Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27 kolejka] Podbeskidzie - Wisła Kraków, sobota 21 kwietnia, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8700)

WISŁAZWE 17.04.2012 18:51

[27 kolejka] Podbeskidzie - Wisła Kraków, sobota 21 kwietnia, 18:00

Witam!

W tej kolejce piłkarze krakowskiej Wisły wybiorą się do Bielska na spotkanie z beniaminkiem ekstraklasy tamtejszym Podbeskidziem.

Nasz rywal w 26 meczach zgromadził 34 punkty i aktualnie zajmuję 9 pozycję w tabeli. W ostatniej kolejce Bielsko u siebie zremisowało ze Śląskiem Wrocław 1-1 ratując remis w ostatniej minucie.

Ciekawostka bilans Podbeskidzia u siebie to 4 zwycięstwa 5 remisów i 4 porażki, dokładnie taki sam jak Wisły Kraków tyle że na wyjeździe.

Podbeskidzie jest już w Krakowie dobrze znane w poprzedniej edycji PP okazali się zaporą nie do przejścia, wygrywając w Krakowie 1-0 i remisując u siebie 2-2.

Na jesień Bielsko przy Reymonta znowu wygrało 1-0, zgarniając 3 punkty. Jak będzie w sobotę wieczorem, czy Wisła znajdzie w końcu sposób na beniaminka z Bielska i odegra się za jesienną wpadkę przed własną publicznością ?

Zapraszam do dyskusji na temat meczu 27 kolejki TM Ekstraklasy pomiędzy Podbeskidziem a Wisłą Kraków.

seba_109 17.04.2012 18:56

trudny mecz, tuydny teren ale jak zagramy jak 60 min z łks to o wynik jestem w zupełności spokojny.

Ravers 17.04.2012 19:25

Musimy wygrać żeby przedłużyć nadzieje na puchary, strata punktów to już koniec sezonu. Myślę że jesteśmy w stanie spokojnie zgarnąć tam komplet. Nie dać się zepchnąć do obrony tylko grać ofensywnie, jak przez pierwszą część z ŁKS-em i będzie dobrze.

WISŁAZWE 17.04.2012 21:50

Celem uzupełnienia w tym meczu trener Michał Probierz na pewno nie będzie mógł wystawić Nuneza, który będzie pauzował za nadmiar żółtych kartek.

Eternit 17.04.2012 22:08

Któryś z naszych graczy zagrożony absencją w Derbach?

TOMEK 11 17.04.2012 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1241610)

5-6, jest lista na 90minut, niech ktoś zarzuci bo ja na telu

Ajax 17.04.2012 22:23

Każdy kto dostanie czerwień:P

WISŁAZWE 17.04.2012 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1241610)

Jeżeli dobrze widzę to:

Iliev 3
Czekaj 3
Jaliens 3
Lamey 3
Pareiko 3
Jovanović 3
Diaz 7

aNouc 17.04.2012 22:46

Dlatego wystawić trampkarzy czy oddać mecz walkowerem.
wszyscy mają być gotowi na ostatni mecz w sezonie, wiadomo jaki.

mikel 17.04.2012 22:52

brak nuneza w tym meczu będzie wzmocnieniem, niestety na derbach już zagra...

Blaszczu16 17.04.2012 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mikel (Post 1241619)
brak nuneza w tym meczu będzie wzmocnieniem, niestety na derbach już zagra...

Podobnie uważam. Ta jego nonszalancja, nieodpowiedzialność i symulki doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Gość ma technikę, ale musi zacząć myśleć na boisku.

El'kabat 18.04.2012 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1241628)
Podobnie uważam. Ta jego nonszalancja, nieodpowiedzialność i symulki doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Gość ma technikę, ale musi zacząć myśleć na boisku.

To jest przeszłość. Tego pajaca za 2 miesiące nikt nie bedzie pamietał,niech wraca do Argentyny czy tam innej dżungli.

Trzeba przede wszystkim uważać na Czekaja,Ilieva i Diaza. Pareiko jak nie rzuci sie komus na nogi to żółtka nie dostanie..
Może warto postawic na Szewczyka i Urygę,jak nie teraz to kiedy ?
Wymęczymy pewnie skromne 1-0.

oreł 18.04.2012 00:59

Chciałbym zobaczyć młodego Moskala w akcji lub Szewczyka. Idealny mecz, idealny czas dla młodych. Zwycięstwa i tak nic nam już nie dają poza JEDNYM, NAJWAŻNIEJSZYM bo to będzie chyba dłuższa przerwa od derbów.
Marzy mi się jeszcze wystawienie Pajlica na pozycji pomocnika za Kirma, nerwy mam już na wykończeniu po tym sezonie...

WASIA 18.04.2012 10:03

Organizuje ktoś wyjazd do Podbeskidzia ?

Ajax 18.04.2012 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez oreł (Post 1241634)
Chciałbym zobaczyć młodego Moskala w akcji lub Szewczyka. Idealny mecz, idealny czas dla młodych. Zwycięstwa i tak nic nam już nie dają poza JEDNYM, NAJWAŻNIEJSZYM bo to będzie chyba dłuższa przerwa od derbów.
Marzy mi się jeszcze wystawienie Pajlica na pozycji pomocnika za Kirma, nerwy mam już na wykończeniu po tym sezonie...

Wydaje mi się że nasz klub nie narzeka na nadmiar kasy - a kasa z C+ jest uzależniona od miejsca w lidze.

Nie chciałbym oglądać Wisły która nastawia się na jeden mecz nie ma odpuszczania w Bielsku mamy wygrać i teraz i w derbach.

plutny 18.04.2012 11:02

Dokądnie, jak sprawa z wyajzdem?

Tominho 18.04.2012 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ravers (Post 1241572)
Musimy wygrać żeby przedłużyć nadzieje na puchary, strata punktów to już koniec sezonu.

Ja też miałem nadzieje na puchary, ale po zakończeniu meczu Polonii z Cracovią już raczej nie mamy szans. Liczyłem, że w tamtym spotkaniu padnie remis (podział punktów i tak niewiele by pomógł Cracovii w utrzymaniu). Do zdobycia jest 12 pkt, ale żebyśmy mogli marzyć o pucharach, drużyna z Wa-wy może zdobyć tylko 4 pkt. Raczej nierealne, że zaczną tak nagminnie gubić punkty w końcówce sezonu...

Ajax 18.04.2012 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1241682)
Ja też miałem nadzieje na puchary, ale po zakończeniu meczu Polonii z Cracovią już raczej nie mamy szans. Liczyłem, że w tamtym spotkaniu padnie remis (podział punktów i tak niewiele by pomógł Cracovii w utrzymaniu). Do zdobycia jest 12 pkt, ale żebyśmy mogli marzyć o pucharach, drużyna z Wa-wy może zdobyć tylko 4 pkt. Raczej nierealne, że zaczną tak nagminnie gubić punkty w końcówce sezonu...

Szanse są minimalne ale po tej żenadzie którą widzieliśmy od ponad pół roku w lidze winni nam są chociaż 4 dobre mecze i 4 zwycięstwa.

River 18.04.2012 15:16

Tak, obecna Wisla i cztery zwyciestwa z rzedu...:D

Widze, ze niektorzy wciaz zyja nadzieja na puchary:shock: Troche powagi. W obecnej sytuacji kadrowej i tej jaka ona bedzie w lipcu oraz sytuacji organizacyjno/finansowej klubu to puchary w tym roku bylyby dla Wisly tylko kula u nogi. A biorac pod uwage sam aspekt czysto sportowy to przy takiej kadrze i jej calkowitej przebudowie latem to kolejna Levadia bylaby jak najbardziej mozliwa.

Postarajmy sie zagrac choc troche ambitnie w Bielsku, moze wystarczy to do zwyciestwa. Choc ja juz poza derbami to niczego w tym sezonie nie oczekuje.

Ajax 18.04.2012 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1241741)
Tak, obecna Wisla i cztery zwyciestwa z rzedu...:D

Widze, ze niektorzy wciaz zyja nadzieja na puchary:shock: Troche powagi. W obecnej sytuacji kadrowej i tej jaka ona bedzie w lipcu oraz sytuacji organizacyjno/finansowej klubu to puchary w tym roku bylyby dla Wisly tylko kula u nogi. A biorac pod uwage sam aspekt czysto sportowy to przy takiej kadrze i jej calkowitej przebudowie latem to kolejna Levadia bylaby jak najbardziej mozliwa.

Postarajmy sie zagrac choc troche ambitnie w Bielsku, moze wystarczy to do zwyciestwa. Choc ja juz poza derbami to niczego w tym sezonie nie oczekuje.

No ale mamy matematyczne szanse :D (na 4 wygrane oczywiście)

ociec Ciemka 18.04.2012 15:42

Jedyny powód, żeby wygrali te cztery mecze, to Probierz. Czymś w końcu powinien do siebie przekonać Cupiała skoro ma pecha (karne z Ruchem), a tego boss nie trawi ponoć :)

mitmichael 18.04.2012 17:57

No to zobaczymy jak druzyna spisze sie w meczu wyjazdowym - i czy nie bedzie powtorki z meczu z ŁKS-em. Mam nadzieje, ze podejda do tego spotkania powaznie i postaraja sie wygrac

comek 18.04.2012 18:06

gdybym był trenerem, chciałbym aby ten siedemnastolatek, co teraz trenuje z drużyną wszedł w 90min w Derbach, niech pokaże Cracovii kto tu jest duma tego miasta:) tak samo zrobił Guardiola, wpuścił wychowanka w ostatnich minutach w meczu z realem.

a co do Podbeskidzia, myślę ze wygrają 2-0

Elefant 20.04.2012 17:23

To znaczy co...

Jutro jedziemy po historyczny sukces :alleluja:

Pierwsza wygrana z Podbeskidziem znaczy się.

Jest szansa, że ta runda przejdzie do historii po tym sukcesie :-D

Wojtas 20.04.2012 22:53

Podbeskidzie to mi sie kojarzy z Odra Wodzislaw czyli taki zakalec,niby sa do ogrania ale jakos nam to nie wychodzi.

Zwrocil bym uwage na Patejuka-ciekawy zawodnik z dobrym "ciagiem" na bramke.

Uwaga na kartki!

Tominho 20.04.2012 23:10

Jutro trzeba kibicować Legii i oczywiście wygrać z Podbeskidziem. Wtedy puchary pojawią się na horyzoncie :)

Ravers 21.04.2012 10:10

Ruch zagrał pod nas, teraz my musimy wykonać swoją część planu. Dobrze by było również żeby ŁKS u siebie urwał punkty Koronie.

gizmowisla 21.04.2012 10:15

.....tak sie zastanawiam po co puchary ??/ skoro komornik Cupial i Łysy Wąż znowu oglaszaja rewolucje ???? z Brudami, Czekajami, Urygami i kilkoma darmowymi przecietniakami europejskie puchary ??? raczej jedna runda - i znowu nasz dawny dobrodziej sie obrazi bo nie dostal czegos za darmo .....

bonawentura 21.04.2012 12:58

Żeby u nas były w tym roku puchary, to musiałby stać się cud - jeszcze większy niż w Lidze Europejskiej w fazie grupowej. Skupmy się teraz na tym, co mówi i co robi Łysy Wąż, patrzmy mu na ręce, bo on za każdym razem kiedy pojawia się w TV to tak straszne bzdury opowiada, że głowa odpada.

Z Podbeskidziem obstawiam remis, względnie niewielką wygraną Wisełki.

thechris 21.04.2012 13:23

Sezon ogórkowy w pełni.

Obie drużynki pewne utrzymania więc mecz trzeba odbębnić jakby to Kirm powiedział. W sumie mógłby się nie odbyć bo takie towarzyskie granie o nic to trochę strata czasu.

Mecz dla pasjonatów, którzy potrafią się emocjonować czy klub będzie w tabeli przed Bielskiem czy za Bielskiem. No... emocje niesamowite... ;) Co widać również po ilości wpisów w temacie... czyli mniej więcej podobne jak podczas karmienia gołębi :D

Ci którzy się zdecydują zmarnować 2h przed TV, spędzą ten czas z typowym wyrazem twarzy, dla widzów oglądających mecze Wisły:
http://www.youtube.com/watch?v=Ttkal...eature=related

INZAGHI 21.04.2012 13:41

Ja już mam dość przedmeczowych i pomeczowych konferencji pseudokopaczy i trenera. Zamknij mordę jeden z drugim bo nikt w wasze gadki nie uwierzy.

Pokaż na boisku, że chcesz zmazać plamę, zrewanżować się. Zakończ mecz z rozciętą głową, z połamanym piszczelem, z urwaną nogą, może strać przytomnośc na boisku z wyczerpania, pożygaj się w przerwie meczu. Wystarczy. Złóż jeden z drugim ofiarę za całokształt opierdalania sie w tym sezonie.

bravelukas 21.04.2012 15:33

Jaki skład typujecie na dzisiejsze spotkanie. Mógłby Probierz dać szanse młodym ze względu na kartkowiczów.
Mógłby Kurto pobronić, w obronie Lamey, Uryga, Paljic, w pomocy Małecki, Wilk, Garguła, Szewczyk (Kirm), Melikson, napad Genkov, Biton. Eksperymentalny i na pewno takiego nie będzie heh:)
--------------------Kurto--------------------
---Lamey------Uryga--------Paljic---
--------Wilk(Sobol)--Garguła(Irsak)----
Małecki------------------------Szewczyk(Kirm)
------------------Melikson-------------------
---------------Genkov--Biton--------------
Taka moja własna twórczość;-)

Karherop 21.04.2012 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez INZAGHI (Post 1242403)
Ja już mam dość przedmeczowych i pomeczowych konferencji pseudokopaczy i trenera. Zamknij mordę jeden z drugim bo nikt w wasze gadki nie uwierzy.

Pokaż na boisku, że chcesz zmazać plamę, zrewanżować się. Zakończ mecz z rozciętą głową, z połamanym piszczelem, z urwaną nogą, może strać przytomnośc na boisku z wyczerpania, pożygaj się w przerwie meczu. Wystarczy. Złóż jeden z drugim ofiarę za całokształt opierdalania sie w tym sezonie.

nikt ci nie karze czytac / słuchac co mówią piłkarze/ trenerzy przed meczem

a tak kolega niepotrzebnie podnosi sobie i innym ciśnienie

lotnik 21.04.2012 15:55

Probierz musi zostać w Wisle . Mam nadzieje że ten mecz będzie przełamaniem naszej kochanej Wisełki z Podbeskidziem . Probierz wszedł w środku rundy może nie ma zachwycających wyników ale to jest spowodowane tym że ta grupy pseudo grajków straciła ochotę do gry jak nie mogli się pokazać w pucharach i kończą się im kontrakty które nie zostaną przedłużone . Gramy cztery mecze i mam nadzieje że będzie 12 punktów .Mam nadzieje że w następnej rundzie innymi zawodnikami i z Probierzem zdobędziemy mistrza

arti 21.04.2012 16:38

Będzie im się chciało grać czy nie - oto jest pytanie.
Jak powalczą to raczej nie przegrają co i tak zresztą nie ma większego znaczenia dla końcowego wyniku w tym sezonie.
Nadzieja na poważne podejście i walkę w powrocie Sobola do kadry albo i na bosiko.

lotnik 21.04.2012 16:44

Mam nadzieje że jak Sobol wejdzie i będą się opierd..lac da im z lisica pseudo grajkom

Lechista69 21.04.2012 16:48

Największą niewiadomą jest występ Sobola, pamiętajmy że Wisła zaczęła się staczać gdy kontuzji doznał on i Melikson.

lotnik 21.04.2012 16:52

Najważniejsze żebyśmy nie złapali kartek przed meczem z parchami i wygrali ten mecz

syryls 21.04.2012 16:54

Skład defensywny jak cholera, 1 defensywny pomocnik by starczył i Lamey który teraz to już nie jest wcale potrzebny

La Furia Dell' Est 21.04.2012 18:03

Zdawało mi się, czy te wieśniaki po 6 miesiącach w Ekstraklasie pozwoliły sobie na : jazda z ....ami?? i jakieś tam "dupcenie"..sracovia sracovia????
Nie no w dupach się prowincji przewraca...i pomysleć, ze jak byłi na R22-to tak jakoś ,jak "inwalidów kibicowskich" ich traktowałem....bo z prowincji, bo barwy mają podobne bo TS w nazwie.....
Jazda z ....ami.......no ,to czekamy w przyszłym sezonie.........na Bielitz-Bialaer Sport Verein .......

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl