Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

WISŁAZWE 29.07.2016 14:22

Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje

Zapraszam..

To oficjalna wiadomość: Tele-Fonika sprzedała Wisłę Kraków. Nowym właścicielem klubu z Reymonta został przedsiębiorca Jakub Meresiński. Współpracuje z nim Marek Citko, były piłkarz m.in. Widzewa Łódź, a obecnie menedżer. Warunkowa umowa została podpisana 23 lipca, ale Bogusław Cupiał czekał na gwarancje bankowe, które miał przedstawić nowy właściciel. Dotarły one dzisiaj i tym samym umowa o zbyciu akcji i zmianie głównego akcjonariusza Wisły Kraków weszła w życie.

!!IRIVER!! 29.07.2016 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1444596)
Zapraszam..

To oficjalna wiadomość: Tele-Fonika sprzedała Wisłę Kraków. Nowym właścicielem klubu z Reymonta został przedsiębiorca Jakub Meresiński. Współpracuje z nim Marek Citko, były piłkarz m.in. Widzewa Łódź, a obecnie menedżer. Warunkowa umowa została podpisana 23 lipca, ale Bogusław Cupiał czekał na gwarancje bankowe, które miał przedstawić nowy właściciel. Dotarły one dzisiaj i tym samym umowa o zbyciu akcji i zmianie głównego akcjonariusza Wisły Kraków weszła w życie.

Źródło? :O :foch:

brylant17 29.07.2016 14:23

Oficjalnie ? czy plota ? mam mieszane uczucia do tego Citko.....

Danielek1906 29.07.2016 14:24

Wiadomo wgl ile ten meresinski ma kasy itp???

OpEnTaNy 29.07.2016 14:25

NIe udalo mu sie przejac Korony to sprobowal w Krakowie dla mnie jakis desperat co chce zablysnac

WISŁAZWE 29.07.2016 14:26

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

mitmichael 29.07.2016 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1444598)
Oficjalnie ? czy plota ? mam mieszane uczucia do tego Citko.....

A od czego masz oficjalna
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

brylant17 29.07.2016 14:28

Dobra już przeczytałem cóż powodzenia,wyprowadzenia Wisełki na prostą i zrobienie WIELKIEJ Wisły

fialo 29.07.2016 14:34

Dobra, dobra ile ten ziomek ma kasy? Czy to nie jakiś znowu pseudobiznesmen, jakich wielu obecnie? Zróbmy poważny research.

emailowiec 29.07.2016 14:35

Powodzenia Panie Jakubie. Mimo, że jestem bardzo sceptycznie nastawiony to oczywiście życzę samych sukcesów i w dalszej perspektywie osiągnięcie tego, co nie udało się samemu Bogusiowi.

A Panu Cupiałowi po prostu, mocno i z całego serca - DZIĘKUJĘ.

Siemion 29.07.2016 14:39

Koleś znany z pokazywania się z Jabłczyńską na vipowskiej scenie. Świetnie.

Jeśli ktoś w Wiśle myślał, że duet Meresiński-Citko to ten sam garnitur co Mioduski-Leśnodorski to się grubo pomyli.

ciacho 29.07.2016 14:41

Kto to w ogółe jest? Wiem, biznesmen. Ale co to znaczy? Jakąś firmę ma? W google to znalazłem o nim, że chciał kupić Koronę Kielce i jest facetem Jabłczyńskiej.

Edit. Aha... Sołowow :lol::lol:

szprotson 29.07.2016 14:43

Ja .......e

Pero 29.07.2016 14:45

Na pewno wszyscy już czytali:
http://www.gandalf.com.pl/b/wrogie-przejecie/ czy to on?

brylant17 29.07.2016 14:46

Meresiński to przedsiębiorca. Jakiś czas temu był zainteresowany kupnem Korony Kielce. Biznesmen w tej sprawie miał nawet podpisaną wstępną umowę, ale w końcu do transakcji nie doszło.

dawiss 29.07.2016 14:53

Ciekawe czy na forum padnie rekord ilosci zalogowanych uzytkownikow ;).

Pewnie bedzie trzeba troche poczekac na pierwsze decyzje, mam nadzieje, ze ogarna strone marketingowa, bo to od dawna lezalo i kwiczalo - z nielicznymi wyjatkami.

mitmichael 29.07.2016 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1444615)
Koleś znany z pokazywania się z Jabłczyńską na vipowskiej scenie. Świetnie.

Jeśli ktoś w Wiśle myślał, że duet Meresiński-Citko to ten sam garnitur co Mioduski-Leśnodorski to się grubo pomyli.

Wyjdz i nie wracaj, wrozka jakas jestes czy co? gosc dopiero przejał Wisłe a Ty juz lamentujesz.

wiesniak842 29.07.2016 14:55

Kto to jest i kto za nim stoi? Citko... no cóż, pożyjemy, zobaczymy.

nesta 29.07.2016 14:56

Na gorąco:

- jakoś ufam Cupiałowi, że nie oddałby Wisły w złe ręce i że sprawdził komu sprzedaje
- sytuacją w Koronie nie można się sugerować - tam był chory układ z miastem, polityka itp.
- Stanowski na TT napisał: Leśnodorski z Mioduskim również przychodzili do L bez medialnych majątków, a było to najlepsze co mogło się zdarzyć temu klubowi
- ostatnia i najważniejsza rzecz - jestem pewien, że nie będzie rządził sam tylko będzie gromadził tu kapitał z różnych źródeł, inwestorów, sponsorów.

Tyle - czekamy na 1 konferencje i trzeba dać mu czas.

For_FuN_ 29.07.2016 14:56

Dramat. Facet bez majątku, zajmujący się milionem rzeczy(KRS). Do tego Citko, który zarabiał sobie w Polonii na Wojciechowskim. Byli już tacy w polskiej piłce, co obiecywali sponsorów i granie o wysokie cele... Przerabiał to Widzew, ŁKS, a potem Polonia z pewnym "biznesmenem", którego pogoniono z GKS Katowice. "Naszego" pogoniono z Kielc, kiedy zobaczyli co proponuje :D... Najśmieszniejsze jest to, że lepsza była oferta gołodupców z Senegalu ;).

Obyśmy dokończyli ten sezon w ekstraklasie, bo jeśli gołodupce nie znajdą sponsorów, to prosta droga do III i IV ligi. Panie Cupiał, dlaczego nie oddał pan tego komuś wiarygodnemu?

heoij 29.07.2016 15:01

Dzisiaj mamy 1 kwietnia?

crux.a 29.07.2016 15:02

Na razie ma jednego plusa - za dyskrecję w prowadzeniu negocjacji i w ciągu tego tygodnia po podpisaniu umowy. Tak się zachowują poważni ludzie.

gdsmk 29.07.2016 15:02

http://weszlo.com/2016/05/18/korona-...k-sie-doczeka/ tutaj można się sporo dowiedzieć.

qbbba 29.07.2016 15:02

http://ksiegarniaszkolnapwn.pl/ksiaz...,80116400100KS

David. 29.07.2016 15:04

Nareszcie mamy właściciela z Twitterem! Będzie medialnie.

:rotfl:

kk23 29.07.2016 15:05

Jak dla mnie jest to powiernicze nabycie praw udziałowych. Obaj panowie de facto reprezentują czyjeś interesy i zgodnie z ideą całej instytucji prawnej nie dowiemy się czyje.

Lukasz 29.07.2016 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kk23 (Post 1444636)
Jak dla mnie jest to powiernicze nabycie praw udziałowych. Obaj panowie de facto reprezentują czyjeś interesy i zgodnie z ideą całej instytucji prawnej nie dowiemy się czyje.

Jeśli miałybś lub masz rację, dla owej osoby nie ma znaczenia jaki klub kupi - czy Wisłę z milionowego miasta czy Koronę z 200 tysięcznego. W Kielcach Meresińskiego radni ocenili negatywnie - nie dobił targu. Oficjalnie z powodu nieudolnych negocjacji i specyficznej kulturze osobistej. Słabo jak na powiernika.

Prywatnie nie sądze że za tymi Panami jest ktokolwiek kto ma na prawde duże pieniądze.

Cóż, kredyt zaufania dany, powodzenia i trzymam kciuki.

ZawszeSztywny 29.07.2016 15:23

Czytali?
http://www.cksport.pl/pokazWiadomosc...j_nie_byc.html

Greg 29.07.2016 15:26

Może to dobry ruch?
Poprzedni właściciel wiele razy ogłaszał chęć sprzedaży prawie co roku albo dwa
Chyba nie miał już serca do prowadzenia klubu
Tak naprawdę wszystko rozbija sie o kasę
Jeśli nowy właściciel znajdzie finansowanie szerokiej i dobrej ławki zapewne przyjdą sukcesy
Ale pamiętajmy o casusie Lecha - łatwo dziwnymi decyzjami popsuć wszystko
Ale w Wiśle może być tylko lepiej: Czy wyobrażacie sobie aby mogło być gorzej?
Bo ja nie. Przecież zostało tylko walczenie o utrzymanie
Dziękuję Cupiałowi za kilka pierwszych lat finansowania gdy doprowadził Białą Gwiazdę do dominacji w polskiej lidze

wolfu 29.07.2016 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez David. (Post 1444635)

Można link do konta? Czy żart, którego nie złapałem? ;)

Co do tematu, nie mogę się przyzwyczaić... boję się, że nadchodzą smutne czasy, ale chciałbym się mylić.

czarny7777777 29.07.2016 15:31

korony nie kupił bo segenalczycy przebili to kupił Wisłę

AHA

Zwitter 29.07.2016 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez David. (Post 1444635)

:rotfl:

Leśnodorski też ma twittera i często się tam udziela i co z tego?

Ja na razie nie komentuje, czas pokaże co będzie, ufam Cupiałowi i wiem, że byle komu by klubu nie sprzedał.

Powodzenia.

nesta 29.07.2016 15:33

Przestańcie wklejać linki do sytuacji z Kielc!!
On tam chciał 100%, miasto tyle nie chciało też dać, chciało mieć wpływ. Zaczęła się polityka. Wypowiedzi do mediów oczerniające go przed kibicami, aby nie mieli za zle miastu, ze storpedowali z nim umowę.

Nie róbce tez idioty z Cupiała. Nie po to 20 lat był z Wisłą, odrzucał oferty, aby teraz sprzedaż jakiemuś zjebowi. Sprawdził go. Kredyt zaufania i będziemy go oceniac za jakiś czas. Tyle.

Nic już innego nie zrobimy. Wisle najbardziej pomożemy wspierając nowych właścicieli

krzaq12 29.07.2016 15:34

https://twitter.com/JakubMeresinski?lang=pl Tu konto, prawdziwe, nie fejokowe. W ciągu 15 min przybyło 200 obserwujących.

Chce wierzyć, że Cupiał powierzył swój klub komuś kto będzie potrafił nim zarządzać, Leśniadorski z Miodulksim też nie ładują wielkich pieniędzy w Legię, oni nią dobrze zarządzają, potrafią robić marketing, zarządzać klubem jak przedsiębiorstwem. Warunkiem koniecznym jest oczywiście kasa, ale nowy właściciel musi przede wszystkim dobrze zarządzać najlepszym polskim klubem XXI wieku.

Jestem sceptyczny, bo każda zmiana jest niewiadomą ale życzę mu powodzenia.

Oby Wielka Wisła mogła trwać dalej, a w najbliższych latach ponownie zaczęła odnosić sukcesy.:-)

David. 29.07.2016 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1444642)

Co do tematu, nie mogę się przyzwyczaić... boję się, że nadchodzą smutne czasy, ale chciałbym się mylić.

https://twitter.com/JakubMeresinski?lang=pl

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1444644)
Leśnodorski też ma twittera i często się tam udziela i co z tego?

Ja na razie nie komentuje, czas pokaże co będzie, ufam Cupiałowi i wiem, że byle komu by klubu nie sprzedał.

Powodzenia.

Do tego piłem. Widocznie mamy inne podejście. Oby się udało.

Ofsajd 29.07.2016 15:39

https://twitter.com/JakubMeresinski

nesta 29.07.2016 15:41

Na pewno nie można go też oceniać przez pryzmat majątku. Lesnodorski z Mioduskim wcale nie mieli kasy na top 100, a nie wiem czy na top 200 lub 300 mają. Ale mają plan, pasje, zaangażowanie.
Lesnodorski tez zgrywa playboya i oceniając z zewnątrz nikt nie dałby mu prowadzić budki z lodami. Ale jednak L ogarniają mądrze i z głową.

Z drugiej strony masz Cupiała i Filipiaka, którzy przy takim majątku nie potrafią zrobić nic. Bo myslą realiami poprzedniej epoki, mają przestarzałe metody.

Dlatego wstrzymajmy się z osądem.

Rob_Zombie 29.07.2016 15:43

....a, nic o typie nie wiecie, wiec cisniecie po nim... bo nic o nim nie wiecie...
A sugerowanie się patologią z Kielc i decyzjami ichniejszych radnych to już w ogóle wyższy poziom absurdu.

I pytanie numer jeden: "ile ma kasy? DAJ DAJ DAJ, KASA KASA KASA!". Niby komuna się skończyła, ale ludzie dalej mentalnie w niej siedzą. Ja tam sto razy bardziej wolę gościa bez grosza, ale z łbem na karku, bo do mądrze zarządzanego klubu nie trzeba dokładać ani złotówki!
Bo pompowanie kasy w klub to droga donikąd! Dzisiaj bogaty właściciel jest a jutro go może nie być, a wtedy dupa zbita. Dzisiaj pompuje kasę a jutro zakreca kurek i wszystko się sypie. my chyba powinnismy o tym wiedzieć najlepiej. Za to zdrowo zarządzany klub z solidnymi podstawami będzie na lata.

Nie wiem nic o tym gosciu, ale dajmy mu może najpierw szanse.

ABGwislakABG 29.07.2016 15:48

Mam nadzieję, że nas nie wydupczy jak Aśki Jabłczyńskiej.

jackieboy 29.07.2016 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1444642)

Smutne czasy już nadeszły i trwają od kilku (5?) lat.
Teraz na pewno zniknie nie wiadoma co dalej.
Mam nadzieję, iż pójdzie to drogą Legii, gdzie mimo braku ładowania kasy w budżet klubu, funkcjonuje on bardzo sprawnie i jest do pozazdroszczenia dla innych.

Powodzenia

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl