![]() |
[34 kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 30 kwietnia, godz. 20:30
Niestety z pewnych powodów, nie udało mi się zrobić meczowego tematu.
Mimo wszystko zapraszam do dyskusji i może ktoś ma pod ręką jakieś statystki, niech wrzuci. |
pożartowaliśmy w poniedziałek, dość tego i teraz jest następny klient do obicia.
szkoda że nie będzie Małego, ale może Donald da radę. Popovica mi nie żal. Są Mąka, Brlek... |
Przeczuwam bramkowy remis, przyjezdnym ciezko gra sie w Kielcach a i Korona woli remisowac niz wygrywac
|
Barziej wydaje mi się, że od pierwszej minuty wybiegnie Brlek, Mąka na pewno nie jest gotowy na cały mecz. No ale zobaczymy co tam Wdowczyk wymysli.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szczerze powiedziawszy paradoksalnie cieszę z absencji naszych 2 podstawowych graczy.
Wdowczyk teraz musi dać szanse innym, na pokazanie swoich umiejętności i przydatności pod kątem przyszłego sezonu. Gramy tak naprawdę już o pietruchę a powiew świeżości w wyjściowej 11 powinien wpłynąć również na zaangażowanie. Kiedy jak nie teraz dać szanse zmiennikom? Kiedy jak nie teraz dać szanse wychowankom? |
Cabrera pewnie nam załaduje 1 bramkę, dlatego liczę, że nasza ofensywa sprosta "wyzwaniu" i strzeli 2-3 bramki.
|
Wiadomo o której jest konferencja? Niema co ukrywać że oczekiwania względem Brleka były większe tym bardziej za taką cene. Pamietam jak wszyscy się cieszyli (ja też ) gdy było oficjalne info że przychodzi, ale jest bardzo mało widoczny wręcz skryty póki co. Mam nadzieje że jeszcze się pokaże. Co do kadry to wreszcie fajnie wygląda bo jest w kim wybierać. Na przyszły sezon pozbyć się Cywki, Crivelaro i Sarkiego bo obciążają budżet a mieli wiele okazji pokazania się i zawsze zawodzili (Sarki wiecznie kontuzjowany)
|
Cytat:
Co do Brelka to żeby nie skończyło drugim Tomasem Jirsakiem... Wydawało się, że będzie z niego pociecha a tu lipa... |
Brlek to inny typ piłkarza niż Jirsak. Ja tam o Brleka jestem spokojny. Jedyne pytanie to czy pokaże jeszcze coś w tym sezonie czy dopiero odpali w przyszłym sezonie. Także trochę spokoju, na razie gość musi się oswoić z naszą grą jak Popović.
|
Cytat:
|
Za jego sprowadzanie odpowiada Tadzio ? bo to chyba on był zwolennikiem jego zatrudnienia ?
|
Cytat:
Co do samego meczu - gramy już tylko o kasę z C+ za 9. miejsce, więc powinno być zwycięstwo bez spiny i matematyczne zapewnienie sobie utrzymania. |
Cytat:
Transfer młodego perspektywicznego zagranicznego zawodnika za spore pieniądze jak na naszą ligę. Natomiast oczywiście go nie przekreślam, mam nadzieję, że jesień będzie należeć do niego jak i Całej Wisły. |
jak patrzę na mecz żaboli ze śląskiem (piszę w przerwie) to zaczyna mi jutro pachnieć remisem
obyśmy jednak wygrali... z pewnością mamy dużo większy potencjał od kk |
Cytat:
A Popovic dalej gra piach i nie prezentuje tego co prezentowal w 1 lidze. No chyba ze zostal zatrudniony do biegania w kólku i podawania wszystkim do okola, by tylko nie miec pilki przy nodze - ok. |
Cytat:
Popovic wg mnie gra dobrze. Nie bardzo dobrze ale dobrze. Nowa pozycja mu służy. |
Cytat:
|
Ok ale Popović przyszedł z Grudziądza a nie z Chorwacji.
|
Popovic jest z slaby na Wisle no chyba ze na lawke sie nadaje na koncowki meczow.
|
Popović gra piach?
Proponuje czasem mecz na trzeźwo obejrzeć. |
Cytat:
Tak jak pisał przedmówce i słusznie. Brlek na pewno jeszcze coś konkretnego pokaże, ale na jesieni. W dzisiejszym meczu raczej na '6' zagra Mąka. Minuty na boisku są mu potrzebne jak rybie woda. A jak będzie się prezentował fatalnie to sądzę, że i tak Wdowiec szybko go zmieni właśnie za Brleka. Fajnie byłoby zobaczyć Bałaszowa w dłuższym występie. Facet wydaje się być w gazie, tylko szkoda, że nie wykorzystujemy jego potencjału. Jak na to, że w Kielcach mamy najczęściej do czynienia z typowymi meczami walki to obstawiam, że wygramy 1-3 po dobrej grze. |
Cytat:
|
Była gdzieś podawana kadra meczowa, a konkretnie czy znalazł się w niej Bałaszow?
|
Oficjalna podała skład:
Miśkiewicz Sadlok-Guzmics-Głowacki-Jovic Brlek-Mączyński Wolski Guerrier- Bałaszow Ondraszek |
Cytat:
|
Pozwole sobie zacytowac samego siebie sprzed meczu z Leczna:D Do tego meczu z Jaga doliczylbym mecz z Leczna ale to tylko dlatego ze Leczna nie chciala grac w ogole w pilke.
Cytat:
|
Miśkiewicz + cała linia obrony = dno i 100 metrów mułu.
A sędzia to stara kvrwa :) |
Pozytyw? Wejście Pawła Brożka. Bardzo się cieszę, że Brozio strzelił te dwie bramki.
A reszta? Ech, zasłużona porażka. Widać, że jak nie ma Małeckiego, który jeździ na dupie, to nikomu się nie chce. |
Macie swojego Czecha. Walka to nie wszystko, trzeba mieć instynkt jak Brozio.
|
Miśkiewicz SŁABO, obrona słabo, reszta nie lepiej
Moim zdaniem przegrali bo pierwsi nie strzelili bramki |
Zjebany długi weekend przez tych patafianów. Szkoda więcej pisać. Co jak co ale przegrać z kompleksiarzami z Kielc to dla Nas wstyd.
|
Nie mamy obrony, a na bramce mamy żałosnego gostka.
Miśkiewicz - wyjdę, a nie - może się cofnę, albo stanę? Pora na zmiany na pozycji bramkarza. Niech tam zagra ktokolwiek - nawet Uryga. |
Za to klepanie piłki 10 sekund do końca meczu Dariusz W., ma nadzieję, zjebie konkretnie Jovica i Mączyńskiego.
Ten mecz brutalnie zweryfikował naszą linię obrony, a w zasadzie jej brak. Ani Głowacki, ani Sadlok, ani Guzmics (w tej formie to mecze Euro będzie pewnie oglądać z trybun) nie gwarantują należytego poziomu i choćby szczypty pewności w defensywie. Głowa po raz n-ty w bezmyślny sposób łapie żółtą kartę.... o Sadloku to szkoda mówić, gość kolejny mecz gra jak za karę. |
Póki co Brlek i Balaszow to wzmocnienie rezerw. I pewnie tak juz pozostanie
Brlek to casus Cywki. Źle wszedł w drużyne, kompletnie bezbarwny i teraz nie daje kompletnie nic. Balaszow bardziej chce ale to nie ten poziom. Mecz jak zwykle zajebał nam środek obrony. Co tych dwóch kołków odpierdala w tym sezonie to wola o pomstę do nieba. |
Czy nasz bramkarz wyszedł dziś chociaż do jednego dośrodkowania?
|
Już wiemy dlaczego kolo stojący w bramce Wisły zrobił taką super karierę na Zachodzie.... Guzmicsa sprzedać po ME gdziekolwiek; tak elektrycznego gościa ze świecą szukać.... W mega słabej lidze są megasłabymi kopaczami... Głowa? Szalik, prezent, kwiaty i adieu.... Wieku nie oszukasz... Bałaszow? Lepiej sprawdziłby się gdzieś koło Doniecka... Bo piłkarzem to on nie jest.... Sadlok? Wyp....alaj!!!!
|
Efekt nowej miotły się skończył i nasi pupile wrócili do starego dobrego kopania się po czołach. Ta kadra jest do niczego. Ponad 30-ci dośrodkowań i tylko 2 gole i to przy dużym szczęściu. Obrona po sezonie jest do wymiany, przy okazji jak to się dzieje że Bobana chwalą a kolejne spotkanie w którym ogrywany jest jak junior tym razem przez Pawłowskiego.
Nie ściągajmy grajków co tylko potrafią biegać lub walczyć nam trzeba jakości. Ondrasek to jeden z najgorszych napastników w lidze, ja nie wiem czy nasz skauting już całkowicie trafiło czy co podobnie jak Brlek po którym widać, że raczej talentem to on nie jest. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl