![]() |
[19 kolejka] 2012-02-26 17:00 Wisła Kraków Korona Kielce
Wracamy do naszej ligi. Bardzo ważny mecz.
Dla mnie teraz okażę się czy Moskal powinien być trenerem Wisły. Jeśli potrafi zmotywować zawodników do gry w naszej szarej T mobile to będzie z niego dobry trener |
Ciekawe czy przyjadą kibice Korony, czy znów stchórzyli? Liczę że za Genkova zagra Biton, środek obrony oczywiście Czekaj i Chavez.
|
Oczywiście, że nie przyjadą. U nas ktoś pauzuje za kartki?
|
Nie wyobrażam sobie braku motywacji na ten mecz - z Koroną sąsiadujemy w tabeli i ewentualna wtopa oznacza, że wyprzedzają nas oni i nawet może Podbeskidzie. A więc w negatywnym scenariuszu- możliwe jest budzące złe skojarzenia 8 miejsce po tej kolejce.
Jednocześnie drużyny z miejsc 4-5 Lech i Ruch grają mecz ze sobą więc przy zwycięstwie z Koroną jest szansa na awans w tabeli przynajmniej o jedno oczko. Innymi słowy- to mecz o bardzo dużą stawkę i to musi trener zawodnikom uzmysłowić. Korona - wiadomo zagra agresywnie i ostro, na pewno się nie położą na boisku. Liczę na występ Bitona w pierwszym składzie. Nie uwierzę, że jest w tak słabej formie, że nawet w Lidze nie zasługuje na dłuższy czas gry. |
Po dwoch remisach trzeba w koncu wygrac. Gramy u Siebie i 3pkt to jest koniecznosc. Nie słuzy Nam gra co 3 dni wiec na pewno bedzie ciezko ale damy rade. Nie mozna sobie pozwolic na wiecej strat punktowych w lidze.
|
Cytat:
Rotację w składzie, winą Maskanta było to że uparcie stawiał na tych samych zawodników. Scenariusz prosty z serii jak każdy gra z Wisłą: Korona zagęszcza środek pola i stosuję pressing nasi się gubią i tak w koło Macieju. Na Koronę: Pareiko Jovanovic - Chavez - Jaliens - Diaz Kirm - Wilk - Melikson Genkov - Biton Ale stawiam że wyjdziemy w takim samym zestawieniu jak na Standard tylko za Jaliensa Czekaj. |
Cytat:
|
nie oszukujmy sie to mecz prawdy , jak teraz nie przestawimy sie LE->TME , to juz nie w tym sezonie i skonczymy jak Lech
|
Po wyjazdowej klęsce w LE (z Twente?) była Legia i wiadomo jaka gra, jakie zaangażowanie i jaki wynik... Myślę, że remis z Koroną będzie sukcesem. W przypadku porażki spadniemy pewnie na 8 miejsce.
|
tylko ze w Eschede zostalismy rozjebani , co przelozylo sie na brak wiary i checi na Lazienkoweskiej
mam naiwna i optymistyczna nadzieje , zwlaszcza po wyczynach Pareiki po gwizdku , ze wczorajszy wynik (otarcie sie o awans jakby na to nie patrzec) wywola podraznienie ambicji i pokazanie na tle Korony na co nas stac !!!!!!!!!!!!!!! |
Jak zwykle kolejny żałosny post thechrisa. Zastanawiające jest po co ten człowiek tu pisze. Remis z Korona to dla niego sukces, no tak , ale my mamy wszystko przegrać i z każdym według niego, więc każdy remis z kimkolwiek to niby-sukces, jednak żenada.
Co do meczu z Koroną to rzecz jasna jesteśmy faworytem i cele jest prosty , trzy punkty. To o tyle ważne, że 4 drużyny z czołówki grają pomiędzy sobą i stracą punkty. Gramy więc i wygrywamy. |
Na miejscu Moskala ustawil bym pilkarzy 4-4-2
Pareiko - Jovanovic Czekaj Chavez Diaz - Iliev Wilk Melikson Kirm - Genkov ,Biton czyli rzucic wszystkich ofensywnych pilkarzy na boisko powinno to dac lepszy skutek niz granie 4-5-1 z ktorego nie wiele wynika ,a znajac zycie ktos znów sie przyczyni do kretynskiego gola wiec wynik trzeba bedzie gonić |
Cytat:
Biton powinien zagrać,bo Genkow nie daje nam absolutnie nic. Typowy grajek za kilkaset tysięcy euro. Raz zagra dobrze innym razem w piłkę nie trafi. Żadne to dla mnie zaskoczenie te wachnięcia formy. Taka klasa zawodnika. Dlatego trzeba korzystać ile się da z tego, że Biton u nas jeszcze kopie. W końcu za o mu płacimy. Nie wiem dlaczego aż tak bardzo ogranicza się jego grę w drużynie. Liczą na to, że Belgowie zejdą z ceny,bo Izraelczyk mało gra:). Traktowanie w ten sposób gościa o takiej skuteczności to robienie sobie samemu na złość. Nic więcej. |
Cytat:
W środku miał być jeszcze Jirsak. Garguła coraz lepiej sobie radzi ale brakuje mu siły i dynamiki więc może zmiana w 60 minucie na pomęczonego przeciwnika. |
Korona w sumie gra cały czas to samo, ostry pressing i odbiór a potem na afere i niech sie dzieje.
Zawsze w obwodzie umiejący wykonywać rzuty wolne Vukovic. Dirty Rat i Ivica powinni linię defensywną wykartkować, moze wtedy bedzie łątwiej, dopóki tego nie zrobią pewnie bedzie ostra walka i kości będą trzaskały. Genkov czy Biton ? Chyba dałbym szansę Dudu. Tylko mi sie wydawało, czy wczoraj Jaliens zagrał w porządku ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie, tutaj nie ma się co rozmieniać na drobne! Od zwycięstwa z koroną rozpoczynamy Nasz marsz po mistrzostwo Polski! Będzie niezmiernie trudno,ale my dysponujemy na tyle silnym składem, aby pokonać każdą drużynę w ekstraklasie !! Minimum, jakie musimy osiągnąć to zdobycie pucharu i drugie miejsce w tabeli (tuż za Śląskiem oczywiście) Jednak zróbmy wszystko, aby być w podwójnej koronie! Wierzę w to, bo nie jesteśmy ogórkami, to my mamy wychodzić na murawę, a przeciwnikowi w tym momencie muszą uginać się nogi w kolanach! Bitona w ataku sobię życzę !
|
Chavez zagral wczoraj najwieksza pyte z obroncow , Kew niezle a najlepszy byl Diaz
Osman zagral dramat i tylko dlatego ze Tchite nie spodziewal sie az takiej wystawki nie padl gol dla Standardu |
Cytat:
Ten mecz naprawdę może być kluczowy. Jeżeli piłkarze zagrają na 100% to jest szansa na to aby rywali gonić, a nie plątać się w środku tabeli... |
Żeby wygrać nasi muszą zagrać z jajem i odrobiną ambicji, Korona ostatnio zagrała dobre spotkanie z Jagą a z nami na pewno nie braknie im ambicji
|
Bardzo trudny mecz, z bardzo niewygodnym przeciwnikiem. Nie idzie nam z drużynami grającymi twardo, pressingiem, genrelanie na remis. Jeszzce po meczu pucharowym zakończonym odpadnięciem
|
teraz przydałby sie Maaskant zeby zrobić szopkę jaka Korono to chamy zeby ustawić sobie sędziów przed meczem.
|
3 remisy z rzędu ? wątpie
Mecz choc trudny to mysle,ze spokojnie na przelamanie i 3pkt Licze obejrzec Bitona i skuteczny w koncu mecz w naszym wykonaniu 3:0 |
Wydaje mi się, że Biton wyjdzie 1 w składzie,ale nie dlatego, że genkov nie strzela, tylko dlatego, że est strasznie poobijany po ostatnim meczu .. widizeliśmy zdjęcia
ale do sedna .. ciekaw jestem jak dudu znowu strzeli jak zachowa sie Moskal, czy znowu wroci do swojego ustawienia z Genkovem na szpicy, z uporem maniaka.. |
Cytat:
|
~~~~~~~~~~ Siergiej ~~~~~~~~~
Michael ~~ Osman ~~ Michał ~~ Junior ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~ Czarek ~~ Łukasz ~~ Gervasio ~~ ~~~~~~~~~~~ Maor ~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~ Ivica ~~ Dudu ~~~~~~~ Chciałbym zobaczyć Wisłę w takim ustawieniu. Myślę, że w obecnym składzie personalnym i sposobie gry jakie preferuje Moskal jest ono korzystniejsze od obecnego. |
Cytat:
a ten sezon jak dla mnie jest bliźniaczo podobny do tamtego ;) |
Biton do składu i może 1:0 wymęczmy.
|
8 miejsce to się na razie Kuchenkorzowi się szykuje, już trójkę w Chorzowie dostają :D
|
Mój skład na Korone: 3-4-1-2 W zasadzie 3-5-2:
------------ Pareiko ------------- ----Lamey - Jaliens - Diaz--- Iliev - Garguła - Wilk - Kirm ----------------Melikson---------- ---------Genkow -- Biton------ |
Cytat:
|
Cytat:
że niby jeszcze Diaz i Lamey do przodu jadą i w tyle zostają Jaliens i Wilk? |
Nie, Lamey i Diaz koncentrują się na defensywie bo i tak nie ma pożytku z akcji ofensywnych bocznych obrońców. Każde wyjście bocznego obrońcy to zagrożenie dla bramki Pareiki. Jak się nie ma materiału na nowoczesną grę skrzydłami to nie ma co udawać, że jest inaczej.
|
już się nie mogę doczekać zwycięstwa w niedzielę, oby zwycięstwa! na koronę musimy zagrać bardziej skrzydłami i takimi dosłownie tzn dwóch zawodników musi biegać po bocznej lini aby max rozciągnąć grę a wtedy Melikson z gułą rozjadą ich w środku.
3:0 |
Nie bedzie zadnej "rewolucji", moze Biton zagra za Genkova, ale reszta raczej po starym. I dobrze, nie ma co eksperymentowac i wszystko zmienic, tylko bo sie ostatnie 3 mecze zremisowalo! Ciekaw jestem co ten Jamroz pokaze, rozegral przeciwko Jadze dobry mecz. Nie chodzi mi tylko o bramki, lecz o cala jego gre: pomimo wysokiego wzrostu on jest szybki na pierwszych metrach, bardzo ruchliwy i ma dobra technike. Moze byc odkryciem Korony w tej rundzie i ciekawym zawodnikiem dla innych polskich klubow.
|
Mi się wydaje że wyjdziemy na Koronę tak :
Pareiko - Lamey, Czekaj,Bunoza,Diaz - Iliev,Wilk,Garguła,Melikson,Kirm - Biton Na oficjalnej było że kilku zawodników kontuzjowanych: Marko - ścięgna Achillesa Jaliens - kostka Iliev,Chavez - przeziębienie Jeśli Jovanovic się wykuruje to pewnie zagra za Lameya, Iliev z Chavezem też raczej będą gotowi aczkolwiek Osmana zostawiłbym na ławce bo ze Standardem słabo zagrał Od siebie dorzucę zmianę tak w 60 minucie jak Iliev już będzie słabł Michała Szewczyka za Ilieva Wynik liczę 3-1 po bramce Bitona, Meliksona i Garguły |
Nie no bez przesady - nie mozemy sobie pozwolic na gre trzema obroncami. Toz to samobojstwo jest. Nie ma mowy o remisie - na R22 musimy wygrywac wszystkie spotkania.
|
W tym meczu, jeśli nie chcemy zając jakiegoś zaszczytnego 10 miejsca, obowiązuje tylko zwycięstwo. Innej opcji poprostu nie ma. I żadne tłumaczenia, że gramy co 3 dni i jesteśmy po odpadnięciu z LE. To dopiero początek sezonu. I w końu czas wygrywać bo końcówka coraz bliżej.
|
Cytat:
Niestety, nie wierzę w nagłe przebudzenie naszych piłkarzy. Zwłaszcza z ostro grającą Koroną. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl