Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   WIELKIE DERBY KRAKOWA 5 sierpnia, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9668)

WISŁAZWE 01.08.2016 16:48

WIELKIE DERBY KRAKOWA 5 sierpnia, godz. 20:30

Przed nami czwarta kolejka Lotto Ekstraklasy.
Już w piątek najważniejszy mecz sezonu. Derby Krakowa po gorszej stronie Błoń.

Do tego meczu Wiślacy przystępują z dorobkiem trzech punktów po trzech meczach z mało imponującym bilansem bramkowym. To wszystko jednak schodzi na dalszy plan.

W piątek po gorszej stronie Błoń, styl nie będzie miał znaczenia, zespół pochodzenia izraelskiego siejący postrach w europejskich pucharach ma zostać zaorany, równo z ziemią. Piłkarzom sąsiadki po tym meczu a odejść ochota na dalsze punktowanie w Ekstraklasie.

Plan jest prosty! Trzy punkty! Upokorzenie sąsiadki! I Zwycięstwo na boisku i na trybunach!

KRAKÓW JEST NASZ!
DERBY DLA WISŁY.

Mecz wyjątkowy, to i wstęp wyjątkowy, nie będę się zagłębiał w historię itp. Sprawy.

KAŻDY PIŁKARZ NIECH PAMIĘTA! WYNIK DERBÓW TO RZECZ ŚWIĘTA!

Bene Nati 01.08.2016 17:14

Dobrze, że Dąbrowski nie zagra.

Obawiam się o wynik. Nawet nie chodzi o słabą dyspozycje, ale to jakich mamy obecnie piłkarzy. Większość z nich nie utożsamia się z tym klubem.

Ondrasek do pierwszej jedenastki.

Kac 01.08.2016 17:29

tylko zwycięstwo!

jak odpukać przegramy to Pan W. niech wyleci z klubu.

DeadOrAlive 01.08.2016 22:04

Jeśli przegramy trzeci, z czterech meczów w tym sezonie - patrząc na wagę tego spotkania - jestem skłonny stwierdzić, że Wdowczyk straci posadę trenera...

Grzana 01.08.2016 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1445295)

Obawiam się o wynik. Nawet nie chodzi o słabą dyspozycje, ale to jakich mamy obecnie piłkarzy. Większość z nich nie utożsamia się z tym klubem.

Ondrasek do pierwszej jedenastki.

Głowacki, Brożek, Małecki, Boguski, Mączyński, Ondrasek...
Faktycznie mało.

Za to w sąsiadce zza błoń to każdy by się dał pokroić za piniążki Filipiaka.

lukaszsz86 01.08.2016 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1445362)
Jeśli przegramy trzeci, z czterech meczów w tym sezonie - patrząc na wagę tego spotkania - jestem skłonny stwierdzić, że Wdowczyk straci posadę trenera...

To wcale nie jest takie pewne. Zapomnieliście już że w klubie nie ma już Pana Cupiała.

d 01.08.2016 22:24

Zmiana właściciela nie ma żadnego znaczenia, będzie 1-1 po żenującej kopaninie.

radek2323 01.08.2016 23:07

Wygramy !!!

ABGwislakABG 02.08.2016 06:45

Panowie, spokojnie. Ja tutaj widzę powiew najnowszych trendów zapoczątkowanych przez Kazimierza Moskala. Hipsterskiego trenera, który remisował, zanim to było modne. Obecnie wiemy na przykładzie Portugalii (gdzie udaje się Zdzisław "greyjoy" Kapka wraz z Marcinem Kuźbą na "zakupy" w stylu "a wejdę, popatrzę, podrapię się po jajach i wrócę spowrotem"), że tymi remisami da się wiele ugrać.

3 pkt. po 3 spotkaniach na koncie. Jest ta pożądana stabilizacja, jest constans.

Przewiduję dokładnie ten sam scenariusz, który prorokowałem przed spotkaniem z paprykarzem.

Cytat:

Zmiana właściciela nie ma żadnego znaczenia, będzie 1-1 po żenującej kopaninie.
Dokładnie ta sama prognoza. Widzę, że miejsce w typerze nieprzypadkowe ;)

Dodałbym tyle, że bramka dla icka będzie po naszym babolu.

Wachlarz możliwości jest przecież "bjutiful" - Głowa, Rysiek, Uryga, Załuska, Miśkiewicz. Kiedyś był Jop. Tyle, że wg mnie, będzie to ktoś nowy.

Typ pada na Brleka.

My zaś wtoczymy ledwie co do siatki.

Po raz kolejny - nie radzę oglądać na trzeźwo. Po drugie - strzeżonego Pan Bóg strzeże.

7 kotów 02.08.2016 07:50

z racji tego ze nie da sie zgwałcić prostytutki, gwałtu nie bedzie. Ale 4:0 dla nas bedzie.

Davey777 02.08.2016 08:20

Muszą przynajmniej zremisować. Derby i 3 porażka z rzedu nie wchodzą w rachube

funkykoval 02.08.2016 09:04

Oby powtórzył się dzień 8 listopada 2010 roku ........ i późniejszy marsz w górę... Jak wygrają to pójdę na pielgrzymkę ;-)....

kbr 02.08.2016 13:25

Davey777 - póki co przegrlaiśmy jedne derby, ta porażka byłaby 2 pod rząd

funkykoval - chyba 5 listopada. Wiem, niepotrzebnie się czepiam :P

Patrząc na naszą grę i lansowane na siłę ustawienie z 3 obrońców czarno to widzę. Rok temu derby były w podobnym terminie, niby atmosfera była podobna, jednak wtedy byłem większym optymistom. Oby po raz kolejny się okazało, że na garbatych plecach ciężko dźwigać cokolwiek zwłaszcza ciężar presji faworyta derbów.

PS wszyscy się zajmują nowym właścicielem, ewentualnie zgodami. O derbach wszędzie cisza :(

Daro&Mysłowice 02.08.2016 21:13

Ciekawy komunikat na skwk zobaczymy czy zasada ze nie ma rownych i rowniejszych bedzie respektowana ...moze to poczatek czegos dobrego

mitmichael 02.08.2016 21:26

Lepiej zagrajmy normalnym ustawieniem zeby to nie były dotkliwe dla Nas derby.

!!IRIVER!! 02.08.2016 22:14

Jazdaaa z kurrrwami!

Karherop 02.08.2016 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daro&Mysłowice (Post 1445466)
Ciekawy komunikat na skwk zobaczymy czy zasada ze nie ma rownych i rowniejszych bedzie respektowana ...moze to poczatek czegos dobrego

tja,... "kto nie będzie śpiewał na meczu żegna się z Wisłą po derbach."

Tak naprawde ch** mi do tego, ale to brzmi bardziej jak groźba solidnego oklepu.

Co do meczu.

Cracovia w dole. Straciła dwóch kluczowych piłkarzy, musimy to wykorzystać. Oby sportowa złość w tym przypadku wyszła nam na dobre. Remisu nie biorę w ciemno. Tylko wygrana.

AntyMod 02.08.2016 22:28

fartowny remis biore w ciemno

Barti 03.08.2016 12:18

Brawo SKWK. Dobry ruch. I kij już z tym czarnym. Ten mecz musimy wygrać! Jak napisał autor, " każdy piłkarz niech pamięta..."

South 03.08.2016 12:40

A co mi tam... 3:0 dla Wisełki będzie, taki prezent na moje urodziny,

jebać ....y, połamać im nogi.

Pozdrawiam.

Arked 03.08.2016 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1445295)

Bzdura. Myślę, że pod tym względem jesteśmy czołowym klubem ligi. Gorzej, że na boisku niewiele to znaczy. Tożsamością i zaangażowaniem bramek się nie strzela.

AMF 03.08.2016 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1445544)
BBraw SKWK. Dobry ruch. I kij już z tym czarnym. Ten mecz musimy wygrać! Jak napisał autor, " każdy piłkarz niech pamięta..."

Raczej chodzi o to żeby nie było przypału przy pozdrawianiu naszych nowych przyjaciół...

WISŁAZWE 03.08.2016 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AMF (Post 1445574)
Raczej chodzi o to żeby nie było przypału przy pozdrawianiu naszych nowych przyjaciół...

Na Derby nie idą przypadkowe osoby, więc raczej nie będzie przypału.

Bene Nati 04.08.2016 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzana (Post 1445363)
Głowacki, Brożek, Małecki, Boguski, Mączyński, Ondrasek...
Faktycznie mało.

Za to w sąsiadce zza błoń to każdy by się dał pokroić za piniążki Filipiaka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1445560)
Bzdura. Myślę, że pod tym względem jesteśmy czołowym klubem ligi. Gorzej, że na boisku niewiele to znaczy. Tożsamością i zaangażowaniem bramek się nie strzela.

Faktycznie, chyba macie rację.

Nie można ciągle wracać pamięcią do tamtej Wisły z Baszczyńskim, Stolarczykiem, Szymkowiakiem, Cantoro i całą resztą. Czy nawet jeszcze wcześniej.

Cytat:

Każdy, kto nie będzie śpiewał na meczu żegna się z Wisłą po derbach.
Radykalnie.

szprotson 04.08.2016 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1445575)
Na Derby nie idą przypadkowe osoby, więc raczej nie będzie przypału.

czy to nie oby pierwsze derby z takim oswiadczeniem?
I takim prikazem wokalnym ?:)

a co do meczu...
to nie mecz, to DERBY!

morganfield 04.08.2016 10:11

Derby, derby...
Ale w żadnym wypadku wielkie, bo żeby jakieś wydarzenie sportowe można było nazwać wielkim, to muszą odbywać się między godnymi siebie rywalami. W tym wypadku to mamy mecz tenisowy gdzie po jednej stronie siatki Steffi Graff, a po drugiej Teresa Orlowski.

pchelas 04.08.2016 10:16

Zwiastun dążenia do kibicowskiego poziomu na wyjazdach naszego nowego "układu?. To akurat plus.

mitmichael 04.08.2016 10:55

Moim zdaniem problemem nie jest ustawienie, a nastawienie moich zawodników do gry - panie Wdowczyk opamietaj sie w koncu. Jakos z ta druzyna po jego przyjsciu wszystko układało sie swietnie a nagle nastawienia im brakuje? dobra sciema, widac ze nie widzi tego, ze do taktyki jaka stosuje nie mamy odpowiednich pilkarzy. Bedzie nerwowo

silver03 04.08.2016 11:03

Mam nadzieje, że to jakaś zasłona dymna i wyjdzie jednak klasycznym ustawieniem z czwórką z tyłu.

Davss875 04.08.2016 11:17

Wygramy z...urwami i tyle. Jesteśmy lepsi. Oni przegrali ze Skendiją Tetowo!!!! My jesteśmy Wisła Kraków i mamy obowiązek z nimi wygrać!!!
Strzelić szybko 2 bramki i padną jak muchy

mee 04.08.2016 11:25

Widzę, że optymistycznie. Ja biorę remis w ciemno, choć obawiam się że polegniemy bo piłkarsko Cracovia jest w tym momencie po prostu lepsza. Do tego sporo kapuchy dostaną więc w najbliższej przyszłości mogą nam odjechać sportowo. 1:1. Brak Wolskiego to b. duża strata. Jeżeli na jego miejsce nie przyjdzie ktoś ogarnięty to walczymy o utrzymanie.

Rob_Zombie 04.08.2016 11:49

Powiem tak: jeśli duch Cupiała wciąż unosi się nad naszym klubem to... w razie porażki i tak moglibyśmy się cieszyć że pozbędziemy się w końcu handlarza Dariusza W.
Ale bez Cupiała pewnie się to nie zdarzy... więc tylko zwycięstwo!

wolfu 04.08.2016 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1445653)
w razie porażki i tak moglibyśmy się cieszyć że pozbędziemy się w końcu handlarza Dariusza W.

Nie rozumiem? Dariusz Wu jest znowu be i fuj? Kogo chcesz w jego miejsce, Tomka Hajtę czy innego Podolińskiego?

jason wiślak 04.08.2016 17:08

Szczerze mówiąc remis w tym meczu biore w ciemno. Choc obawiam sie, ze grajac tak jak w Trójmieście, nie jesteśmy w stanie wywieźć z Kaluzy nawet punktu. Brakuje nam ewidentnie liderow w tej druzynie i jesli nowi właściciele takich nie sprowadza bedzie nam bardzo trudno punktowac regularnie w tym sezonie.

arth_ur 04.08.2016 17:18

Nie ma co srać w gacie łykniemy żydków 2-0.

tommiyacht 05.08.2016 09:02

A tak na powaznie. Serio uwazacie ze wygramy ? Czy to jakis zbioriowy trolling jest ?

simo23 05.08.2016 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1445810)
A tak na powaznie. Serio uwazacie ze wygramy ? Czy to jakis zbioriowy trolling jest ?

Nie, nie wygramy bo w Cracovii graja sami bogowie futbolu, a porównywać poziom Wisły do nich, to jak porównywać Kalwarianke do Realu
Skończcie .......ic

brylant17 05.08.2016 09:07

Czuję pewne 0-3 dla nas!!! na nich

goly78 05.08.2016 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1445810)

A tak na poważnie , serio uważasz ze żydy są w takiej formie że nie damy rady z nimi wygrać ?

silver03 05.08.2016 09:14

W Gdańsku i Gdyni po 3:0 w dupę było, faktycznie może padnie trójka...

Remis i jestem zadowolony.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl