Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [4 Kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 20 sierpnia , sobota godz. 18 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8238)

zbycho93 18.08.2011 16:20

[4 Kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 20 sierpnia , sobota godz. 18

Dwa dni do meczu, a tematu jeszcze nie ma. To chyba najlepiej odzwierciedla czym teraz żyjemy. Pierwszy mecz z Apoelem już za nami, teraz trzeba skupić się na lidze. W pierwszym składzie trener Wisły powinien dać pograć Gargule i Bitonowi.

Pozostałe mecze 4 kolejki:

Górnik Zabrze - GKS Bełchatów 20 sierpnia, 13:30
Jagiellonia Białystok
- Cracovia 21 sierpnia, 14:30
Lech Poznań - Ruch Chorzów 19 sierpnia, 20:30
Lechia Gdańsk - Łódzki KS 22 sierpnia, 18:30
Legia Warszawa - Śląsk Wrocław 21 sierpnia, 17:00
Widzew Łódź - Polonia Warszawa 20 sierpnia, 15:45
Zagłębie Lubin
- Podbeskidzie Bielsko-Biała 19 sierpnia, 18:00

Zapraszam do dyskusji.

Bialix 18.08.2011 16:28

Pewnie oszczędzimy część pierwszego składu i wystawimy zmienników. Mam nadzieję zobaczyć Lameya na obronie, bo specjalnie za niego nie ma kogo wystawić. Biton pewnie wyjdzie, do tego Garguła, Wilk i Kirm. Zmiennicy też się muszą zgrywać.
Tak czy inaczej fajnie byłoby wygrać, ale wiadomo, APOEL ważniejszy niż Korona, zatem kto wie.

PS. Usuń zbycho93 z łaski swojej z pozostałych meczów kolejki mecz Korona - Wisła, bo wygląda to trochę ujowo ;) Kopiować trzeba z głową ;)

tomas_n 18.08.2011 16:30

Osobiście chciałbym by wybiegł jednak Gienek:) W LM widać ,że na niego stawia Maaskant , warto dać mu się rozegrać i może się rozstrzela. Zmęczony być nie powinien, to dopiero początek sezonu ,jest profesjonalistą i za coś w końcu mu się płaci :)

Melikson zajechany na maxa po meczu z Apoelem ... lol nie myślałem ,że zespół z Cypru go tak wymęczy. Oczywiście warto byłoby mu dać odpocząć.

I nie wiem jak wszyscy ale ja uważam ,że Sobol mógłby też odpocząć, napierdziela jak szalony i gra w każdym meczu, a lata swoje ma :)

Cóż z Koroną będzie ciężko ,widać po wcześniejszych wynikach i grze ,że chłopcem do bicia nie będą.
Czuję ,że minimalnie wygramy lub będzie niestety remis :)

takie subiektywne przemyślenia :P

Baala 18.08.2011 17:00

Korona to najbardziej rzeźnicki zespół w lidze. Pierwszą jedenastke, a mniemam że jest nią ta co wyszła na Apoel, oszczędzić (no Pareiko może grać). Wyjść składem:
-----------Pareiko
Lamey--Kowalski--Bunoza--Paljic
--------Wils--Jirsak
Boguski-----Garguła----Kirm
-----------Biton

Skład byłby to całkiem mocny, nie licząc Kowalskiego. Część z zawodników niech nie jedzie do Kilec nawet (Sobol, Melikson, Jaliens). Reszta na ławke z podstawowego i niech wejdzie na te 15-20 minut. Nie można ryzykować że te psychole z Korony komuś nogę urwą przed takim meczem jak rewanż na Cyprze.

Gwiaździsty 18.08.2011 17:02

Pamiętajac o poprzednim meczu w Kielcach gdzie sędzia Piasecki wyjątkowo przyzwalał na chamskie wejścia miejscowych kopaczy trzeba bezwarunkowo wziąć grubsze ochraniacze na nogi. Należy się tam spodziewać nie gry w piłkę tylko zwykłej kopaniny często brutalnej, możliwych kontuzji. Tutaj powinni grać gracze, którzy nie wystąpili w meczu z Apoelem. Powinni pokazać, że należy im się gra w pierwszym zespole. Czołowych graczy trzeba oszczędzać na rewanż na Cyprze a nie ryzykować kontuzji w starciu z kieleckimi kołkami.

Ravers 18.08.2011 18:23

Scyzory będą nam chciały skasować kilku grajków,w szczególności zapolują na Meliksona.Mam nadzieję że sędzia od początku będzie tępić agresywne zachowania piłkarzy Korony.

JrQ- 18.08.2011 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1149252)
-----------Pareiko
--------Wils--Jirsak
-----------Biton

super skład
nie ryzykowałbym nawet Pareiki
w końcu w Kielcach piknik, da sobie Milan radę
no i oby Lamey był zdrowy, bo będzie problem

KMZ 18.08.2011 18:29

Jovanic
Lamey Chavez Bunoza Paljic
Wilk Jirsak
Kirm Garguła Iliev
Biton

Moje przypuszczenie :)

Dzimi 18.08.2011 18:40

Cytat:

-----------Pareiko
--------Wils--Jirsak
-----------Biton

Dokładnie. Na ławce mogą spokojnie usiąść zmiennicy z ME, z zespołem do Kielc jedzie tylko asystent Maaskanta, a pierwszy skład z trenerem zostaje w Krakowie, lub udaje się na zgrupowanie i od dziś ostro przygotowuje schematy taktyczne na rewanż z APOELem.

mitmichael 18.08.2011 18:48

No to jak dla mnie czas na kolejna szanse gry dla Garguły. Melikson chociaz wczoraj nie pokazal wszystkich swoich umiejetnosci to bedzie bardzo potrzebny w rewanzu - wiadomo, temperatura wiec raczej powinien odpoczywac. Czeka Nas trudny mecz w Kielcach wiec cos mi sie wydaje, ze zagramy defensywnie czekajac na kontry. Nadal najwazniejsze sa europejskie puchary i to na pewno bedzie widoczne w tym meczu. Co do Boguskiego to nie jest przypadkiem kontuzjowany? Bo cos mi sie takiego obilo o uszy.

vodzu91 18.08.2011 18:59

Dobrze Ci się obiło. Nasza wieczna przyszła 'gwiazda' niestety znowu nabawiła się urazu..

63.5 Kg 18.08.2011 20:35

A moze w ogole nie jechac do Kielc??
No bo jaki jest sens...

PS.Piekne piszecie herezje....
PS2.Kowalski :rotfl:

Karherop 18.08.2011 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vodzu91 (Post 1149384)
Dobrze Ci się obiło. Nasza wieczna przyszła 'gwiazda' niestety znowu nabawiła się urazu..

tylko dlaczego nie było o tym ani jednej informacji na oficjalnej...

jeśli okaże się że to kolejna poważna kontuzja , na miejscu Valckxa juz szukałbym transferu last minute na skrzydło. Sezon będzie długi , a dwie kontuzje w ofensywie i zostajemy bez zmienników .

co do meczu z Koroną to podstawiłbym na skład

Pareiko - Lamey , Bunoza , Chavez , Paljic - Wilk , Nunez , Garguła - Kirm , Biton , Małecki

trzeba oszczędzac w szczególności Ilieva , Sobolewskiego i Jaliensa ( ze wzgledu na wiekku ) no i Meliksona . Z resztą nie trzeba dużo kombinowac . No może jedynie z Diazem bo ma równorzędnego konkurenta , tak jak Genkov .

wolfy 18.08.2011 21:23

Cytat:

Korona to najbardziej rzeźnicki zespół w lidze. Pierwszą jedenastke, a mniemam że jest nią ta co wyszła na Apoel, oszczędzić (no Pareiko może grać). Wyjść składem:
-----------Pareiko
--------Wils--Jirsak
-----------Biton

Skład byłby to całkiem mocny, nie licząc Kowalskiego. Część z zawodników niech nie jedzie do Kilec nawet (Sobol, Melikson, Jaliens). Reszta na ławke z podstawowego i niech wejdzie na te 15-20 minut. Nie można ryzykować że te psychole z Korony komuś nogę urwą przed takim meczem jak rewanż na Cyprze.

Popieram. Pisałem zresztą to samo w temacie pucharowym.
Nawet pomijając to, że w Kielcach grają drwale i rzeźnicy, na Cyprze czeka nas wyjątkowo ciężki kondycyjnie mecz. Powtórzę - bardzo głupio byłoby nie awansować, bo zabrakło nam sił straconych w meczu z Koroną.

Poza tym - będziemy potrzebować szerokiej kadry, więc niech zmiennicy też będą w rytmie meczowym.

BTW. - dałbym Bruda zamiast Wilka. Skoro Maaskant coś w nim widzi, to nie powinniśmy kisić chłopaka na ławce. Niech gra - wielu łatwiejszych przeciwników mieć nie będzie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1149425)
A moze w ogole nie jechac do Kielc??
No bo jaki jest sens...

PS.Piekne piszecie herezje....
PS2.Kowalski :rotfl:

Będę szczery - w głębokim poważaniu mam wynik w Kielcach. Obecnie celem numer jeden jest dla nas awans do LM.

KOMINEK 18.08.2011 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1149475)
Będę szczery - w głębokim poważaniu mam wynik w Kielcach. Obecnie celem numer jeden jest dla nas awans do LM.

Tylko jak bedziemy w lidze remisować/przegrywać to w przysłym sezonie nic nam nie da obecna gra w LM. Dystans musimy do czołówki trzymac.

wolfy 18.08.2011 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1149487)
Tylko jak bedziemy w lidze remisować/przegrywać to w przysłym sezonie nic nam nie da obecna gra w LM. Dystans musimy do czołówki trzymac.

OK. Ale czy koniecznie musimy to robić przed meczem na Cyprze? Zbawią nas te trzy punkty? Rywale będą wszystko wygrywać?
Nie popadajmy w paranoję.

JrQ- 18.08.2011 22:32

ale Korona jest naprawdę słaba, więc nasi zmiennicy niech się wykażą
będziecie mieli swojego Gargułę wreszcie od początku, więc miejmy nadzieję, że się spiszą

westersyl 18.08.2011 23:07

Kompletna rezerwa, nawet za Pareiko powinien zagrać Jovanić.

W meczu z APOLem może zdecydować najmniejszy detal, dlatego nie możemy sobie pozwolić na żadną stratę kadrową z pierwszej 11 przed meczem na Cyprze.

Cytat:

Tylko jak bedziemy w lidze remisować/przegrywać to w przysłym sezonie nic nam nie da obecna gra w LM. D
Sorry ale dziwi mnie to że większość jak mówi o awansie do LM to ma na myśli pieniądze, rozwój klubu. Dla mnie LM to przede wszystkim 6 meczów z najlepszymi klubami świata i miejmy nadzieje momenty które będziemy wspominać latami. Szczerze nawet jak zawalimy sezon to nie ma tragedii, myślę dla tych chwil warto jest to poświecić. Co będziemy wspominać za kilka lat ? Mecz z Korną czy z Manchesterem ?

arti 19.08.2011 06:43

Jak zmiennicy będą pracować na boisku tak jak pierwsza 11 przedwczoraj to nie ma ch.. żebyśmy nie rozwalili Korony. Tylko musi im się chcieć.

Gwiaździsty 19.08.2011 07:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1149604)
Kompletna rezerwa, nawet za Pareiko powinien zagrać Jovanić.

W meczu z APOLem może zdecydować najmniejszy detal, dlatego nie możemy sobie pozwolić na żadną stratę kadrową z pierwszej 11 przed meczem na Cyprze.

Sorry ale dziwi mnie to że większość jak mówi o awansie do LM to ma na myśli pieniądze, rozwój klubu. Dla mnie LM to przede wszystkim 6 meczów z najlepszymi klubami świata i miejmy nadzieje momenty które będziemy wspominać latami. Szczerze nawet jak zawalimy sezon to nie ma tragedii, myślę dla tych chwil warto jest to poświecić. Co będziemy wspominać za kilka lat ? Mecz z Korną czy z Manchesterem ?

Dokładnie tak, liga to jeszcze 26 kolejek (oprócz kieleckich) wystarczy w zupełności, a mecz z Apoelem tylko ...1. W dodatku symboliczny też wymiar dla tych konfidentów z Kielc, co kombinują by nas nie wpuszczać przy cichym przyzwoleniu Ekstraklasy i PZPN-u. Pokażmy im za to wyprostowany palec obniżając składem rangę meczu.

skeba 19.08.2011 07:21

Cytat:

-----------Pareiko
--------Wils--Jirsak
-----------Biton
Z tym składem maksymalnie 1 pkt, jaki możemy wywieźć z Kielc...

Gwiaździsty 19.08.2011 07:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1149664)
Z tym składem maksymalnie 1 pkt, jaki możemy wywieźć z Kielc...

Ci zmiennicy to więcej zarabiają niż kopacze z Kielc. Skoro chcą być zmiennikami w takim klubie jak Wisła to powinni spokojnie zjeść na obiad kielecki majonez.

skeba 19.08.2011 07:42

Cytat:

Ci zmiennicy to więcej zarabiają niż kopacze z Kielc. Skoro chcą być zmiennikami w takim klubie jak Wisła to powinni spokojnie zjeść na obiad kielecki majonez.
To tylko teoria. W Praktyce nie wygraliśmy z podobnym Widzewem, grając z Meliksonem...
Korona nie przegrała w tym sezonie, gdyby nie magiczny Franek w 90 min to mieliby 7 pkt, a tak mają 5 pkt - jak Wisła.

fanfan 19.08.2011 08:02

Cytat:

-----------Pareiko
--------Wils--Jirsak
-----------Biton

Ja dokonałbym tylko jednej zmiany, za Kowalskiego wpuścił od pierwszej minuty Czekaja . To jest idealny moment żeby da mu szansę . Oby Lamey był zdolny do gry ponieważ na prawej może być kłopot .
Uważam podobnie jak większość ,że w tym meczu nie możemy zagrać pierwszym składem ponieważ po pierwsze drużyna miała mało odpoczynku od ostatniego mecz i między meczem z Koroną a rewanżem tez jest bardzo mało czasu na regenerację . Środa - Sobota - Wtorek czyli tylko po dwa dni wolne od meczów a tak w tym sezonie jeszcze nie graliśmy . Po drugie tacy piłkarze jak cwaniaczek Korzym , drwal Lech czy Kuzera albo Vuco lubią ostro potraktować przeciwnika zwłaszcza gdy jest piłkarzem Wisły(oby nikomu tylko nogi nie złamali) . Po trzecie uważam że nasi rezerwowi mogą powalczyć w Kielcach o 3 punkty choć nie będzie o to łatwo .

Dariusz 19.08.2011 08:13

Chciałbym zobaczyć Boguskiego, ale podobno kontuzja - szkoda. Miłoby również zobaczyć Jirsaka, oczywiście Gargułe, a co do Bruda to, żeby wszedł w 2 połowie chociaż. Ja bym jednak postawił na Diaz'a w obronie i Pajlić'a na skrzydle, no chyba, żeby grał Boguski

Lechista69 19.08.2011 08:22

ile kontraktu jeszcze ma Boguski ? Niestety jego czas w Wisle dobiega konca... za dlugo te kontuzje go niszcza

Jirsak niestety tez lada moment do odstrzelenia, chociaz go lubie to niestety zawiodl na calej linii, tylu trenerow i on nie pasowal do taktyki zadnego z nich ? :/

Tenzen 19.08.2011 09:06

Boguski ma kontrakt do 2015. Niestety ale nie może zostać w Wiśle. Trzeba go przynajmniej wypożyczyć.

Na Koronę powinna wyjść rezerwa. Melikson mógłby nawet zostać w Krakowie ;) A może właśnie ktoś z tej rezerwy wykorzysta szansę by pokazać się z dobrej strony i zaproponować swój udział w meczu w Nikozji.

Romuald 19.08.2011 09:11

Ostatni ligowy mecz który możemy olać z wiadomych powodów.
Jovanic
Paljic Chavez Bunoza Lamey(?)
Jirsak Garguła Wilk
Kirm Małecki
Biton

Problem z wyborem prawej obrony gdyby Lamey kontuzjowany był nadal.

Trzeba oszczędzić Jaliensa Sobolewskiego Meliksona Ilieva .

Małecki niech gra kondycyjnie da rade bo sam mówił,że lubi grać co 3 dni.

Z tym składem remis spokojnie a i nawet szanse na 3 punkty.

Pan Jotka 19.08.2011 09:16

Jest dopiero 4.kolejka. Nawet gdybyśmy nie wygrali w Kielcach to we wtorek gramy mecz życia. Jeżeli wejdziemy to finansowo odjeżdzamy na kilka długości i możemy się skupićna walce o MP. Jeżeli przegramy to wchodzimy do LE i możemy skupić się na walce o MP. Ale Głupotą byłoby ryzykowąc zdrowie zawodników typu Melikson czy Sobolewski przed rewanżem na Cyprze! Od wtroku będzie wiadomo już wszystko :P

PANDEM0NIUM 19.08.2011 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1149719)
Jest dopiero 4.kolejka. Nawet gdybyśmy nie wygrali w Kielcach to we wtorek gramy mecz życia. Jeżeli wejdziemy to finansowo odjeżdzamy na kilka długości i możemy się skupićna walce o MP. Jeżeli przegramy to wchodzimy do LE i możemy skupić się na walce o MP. Ale Głupotą byłoby ryzykowąc zdrowie zawodników typu Melikson czy Sobolewski przed rewanżem na Cyprze! Od wtroku będzie wiadomo już wszystko :P

Wiadomo wszystko?
Moim zdaniem pytań namnoży się jeszcze więcej zarówno w przypadku awansu do LM jak i odpadnięcia i wejścia do LE.

No bo tak
Jeśli awansujemy do LM to rozumiem że wg Ciebie ją mamy odpuścić a skupic się na MP? :P
Dlaczego? Wg mnie jeśli już do niej awansujemy i jeśli korzystnie wylosujemy to dlaczego nie powalczyc w LM? Myślisz że po awansie kopacze odpuszczą walkę w LM? Nie ma szans, nawet w podswiadomości jak wyjdą na OLD TRAFFORD i usłyszą hymn LM dadzą z siebie wszystko. Kibice myślisz że przestaną wymagać od nich walki w LM bo co? Bo już awansowali i kasa się zgadza? Zapomnij. Po ewentualnym awansie będzie jeszcze wieksza presja na wynik, na wyjście z grupy czy chociażby na zajęcie 3 miejsca które uprawni do dalszej walki w LE. Apetyt rośnie w miare jedzenia.

I teraz to samo po przegraniu z APOELEM, wchodzimy do LE i co? Jak mamy się zachować wg Ciebie? Odpuścić LE i walczyć o MP? A może walczyć w LE kosztem MP?
Pytań będzie więcej niż teraz...

Jedno jest pewne. Będzie zajebiście cięzko pogodzić te priorytety MP, LE, LM i trzeba będzie coś odpuścić tylko pytanie co?
Odpuszczamy MP i nabijamy punkty dla Legii, Lecha, Śląska w przyszłym sezonie?

Gwiaździsty 19.08.2011 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1149736)
Wiadomo wszystko?
Moim zdaniem pytań namnoży się jeszcze więcej zarówno w przypadku awansu do LM jak i odpadnięcia i wejścia do LE.

No bo tak
Jeśli awansujemy do LM to rozumiem że wg Ciebie ją mamy odpuścić a skupic się na MP? :P

Jeśli wejdziemy do LM to wystarczy. Osiągnięmy cel sportowy i finansowy samym wejściem, którego nigdy nie dało nam się osiągnąć. A to , że zawodnicy będą chcieli coś tam powalczyć, bo jak piszesz "jak usłyszą hymn LM.." to niech walczą. Dla wielu z nas (kibiców) samo wejście do LM w zupełności wystarczy. Prestiż i pieniądze.

Cytat:

No to sam odpowiedzialeś sobie tym pytaniem. Koncentrujemy się na ....lidze i walce o MP. A jeśli coś powalczą przy okazji w LM to będzie na deser.

arti 19.08.2011 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1149736)
Wiadomo wszystko?
No bo tak
Dlaczego? Wg mnie jeśli już do niej awansujemy i jeśli korzystnie wylosujemy to dlaczego nie powalczyc w LM? Myślisz że po awansie kopacze odpuszczą walkę w LM? Nie ma szans, nawet w podswiadomości jak wyjdą na OLD TRAFFORD i usłyszą hymn LM dadzą z siebie wszystko. Kibice myślisz że przestaną wymagać od nich walki w LM bo co? Bo już awansowali i kasa się zgadza? Zapomnij. Po ewentualnym awansie będzie jeszcze wieksza presja na wynik, na wyjście z grupy czy chociażby na zajęcie 3 miejsca które uprawni do dalszej walki w LE. Apetyt rośnie w miare jedzenia.

I teraz to samo po przegraniu z APOELEM, wchodzimy do LE i co? Jak mamy się zachować wg Ciebie? Odpuścić LE i walczyć o MP? A może walczyć w LE kosztem MP?
Pytań będzie więcej niż teraz...
Jedno jest pewne. Będzie zajebiście cięzko pogodzić te priorytety MP, LE, LM i trzeba będzie coś odpuścić tylko pytanie co?

Jest jeszcze taki aspekt tego co napisałeś, że wyjście i walka na całego na przysłowiowym OT = być może honorowy wynik, podczas gdy gra nie na 100% to z pewnością ciężkie manto i wstyd.
Trzeba zrobić co się da w pucharach i zrobić co się da żeby po rundzie jesiennej być liderem ligi albo bliziutko lidera. Pewnie będzie to niełatwe, no cóż...

Marszałek 19.08.2011 10:31

Jak dla mnie możemy oddać walkowerem ten mecz. Ani to rywal godny czegokolwiek,ani to prestiż a wiadomym jest,że dziadostwo będzie starało się narobić nam jak najwięcej szkód. A skoro już z tym czymś musimy grać to rozumiem,że należy się spodziewać takich nazwisk jak Kowalski,Jirsak,Jovanovic w bramce, i nawet kilku chłopaków z ME by się przydało. Wynik tego spotkania absolutnie ma sprawę trzecio albo w ogóle nie ma znaczenia. Nawet jak będziemy mieć stratę 4 punktów do lidera to przy tylu kolejkach do końca jest to do odrobienia z nawiązką. Wiem,wiem,że mamy grę w LE czy LM ale uważam,że dysponujemy takim składem,że spokojnie damy radę odrobić straty w lidze. Poza tym przecież w LM,jak awansujemy to nie idziemy się bić o nie wiadomo co ale żeby sobie ot pokopać z najlepszymi, za kasę:). Nie ma mowy o jakimś podbou Europy czy szachowania hasłami gry o wysokie cele. Kasa z LM powinna iść na dalsze działanie klubu, w kierunku,który obrał właściciel zarudniająć Valcxa. Mamy tyle do zrobienia, od stworzenia poważnej szkółki piłkarskiej, budowy zaplecza treningowego z prawdziwergo zdarzenia, po rozbdowe scautingu. Tak więc LM by nam się bardzo przydała, a dokładnie kasa z niej. Liga też ważna ale nie aż tak,przynajmniej w tym momencie.

kolend 19.08.2011 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1149792)
Jak dla mnie możemy oddać walkowerem ten mecz. Ani to rywal godny czegokolwiek,ani to prestiż a wiadomym jest,że dziadostwo będzie starało się narobić nam jak najwięcej szkód. A skoro już z tym czymś musimy grać to rozumiem,że należy się spodziewać takich nazwisk jak Kowalski,Jirsak,Jovanovic w bramce, i nawet kilku chłopaków z ME by się przydało. Wynik tego spotkania absolutnie ma sprawę trzecio albo w ogóle nie ma znaczenia. Nawet jak będziemy mieć stratę 4 punktów do lidera to przy tylu kolejkach do końca jest to do odrobienia z nawiązką.

taaaa już Lech się spinał na mecze pucharowe, bo przecież w lidze to z łatwością mieli wygrywać, jak na razie to już 4 punkty zostały stracone, a przecież w ostatnim sezonie był tytuł mistrza z najniższą średnią punktową na mecz - drugi sezon z rzędu w lidze będzie taka bieda, że nikt nie będzie wygrywał i znów się uda?!

Squirtle88 19.08.2011 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1149792)
Jak dla mnie możemy oddać walkowerem ten mecz. Ani to rywal godny czegokolwiek,ani to prestiż a wiadomym jest,że dziadostwo będzie starało się narobić nam jak najwięcej szkód. A skoro już z tym czymś musimy grać to rozumiem,że należy się spodziewać takich nazwisk jak Kowalski,Jirsak,Jovanovic w bramce, i nawet kilku chłopaków z ME by się przydało. Wynik tego spotkania absolutnie ma sprawę trzecio albo w ogóle nie ma znaczenia. Nawet jak będziemy mieć stratę 4 punktów do lidera to przy tylu kolejkach do końca jest to do odrobienia z nawiązką. Wiem,wiem,że mamy grę w LE czy LM ale uważam,że dysponujemy takim składem,że spokojnie damy radę odrobić straty w lidze. Poza tym przecież w LM,jak awansujemy to nie idziemy się bić o nie wiadomo co ale żeby sobie ot pokopać z najlepszymi, za kasę:). Nie ma mowy o jakimś podbou Europy czy szachowania hasłami gry o wysokie cele. Kasa z LM powinna iść na dalsze działanie klubu, w kierunku,który obrał właściciel zarudniająć Valcxa. Mamy tyle do zrobienia, od stworzenia poważnej szkółki piłkarskiej, budowy zaplecza treningowego z prawdziwergo zdarzenia, po rozbdowe scautingu. Tak więc LM by nam się bardzo przydała, a dokładnie kasa z niej. Liga też ważna ale nie aż tak,przynajmniej w tym momencie.

Ale MP jest potrzebne Legii , czy chociażby Lechowi , i gdy jeden z tych klubów za rok wszedł by do LM to odskoczyłby nam na lata świetlne , bo w obu klubach jest o wiele bardziej profesjonalne zarządzanie niż u nas(może teraz tego nie widać ale zobaczycie w najbliższym czasie) ...a sądzę że taka Legia wygra ze Śląskiem czyli będzie miała 9 pkt ... żeby nie było tylko tak że nie będziemy mieli o co grać w lidze na wiosnę ...

Gwiaździsty 19.08.2011 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakbgc (Post 1149815)
Ale MP jest potrzebne Legii , czy chociażby Lechowi , i gdy jeden z tych klubów za rok wszedł by do LM to odskoczyłby nam na lata świetlne , bo w obu klubach jest o wiele bardziej profesjonalne zarządzanie niż u nas(może teraz tego nie widać ale zobaczycie w najbliższym czasie) ...a

Dobry żart. Faktycznie nie mamy Bereta i Miklasa tylko jakiegoś Valcxa, a w POZnaniu też jakaś wyciągnieta z lamusa sława. Aż dziw, że już teraz przynajmniej na miesiąc (nie lat) świetlny nam nie uciekli. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

WiernyWiśle 19.08.2011 11:08

Spotkania z Koroną nie można odpuszczać czy oddać walkowerem ale trzeba zaufać zmiennikom i dać im szansę! Można się zastanowić nad wystawieniem Pareiki ale reszta powinna odpoczywać i ewentualnie 3 wpuścić pod koniec żeby wygrać to spotkanie. Można w tym meczu zaryzykować np Jovanić, Lamey, Bunoza, Osman, Palijc, Wilk, Jirsak, Garguła, Boguski, Biton, Kirm. Na aż takie ryzyko się Maskant nie zdecyduje ale powiedzcie mi czy ta 11 nie jest lepsza od Korony? (Można wystawić jeszcze Kowalskiego zamiast Osmana ale uznałem że to już była by przesada ;) )

ps Melikson nie powinien wystąpić w tym meczu. Przed meczem z APOELem trzeba na niego uważać bo jest najczęściej faulowany a na jego stratę nie możemy sobie pozwolić...

sayek89 19.08.2011 11:28

Na zdrowy rozum drużyna która gra w pucharach, powinna mieć łatwy terminarz na początku, tak jak twierdzi Trener Maaskant.

Tymczasem my mamy z 4 meczów tylko 1 u siebie?! Zdecydowanie dla mnie jest to nie zrozumiałe.

Szkoda że nam nie dali meczu w poniedziałek, bo od jutra mamy 3 dni do następnego meczu z Cypryjczykami.

Więc jutro pewnie drugi skład będzie grał i dobrze. Nie ma co ryzykować kontuzji wiedząc że Korona potrafi grać z nami bardzo brutalnie.

dulli78 19.08.2011 11:30

Trzeba wystawić taki skład, który pokona drwali z Kielc - dla mnie nie ma mowy o odpuszczaniu sobie ligi. To nie jest dopiero czwarta kolejka, to jest aż czwarta kolejka. Wiadomo, że priorytetem jest rewanż z Apoelem dlatego kilka zmian w składzie jest wskazane ale bez przesady. Taktyka Korony na ten sezon wygląda tak, aby maksymalnie skopać przeciwników po kostkach bo umiejętności czysto piłkarskich to za dużo nie mają. Ważne, żeby nie wdawać się z nimi w tą rzeźnię i narzucić im nasze warunki gry. Ten mecz należy wygrać!

Ajax 19.08.2011 11:42

Mamy szeroką kadrę po to by grać na 2 frontach bez wielkich zmian, moim zdaniem w Kielcach zagrają zmiennicy. Pewnie Maskant pilnuje ile kto zagrał meczy pod rząd i kiedy musi odsapnąć. Ma to taką zaletę że jest większa rywalizacja w drużynie bo każdy ma szansę zagrać raczej trudno będzie "utknąć na ławie w tym sezonie"

Profesjonalna drużyna jaką Wisłą chce być musi potrafić zagrać dobrze na 2 frontach korzystając z szerokiej kadry żeby nie skończyć jak Kuchenkorz klęską w lidze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl