Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [21 kolejka] Wisła Kraków - Piast Gliwice, niedziela 7 kwietnia, 17:15. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9009)

WISŁAZWE 03.04.2013 21:45

[21 kolejka] Wisła Kraków - Piast Gliwice, niedziela 7 kwietnia, 17:15.

Przed nami kolejne spotkanie T-Mobile Ekstraklasy. Tym razem krakowska Wisła przed własną publicznością podejmować będzie beniaminka Piasta Gliwice. Oba zespoły solidarnie w poprzedniej kolejce podzieliły się punktami ze swoimi rywalami. Wisła bezbramkowo zremisowała w meczu przyjaźni z Lechią Gdańsk, natomiast ''Piastunki'' przed własną publicznością zmierzył się z Jagiellonią Białystok - remisując 1:1.

W rundzie jesiennej Wiślacy w meczu z Piastem robili wszystko co mogli aby spotkanie...przegrać. Cel został osiągnięty i pomnożony razy dwa, Piast zaaplikował nam dwie bramki a do tego do dymisji podał się trener Michał Probierz, z którym nie było po drodze z kilkoma zawodnikami, czego efektem były ''świetne'' mecze w wykonaniu naszych piłkarzy.

Meldunek z Okrzei.

Zespół Piasta jak już wcześniej wspomniałem są beniaminkiem polskiej Ekstraklasy, trzeba przyznać, że radzą sobie całkiem nieźle. Po 20 spotkaniach z dorobkiem 30 punktów plasują się na 6 pozycji.

Piast w rundzie wiosennej do swojego dorobku z jesieni dorzucił do tej pory 8 oczek, mamy nadzieje, że po niedzielnym meczu nie dopisze sobie kolejnych punktów.

Walczą o puchary?

Tabela pokazuje, że do miejsca gwarantującego udział w el. europejskich pucharów ''Piastunkom'' brakuje tylko 4 punktów. Coraz głośniej ''młode wilki'' z Gliwic mówią o tym, że celują w puchary. Czy ponosi je fantazja? Czy może dobre występy w lidze, chęć pokazania się w Europie, młodość, zadziorność i ambicja - nakazują traktować zapowiedzi Gliwiczan na poważnie?

Skład Piasta jest zróżnicowany, jest to połączenie młodości z doświadczeniem. W drużynie występują zawodnicy o znanych ekstraklasowych nazwiskach m.in - Mariusz Zganiacz, Marcin Robak czy Adrian Sikora. Z młodszych zawodników warto zwrócić uwagę na bramkarza Dariusza Trelę, Tomasza Podgórskiego czy Tomasa Docekala.

Akurat na nasze szczęście (?), Trela w spotkaniu z Wisłą będzie pauzował za czerwoną kartkę którą obejrzał w poprzedniej kolejce. W bramce najprawdopodobniej zastąpi go Jakub Szmatuła, bo wątpliwe aby Marcin Brosz zdecydował się postawić na niedoświadczonego Jakuba Szumskiego.

Wielkanocny zbuk.

Za nami najsłabszy mecz Wisły pod wodzą Kulawika, Wiślacy w meczu z Lechią zawiedli na całej linii. Brakuje już nawet słów aby opisać niektóre zagrania naszych kopaczy. Po wielkanocnym zbuku jakie zafundowali nam podopieczni Tomasza Kulawika, jedyny pozytyw jaki znalazłem to dopisanie jednego punktu i awans na 8 pozycję w tabeli.

Czas na rewanż!

Piast to drużyna (jedna z wielu w tym sezonie) z którą Wiślacy mają rachunki do wyrównania. W rundzie jesiennej Piast okazał się drużyną lepszą, której bardziej zależało na zwycięstwie niż nam i ograł Wisłę 2:0. Teraz w niedzielne popołudnie nadarzy się okazja do wyrównania rachunków z beniaminkiem. Nie ukrywam, że nie jestem optymistą przed tym spotkaniem. Porównując ostatnią kolejkę Piast przeciwko Jagiellonii zaprezentował się o klasę lepiej niż Wisła na tle Lechii.

Bez Sobola, za to z Ilievem i Gargułą.

W niedzielnym spotkaniu Kulawik nie będzie mógł skorzystać z Radosława Sobolewskiego, który w Gdańsku zobaczył czwartą zółtą kartkę w sezonie i zmuszony jest odbyć karę jednego meczu. Do meczowej osiemnastki powinien wrócić Ivica Iliev, który z tych samych powodów co Sobol teraz, pauzował w meczu z Lechią.

Do składu i to od razu pierwszego wskoczył Łukasz Garguła, który rozegrał 86 minut w poprzedniej kolejce, ale niczym szczególnym się nie wyróżnił. O przepraszam zapomniałbym o rzucie wolnym w jego wykonaniu. Czy i tym razem Garguła dostanie szansę gry od pierwszej minuty, czy przez absencję Sobolewskiego, trener zdecyduje się na większą rotację w pierwszym składzie?

Na kartki musi uważać dwóch naszych zawodników: Cezary Wilk ( 7 żółtych kartek), Tsvetan Genkov (3 żółte kartki)

Niepokonana nasza Wisełka kochana!

Tak tej Wiosny możemy śpiewać, Wisła to jedna z dwóch drużyn które na wiosnę nie doznały porażki. W pięciu dotychczasowych spotkaniach Wiślacy zdobyli 9 punktów, 2 razy wygrywając i 3 razy remisując. Bilans bramkowy, w szczególności bramek strzelonych nie jest imponujący. Nasi zawodnicy do siatki rywali trafiali tylko 4 razy. Jedyne czym możemy się poszczycić to defensywa, do tej pory straciliśmy 1 bramkę tyle samo co Lech Poznań - a mniej od wymienionej dwójki ma tylko GKS Bełchatów okrągłe zero.

Miejmy nadzieję, że po niedzielnym spotkaniu dzięki lepszemu bilansowi bezpośrednich spotkań awansujemy w tabeli i jednocześnie wyprzedzimy naszego najbliższego przeciwnika.

Ostatnie potyczki pomiędzy Wisłą Kraków a Piastem Gliwice:

Sezon: 2007/08 - brak spotkań. Piast występował w II lidze ( aktualnie w I)

Sezon 2008/09 - 18 października 2008, Wisła Kraków - Piast Gliwice 2:0, Rafał Boguski 45, Paweł Brożek 90

Sezon 2009/10*
- 24 października 2009, Wisła Kraków - Piast Gliwice 2:1, Paweł Brożek 24, Marcelo 75 - Jakub Biskup 55

* mecz rozegrany w Sosnowcu.

Sezon 2010/11 - brak spotkań. Piast Gliwice występował w I lidze.

Sezon 2011/12 - brak spotkań. Piast Gliwice występował w I lidze.

Poniżej przedstawiam terminarz 21. kolejki T-M Ekstraklasy:

5 kwietnia, piątek:

18:00 Ruch Chorzów - Podbeskidzie Bielsko- Biała
20:45 Lech Poznań - Lechia Gdańsk

6 kwietnia, sobota:

13:30 Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin
15:45 Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze
18:00 Legia Warszawa - Zagłębie Lubin

7 kwietnia, niedziela:

14:30 Korona Kielce - GKS Bełchatów
17:15 Wisła Kraków - Piast Gliwice

8 kwietnia, poniedziałek:

18:30 Widzew Łódź - Polonia Warszawa

Zapraszam do dyskusji! :)

wolfy 04.04.2013 13:08

Oglądałem ostatni mecz Piasta i tego żałuję - byli żałośni. Nasi też się nie popisali. Pytanie na ile miarodajne były kolejki rozgrywane w okolicy świąt?

Stawiam remis albo nasze zwycięstwo, nie nastawiałbym się jednak na dużo goli (co jest w miarę oczywiste).
Nie mamy się czego bać jeżeli chodzi o ofensywe, ich obrona tez jakimś monolitem nie jest, ale są nad nami nie bez powodu.

mitmichael 04.04.2013 17:57

Mam nadzieje, ze zagramy jak z Pogonia a nie jak z Lechią. Arbitrem tego spotkania bedzie Paweł Raczkowski z Warszawy

WISŁAZWE 04.04.2013 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1306448)
Mam nadzieje, ze zagramy jak z Pogonia a nie jak z Lechią. Arbitrem tego spotkania bedzie Paweł Raczkowski z Warszawy

Co ciekawe ten sam arbiter sędziował mecz jesienny ;)

gypsy 04.04.2013 18:35

Liczę na to, że brak Treli w bramce Piasta będzie znaczącym osłabieniem. Mam nadzieję, że uda nam się wbić chociaż jedną bramkę i wygrać ten mecz. Ciekawe, czy Genkov zagra od pierwszych minut - bardzo bym chciała :)

Grantar 04.04.2013 21:35

................Pereiko...........
Jaliens Głowacki Chavez Bunoza
Małecki Chrapek Garguła Sarki
........ Iliev ... Boguski
Tak se zapodam
do dyskusji

Lysy 04.04.2013 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1306495)
................Pereiko...........
Jaliens Głowacki Chavez Bunoza
Małecki Chrapek Garguła Sarki
........ Iliev ... Boguski
Tak se zapodam
do dyskusji

Bez defensywnych pomocników? No proszę Cie, Piast by wchodził środkiem jak w masło. Garguła na trybuny za niego Sobol.

WISŁAZWE 04.04.2013 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1306498)
Bez defensywnych pomocników? No proszę Cie, Piast by wchodził środkiem jak w masło. Garguła na trybuny za niego Sobol.

Odwiesili mu kartkę?

inspektor erektor 04.04.2013 21:56

Pareiko - Jaliens, Chavez, Głowacki, Jovanović - Wilk, Uryga - Iliev, Małecki, Kosowski - Genkow

Jak Urydze nie będzie szło to za niego Sikorski i gramy dwoma napastnikami (Cwetan na szpicy, Sikor cofnięty). Sarki za Kosowskiego i Chrapek/Garguła za Iliewa jak już sił zacznie brakować.

Dobrym pomysłem byłoby też wstawienie graczy ze zbioru {Burliga, Czekaj, Garguła, Sarki, Boguski, Chrapek} do pierwszego składu i oszczędzenie w tym meczu najlepszych zawodników zważywszy na to, że nasi kolejni trzej przeciwnicy to Legia i dwa razy Śląsk.

szprotson 05.04.2013 07:22

a skonczy sie tak

Pareiko- Jovanovic,Głowa,Chavez,Jaliens-Chrapek,Garguła,Wilk,-iliev,Kosowski,Boguski

Gwiaździsty 05.04.2013 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1306510)
a skonczy sie tak

Pareiko- Jovanovic,Głowa,Chavez,Jaliens-Chrapek,Garguła,Wilk,-iliev,Kosowski,Boguski

Czyli bez napastnika. Całkiem możliwe bo Kulawik jak widać przeznacza Genkova do ogrzewania ławki. Widocznie cały czas liczy na Gargułę :)

syryls 05.04.2013 15:11

Cytat:

- Zastanawiamy się w zapowiedzi nad powtarzalnością u zawodników Lecha, którzy mają z nią spory problem. Choćby Możdżeń, Tonew lub przede wszystkim Lovrencsics, który zaliczył świetne wejście do ligi, po czym przepadł na kilkanaście kolejek.
- Zgadza się. Zachwyty nad Lovrencsicsem i Ceesayem nie powtórzyły się w kolejnych meczach. Lech nie jest zespołem, który będzie czekał tak długo na stabilność formy, jak choćby Wisła na Gargułę. Legia pokazała z Salinasem, że nie można czekać w nieskończoność, słysząc, że piłkarz jest perspektywiczny. Tak samo jest z Lovrencsicsem i Możdżeniem – nie wystarczą dwa dobre spotkania na rundę, by czuć niepodważalną pozycję w jedenastce.
Doładnie, zgadzam się w 100%.

Kryniu 05.04.2013 16:20

Z lechią widać było że nie mamy trenera. Mam nadzieję że tym razem mecz się nam ułoży. Dosadne były słowa Kosowskiego w przerwie meczu w Gdańsku: Liczę że trener nam powiem co mamy zrobić aby poprawić grę w drugiej połowie. Czułem w tej wypowiedzi nutkę ironii. Jeśli chodzi o mecz z Piastem, mam nadzieję że nie zagra Garguła lecz ktoś inny na jego miejscu. Stawiam na Chrapka. Pewnie znowu dostanę bana po meczu ale grunt aby wygrali.

KrzychooR 05.04.2013 17:27

Liczę na Sarkiego i Gienkova w pierwszy, składzie... Liczę że Lukasz G. zniknie z pola widzenia trenera... Liczę na kolejne zero z tyłu... Liczę że Iliev przestanie się kiwać sam ze sobą... i oczywiście liczę na jakieś 1:0 ;]

arti 05.04.2013 20:15

obawiam się, że nasze orły, będą już myślami przy przy pp ze Śląskiem i mogą cofać nogi=remis
obym się mylił i nasze zwycięstwo w jakimkolwiek rozmiarze.

jeśli faktycznie kibice w Gliwicach marzą o pucharach to... szanuję to i ich, ale jeszcze tego brakowało:D
trzy szybkie i celne ciosy w punkt w pierwszej półgodzinie p. uefa

mitmichael 05.04.2013 20:34

Szkoleniowiec Wisły liczy bardzo na powrót Iliewa: „Ivica jest niezwykle kreatywnym zawodnikiem, dzięki któremu możemy stworzyć wiele sytuacji bramkowych. Tego ewidentnie brakowało nam w meczu w Gdańsku”.

Czyli chyba mozna w ciemno wstawiac Ilieva do 1 składu - mam nadzieje, ze za Gargułe.

thechris 06.04.2013 07:34

Iliev jedyne co gwarantuje w meczu to żenującą symulkę w polu lub tuż przed polem karnym. No i to, że po 4 sprintach będzie oddychał rękawami. Nigdy nie przepadałem za tym serbskim Łobodzińskim, który z kreatywnością widział się ostatnio może w Serbii i zapomniał ją zapakować w podróż do Krakowa. Przez cały pierwszy sezon mówiło się o jego genialnej skuteczności (oczywiście w Serbii) i że w Krk się odblokuje. No to minęło jakieś 60 spotkań w których Iliev strzelił kosmiczną ilość 3 goli więc teraz nie wypada pitolić głupot o skuteczności - trzeba wymyślać coś innego, równie zgodnego z prawdą, np. że jest kreatywny co jest oczywiście kpiną i spóźnionym żartem prima aprillisowym.

A co do meczu obstawiam 0:0.

szprotson 06.04.2013 10:34

widze ze kazdy inaczej rozumie kreatywnosc pilkarza. Ja przez kreatywnosc rozumiem grajka który sam moze zrobic przewaga, który WYKREUJA innym pozycje do gry (no poprzez drybling, dobre ustawienie sie czy też madre wyciągniecie rywala ze strefy). Pilkarz kreatywny to taki ktory popisze sie nietuzinkowym zagraniem (celnym!) to taki któremu można podać piłke i on rozegra akcje. Jedyne co moge zarzucic Ivicy to brak crossów(no ale na jego pozycji sie crossow nie rzuca) i brak skuteczności, ale ten brak skuteczości powinno sie wyliczać ze wzoru (ilośc oddanych strzałów w sytuacjach iluśtam procentowych dzielone przez ilośc bramek) No ale to nie jest tez snajper tylko skrzydłowy wiec chyba tylko laik oczekuje by skrzydłowy był żądłem. Od kłucia jest napastnik a skrzydłowy jest od dogrania mu piłki.

I nie wiem kto mówił o jego genialnej skuteczności, chyba jacyś idioci,wszak większośc wiedziała ze to jest skrzydłowo a że w lidze dwóch zespołów i 14 parodii strzelił 13 bramek to nie jest tak naprawde wielki wyczyn.Akurat miał sezon, jak Marek Zienczuk czy inni.

AS82 06.04.2013 10:43

Kulawik pewnie jakoś kuriozalnie ustawi skład , ale skoro gramy 4-2-3-1 to ja bym dał :
Pareiko - Jovanovic, Chavez, Glowacki, Bunoza - Wilk, Jakiens - Iliev, Sarki,Małecki - Genkov

WISŁAZWE 06.04.2013 18:52

Kolejna zapowiedź Kulawika. Najpierw, że mecz z Lechią powinien być ciekawy dla Kibica, a teraz to że zagramy ofensywnie.. Już widzę tą ofensywę. Wymęczymy 1:0 albo jeszcze będziemy gonić wynik.

WislaFan123 06.04.2013 19:01

a ja mam nadzieje na 3:0 i wskoczenie na 6 miejsce, porazke Polonii i tylko 4 punkty straty do 4go w tabeli Górnika.

Wbrew pozorom, mamy calkiem duze szanse na grze w pucharach. Teraz Śląsk będzie mieć okazję aby oddać nam za mistrzostwo, a finalista w tym ukladzie juz ma puchary, bo Legia i tak i tak sobie je zapewni. A nawet jakby Wisla nie weszla na finalu, to wtedy i Slask i Legia moga miec zapewnione miejsce w pucharach. Wtedy 4 miejsce bedzie pucharowe...

Elefant 06.04.2013 19:20

Ten mecz trzeba koniecznie wygrać.

Powody są dwa.

Pierwszy to taki, że punkty zapewnią nam spokój. Rzut oka na terminarz wskazuje, że pomijając mecz z Piastem mamy jeszcze dziewięć kolejek. Z tych dziewięciu tylko dwa,może trzy to mecze, gdzie mozemy myśleć o punktach. Reszta to mecze w których delikatnie mówiąc faworytem nie jesteśmy.

Drugi wynika z pierwszego. Mając spokój, trzeba będzie ogrywać tych, którzy stanowić będą o naszej grze w przyszłym sezonie. Chrapek, Czekaj itd. i ewentualnie kogo tam możemy jeszcze wyciągnąc z ME.

skeba 06.04.2013 20:29

Z czym do ludu. Faworytem tego spotkania będzie Piast. Niestety, ale doszło do takiej sytuacji, że na Reymonta jest nam ciężko wygrać. 1-0 dla Wisły - marzę o takim wyniku.

mitmichael 06.04.2013 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1306788)
Z czym do ludu. Faworytem tego spotkania będzie Piast. Niestety, ale doszło do takiej sytuacji, że na Reymonta jest nam ciężko wygrać. 1-0 dla Wisły - marzę o takim wyniku.

Mecze z Jaga i Pogonia mowia co innego. Czemu mamy nie byc faworytem u Siebie, gdzie wygralismy ostatni mecz a na dodatek nie przegralismy zadnego w rundzie wiosennej? To juz nie jest 12 miejsce i 18 punktow tylko 9 i 27 a to jest znaczna roznica. Gdybysmy byli nizej i mieli mniej punktow moglbym sie zgodzic, ze to Piast jest faworytem

jaszczur90 06.04.2013 21:03

Jest o co walczyć.. wygrywając z Piastem wskoczymy na siódmą pozycję w tabeli ;)

RybaTs 06.04.2013 21:04

A może nawet na 6 przy wygranej 2-0 :P

Satanoss 06.04.2013 21:21

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...gliwice_14059/ 10 znaków...

WISŁAZWE 07.04.2013 07:18

Meczowa osiemnastak na spotaknie z Piastem Gliwice:

Bramkarze: Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz

Obrońcy: Gordan Bunoza, Osman Chavez, Arkadiusz Głowacki, Marko Jovanovič, Alan Uryga, Łukasz Burliga

Pomocnicy: Cezary Wilk, Michał Chrapek, Emmanuel Sarki, Łukasz Garguła, Kamil Kosowski, Ivica Iliev, Patryk Małecki, Paweł Stolarski

Napastnicy: Cwetan Genkow, Daniel Sikorski.

W kadrze nie ma pauzującego za kartki Radosława Sobolewskiego. Brakło również miejsca dla Rafała Boguskiego i Kew Jaliensa.

kpn 07.04.2013 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1306792)
Jest o co walczyć.. wygrywając z Piastem wskoczymy na siódmą pozycję w tabeli ;)

Ta...Jak od początku rundy: o utrzymanie, srodek tabeli, o puchary...

Ajax 07.04.2013 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1306822)
Meczowa osiemnastak na spotaknie z Piastem Gliwice:

Bramkarze: Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz

Obrońcy: Gordan Bunoza, Osman Chavez, Arkadiusz Głowacki, Marko Jovanovič, Alan Uryga, Łukasz Burliga

Pomocnicy: Cezary Wilk, Michał Chrapek, Emmanuel Sarki, Łukasz Garguła, Kamil Kosowski, Ivica Iliev, Patryk Małecki, Paweł Stolarski

Napastnicy: Tsvetan Genkov, Daniel Sikorski.

W kadrze nie ma pauzującego za kartki Radosłwa Sobolewskiego. Brakło również miejsca dla Rafała Boguskiego i Kew Jaliensa.

Kew ma jakąś kontuzję?

Karherop 07.04.2013 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kpn (Post 1306823)
Ta...Jak od początku rundy: o utrzymanie, srodek tabeli, o puchary...

w takiej sytuacji w jakiej teraz jesteśmy żadnego wyniku nie można wykluczyć . Realnie to " nie mamy szans" na zajęcie miejsca 1-2 , oraz spaść poniżej miejsca 15-16 . Reszta miejsc , czyli 3-14 jest w naszym zasięgu .

Fajnie byłoby mieć bilans dodatni bramkowy, hipotetycznie zajmując 3 miejsce :lol:

4karol4 07.04.2013 11:47

Nie chciałabym być złym prorokiem, ale czy to tylko czysty przypadek, że przed meczem z Legią będzie nam gwizdał sędzia z Warszawy? Czy znowu będzie tak jak sędziowie w większości wiosennych meczów pozwalał rywalom na ostrzejszą grą, a nasze drobne przewinienia karał kartkami? Obym się mylił, ale za dużo już widziałem w tej piłce..

thechris 07.04.2013 12:17

Dla Legii to aktualna Wisła nie jest żadnym zagrożeniem ani wyzwaniem w obojętnie jakim składzie. Oczywiście sędziowie krzywdzą Wisłę permanentnie i nie zdziwiłbym jakby na wszelki wypadek po raz kolejny osłabili i tak słabą Wisłę właśnie przed meczem z Legią. Dodatkowo Legia wcale nie musi w Krakowie koniecznie wygrać i nic się jej specjalnie nie stanie. Niby Lech ciśnie ale taki konkurent do walki o 1 miejsce to też żaden konkurent.

Trzecie miejsce jest poza zasięgiem. Nie jest możliwe aby wszyscy zgodnie z miejsc 3-8 zaczęli przegrywać i aby sędziowie nagle przestali Wisłę z punktów ograbiać. Przypominam, że sportowo Zagłębie zdobyło w tym sezonie 29 pkt więc na dziś Wisła sportowo jest na 10. miejscu. Wiśle zostały jeszcze mecze głównie z czołówką tabeli więc gadanie o 3. miejscu to takie same mrzonki jak gadanie o walce o MP przed sezonem. Przed sezonem pisałem, że Wisła ma potencjał na max 7 miejsce i po odejściu Meliksona to 7. miejsce będzie bardzo dobre biorąc również poprawkę na polskie sędziowanie.

DeadOrAlive 07.04.2013 12:55

A mnie się wydaje, że zmiażdżymy dzisiaj Piast i podobnie za tydzień Legie, przede wszystkim atmosferą na trybunach, którą jesteśmy w stanie stworzyć.
Co do gry, każdy widział, jaka była w Gdańsku, mam nadzieję, że nasi piłkarze zdają sobie sprawę z tego, jaką fachure odstawili. Musimy być dobrej myśli, jakby to powiedział nasz trener ;)

PS. Strasznie dużo gimbusów się namnożyło na C.

filemon 07.04.2013 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1306827)
Realnie to " nie mamy szans" na zajęcie miejsca 1-2 , oraz spaść poniżej miejsca 15-16 .

Przyznaję, może być ciężko spaść poniżej 15-16, zwłaszcza poniżej 16 ;)

Mocny 07.04.2013 17:13

nie wyglada to najgorzej

przy czym karny bl akurat ewidentny , faul siergieja troche bez sensu bo typ male mial szanse zeby dogonic pilke

interesujaca reakcja czarka po obronie , malo braklo a bylby drugi karny

vilgefortis 07.04.2013 17:55

Miałem solidne obawy przed tym, czy przypadkiem za tydzień nie skończy się trwająca kilkanaście lat passa, podczas której nie przegraliśmy w lidze z Legią u siebie. Obecnie zastanawiam się ile goli dostaniemy

mitmichael 07.04.2013 18:10

Z taka grą i z nieskutecznoscia to Nas Legia pojedzie jak bedzie tylko chciała. Ja rozumiem przegrac z Legia ale nie z jakims Piastem.

stawski 07.04.2013 18:15

Co za k.... łajzy!!! Ja p.... no brak mi słów! To się w pale nie mieści! To już nawet obrony nie mamy? czyli na 0:0 z warszawiakami z Ursusa nie mamy co liczyć...

wolfy 07.04.2013 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1306868)
Z taka grą i z nieskutecznoscia to Nas Legia pojedzie jak bedzie tylko chciała. Ja rozumiem przegrac z Legia ale nie z jakims Piastem.

Wydaje Ci się. Ty kompletnie NIC nie rozumiesz. Nie wiem w czym ten Piast jest aktualnie piłkarsko od nas gorszy, może rozwiniesz swoją myśl? Bo moim zdaniem najwyższa pora przyjąć do wiadomości, że jeżeli od dwóch lat za czterech kolejnych trenerów klepią nas (u siebie i na wyjeździe) kluby pokroju Piasta czy Podbeskidzia, to nie ma w tym przypadku.

Brak skuteczności. Na dobrą sprawę trudno wskazać kogoś, kto mógłby te bramki w miarę regularnie strzelać.
Reasumując - wszystko po staremu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl