![]() |
Wisła w Pucharze Polski 2010/2011
Wisła w Pucharze Polski 2010/2011 zacznie grę od 1/16 rundy. Na kogo najlepiej byłoby trafić w obecnych rozgrywkach? Czy zajdziemy dalej niż 1/4 czy też może polegniemy już na etapie 1/8 lu też będziemy światkami sensacji i zagramy w nim 1 mecz? Mnie osobiście pasowała by drużyna Stali Sanok lub też Sandecja z tego względu, że są blisko. Zapraszam do dyskusji na temat udziału Wisły w Pucharze Polski.
|
standardowo marza mi sie druzyny typu Unia Swarzedz, Ruch Zdzieszowice czy Concordia Piotrkow Trybunalski, dla nich gra z Wisla to jak z Barcelona, niech maja festyn za swoje starania :) ostatnio z Bytovia.. cala Polska huczy, Bytow caly rozklejony, rozglos niczym podczas przyjazdu 50centa, dodatkowe trybuny, bilety schodza jak cieple buleczki.. i tego zycze ktoremus z w/w klubom, niech chlopaki za swoja prace maja mozliwosc rozegrania meczu z pilkarzami, ktorych na co dzien moga co najwyzej obejrzec w telewizji czy zobaczyc na plakatach w pokoju
|
Ja bym tam chciał aby Wisła zagrała z drużyną Canał + :D
do przerwy wygrwywają z Kosą Konstancin 1:0 :] |
Cytat:
|
Mi się marzy aby Wisła grała z Sandecją ;P Bo super wyjazd by był
|
Sandecja odpadła dzisiaj z GKS Tychy.
|
Potencjalni rywale:
Concordia Piotrków Trybunalski Dolcan Ząbki Flota Świnoujście GKS Tychy Górnik Zabrze KSZO Ostrowiec Świętokrzyski ŁKS Łódź Podbeskidzie Bielsko-Biała Pogoń Szczecin Ruch Zdzieszowice Stilon Gorzów Wielkopolski Stomil Olsztyn Świt Nowy Dwór Mazowiecki Widzew Łódź Wigry Suwałki Znicz Pruszków powyższe drużyny grają u siebie z którymś z: Wisła Kraków Arka Gdynia Cracovia GKS Bełchatów Jagiellonia Białystok Korona Kielce Lech Poznań Lechia Gdańsk Legia Warszawa Odra Wodzisław Piast Gliwice Polonia Bytom Polonia Warszawa Ruch Chorzów Śląsk Wrocław Zagłębie Lubin |
Powiem tak: mimo, że zimą paru grajków zapewne pójdzie do odstrzału, to jednak ostatnie zakupy + te których dokonamy w zimie gwarantują szeroką kadrę, a skoro szeroka kadra to walka na 2 fronty ma szansę pełnego powodzenia. W lidze można mówić o złym przygotowaniu do rudny jesiennej, te 2 mecze PP trzeba jednak wygrać, by wiosną wygrać całe rozgrywki.
Swoją drogą to ta edycja powinna być najciekawsza od lat. Do tej pory czołowym drużyną ten puchar nie był potrzebny, bo kwalifikowały się do europejskich rozgrywek poprzez ligę, przy wąskich kadrach bardziej opłacało się skupić na walce o mistrza. Tym razem mamy 3 miejsca w lidze i 4 kluby (Wisła, legia,polonia, lech) dla których brak awansu do europy byłby prawdziwą katastrofą. Kadry są już szersze,więc zapowiada się naprawdę ciekawie. |
Niech będą Wigry Suwałki:)
|
Najtrudniejszymi przeciwnikami na tym etapie wydają byc się Widzew, Górnik Zabrze i chocby Podbeskidzie Bielsko-Biała...
trzeba pamiętać, ze te drużyny u siebie bywają naprawdę niebezpieczne. najlepszy dla nas mozliwy wariant to wg mnie Ruch Zdzieszowice :P |
No to jak Wigry to chyba Małecki przyciągnie tłumy na trybuny bo on chyba z tamtych okolic :D
|
Losowanie już jutro. Mi też się marzą Wigry, byleby nie Widzew lub Górnik :D
|
ŁKS fajny wyjazd :)
|
ŁKS , KSZO , Podbeskidzie , Ruch Zdzieszowice , Concordia Piotrków Trybunalski .
ŁKS - najciekawszy kibicowsko KSZO - dawno z nimi nie graliśmy w oficjalnym meczu , fajny stadionik , w miarę blisko . Podbeskidzie - blisko Ruch Zdzieszowice i Concordia Piotrków Trybunalski - w ramach ciekawostki sportowej ,chyba Wisła nie miała okazji rozegrać z nimi oficjalnych spotkań . Ponad to są w miarę blisko , chociaż szczerze pisząc nie sądzę aby miały jakieś sektory przeznaczone dla kibiców gości. Oczywiście nie oceniam przeciwników pod kątem poziomu sportowego. Każdego(chyba , że trafimy na Widzew , albo Górnik) w tej rundzie trzeba przejść na luzie . |
Losowanie na zywo 90minut.pl
|
|
Cytat:
http://www.eurofutbol.pl/~mogiel/live/live2.html |
pewnie będzie Podbeskidzie :D
|
Cytat:
|
No to święto w Ząbkach :D
|
ufff.. chcialem Ruch Zdzieszowice, ale lepsze to niz jakiegos Gorniki, LKS-y, Widzewy z ktorymi gralismy juz 200 razy.. no to Zabki maja bal! i o to chodzi! w nagrode za swoj wysilek zagraja z pilkarzami, ktorych widzieli jak dotad tylko na plakatach czy w TV..
|
Jedziemy do Zabek
|
gramy z Dolcanem!
ogólnie ciekawe pary są, jak choćby Pogoń - Legia, czy Widzew - Zagłębie. myślę że Dolcan przejdziemy bez problemu, na tym etapie to obowiązek. |
No i gitara.Zagramy przeciwko młodemu Kubickiemu.
|
No to pewnie będzie Legia na nas czekać w okolicach :)
Pojemność sektora dla gości: 250 miejsc Fajny wyjazd Lechii do Zabrza, jestem za tym żeby wspomóc braci. |
Cytat:
Górnik nie przyjmuje kibiców gości tej jesieni. |
Kibice Dolcanu Ząbki:
ZGODY: Olimpia Warszawa UKŁADY: Huragan Wołomin KOSY: Ursus Warszawa, Polonia Warszawa, Gwardia Warszawa MŁYN: 50-120 (300 na meczu z Widzewem) |
sylwetka rywala :D
Cytat:
Rywal Wisły w poprzedniej rundzie PP pewnie pokonał trzecioligową Stal Sanok 3:0. |
Mecz powinniśmy spokojnie wygrać nawet w drugim składzie, więc proponuje zagrać właśnie drugim składem.
Skład: Pawełek - Cikos, Kowalski, Chavez, Piotr Brożek - Paljić, Jirsak, Wilk, Łobodziński, Paweł Brożek, Boguski Z tej jedenastki jedynie Cikos z pierwszego składu w meczu. Wolałbym, żeby w meczu z Jagiellonią na lewej flance wystąpił Kirm więc w rezerwowej jedenastce na Dolcan umieszczam Paljicia |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Już sobie na pewno ostrzą na nas Ząbki.
|
Postaram się być na tym meczu o ile zdobede bilet (na trybune gospodarzy). Mieszkam w Warszawie (sędziuje mecze) i na Dolcanie bywam często. Teraz przebudowywuja "trybune głowna"... Wiem, że kibice Dolcanu juz sie mobilizuja i maja nadzieje na wypelnienie trybun po brzegi.
|
Ząbki ostrzą zabki bo PP to dobra sprawa ,niespodzianki sa co roku i jesli nie podejdziemy do tego meczu na 100% to bedzie kolejna kompromitacja w Pucharach tyle ze krajowych.
na dzis poza obrona kadra jest szeroka wiec mam nadzieje ze kto zagra w tym meczu nie oleje sprawy. |
http://dolcan-zabki.pl/news.php?readmore=556
moze komus sie przyda.. |
Ktos moze organizuje wyjaz do ząbek na pp
|
Witam ktosmoze jedzie do zabek jakims transportem organizowanym
|
Witam, mieszkam około 100 km od Ząbek i również chętnie bym się wybrał na ten meczyk
|
Pawełek pewnie w bramce bo z Bełchatowem też nie zagra,
w końcu będzie trzeba wypróbować inne ustawienie obrony, zamiast Clebera - Chavez ewentualnie Kowalski dla lewej/prawej nie ma alternatywy chyba że kogoś z ME pomoc to Kirm, Małecki/Boguski gorzej ze środkiem bo tam nie ma kogo dać... a nie sorry jest Jirsak... :D a moźe w napadzie damy się wyszaleć Patrykowi? :) offtopując w ogóle to śledząc temat z ostatniego meczu większość czepia się trenera czy zawodników zapominając o brakach kadrowych nie mówiąc już że są tacy co za brak zawodników obarczają Maaskanta, który na tydzień przed zamknięciem "okna" przyszedł do Wisły :) odnoszę wrażenie, iż niektórzy zapominają o tym jak wielkie były konsekwencje odpadnięcia z Levadią |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl