![]() |
Puchar Polski 2012/2013
Temat o ekstraklasie jest - niech będzie o Pucharze też
Za nami rundy przedwstępne, za kilka dni 1/16 Cytat:
Coś tam prezes Zawiszy motał ostatnio ale jednak z tego co wiem przystąpią do rozgrywek i mam nadzieję że powtórzą wynik z ostatniej kolejki ligowej ;) Zachęcam do komentowania rozgrywek |
Ja też jestem za tym aby Zawisza jednak przystąpił do tego meczu i rozgonił nadzieje związane z powrotem wuefisty vel. Jagiełły. Stawowy bez nowej walizki nie jest w stanie powtórzyć roku 2004 . Jak narazie to oddala się możliwość pośmiania z tego kabaretu bo 2 mecze ligowe maja już przełożone i teraz nie wiadomo co z PP.
|
Liczę, że Miedź wyeliminuje cyrk Króla
|
Tak tylko w ramach uzupełnienia, dwa mecze rozegrane awansem:
Polkowice - Śląsk Wrocław 0:1 Okocimski KS Brzesko - Legia Warszawa 0:4 |
Nasz mecz będzie transmitowany na OS, tak mi się obiło o uszy.
|
Cytat:
W sobotę (11 sierpnia) zagrają Piast Gliwice i Widzew Łódź. Mecz rozpocznie się o godzinie 18.30. W niedzielę (12 sierpnia) o 14:30 stacja TVN Turbo pokaże zaś starcie Miedzi Legnica i Polonii Warszawa. |
Puchar się rozkręca:
Dzisiejsze wyniki już zakończonych spotkań: Luboński FC Wisła Kraków 0-5 Wisła Płock Zagłębie Lubin 2-4 Bogdanka Łęczna Lechia Gdańsk 1-2 (po dogrywce) Olimpia Elbląg Korona Kielce 1-2 (po dogrywce) Termalica Bruk-Bet GKS Bełchatów 0-2 Górnik Wałbrzych ŁKS 2-1 Flota Świnoujście Górnik Zabrze 2-1 Warta Poznań Podbeskidzie B.-B. 1-0 |
Wałbrzych, Flota, Warta mam nadzieję, że także Zawisza i ciekawie będzie w 1/8 finału PP. Dobrze, że są takie niespodzianki, Puchar będzie ciekawszy jak to mówią, zawsze to jakaś nowość.
A i mam nadzieję, że jutro też będzie jakaś niespodzianka, może pożegnamy Ruch :) |
Zawisza daje dupy po całości, nie wiem czy to Sandecja taka słaba była czy to parchy takie silne się zrobiły ...
Za to Jaga zbliża się do dwu-cyfrówki ;) |
Cytat:
Cytat:
|
To Cabaj tam broni ??
Oj, to takie 2:0 bardziej śmierdzi niż maca w tydzień po szabasie. Chociaż z niego jest taka pała że pewnie nie odróżnienia jest czy faktycznie chciał to obronić ... |
Cabaj broni w Sandecji ;)
No to pejsy podniecają się pewnie, a potem przyjdzie liga i zwykła kopanina powróci. No ale PP wygrają, awansują do Europejskich Pucharów, zacznie się dla nich nowa era :D |
Może będą jednak Derby. ;)
|
Cytat:
|
A tymczasem kończy się mecz Miedzi Legnica z Polonią Warszawa. Diskopolo wygrywa 3:1. Liczyłam na kolejną "sensację", tym bardziej, że po ostatnich zawirowaniach KSP wcale nie był murowanym faworytem.
|
Tak na marginesie brawa dla kibiców Legii za po.......enie zjebosuperpucharu!
|
Ogladamy ten mecz jednym okiem zajmujac sie ciekawszymi sprawami :)
Mecz mial byc na terenie neutralnym wiec mamy go serdecznie w dupsku. Cos sie gwiazdeczki pogubily i nie daja rady heh, Janek Urban w szczytowej formie. Ide dalej grillowac i pic piwko bo to ciekawsze od tego ch... meczu o gowno :) |
Trwa druga połowa i Amica przegrywa 0:1 ... może w końcu jakaś niespodzianka będzie.
|
Gratulacje dla WKS za puchar :) Od kiedy wiedzialem ze gramy u Nas mialem na to wyjebane...brawo :)
|
Przynajmniej teraz Radovic troche spokornieje i nie bedzie cwaniakował. Chcial aby Slask udowodnił swoja klase? Slask to zrobił i pokazał, ze europejskie puchary to zaden wyznacznik.
|
Piękny weekend :) Wygrana Wisełki, wygrana WKS. Coś stadion Legiunii nie pomógł :P ani PZPN, jeszcze AmikaSmart w pupę i git :D Gdzie twoje berło....
|
Zawodnicy Śląska udowodnili tym zwycięstwem,że nie są pipami i grać w piłke potrafią.Oby to był przełom dla nich bo jeszcze są europejskie puchary.
|
Cytat:
Nie można przestać być pipą w cztery dni. A wygrana z Legią Urbana juz tym bardziej o niczym nie świadczy :) Z kimkolwiek z naszej ligi. PS - choć cały czas żyję nadzieją, że ironizowałeś. |
Cytat:
|
Kuchenkorz jak juz się żegna z pucharami to sie nie rozdrabnia tylko od razu ze wszystkimi:)
|
hahaha niezłe jaja, Lech za burtą - najwieksza niespodzianka tej rundy i to zdecydowanie. Ciekawe kiedy Rumak wyjedzie na swoim Rumaku z Poznania :D
|
Cytat:
Gratulacje dla Śląska, utarł Legii nosa po raz kolejny na jej stadionie. A swoją drogą zastanawiająca jest ta niechęć Legii do zdobywania jakichkolwiek trofeów. |
mitmichael
Cytat:
Alez oczywiscie ze wyznacznikiem sa puchary. Tam takie druzynki jak Ruch od byle sredniaka dostaja oklep, i pa pa do domu. U na za to Ci goscie moga udawac prawdziwych pilkarzy... Puchary europejskie to prawdziwy wyznacznik umiejetnosci. Liga to, w przypadku czolowej trojki, tylko wyznacznik profesjonalizmu pilkarzy. Beda sie starali tak jak w pucharach, czy tez beda grali na mniejszym zaangazowaniu? Niech przykladem na to bedzie... Lech z 2008/2009. Chyba mi nie powiesz ze zespol ktory jest w stanie prowadzic boje jak rowny z rownym z zespolami z dobrych lig europejskich (Deportivo z Hiszpani, Nancy z Francji, Udinese z Wloch, Feyenord z Holandii, CSKA Moskwa z Rosji) nie jest zdecydowanie najlepszy w polskiej lidze? Jasne ze jest. No tak, tylko ze w lidze panom pilkarzom juz sie az tak nie chce wysilac. Dokladnie to samo maja w Legii, i dokladnie to samo my przerabialismy sezon temu. |
Ale jaja, Amica odpadła a Ruch tylko dzięki obronie 2 karnych przez bramkarza przeszedł. To pokazuje jakie miernoty grały w LE. To co tu się dziwić, że Pilzno czy AIK ich tak zeszmaciły. Drużyny pokroju Olimpii czy Pelikana zweryfikowały ich prawdziwy potencjał ...
|
Oglądałem ostatnie 30 minut i trzeba przyznać że mogło sie podobać tempo tego spotkania.
To odnośnie Superpucharu. Amica? Hahahha. |
Cytat:
|
Czyli awansowali dalej:
cracovia Kraków Flota Świnoujście GKS Bełchatów Górnik Wałbrzych Jagiellonia Białystok Korona Kielce Lechia Gdańsk Legia Warszawa Olimpia Grudziądź Piast Gliwice Polonia Warszawa Ruch Chorzów Śląsk Wrocław Warta Poznań Wisła Kraków Zagłębie Lubin Kiedy losowanie? |
mitmichael
Cytat:
I o tym wlasnie pisze. O profesjonalizmie u nas panujacym. W Legii, u Nas, w Lechu. Ruch gra w pucharach tak samo jak w lidze. I Slask. Wisla, Lech czy Legia bardzo czesto inaczej graja w pucharach, inaczej graja w lidze. Jakby grali z takim zaangazowaniem w lidze jak w pucharach to Slask nie bylby MP, Ruch v-MP, a my gralibysmy w tym sezonie w pucharach. |
Gdyby Babcia miała wąsy, była by dziadkiem.
Można gdybać.Gdyby nie 3 trenerów, gdyby nie było tyle kontuzji, gdyby APOEL nie strzelił bramki na 4 minuty przed końcem... Gdyby |
Cytat:
1/8 finału 26 września |
No mecze tak ale kiedy losowanie ?
|
Cytat:
|
Ale fajnie, że Amica odpadła :lol:
Nie ździwi mnie jeżeli znowu Śląsk zdobędzie mistrza. Bo w tym roku żadnego pewniaka nie ma. A Cracovia pokonała głownego faworyta do awanasu na jego stadionie i niestety będą glównym faworytem do awansu. |
Jakby tak popatrzec na poziom meczow w PP to nalezy sie dlugo zastanawiac ktory to zespol gra w Ekstraklasie a ktory gdzies tam po nizszych ligach ,bo takich jest wiekszosc par.Chlopaki graja tam po pracy ,za grosze a jednak mimo to pilke klepnac potrafią.
|
^^ zawisza grała dublerami i według mnie osuch chciał odpaść tylko, że bał się oddać meczu walkowerem bo by za duże kary popłacili...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl