Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2015/16. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9501)

WISŁAZWE 23.07.2015 11:52

Wisła Kraków w Pucharze Polski 2015/16.

Witam, dziś w Warszawie odbyło się losowanie par 1/16 oraz 1/8 rozgrywek Pucharu Polski.

Poniżej przedstawiam zestaw par i zapraszam do dyskusji.

1/16 finału - 12 sierpnia

1. Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin
2. Nadwiślan Góra / Zagłębie Lubin - Błękitni Stargard Szczeciński / Termalica Bruk-Bet Nieciecza
3. Rodło Kwidzyn / Olimpia Grudziądz - Lech Poznań
4. Ruch Chorzów - Wisła Kraków
5. Zawisza Bydgoszcz - ŁKS 1926 Łomża / Chrobry Głogów
6. KS Stilon Gorzów Wielkopolski / Stal Stalowa Wola - Piast Gliwice
7. Garbarnia Kraków / Miedź Legnica - Podbeskidzie Bielsko-Biała
8. Stomil Olsztyn / Sandecja Nowy Sącz - Śląsk Wrocław
9. GKS Bełchatów - Wisła Płock / Bytovia Bytów
10. Arka Gdynia / Pogoń Siedlce - Siarka Tarnobrzeg / Chojniczanka Chojnice
11. Boruta Zgierz / Puszcza Niepołomice - Lechia Gdańsk
12. Górnik Łęczna - Legia Warszawa
13. Wisła Puławy / Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze
14. Wda Świecie / Legionovia Legionowo - Korona Kielce
15. ROW 1964 Rybnik / Dolcan Ząbki - Cracovia
16. Górnik Wałbrzych / Wigry Suwałki - GKS Katowice / Rozwój Katowice

1/8 finału - 23 września

17. zwycięzca meczu 1 - zwycięzca meczu 2
18. zwycięzca meczu 3 - zwycięzca meczu 4
19. zwycięzca meczu 5 - zwycięzca meczu 6
20. zwycięzca meczu 7 - zwycięzca meczu 8
21. zwycięzca meczu 9 - zwycięzca meczu 10
22. zwycięzca meczu 11 - zwycięzca meczu 12
23. zwycięzca meczu 13 - zwycięzca meczu 14
24. zwycięzca meczu 15 - zwycięzca meczu 16

1/4 finału - 28 października, 18 listopada

zwycięzca meczu 17 - zwycięzca meczu 18
zwycięzca meczu 19 - zwycięzca meczu 20
zwycięzca meczu 21 - zwycięzca meczu 22
zwycięzca meczu 23 - zwycięzca meczu 24

Jak myślicie, czy tym razem sztab trenerski oraz zarząd naszego klubu również potraktuje rozgrywki pucharowe z przymrużeniem oka i w Chorzowie zagramy rezerwowym składem.

Zaraz, rezerwowym? To my mamy jakieś rezerwy? :)

Zapraszam do dyskusji,
Mam cichą nadzieję, że temat nie zostanie zamknięty już 12 sierpnia.

ArturBarlinek 23.07.2015 11:59

1. Trzeba wygrać z Ruchem na ich stadionie
2. Lech będzie jechać na 3 fronty (Liga, el.LE, oraz PP)

liczę na awans dalej :)

Festence 23.07.2015 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1408576)
2. Lech będzie jechać na 3 fronty (Liga, el.LE, oraz PP)

Do grupy i tak nie wejdą, więc wtedy i tak zostaje tylko liga.

jaro1985r 23.07.2015 12:15

Zero odpuszczania ! Mamy zajść jak najdalej się da, Wisła to za duża marka ,żeby sobie z Pucharu Polski cyrk robić tak jak to było w ostatnim sezonie! Swoją droga liczyłem na jakiś "egzotyczny" wyjazd ale znów się przeliczyłem

wiesniak842 23.07.2015 12:15

Dlaczego nie wejdą?

Festence 23.07.2015 12:16

Poza tym, to nie miałby być, że każda z 4 najlepszych drużyn poprzedniego sezonu jest rozstawiona i dostaje własną ćwiartkę? A w jednej połówce jest Jaga, amica, Śląsk..

63.5 Kg 23.07.2015 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1408582)
Dlaczego nie wejdą?

Bo nie wejda...

Kocur 23.07.2015 12:18

Rozumiem że 1/16 to tylko jeden mecz?

Za chiny nie można tego pucharu odpuścić - ja wiem że to marzenia ściętej głowy ale chyba większa szansa jest się spiąć w kilku meczach pucharowych niż w 20 meczach w lidze jeśli ktoś w klubie myśli o pucharach.

A swoją drogą to tak dawno ostatni puchar zdobyliśmy że po prostu wstyd.

brylant17 23.07.2015 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1408585)

Za chiny nie można tego pucharu odpuścić - ja wiem że to marzenia ściętej głowy ale chyba większa szansa jest się spiąć w kilku meczach pucharowych niż w 20 meczach w lidze jeśli ktoś w klubie myśli o pucharach.

Tak jeden mecz.Oj dawno nie wygraliśmy tych rozgrywek oj dawno.Mam nadzieję,że Kaziu nie odpuści tych rozgrywek a to teoretycznie łatwa droga do Pucharów.

ABGwislakABG 23.07.2015 13:24

Zmieniłem zdanie odnośnie tego pucharu. W tym ciemnym tunelu musowo jest sięgnięcie po ten puchar (czyli po światło). Było nie było - kolejne trofeum do kolekcji, europejski puchary, etc. Chvj, że z pastuchami itd. Trzeba sięgać teraz wszystkiego, co dawałoby jakąkolwiek nadzieję na lepsze jutro.

Jak nie stać na single malt, to i bolsa wypijesz.

PiVoSH92 23.07.2015 13:25

Jesli Lech dostanie się do grupy LE a my znów olejemy te rozgrywki na początku to będzie kolejna nagroda za frajerstwo turnieju, podobnie, jak w zeszłym roku...

ABGwislakABG 23.07.2015 13:57

Szczerze? To i tak dostalibyśmy wpierrdol od Błękitnych.

Davss875 24.07.2015 04:42

W tym roku co najmniej polfinal Pucharu Polski musi byc! Najlepiej jednak wygrac go!

fansorina 24.07.2015 05:46

Obawiam się że znowu puchar zostanie olany (oby nie!). Mecz z Ruchem jest pomiędzy meczami z Legią i Lechią. Mam nadzieje na najlepszy skład z możliwych na Ruch.

mitmichael 24.07.2015 06:00

Obysmy juz na te wazne mecze byli w wysmienitej formie i potraktowali ten puchar polski powaznie, nie tak jak Smuda potraktował

ArturBarlinek 24.07.2015 06:13

to ja już bym wolał odpuścić 3 mecze w lidze i wygrać puchar, niż tak jak ktoś wyżej napisał, walczyć w 30 meczach w lidze o puchary

coni 24.07.2015 07:23

Jakie odpuszczanie? W obecnie sytuacji sukcesu potrzebujemy jak tlenu. Skad wezmiemy sponsorow jak bedziemy odpuszczac stosukowo latwe do zdobycia trofeum?

Lukasz 24.07.2015 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1408666)
to ja już bym wolał odpuścić 3 mecze w lidze i wygrać puchar, niż tak jak ktoś wyżej napisał, walczyć w 30 meczach w lidze o puchary

Problem w tym że jak dopuszczasz do 'odpuszczania meczy', uczysz zę odpuszczanie jest częścią rzeczywistości.
I zawsze znajdzie się mecz, dwa czy trzy które warto odpuścić czy w trakcie czy 'z góry' jak mecze przed pucharami.

'Nie' dla jakiegokolwiek odpuszczania. :)

hide 25.07.2015 19:33

Puszcza Niepołomice wygrała dzisiejszy mecz i 12 sierpnia do Niepołomic przyjeżdża Lechia Gdańsk ;) ułożył im się ten terminarz elegancko bo 16 grają z nami.

Patrvk 25.07.2015 23:15

Mam nadzieje że wygramy z Ruchem a Lech odpuści PP

Patrvk 25.07.2015 23:24

Cytat:

Z tego co zauważyłem to w tamtym sezonie zarząd jakoś nie był zadowolony że mamy szanse na LE i specjalnie przegrali mecz ze Śląskiem w rundzie finałowej. I w tym roku też nie będzie chciał awansować do LE.

Ajax 26.07.2015 09:26

Cytat:

Akurat w pucharze mamy szanse bo przy remisie w 90 dalej mamy szanse awansować.
A w dwumeczach przy dobrych wiatrach 2 remisy = awans

:-p:-p:-p

WISŁAZWE 29.07.2015 16:11

Z Ruchem zagramy 13 sierpnia (czwartek) o godz. 20:00.

ArturBarlinek 10.08.2015 18:50

Za 3 dni mecz, zagramy z Ruchem Chorzów, a tutaj cisza.

W tym roku pucharu nie odpuścimy, w przypadku awansu gralibyśmy z Olimpią/Lechem

Co do tego drugiego rywala to zapowiada się ciekawie, gdyż:

Cytat:

Trener mistrza Polski zapowiada wystawienie rezerwowego składu na mecz z Olimpią Grudziądz.
Cytat:

W meczu z Olimpią nie zagra przynajmniej sześciu zawodników, którzy zmagają się z urazami. Wśród nich są Paulus Arajuuri, Tamas Kadar, Szymon Pawłowski, Barry Douglas, Kasper Hamalainen i Darko Jevtić.
Poza tym we wszystkich dotychczasowych spotkaniach w pełnym wymiarze czasowym zagrało trzech piłkarzy: Jasmin Burić, Marcin Kamiński i Łukasz Trałka, którzy także powinni odpocząć.
Cytat:

Będziemy musieli pojechać w kombinowanym składzie, niektórym będę musiał dać odpocząć.
no to jazda!:)

WISŁAZWE 10.08.2015 19:02

Nie będzie oddzielnego tematu na mecze Pucharu Polski, więc do dyskusji na temat spotkania Ruch Chorzów - Wisła Kraków zapraszam tutaj.

Patrvk 10.08.2015 19:27

Wisła odpuści puchary bo jak przegrają mecz w PP to odpadają a jak przegrają mecz w lidze to tylko strata 3 pkt-ów a nie będą ryzykować żeby ktoś doznał kontuzji.

A po drugie jakoś nie widzę żeby Wiśle zależało na LE

Davss875 10.08.2015 19:51

Jakie odpuszczanie? W tym sezonie co najmniej Finał musi być!!!!!!! Odpuszczać to sobie mogą Łęczna czy Podbeskidzie, ale nie my do ....!!!!!!

Heero 10.08.2015 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patrvk (Post 1410509)
Wisła odpuści puchary bo jak przegrają mecz w PP to odpadają a jak przegrają mecz w lidze to tylko strata 3 pkt-ów a nie będą ryzykować żeby ktoś doznał kontuzji.

A po drugie jakoś nie widzę żeby Wiśle zależało na LE

Pieprzysz jak poparzony.

Po pierwsze, Moskal to nie Smuda, który co chwila pieprzył o wąskiej kadrze. Po drugie, uczmy się na doświadczeniach poprzedniego sezonu - odpuszczenie pucharu przełożyło się na morale i słabsze wyniki w lidze. Po trzecie myślę, że po latach posuchy będzie w klubie małe ciśnienie na trofeum, a Puchar Polski jest mimo wszystko łatwiejszy do zdobycia niż MP.

wściekłe pięści węża 10.08.2015 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1410512)
Pieprzysz jak poparzony.

Po pierwsze, Moskal to nie Smuda, który co chwila pieprzył o wąskiej kadrze. Po drugie, uczmy się na doświadczeniach poprzedniego sezonu - odpuszczenie pucharu przełożyło się na morale i słabsze wyniki w lidze. Po trzecie myślę, że po latach posuchy będzie w klubie małe ciśnienie na trofeum, a Puchar Polski jest mimo wszystko łatwiejszy do zdobycia niż MP.

Dobrze piszesz!

Mam nadzieję, że zwykła przyzwoitość i szacunek do Wisły nie pozwolą K. Moskalowi zachować się w taki sposób jak Smuda. Musimy potraktować PP poważnie.

Fiti 10.08.2015 22:24

Mnie najbardziej kręci wizja tego finału na Narodowym. Tak naprawde od 2011 roku i kampanii pucharowej nie mielismy takiego jednego meczu o wiekszą stawke niż zwykłe 3 punkty. Troche brakuje tych podwójnych emocji

Patrvk 10.08.2015 22:28

Ja widzę tylko trzy problemy do zdobycia PP

1. Legii za bardzo zależy na PP i trudno będzie go zdobyć. (ale przeciesz to piłka i wszystko jest możliwe)

2. Nie stać Wisłę na LE

3. Żeby trener nie odpuścił PP

I moim zdaniem największym problemem jest 2 punkt

Wojtas 10.08.2015 23:11

Nie ma zadnego odpuszczania czegokolwiek

jest mecz PP ,moze w koncu bysmy i jego zgarneli ,bo potencjał jak widać jest

tylko zwyciestwo w kazdym meczu.

swiety37 11.08.2015 07:34

O odpuszczaniu nie ma mowy, ale Mączyńskiemu trzeba dać uraz zaleczyć. Kuczak i Żemło też mogli by doświadczenia zdobyć, tym bardziej że Głowackiego i Brożka (jakkolwiek by nie grał) musimy oszczędzać.

Z takim potencjałem w drugiej linii to i tak powinniśmy chorzowian przejść.

KOMINEK 11.08.2015 08:35

Odpuścić nie odpuścimy ale najsilniejszego składu nie damy. Zagramy na zasadzie uda - uda się albo nie uda.

ArturBarlinek 11.08.2015 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1410538)
Odpuścić nie odpuścimy ale najsilniejszego składu nie damy. Zagramy na zasadzie uda - uda się albo nie uda.

Kominek, chyba nie masz racji.
Który z szanujących się trenerów zagra na "uda się, alb nie"? chyba żaden!
Trener z prawdziwego zdarzenia mierzy w jak największą ilość trofeów! w naszym przypadku nie gramy w LM ani LE, więc grać na 2 fronty o PP i Ligę to nie żaden problem, tym bardziej, że Puchar Polski to zaledwie kilka meczów i temat z głowy, więc nacisk na PP i jazda!

nie ma żadnego odpuszczania

przypominam, że mecz w Polsacie Sport w czwartek o 20:00

KOMINEK 11.08.2015 08:50

Upały plus mecz za 3 dni z Lechią powoduje że : Głowacki, Brożek, Uryga, Boguski raczej Burliga, Cierzniak nie zagrają. Więc mam rację. Nie będzie tak jak za Smudy że z góry odpuszczaliśmy z tą ławką jaka mamy będziemy się angażować w PP na jakieś 60%

Patrvk 11.08.2015 10:34

Zgadzam sie i dlatego.z takim podejściem odpadniemy z PP

ciomborek8 11.08.2015 10:59

Napewno kilku odpocznie ale to jest super okazja dla cywki , popovicia zeby sie pokazac mlodzi tez będą chciec sie pokazac Kaziowi . Ruch tez ma krotka lawke wiec powinnismy ich przejsc

BlurgH 11.08.2015 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1410541)
Upały plus mecz za 3 dni z Lechią powoduje że : Głowacki, Brożek, Uryga, Boguski raczej Burliga, Cierzniak nie zagrają. Więc mam rację. Nie będzie tak jak za Smudy że z góry odpuszczaliśmy z tą ławką jaka mamy będziemy się angażować w PP na jakieś 60%

Uwzględniając w/w nazwiska - na spokojnie popatrzmy, kto nam zostanie w kadrze na mecz PP:

Bramka: ręcz.....eeee Buchalik ( osłabienie )
Prawa obrona: Jovic ( bez zmian )
Środek: Guzmic i np. chwalony przez trenera Kujawa ( osłabienie )
Lewa obrona: Żemło ( osłabienie )
Pomoc: Cywka, Popovic, Crivellaro - ( brak Mączyńskiego może być osłabieniem, ale już Urygi - nie jestem pewien )
Skrzydła: Kuczak i Guerrier ( jak wyżej - Boguski jeździ na d..., stara się, podłącza do ataku, przy Kuczaku to stary wyjadacz, ale z tego co pamiętam, to dla Kuczaka to naturalna pozycja na boisku, a Donald na drugiej stronie robi swoje ).
Atak: Jankowski ( nie mam zdania )

Nasuwa mi się pytanie, czy mimo braku podstawowych zawodników, taki skład nie jest wystarczający na grający średnio Ruch ?
Dodatkowo - pamiętajmy, że Ruch miał jeden dzień mniej na odpoczynek.

wściekłe pięści węża 11.08.2015 12:06

W bardzo podobnej, lub gorszej (grał wczoraj, my przedwczoraj) sytuacji jest Ruch, więc nie ma podstaw do czarnowidzenia. Będzie dobrze jeśli młodzi dostaną wsparcie w 2-3 starszych zawodnikach, plus nowi jak T. Cywka i D. Popović. Damy radę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl