Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   ratunek dla Wisełki (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9681)

TASAIO 16.08.2016 19:46

ratunek dla Wisełki

Śpicie wszyscy ?
Może zaczniemy coś rozmawiać na temat klubu ? Na świecie były takie sytuacje że kibice dźwigali klub sami.
Jest nas tysiące. Takich twardych kibiców może do 10 000 tyś. Ale na początek zawsze coś. Wyszedłem przed szereg ? Mówcie cokolwiek, burza mózgów wskazana !!!

kicur 16.08.2016 20:04

A pieniążki, to masz pewność, że pójdą na Wisłę ? Czy może trafią do tego chuja ? :D

Marcinkrakwoj 16.08.2016 20:06

To może skoro on nie zaszczyci nas przywitaniem z nami to my przywitajmy się z nim?

krasny 16.08.2016 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinkrakwoj (Post 1448913)
To może skoro on nie zaszczyci nas przywitaniem z nami to my przywitajmy się z nim?

Brawo!
Wie ktos kiedy spotkamy pana Jakuba w klubie?

cudlaty 16.08.2016 20:23

Robimy manife pod klubem i wbijamy się na rozmowę do kolarza a nie pie...imy na sb!!!
Data, godzina! Już!

Marcinkrakwoj 16.08.2016 20:23

Jestem pewien że ktoś się dowie :)
W mojej ocenie im więcej osób tym lepiej więc trzeba to zaplanować i dać kilka dni czasu. I żeby byli wszyscy- też starsi, więc info lub nawet zrzutka na reklamę do gazet wymagana.

cudlaty 16.08.2016 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinkrakwoj (Post 1448921)
W mojej ocenie im więcej osób tym lepiej więc trzeba to zaplanować i dać kilka dni czasu. I żeby byli wszyscy- też starsi, więc info lub nawet zrzutka na reklamę do gazet wymagana.

Jestem ZA!

Murzyn124 16.08.2016 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinkrakwoj (Post 1448921)

Reklama nie potrzebna,jak będzie dużo osób na wydarzeniu na fb albo na tt pisać o tym to gazety same napiszą.

bonawentura 16.08.2016 20:28

Myślę, że hasło "Cała Wisła Zawsze Razem" byłaby dobra dla całej akcji.

Robek 16.08.2016 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1448924)

Prawdziwa Wisla bo skwk nie licz

Herbi1303 16.08.2016 20:30

tylko na razie jest 5 osób chętnych z forum... Czy w sb JM jest dostępny przy R22?

Herbi1303 16.08.2016 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 1448925)
Prawdziwa Wisla bo skwk nie licz

NIE RÓBMY JUŻ PODZIAŁÓW!!! Wystarczy nam tego

Murzyn124 16.08.2016 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1448924)

Może "Cała Wisła przeciw Meresińskiemu"?

kicur 16.08.2016 20:37

Chętnie pomogę. :)

cudlaty 16.08.2016 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Herbi1303 (Post 1448927)
NIE RÓBMY JUŻ PODZIAŁÓW!!! Wystarczy nam tego

Racja! Niech przyjdzie ten komu zależy na Wiśle... Mam nadzieję, że u w SKWK są myślący, niekoniecznie kumaci

bonawentura 16.08.2016 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Herbi1303 (Post 1448926)
tylko na razie jest 5 osób chętnych z forum... Czy w sb JM jest dostępny przy R22?

Ważne jest to by to rozpowszechnić. By był organizator, który zorganizuje wydarzenie na FB, zgłosi manifestację w UM, a także odpowiednio to zabezpieczy przez służby medyczne. Trzeba liczyć się z tym, że przyjdą masy pod stadion. I trzeba to zrobić, bo inaczej nasza Wisła będzie stygmatyzowana przez wiele lat po erze tego typa.

dj_ibutti 16.08.2016 20:39

Jak go w....icie, to sprzeda co się da i zamknie klub... tak tylko mówię.

szczepans21 16.08.2016 20:39

zero tekstów anty. aby przyciagąć ludzi musi być tekst PRO :) anty odpycha.

Marcinkrakwoj 16.08.2016 20:40

I miejmy nadzieję (przynajmniej ja jeszcze mam) że pewna ekipa na Wiśle bądź co bądź zasłużona zrozumie że bez szacunku nic nie będzie a SKWK ma reprezentować wszystkich kibiców.

Herbi1303 16.08.2016 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1448934)

to niech spie...la tylko już...

kicur 16.08.2016 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinkrakwoj (Post 1448936)
I miejmy nadzieję (przynajmniej ja jeszcze mam) że pewna ekipa na Wiśle bądź co bądź zasłużona zrozumie że bez szacunku nic nie będzie a SKWK ma reprezentować wszystkich kibiców.

Jasne :D Oni już pokazują teraz, jak im na klubie zależy. ;)

St Yabol 16.08.2016 20:45

Myślę, że jak decyzyjni z skwk się dowiedzą do cała akcje szlag trafi :>

sedonh 16.08.2016 20:46

Panowie wreszcie ! Dziękuje że coś się rusza! CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM to hasło najlepsze z możliwych, bardzo proszę kogoś ogarniętego z forum o wydarzenie na fejsie i wrzucenie tego na wszystkie nasze możliwe fanpage'e! Wszyscy którym naprawde zależy muszą się o tym dowiedzieć Panowie OGIEŃ, pokażmy naszą prawdziwą siłe! A decyzyjni niewiele zrobią bo ich jest parunastu a nas setki a nawet tysiące !

LucjuszWielki 16.08.2016 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinkrakwoj (Post 1448936)

Wydaje mi się, że niestety mają na to brzydko pisząc wyebane... Szacunku będzie tyle ile było i ile jest czyli ZERO. Nie piszę tego złośliwie tylko takie są smutne fakty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1448939)
Myślę, że jak decyzyjni z skwk się dowiedzą do cała akcje szlag trafi :>

Miałem to pisać, ale nie chciałem Was zniechęcać... Obwiam się, że takie ruchy mogą zostać w podobny sposób ugaszone jak bunt na D podczas meczu z ruchem :)

Marcinkrakwoj 16.08.2016 20:48

Odbiegając od tematu to na ich miejscu bałbym sie tylko zjednoczenia innych kibiców. Jak się zjednoczymy I ZOSTANIEMY ZJEDNOCZENI to damy radę.

sedonh 16.08.2016 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinkrakwoj (Post 1448942)
Odbiegając od tematu to na ich miejscu bałbym sie tylko zjednoczenia innych kibiców. Jak się zjednoczymy I ZOSTANIEMY ZJEDNOCZENI to damy radę.

Dokładnie ! WISŁA TO MY a nie parunastu decyzyjnych!

rafaello56 16.08.2016 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1448934)

pomyślałem co może sprzedać , bo stadion jest miasta innego majątku klub nie ma a jedyne co można sprzedać to kilku kopaczy za grosze albo cały Klub co by było z korzyścią dla WSZYSTKICH

Herbi1303 16.08.2016 20:54

przecież nam nie chodzi o byłe i obecne zgody, o wpływy z pamiątek klubowych, zbiórek do puszek. My chcemy normalnie funkcjonującego klubu, z normalnym właścicielem, który nie będzie robił z kibiców durni bo na tą chwilę to tak wygląda

Raf 66 16.08.2016 20:54

Wg mnie, jeśli już coś takiego miałoby się udać - pasuje zaangażować trochę osób publicznych. Ludzi rozpoznawalnych.
To Kraków ma pokazać, że Wisła nie jest mu obojętna !!!
Mam na myśli przede wszystkim - byłych piłkarzy, może p. Ludwik Miętta, Marcin Daniec (?) ....Takich osób jest naprawdę wiele. Ich możliwości są nieporównywalnie większe niż np tysiąca anonimowych kibiców.

Danielek1906 16.08.2016 20:57

Poczekajmy do końca tego tygodnia. Na konkurencyjnym forum jest bardzo dobrze napisane o aktualnej sytuacji. Jak do końca tego tyg. nie będzie konfy, to można zacząć myśleć o czymś. Ale żaden pucz pod stadionem nic nie da ;p Po za tym jak kilku panów z SKWK się dowie, to się zdenerwują, a było już kilka razy mówione, że dostali obietnicę dwóch stołeczków w nowym zarządzie ;)

Herbi1303 16.08.2016 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raf 66 (Post 1448947)
Wg mnie, jeśli już coś takiego miałoby się udać - pasuje zaangażować trochę osób publicznych. Ludzi rozpoznawalnych.
To Kraków ma pokazać, że Wisła nie jest mu obojętna !!!
Mam na myśli przede wszystkim - byłych piłkarzy, może p. Ludwik Miętta, Marcin Daniec (?) ....Takich osób jest naprawdę wiele. Ich możliwości są nieporównywalnie większe niż np tysiąca anonimowych kibiców.

miałem to pisać, obok nas muszą stanąć bardziej znani kibice z sektorów vipowskich, a dobrze wiemy że takich mamy

które to forum?

kicur 16.08.2016 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Danielek1906 (Post 1448948)
Poczekajmy do końca tego tygodnia. Na konkurencyjnym forum jest bardzo dobrze napisane o aktualnej sytuacji. Jak do końca tego tyg. nie będzie konfy, to można zacząć myśleć o czymś. Ale żaden pucz pod stadionem nic nie da ;p Po za tym jak kilku panów z SKWK się dowie, to się zdenerwują, a było już kilka razy mówione, że dostali obietnicę dwóch stołeczków w nowym zarządzie ;)

Dlatego tak siedzą sobie cichutko :). Oj gdyby, to był Bednarz, to już by były bojkoty itp. No nic. Skoncentrujmy się na swoim zadaniu. :)

kicur 16.08.2016 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Herbi1303 (Post 1448949)
miałem to pisać, obok nas muszą stanąć bardziej znani kibice z sektorów vipowskich, a dobrze wiemy że takich mamy

które to forum?

Pewno chodzi o wislaportal.pl

Raf 66 16.08.2016 21:17

Cytat z WIsłap
".....rzecznika prasowego Damiana Juszczyka odezwał się Krzysztof Targosz współwłaściciel firmy Profix Hale z Krakowa link ť i wyraził chęć sponsoringu klubu. link ť Nie znam gościa, ale biedny to raczej nie jest link ť Pewnie to nie jest jakiś mega sponsor, ale nam potrzeba w tej sytuacji każdego chętnego."
Na takich ludzi trzeba liczyć, z takimi ludźmi trzeba rozmawiać.

Marcinkrakwoj 16.08.2016 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raf 66 (Post 1448953)
Cytat z WIsłap
".....rzecznika prasowego Damiana Juszczyka odezwał się Krzysztof Targosz współwłaściciel firmy Profix Hale z Krakowa link ť i wyraził chęć sponsoringu klubu. link ť Nie znam gościa, ale biedny to raczej nie jest link ť Pewnie to nie jest jakiś mega sponsor, ale nam potrzeba w tej sytuacji każdego chętnego."
Na takich ludzi trzeba liczyć, z takimi ludźmi trzeba rozmawiać.

.......enie, on (niestety) nie ma takiej kasy by samemu jako sponsor uciagnać ten Klub. Ten post to typowy przykład podkoloryzowania. Zresztą K. Targosz jest tu na forum i chętnie sam się wypowie.
P. S źle zrozumiałem kontekst. Oczywiście każde wsparcie bardzo ważne ale nie to nam klub uratuje.
A na rozkimny typu "poczekajmy tydzień bo ktoś chce odkupić Wisłę" już za późno. To tak jak z walką Cupiała o ponowne przejęcie

Herbi1303 16.08.2016 21:24

w tej chwili 155 zarejestrowanych użytkowników online na forum, jakie propozycje działań? Czy można liczyć że admini forum i strony podejmą razem z użytkownikami próbę jakiegoś przedsięwzięcia?

bonawentura 16.08.2016 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaello56 (Post 1448944)
pomyślałem co może sprzedać , bo stadion jest miasta innego majątku klub nie ma a jedyne co można sprzedać to kilku kopaczy za grosze albo cały Klub co by było z korzyścią dla WSZYSTKICH

Z JM i tak nas zdegradują. Trzeba zaryzykować i to już. Albo go wystraszyć i zyskać nowego właściciela w trakcie sezonu, albo budować Wisłę od podstaw. Ale to trzeba pokazać już! Nie chcemy w Wiśle kunktatorstwa i cwaniactwa, a uczciwość i szlachetność. Te dwie ostatnie cechy przyświecały Henrykowi Reymanowi, więc tego się trzymajmy!

Więc błagam Was, niech ktoś zorganizuje wydarzenie na FB - manifestację z conajmniej 2-tygodniowym wyprzedzeniem, ale niech to będzie poważny organizator, który zgłosi manife w UM :) Błagam, róbmy to! Uratujmy naszą kochaną Wisłę!!! :)

Murzyn124 16.08.2016 21:35

wg mnie trzeba zaczac dzialac TERAZ, chociazby zalozyc wydarzenie na facebooku.

sedonh 16.08.2016 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Murzyn124 (Post 1448964)
wg mnie trzeba zaczac dzialac TERAZ, chociazby zalozyc wydarzenie na facebooku.

Ponawiam prośbę do administratorów o wsparcie, o założenie wydarzenia i rozpropagowanie tego na fanpagach !!

Strzala 16.08.2016 21:43

Ciekawe czy skwk poparło by taki protest przed klubem, jezeli nie to chyba wszystko było by już jasne. Ja bym zrobił wydarzenie, ale łatwiej chyba będzie komuś kto jest z Krk i zna bardzo dobrze realia kibicowskie i jest przykładem też dla kibiców w pozytywnym znaczeniu oczywiscie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl