itd.
3-1 dla Wisełki |
Żelazna reguła wątku meczowego. Im więcej nieokiełznanego optymizmu i pewności że wygramy - tym częściej dostajemy w kuper:)
Dlatego żebyśmy wygrali ja dla odmiany napiszę - będzie ciężki mecz a faworytem jest Zagłębie. Remis biorę w ciemno :D |
Ja dla odmiany spodziewam się równie ciężkiej przeprawy, jak w Zabrzu. Remis będę uważał za dobry wynik.
|
Również remisem bym nie pogardzil. Sezon będzie ciężki i przyjdą i porażki - nie ma co się łudzić że będziemy wszystko wygrywać i każdemu serwować kilka bramek.
Co więcej nawet porażka nie zepchnie nas z aktualnego podium ekstraklasy po tej kolejce. Kiko zapowiadal zmiany i nie zdziwię się jeśli do składu wroci Boguski. Zagadka jest kto wyjdzie obok Veleza w środku, bo Llonch ostatnie słabiutko wypadł. Z chęcią zobaczylbym obok Halilovivia. |
Również remisem nie pogardzę. Bardzo chciałbym zobaczyć poukładaną drużynę z pomysłem na grę.
Buchalik - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Boguski, Brlek, Velez, Małecki - Carlitos, Brożek |
Remis to będzie dobry wynik na Kretowisku.
Dla nas Carlitos, dla nich Starzyński. |
Ten mecz pokaże na co nas stać w tym sezonie chodź Zagłebie też gra pytę, remis biorę w ciemno, a wygrana będzie dla mnie zaskoczeniem.Może Brożek w końcu coś strzeli ?
|
Cytat:
|
Ja czuje, że ich wypunktujemy równo;) Obym się nie mylił.
Co do składu, mam nadzieję, że zmiana w pomocy, o której Kiko wspomina dotyczyć będzie Halilovica za Pola(który widać, że po kontuzji nie doszedł do pełni formy). Z drugiej strony nie wiadmo co z Franem, bo wczoraj dopiero miał wrócić do treningów - problemy mięśniowe. Nie zdziwię się jak go w 18 nie będzie. Wtedy w środku Pol, Halilovic i Brlek. Pewnie i Boguś wróci za Bartosza, zobaczymy. Ze Manuel znowu pewnie dostanie 30 minut, a ciekawe co z Kostalem, czy będzie w 18 i dostanie szsanse. Oby. |
Chciałbym sobie pluć w brodę po tym meczu ale obiektywnie nie wróże nic dobrego po końcowym gwizdku.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
59 minuta w Gdyni i 0:3 dla Pogoni więc jedyną niepokonaną drużyną w Ekstraklasie jest Zagłębie (oby do poniedziałku)
Remis będzie dobrym wynikiem - biore w ciemno |
przeczuwam remis bo nudnym i marnym meczu
|
Wierzę w "wybieganie"...1-2...ale remis biorę w "ciemno"...ps. Cywka-Sadlok?;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do samego meczu dalej twierdzę, że wygramy w miarę spokojnie;) Coś czuje ze zagramy podobnie jak w 1 kolejce w Szczecinie - od pierwszej minuty agresywnie w presingu. Szybkie 2 bramki i 1:2 dla nas:) VAMOS WISŁA! |
Każde 3 punkty są ważne. Nie ma znaczenia czy na początku czy na końcu sezonu. Musimy wygrać.
|
Cytat:
|
Bez Petara będzie duzo trudniej, ale chwała mu że pomógł nam w 5 pierwszych kolejkach. Medal za MP dostanie ;)
Pytanie kto z miejsca dostanie za niego skład? |
Tibor, powodzenia dla chłopaka bo ma spore szanse go godnie zastąpić. Jak nie lepiej.
|
Nie jestem przekonany czy Junco i Kiko widzą Tibora już jako zastępce Brleka. Piszą gdzieś ze chcemy piłkarza z Dinama Zagrzeb jako nastepce Petara.
Ale w Lubinie Tibor powinie zagrać jako ofensywny pomocnik, a za nim Velez i Llonch/Basha. |
Jeśli zagramy, jak w pierwszej połowie ostatniego meczu , to musimy sie liczyc ze zdecydowaną porażką.
Szybka wymiana piłki po ziemi w ataku pozycyjnym ,presing i wieksza ruchliwośc z przodu pozwoli na odwrócenie sytuacjii. Mam nadzieje ,że stanie si to drugie. |
A więc bez Petara w Lubinie. Z jednej strony szkoda, z drugiej dobrze że klub zarobi wreszcie jakieś konkretne pieniądze, a nie tak jak z odejściem Meliksona czy Stilicia (za pierwszym razem). Co do meczu jestem dobrej myśli. Co mnie najbardziej zaskakuje od początku sezonu, dobrze radzi sobie Buchalik. Oby Halilović lub Wojtkowski załatali szybko dziurę po Brleku. Obstawiam 2:1 dla Wisełki.
|
Kluczem będą stałe fragmenty gry, jak je wybronimy, to jestem spokojny o ten mecz.
|
Ciekawi mnie kto tym razem wybiegnie w pierwszym składzie na skrzydle?
Człapiący od początku sezonu Boguski, czy Bartosz który w ostatnich 2 meczach udowodnij że jego miejsce na chwilę obecną jest na ławce i wchodzenie na zmęczonego rywala. Chętnie zobaczyłbym od pierwszej minuty Kostala, ale na to pewnie nie ma co liczyć. :) Ode mnie taki skład na jutro: Buchalik Sadlok Gonzalez Głowacki Cywka Małecki Llonch Hailović Kostal Brozek Carlitos i z ławki Ze manuel, Wojtkowski, Basha |
Myśle, że wyjdziemy tak jak wyżej napisał @Toeju, ale za Kostala zagra ze Manuel.
|
Buchalik
Sadlok Gonzalez Głowacki Cywka Boguski Velez Hailović Małecki Wojtkowski Carlitos z ławki: Bartosz za Bogusia, Llonch za Wojtkowskiego, wtedy Halilović na 10, Ze Manuel albo Kostal. |
Cytat:
Czemu tak sądzisz? |
Ja bym tam chętnie w ataku obok Carlitosa zobaczył Ze Manuela. Czuje, że by to wypaliło, ale chyba do tego potrzebna by była zmiana taktyki, tj. Ivan i Głowa musieliby przestać 9/10 piłek grać górą na 40 metr.
|
Cytat:
Jak na razie to Halilović zasłużył na pierwszy skład i obok Veleza bym go widział. Poza tym Brożek na wysuniętego i Carlos na podwieszonego. Reszta bez zmian |
Mnie bardzo intryguje niemal kult Bashy. Nikt go nie widział ani w treningu, ani na meczu, a już co trzeci albo wystawia go do ligowej jedenastki, albo uspokaja nim sprzedaż Brleka. Junco faktycznie umie w transfery, ale sugeruję trochę lodu :-)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl