![]() |
[XXXIII KOLEJKA] Jagiellonia Białystok - WISŁA Kraków, 13 maja, godz. 15:30
Witam, z racji tego, że nie mam dostępu do swojego komputera co jest jednoznaczne z brakiem tekstu zakładam temat meczowy z samymi grafikami.
|
Dopiero teraz się zorientowałem, że Sadloka i Głowy nie będzie. Nie widzę tego dobrze, nawet jak Uryga zaprezentuje poziom z meczu z Legią, zostaje jeszcze lewa obrona i zapewne Spisic (albo Bartkowski). Błagam niech Ramirez nie wystawia Boguskiego - Bartosz, Valencia, Videmont, czy Brlek na skrzydle i Stilic w środku - spróbujmy czegoś nowego, bo 33 letni Rafał nas nie zbawi. I moze Zachara za Brożka, o ile Paweł w Warszawie spisał się ok, to w meczu z Lechią był słabiutki.
|
A miało być tak pięknie w Białymstoku.
Naprawdę liczyłem na dobry wynik. Bez Głowy i Sadloka jednocześnie, a za to z Urygą i pewnie Spiciciem cienko to widzę. Jedyna szansa, że nowi będą tak samo aktywni jak przeciwko Lechii. Wtedy możemy stracić mniej goli niż strzelimy. Czego sobie i wszystkim serdecznie życzę. |
Jak wyjdzie taki sam sklad jak z lechia tylko bez Głowy i Sadloka to sie wkurze. Kiedy testować rezerwy jak nie teraz.
|
W sparingach
|
Wydaje mi się, że cała TOP4 zdobędzie w tej kolejce 3 pkt. Jaga na tyle pewnie będzie zdeterminowana, że od początku się na nas rzuci. Obstawiam 2:1 dla Jagi, niestety.
|
Została nam walka o bezcenne finansowo 5 miejsce stąd kluczowe będą mecze z Pogonią, koroną czy Niecieczą. Ale fajnie by było powalczyć w Białymstoku. Chociaż zbytnim optymistą nie jestem.
|
Jak jesteśmy faworytem, to kiepsko nam idzie...
Jak mamy przegrać, to gramy dobrze... Więc może jakieś 1:1 się uda? :) |
Ten Bartkowski ma jeszcze spore luki. To nie jest zawodnik gotowy, tylko do ogrania. Lechia kręciła nim jak wiatrakiem ze dwa, trzy razy. Raz lub dwa, gdzieś Go tam przepchnęli. Nie mówię, że nie wypali np. w Białymstoku. Niemniej jednak, byłbym ostrożny z ocenami.
|
Siedziałem blisko murawy po stronie, gdzie grał Bartkowski. Peszko robił z nim co chciał... przy rzucie wolnym to chyba też on nie wytrzymał i pobiegł głęboko w nasze pole karne za palącym pozycję zawodnikiem. Spory błąd, złamał wówczas całą naszą linie spalonego i to drastycznie.
|
Cytat:
|
Prawda, w dodatku trzeba nadmienić, że Buchalik nie zawalił w tym sezonie żadnej bramki, więc z pewnością jest lepszy od Załuski.
|
"Jagiellonia czuje historyczną szansę na mistrzostwo.." Od razu przypomina mi się mecz dokładnie sprzed 10 lat i nasz wyjazd na Bełchatów, gdzie będąc w głębokim kryzysie, mają za sobą 0-4 u siebie z Groclinem potrafiliśmy odebrać im punkty i mistrzostwo. Na nas nie będzie w tym meczu ciążyła żadna presja, a na Jadze ogromna. Nie są na tyle doświadczoną drużyną żeby to udźwignąć. Dlatego jak najbardziej spodziewam się punktu (punktów).
|
1:3 albo 1:4 czuje, ze sie skonczy
Nie walczymy juz o nic a oni sa zmotywowani jak cholera, teren na ktorym gra nam sie ciezko, do tego bez polowy obrony |
Cytat:
|
W poprzednim meczu było dość prosto - plaster na Vassilijeva i reszta nie da rady. Tym razem Jaga już nauczyła się grać bez Estończyka - trzeba zwrócić uwagę na Ciliana Sheridana, który potrafi urywać się defensorom - jego bramki przypieczętowały zwycięstwa z Pogonią, Piastem i Termalicą. [wszystkie 1-0]. Coraz lepiej w składzie Jagi poczynią sobie Novikovas. Nie mówiąc o tym, że od Góralskiego wymaga się teraz także, aby nei tylko bronił, ale także i atakował.
Od poprzedniego meczu minęło niewiele czasu, ale gra Jagi się nieco zmieniła. Miejmy nadzieję, że Kiko zwróci na to uwagę |
Cytat:
Cudów ni ma, Jaga walczy o MP. My bez dwóch podstawowych obrońców, do tego z głową na wakacjach. 3-1 dla Jagi |
Cytat:
Tak czy siak to dobry ruch. Byleby nie wyjść na Jagę totalnymi rezerwami. Gonzalez, Llonch,Mąka, Brlek, Mały niech ciągną zespół. Boguski, Brożek, Cywka, Załuska mogliby sobie odpocząć. |
Pewnie Laskoś
|
Cytat:
|
Ja uważam, że Jaga raczej nam leży, więc mecz do wygrania.
No chyba, że znowu obrona Częstochowy, to wtopimy. |
Zapowiada sie fajny piknik.
|
Sadlok i Głowacki nie mają zmienników. Jeśli jeden wypadnie ze składu - jest źle, ale jeszcze są szanse. Gdy obaj? Kompletnie nie widzę tego meczu. Jeśli miałbym eksperymentować dałbym chyba Cywkę na LO i Bartkowskiego na PO. Tylko wtedy trzeba by go sparować z Boguskim, żeby się cofał do obrony i łatał błędy. Spicic w tym momencie to najgorszy boczny obrońca ligi. Myślę, że nawet Pietrzak by lepiej zagrał. Tak, nawet z zerwanym achillesem.
|
Bartkowski na lewej praktycznie tyle samo wystepow co na prawej wedlug TM, wiec raczej powinien tam zagrac. Jest jeszcze Spicic ale chu.j wie co on gra a i tak po sezonie pewnie go pozegnamy.
|
Cywki to bym nie ruszał już wcale. Skoro w końcu znalazł swoją pozycję, to po co to psuć? Bartkowski na lewą, Urygens na środek, niech chłopaki pokażą, że się nadają. O puchary już nie gramy, a oni nadal grają o kontrakt/miejsce w drużynie. Zdenek i Zachara też powinni dostać więcej szans. Videmontowi też dałbym się ograć, bo wciąż mam w stosunku do niego dobre przeczucie.
|
Hugo, albo Alan za Brożka do ataku, Gorzej nie będzie
:p Stop. Alan na obronie. Alan powinien dzisiaj temu brodaczowi z Jagi wybić z głowy granie w piłkę. Pol wykończy Estońca. Będzie ok |
Zaczyna Brożek, Hugo nawet nie ma na ławce. Stilić za Bogusia
|
Moim zdaniem gra z Brożkiem z przodu to na dzień dzisiejszy gra dziesięcioma piłkarzami.
Nie zmienię zdania nawet jak Brożek strzeli przypadkowego gola. |
Pewnie Kiko liczy na to,że Brożek coś strzeli szkoda,że nie daje szansy Zdenkowi....
|
Cytat:
|
Panowie i Panie, czy działa Wam normalnie transmisja na http://www.dailymotion.com/ekstraklasa? Nie ma żadnego przerywania czy też zmiany tempa transmisji i wyłączania głosu? Dzięki.
|
Jakby postawić grubszy kij w miejsce Brozka to by wiecej z tego było pożytku
może by chociąż mozna wtedy pilke o niego odbić tak zeby z powrotem wrocila :/ Mam pretensje o ten mecz do Kiko, serio musi grac Brozek, Zaluska, Mały ? Kiedy k... sprawdzic Bartkowskiego, Valencie, Chorażke, Laskosia czy jakiegos innego młodego chłopaka jak nie w takim meczu |
Jacy my jeteśmy ....a żałośni w ataku.
W tych trzech meczach z trzy godne uwagi akcje. Beznadzieja. |
Panowie dziękujemy za te emocje,za to że chciało wam się grać, za te celne strzały,za te podania.DZIĘKUJEMY ! Nasi na wakacjach już wygramy coś? może z Niecieczą no i jeszcze za celne strzały całe 0!
|
Mamy ewidentny problem z atakiem. Kolejny mecz. Napastnik, ktory chociaz biega i pokazuje sie do gry priorytetem na lato.
|
0 celnych drugi raz z rzedu i drugi raz z rzedu mieli w dupie granie w pilke. Dla nas sezon skonczyl sie wraz z 29 kolejka. Powinni sie zastanowic po sezonie nad sprzedaza Ondraska (Brozek juz przedluzony) i nad kupnem jakiegos dobrego napastnika bo jest tragedia
|
Ten mecz dał mi odpowiedź na kilka pytań:
Spicić, Uryga, Brożek zagrali tak że powinni odejść z klubu. Spicić praktycznie w ogóle nie udzielał się w ofensywie, dodatkowo z błędami w obronie. Uryga nie potrafi prosto kopnąć piłki, wyprowadzając ją z własnej połowy, a Paweł nie strzela mają 2 całkiem dobre okazje. |
No to po meczu. Gramy chujnie do kwadratu. Słabo widzę przyszły sezon jeśli chodzi o jakieś większe aspiracje, bo chyba nic nie zmieni dojście 2-3 nowych.
|
Zęby bolały od oglądania tego spektaklu. Jak mają grać na takiej wyjebce (bo mam nadzieję, że nie są tak słabi, że przerasta ich oddanie celnego strzału w ciągu 90 minut) i przegrywać 0-2 to niech się zastanowią nad walkowerami. Taniej wyjdzie.
Co się rzuca w oczy: 1. Nie mamy napastnika.. 2. Nie mamy napastnika.. 3. Nie mamy napastnika.. .. 61 Nie mamy napastnika.. ... 421 Małecki większość akcji chce kończyć sam a jak już wpadnie na pomysł, że można wrzucić piłkę to głowa w dół i oczy zamknięte. Po takich meczach człowiek ma dość ESA 37 leszczom z podlasia za te śpiewy życze straty mistrzostwa w ostatniej kolejce. |
Tragicznie to wyglądało. Choćby ten mecz trwał 3 dni to byśmy nic nie ustrzelili.
Max tej drużyny został osiągnięty. Brakuje umiejętności, bez zmian i wzmocnień utkniemy w środku tabeli, bez zagrożenia, ale i bez szans na coś większego. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl