![]() |
Wisla - Belchatow
Mam nadzieje, ze druzyna nie jest porozbijana jak po Apoelu i nie czeka nas przykra niespodzianka.
Zaszaleje z wynikiem: 1:0 Biton :lol: |
Skład jak na amike i bez zabaw z Lameyem w pierwszym składzie tylko Jovanovic ma realne szanse powstrzymać Kosowskiego który zapewne będzie chciał coś udowodnić.Dobrze,że gramy w poniedziałek to nie będzie gadania o zmęczeniu po pucharach.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
moze Sapela cos strzeli znowu :)
|
Bełchatów w tym sezonie spisuje się fatalnie. Jedyny dobry mecz to spotkanie z Podbeskidziem. Ich mocną stroną mogą być fragmenty gry, a patrząc na ostatnie wyczyny naszych obrońców można mieć powody do niepokoju.
Mimo wszystko nie wyobrażam sobie innego wyniku niż pewne zwycięstwo. |
Cytat:
Ceny biletów na lige to na szczęście inna bajka niż ceny biletów na LE... Pokażmy się z dobrej strony i w dobrej liczbie mimo meczu w tygodniu i po słabym meczu w Lidze Europejskiej. Pamiętajcie że Wisła To My. P.S. Pamiętajcie też że najlepszy mecz pod względem kibicowskim na R22 w zeszłym sezonie, był właśnie mecz z GKSem! |
Być będę na pewno!
Ale niestety nie spodziewam się żadnych fajerwerków ze strony naszych piłkarzy. Liczę tylko na to, że nie zagrają tego meczu jak wydymane cioty, tylko będą zap...ć od 1 do 90 minuty. |
Trzeba uważać na wrzutki Kosy oraz pilnować Żewłakowa chodź mam nadzieję, że ich zdominujemy i się po nich przejedziemy :) tak z 3:0 :)
|
nie chce otwierac tej puszki pandory , ale moim zdaniem bilety na wisle sa zdecydowanie za drogie , a tu niedlugo bedzie dodatkowe 12 tysiecy krzeselek do zapelnienia , mam nadzieje ze klub pojdzie po rozum do glowy i znacznie obnizy bilety , albo czeka ich frekwencja 12tysiecy + bonus piknikowy w wybranych meczach (hity LE , hity TME)
a co do meczu , to oby nie powtorzyl sie mecz z lechia (po apoelu) mam nadzieje ze wszyscy mysla tak jak iliev (co skrytykowal glupi kolton) ze liczy sie TME , a nie LE , i nie beda znowu 2 tygodnie w depresji ! |
Cytat:
A co do meczu - ostatnio przeczucie mnie nie myli , w zasadzie jestem już gotowy do przewidywań numerów w totka;) Generalnie uważam że jest szansa na pierwsze efektowne zwycięstwo Mnie ostatni tydzień podbudował - niezła gra w Poznaniu i niezły fragment z Odense.Są już chwile i to nie takie krótkie gdzie gra zaczyna się nieźle zazębiać - Jeśli Cupiał wytrzyma ciśnienie to tak pod koniec rundy jesiennej i już na wiosnę gra może wyglądać na prawdę dobrze. |
Cytat:
|
łatwo szybko i przyjemnie
|
Pareiko - Jovanović, Czekaj, Bunoza, Diaz - Nunez, Sobolewski - Kirm, Melikson, Iliev - Biton
Zmiany : Sobol - Wilk Garguła - Nunez albo Melikson Małecki - Iliev albo Kirm 2:0 dla Wisły bramki strzelą Biton i Maor. |
Ja już znam scenariusz tego meczu. Zdradzę tylko tyle, że w konferencji pomeczowej usłyszymy "Piłkarze jeszcze nie otrząsnęli się po Odense".
Obym nie miał racji... |
Cytat:
Inna sprawa ile to jest ten ich "max". Stawiam, że tym razem strzeli ktoś inny niż Biton. Może być Sapela. |
Na ten mecz nie wiem, czy mam się szykować na kolejną kompromitację w tym meczu i w następnym z Flotą...czy też na bardzo miłą niespodziankę jak z Lechem. Trzeba zrezygnować z usług "filarów naszej obrony" (mowa o Jaliensie i Lameyu). Czas postawić na Marko i dać szansę Gordanowi lub Czekajowi.
Pareiko - Jovanović, Czekaj(Bunoza), Chavez, Palijić - Sobolewski, Nunez - Iliev, Melikson, Małecki, Biton |
Kosa czuje ze bedzie z ta nasza pseudo obroną cuda wyczyniał ;)
Jak stracimy punkty to Maaskant powoli bedzie sie mógł pewnie pakowac. Mały,Wilk i Jovanovic do składu,a powinno to troche rozruszac towarzystwo Bonarkowiczow mysle ze skonczy sie 2-2 |
Uwaga Uwaga!
Legendarny Bełchatów przybywa do grodu Kraka. Tak to ten legendarny Bełchatów na którego tle pokazaliśmy mega futbol jakiego dawno w Krakowie nie było:D A na poważnie - ten mecz musimy wygrać. I nie ma potknięć. Jeśli nie wygramy, będę pierwszy żeby zwolnić Maaskanta. Bo puchary możemy sobie olewać. Co mieliśmy ugrać (finansowo) to w większości ugraliśmy. Trzeba się teraz skupić na ważniejszym - czyli lidze. Może być znowu skromne 1-0 - dla mnie bez znaczenia jest styl. Ważne trzy punkty. Gramy o MP a nie o wyjście z grupy LE. Liga jest dla przyszłości Wisły ważniejsza niż puchary w tym momencie. BTW Nie mam pretensji do Maaskanta o przegraną z Odense czy Apoelem ale z Lechią. Mam nadzieję że "legendarny" Bełchatów go nie przerasta. |
Niestety ale na tym meczu może być poniżej 10k kibiców... smutne ale prawdziwe..
|
Jeśli zeszliśmy do tematu kibiców, wiadomo ile luda przyjedzie z Bełchatowa?
|
Ponizej 10k? Samych karnetow jest ponad 9k
|
Cytat:
Mecz absolutnie to wygrania, bo Bełchatów jest obecnie jedną z najsłabszych drużyn. Podbeskidzie ma od nich więcej ptk... Chociaż z drugiej strony, żaden wynik mnie nie zdziwi, biorąc pod uwagę to, że nikt w naszej lidze nie gra równo. |
Cytat:
|
znając życie możemy ich nadupcać przez 88 minut a w 90 3 punkty wywiezie wrzutka Kosy zakończona przez Jacka Popka.
ale oby tak nie było,tylko mocne solidne farciarskie 1-0. A kto może strzelić ? hmm Garguła z wolnego, a co ! Sędziuje Nam...Wojciech Krztoń : http://www.90minut.pl/sedzia.php?id=358 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wysokie zwycięstwo jest nam potrzebne jak rybie woda , nasz dorobek strzelecki w lidze jest.. mało powiedziane że wstydliwy . Mniej bramek niż my strzeliło tylko Zagłebie i ŁKS .
Drużyna po prostu musi odzyskać skuteczność , poza tym muszą wynagrodzić kibicom ostatnie fatalne mecze przy Raymonta . w porównaniu do ostatniego meczu powinien wyjść Jovanovic za fatalnego Lameya i Wilk za zajechanego Sobola . To musi wyglądać lepiej niż w ostatnim spotkaniu . |
A mnie oprócz zwycięstwa, będzie interesował również styl, w jakim zagramy. Oczekuję dobrej piłki w naszym wykonaniu, szybkich akcji, gry na jeden kontakt.
Pewnie, że 1:0 w 94 minucie też ucieszy, ale to chyba nie o to chodzi, prawda? |
Styl to niech Robert z zespołem szlifuje w LE gdzie gramy o pietruszkę. W lidze lepiej zbierajmy punkty. Bo nic z tych efektownych zwycięstw nie będzie jak nam kilku punktów zabraknie do MP.
Wiadomo że lepiej jest wygrać efektownie i wysoko, ale wiadomo też że lepiej brzydko wygrać niż pięknie polec. Dla mnie sprawa oczywista, tym bardziej że po otwartej grze z Odense większość naszego zespołu może mieć małe problemy fizyczne. Nie ma się co nakręcać na "Barcelone" - ważne 3 punkty:D |
O pietruszkę?
Na prawdę uważasz, że stać nas na odpuszczenie LE, na traktowanie jej jako poligonu doświadczalnego? Płaczecie, że żaden dobry zawodnik nie przyjdzie grać do Polski bo nasze drużyny to "no-name`y", a chcecie olać jedyną na chwilę obecną możliwość wypromowania klubu w Europie? Po to były szumne zapowiedzi o przygotowaniu drużyny do gry na dwóch frontach, żeby teraz odpuścić jeden z nich? Ja sobie zdaję sprawę z tego, że liga jest przepustką do Ligi Mistrzów, ale na Boga, nie próbujmy pisać jakich chorych scenariuszy, że nasz sztab szkoleniowy traktuję rywalizacje w Europie jak sparingi... Bo takie 1:3 z Odense jednak idzie w świat... |
Cytat:
|
Cytat:
Nie mamy szerokiej kadry, to coś musimy odpuścić. Możesz się oburzać, tupać nóżką - ale taka jest brutalna rzeczywistość. |
Cytat:
LE daje małe pieniądze, jedynie awans do niej daje większe. Stąd stać nas na traktowanie LE jako poligonu doświadczalnego bo kierujemy się pragmatyzmem w biznesie. Więcej zarobimy będąc MP i znowu grając o mityczną LM niż wychodząc z grupy LE i nie kwalifikując się nawet do pucharów jak Amica w zeszłym sezonie. Zapowiedzi były dla "konsumentów z kiełbaskami" żeby kupowali bilety:) Cytat:
|
Typuje 2-0 dla nas
Czytałem gdzieś, że mogą grać ci co nie grali z Odense... więc jeśli Diaz będzie w wyjściowej jedenastce to jednak typuje 2-1 dla nas. |
Cytat:
Akurat przykłady, które podałeś są kiepskie. Pareiko zawala nam w ostatnim czasie średnio bramkę na mecz i przestał być pewniakiem. Nie wiem, czy nie byłoby lepszym pomysłem postawienie na Jovanica. Chavez z Odense zagrał swój najgorszy mecz w Wiśle, więc szansę mógłby dostać Jovanović. Choć akurat ja widziałbym go na prawej obronie, zamiast Lamey'a. Jedyny przykład potwierdzający twoją tezę to atak. Niestety, nikt nie mógł przewidzieć że będący w świetnej formie w poprzedniej rundzie Genkow zagra tak tragicznie i dostanie kontuzji. A Biton, który początkowo pokazywał się jako świetny joker grając w pierwszym składzie będzie tak bezproduktywny. Choć i w jego przypadku można mieć pewną nadzieję, że jeszcze się "wyrobi". Od Wisły w meczu z BOTem oczekuję zdecydowanego zwycięstwa, w dobrym stylu. Czyli strzelenia więcej niż jednej bramki, stworzenia co najmniej 4-5 stuprocentowych sytuacji. I wykorzystanie połowy z nich. Skład widziałbym tak: Pareiko-Pajlić-Chavez-Bunoza-Jovanović-Iliew-Sobolewski-Wilk-Melikson-Kirm-Biton |
Musimy to wygrać i koniec.
Jak się zmobilizujemy jak na Amikę to ich spokojnie rozwalimy. Cel na grudzień - bycie liderem lub w najgorszym razie bycie o krok za liderem. |
Cytat:
Nie nastawiam się na jakieś fajerwerki ze naszej strony, szykuje się mecz walki ( przynajmniej takie mam odczucie) daje skromne zwycięstwo Wisły. |
Ja jestem pewien jednego. Czarek Wilk do pierwszego składu!!! Zasługuje na to choćby za Apoel!
|
Cytat:
No wlasnie....slowo Mobilizacja nabiera w Polskiej Lidze tak kluczowego dla wyniku meczu znaczenia....... i to na nasza lige wystarczy a potem gramy z takim Apoelem i niewiemy co sie dzieje na boisku. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl