Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

pan_premier 21.08.2010 09:06

Robert Maaskant byłym trenerem Wisły

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...renerem_wisly/
Cytat:

Robert Patrick Maaskant został trenerem Wisły Kraków. Holender, który do wczoraj prowadził zespół holenderskiej Eredivisie NAC Breda, podpisał z Białą Gwiazdą dwuletnią umowę. Nowy szkoleniowiec zostanie zaprezentowany w poniedziałek o godzinie 12:00. Tego samego dnia poprowadzi pierwszy trening z drużyną Wisły.

Robert Patrick Maaskant urodził się 10 stycznia 1969 roku w Schiedam w Holandii. Pochodzi z piłkarskiej rodziny. Jego ojciec, Gerbrand Maaskant, był znanym piłkarzem, a później trenerem.

Jako piłkarz Robert Maaskant grał na pozycji pomocnika. W swojej karierze był zawodnikiem m.in. Go Ahead Eagles, FC Emmen, Motherwell FC, FC Zwolle i Excelsioru Rotterdam.

Po zakończeniu kariery piłkarskiej Maaskant został trenerem. Najpierw trzy lata spędził w RBC Roosendaal, następnie kierował Go Ahead Eagle. Do klubu z Roosendaal Maaskant wracał jeszcze dwa razy: w roku 2003 i 2006. Dwukrotnie też udawało mu się awansować z tą drużyną do pierwszej ligi holenderskiej. W międzyczasie był trenerem w Willem II (2004-2005) oraz MVV Maastricht (2007-2008). Od 2008 roku Patrick Maaskant do wczoraj prowadził zespół pierwszej ligi holenderskiej – NAC Breda.

W pierwszym sezonie swojej pracy z tym zespołem Maaskant wywalczył w barażach prawo do gry w eliminacjach do Ligi Europy. W 3. rundzie tych rozgrywek Holendrzy trafili na Polonię Warszawa. W pierwszym meczu w Warszawie NAC Breda wygrała skromnie 1:0, w rewanżu było 3:1 dla gospodarzy. W 4. rundzie Breda grała z hiszpańskim Villareal, który w dwumeczu pewnie pokonał podopiecznych Roberta Maaskanta 9:2.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

Jaro1991 21.08.2010 09:08

Nie pozostało nic innego jak życzyć mu powodzenia i sukcesów w pracy z Wisłą!

willow 21.08.2010 09:08

nie mam słów by to skomentować.
Basałaj niech się pierd....lnie w głowę z takimi pomysłami.

palladynTS 21.08.2010 09:08

Szok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Acapelo 21.08.2010 09:08

widze ze on chyba preferuje 433 jak barca:)

kryzek 21.08.2010 09:09

Śmiać się czy płakać?

Ogin 21.08.2010 09:09

jaki klub taki trener....

Duelo 21.08.2010 09:09

Ludzie, a czego się spodziewaliście? Jimeneza? Tak jak ktoś już powiedział - na tyle nas stać.

PhantomRanger 21.08.2010 09:09

Czyli możliwe, że dyrektor sportowy to będzie ten holender o którym jest głośno w mediach. Może obecny już trener Wisły nie ma sukcesów, ale mam nadzieje, że nauczeni doświadczeniem z Petrescu dadzą mu popracować przynajmniej do końca kontraktu.

dynek.pl 21.08.2010 09:09

widac, ze gosc wychodzący na przeciw nowy trendom -> http://www.facebook.com/pages/Robert...nt/39725374264 :)

a poza tym to dla wszystkich jeden wielki no name - trzeba poczekac na jakies opinie ekspertow z Holandii

4fan_player 21.08.2010 09:10

Małecki do niego podejdzie i się spyta "Kim Ty ....a jesteś?". Jestem zaskoczony. Nie znam go w ogóle. Większość forum miała inne typy. No cóż zobaczymy jak to będzie..

*Michael* 21.08.2010 09:10

szczerze nie kojarze tego trenera no ale zobaczymy co pokaże z naszą Wisełką!! ważne żeby nasze gwiazdy miały do niego respekt a on umiał ustawić drużyne i żeby był pomysł na grę ;) najlepiej ofensywną :D

a jeszcze ten holenderski dyrektor sportowy ;) ciekawie sie zapowiada

Cfaniak 21.08.2010 09:10

Jestem rozczarowany ....., A sam Jimenez chcial u nas pracowac :/

bridgeburner 21.08.2010 09:10

A miało być tak pieknie...
Swoją drogą kolejny koleś o którym słowa nie było
nasi informatorzy mają za przeproszeniem gówno a nie informacje

MiszczMan 21.08.2010 09:10

No i macie tego Dana, bylego trenera sevilli i innych Larssonów :D

JrQ- 21.08.2010 09:11

i git - tak to skomentuje
euforii nie ma, aczkolwiek widać, że nowy dyrektor sportowy juz dziala

ciesze sie, bo koles:
1.) ma doswiadczenie zachodnie
2.) wie jak przygotowac zespol
3.) nie jest debiutantem
4.) jest stosunkowo mlody

serek.c2 21.08.2010 09:11

czyli trener, jakiego racjonalnie myślący ludzie na tym forum się spodziewali...

Jimenez... :D

Ogin 21.08.2010 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cfaniak (Post 965437)
Jestem rozczarowany ....., A sam Jimenez chcial u nas pracowac :/

Jimenez to byl zapewne wymysl dziennikarzy tak jak i inne kandydatury, ktore tylko niepotrzebnie nam kibicom zrobily nadzieje ;] im wieksze sie ma nadzieje tym wieksze rozczarowanie

Dagobert 21.08.2010 09:12

no i sie zaczeło internetowi etatowi płakacze:D trener jak trener nalezy mu dac czas na pokazanie kunsztu.

kuba126 21.08.2010 09:13

Panowie ochłońcie trochę, niektórzy już oceniają...dajcie mu troche czasu i bedziecie oceniac. Wiselki nie stać na trenera z najwyżej półki i taka jest prawda

Bartii 21.08.2010 09:14

mlody trener + mlody dyrektor sportowy, teraz potrzebni nowi mlodzi zawodnicy i zaczyna sie budowa nowej Wisly, tak to rozumiem taki a nie inny wybor trenerow... Co dalej, hmmm.. zobaczymy

spodziewam ze ten sezon bedzie sredni, gdzies w srodku tabeli, a na nastepny rok, jak beda nowi mlodzi zawodnicy i zgrani wracamy do walki o mistrza Polski

anthony09 21.08.2010 09:14

http://nacblog.nl/media/4/20090320-maaskant.JPG

Z dużej burzy, mały deszcz ;/
Jeżeli mamy grać 4-3-3 to mi się to podoba ;) Już dawno powinniśmy grać tym systemem ;] Jeszcze ściągnąć jakiegoś bocznego napastnika [grosickiego np.] i można walczyć :)

JrQ- 21.08.2010 09:14

Niech ktoś napisze coś więcej o jego warsztacie.
Ktoś kto się orientuje w holenderskich realiach.

Cytat:

Jeszcze ściągnąć jakiegoś bocznego napastnika [grosickiego np.] i można walczyć
ku*wa ogarnij wreszcie z tym Grosickim i Probierzem...

AYALA 21.08.2010 09:14

no to Wisła będzie grała jak Holandia futbol totalny mam nadzieje w niedługim czasie

felipe 21.08.2010 09:15

Kto od początku zakładał, że Jimenezy i sp. to za wysokie progi dla takiego klubu jak Wisła ten zaskoczony być nie może (nie chodzi o nazwisko, ale o "kierunek").

Młody trener holenderski - dla mnie ok. Potrafił cos ugrać z średnim klubikiem, w lidze gdzie jest co najmniej kilka mocnych klubów. Nie skreślałbym go.
Wychowany na trenerskiej szkole holenderskiej - zdecydowanie najlepszje na świecie. Tam się dba o taktykę, szkoli młodzież. Jeśli dodamy do tego dyrektora z przeszłością z PSV to jestem umiarkowanym optymistą. Tu nie trzeba wirtuozów/gwiazd, tu trzeba rzemieślników by ogarnąć aktualny burdel. Oby tylko dostał zielone światło, czas, bo coś czuję, że gwiazdki mogą działać. Komu jak komu, ale im obecny stan chyba pasuje - truchciki na godzinnym treningu, dobra kaska...

Grunt, ze dziś koniec z Kulawikiem. Poczciwy chłop, ale póki co tylko fakt bycia "Wiślakiem" za nim przemawia ... Merytorycznie argumentów zero.

Witamy w Wiśle panie Robercie :)

janko04 21.08.2010 09:15

Nie przepracował ani dnia, a już jest skazany na porażkę:)

A Jimenez, podobno Przegląd Sportowy zaprosił go do Wisły... Wierzycie, że taki trener przyszedłby?

Powodzenia w Wiśle i wielu sukcesów !

djpavelas 21.08.2010 09:15

nie wydaje mi się, aby to byłą odpowiednia osoba do opanowania totalnego amoku jaki się dzieje u nas w klubie :/ ... Miałem cichą nadzieję, ze Jimenez będzie nowym trenerem Wisły a tu wyskakuje niczym królik z kapelusza Robert Maaskant, który nie odniosł póki co żadnego sukcesu w trenerce, mało tego - jego Breda w poprzednim sezonie grała w kratkę przeplatając słabe występy ze średnimi, niczym szczególnym się nie wyróżniając ... może jestem za bardzo sceptykiem, ale nie mam pozytywnych odczuc odnośnie naszego nowego trenera. No ale cóż, mogę się mylić - wszystko zweryfikuje czas. Pozostaje tylko czekać i życzyc Robertowi jak najlepiej ;)

Cfaniak 21.08.2010 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba126 (Post 965445)
Panowie ochłońcie trochę, niektórzy już oceniają...dajcie mu troche czasu i bedziecie oceniac. Wiselki nie stać na trenera z najwyżej półki i taka jest prawda

Nie stac bo co ?? Patrzysz Cupialowi do kieszeni ze takie wnioski wyciagasz? , Cupiala stac i to na bardzo dobrego trenera

pzkwr 21.08.2010 09:16

Jestem zaskoczony, ale jak ostatnio rozmawiałem z kumplem, stwierdziłem, że najlepszy byłby jakiś młody trener drużyn z dołu tabeli ligii holenderskiej. Wróżka, czy co:>? Zobaczymy, jest młody zna nowoczesny warsztat trenerski i na pewno jest zdeterminowany, żeby osiągnąć sukces, bo praca w Wiśle to szansa na wypłynięcie na szerokie wody (vide Petrescu). Nie płaczę, trzymam kciuki.

fanfan 21.08.2010 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 965426)
nie mam słów by to skomentować.
Basałaj niech się pierd....lnie w głowę z takimi pomysłami.

Sam się pierd...ij w głowę. O co Ci chodzi? Co masz do tego trenera , znasz go że nie podoba Ci się ten wybór? Wg mnie dobry wybór , trener z doświadczeniem w lidze holenderskiej który preferuje bardziej współczesne ustawienie od Kasperczaka. Ważne by byli dobrzy wykonawcy a trener ich już ustawi...

mc-money 21.08.2010 09:17

No to sobie powymienialismy trenerow... Równie dobrze moglibyśmy pomarzyć o Mourinho i SAF'ie...
Ehh, nic nie poradzimy na to- możemy tylko czekać na wyniki (jeśli jakieś będą).

tormenthor 21.08.2010 09:17

Znowu wybrana tańsza opcja. Skoro Valcx będzie kosił sporo kasy, to zabrakło na klasowego trenera. Maskant na pewno jest lepszy od wszystkich polskich trenerów, ale czy będzie potrafił zapanować nad tym wiślackim chaosem?

pikey 21.08.2010 09:17

Cóż, nie mamy trenera tak klasowego, jak sobie życzyliśmy. Cholernie żałuję, że nie wyszło z Jimenezem. Myślałem, że nazwisko nowego trenera wstrząśnie gwiazdami, że będzie wzbudzać podziw i szacunek.

Co do Maaskanta- osiągnięcia trenerskie nie powalają, jednak pamiętajcie, że to człowiek nie wypaczony przez kontakty/pracę z polskimi piłkarzami. Dlatego zasługuje na kredyt zaufania.Oby tylko umiał wzbudzić dla siebie respekt w szatni.

Mam nadzieję, że nowa ,,holenderska Wisła" odniesie wiele sukcesów!

jova 21.08.2010 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 965441)
czyli trener, jakiego racjonalnie myślący ludzie na tym forum się spodziewali...

Jimenez... :D

Dokładnie. Średniak ligi holenderskiej to nasza półka.

Bielau 21.08.2010 09:17

I już zaczęły sie płacze;/ może to nie jest Jimenez ale mimo wszystko człowiek znający europejskie realia. Mam tylko nadzieję że sprawdzi się ten holenderski dyrektor który trenował PSV bo dobra współpraca trener-dyrektor sportowy jest bardzo potrzebna! Myślę, że to jest na pewno dużo lepszy trener niż każdy inny w Polsce i poza tym jest młody (?) i z ambicjami. Powodzenia, panie Trenerze!

mitmichael 21.08.2010 09:17

Moze sie bedziecie smiac ale pierwszy raz słysze nazwisko tego trenera. Szok jest i to spory bo nikt sie tego nazwiska nie spodziewał. No niestety na nasze polskie realia to taki Petrescu i Jimenez to kosmos. Kazdy trener jest lepszy od Kulawika. Trzeba zaufac Basałajowi.

janko04 21.08.2010 09:17

Tylko bardzo dobry trener, zażyczy sobie swojego sztabu szkoleniowego, pensji na poziomie mln euro, i z 10 mln na transfery :> Wyobrażasz sobie Wisłę wydającą 10 mln euro ?

Acapelo 21.08.2010 09:18

w tamtym sezonie pokonal u siebie ajax psv i rode

palladynTS 21.08.2010 09:19

Jak dla mnie,bardzo dobry wybór.Breda w lidze zalicza się zawsze do górnej połówki tabeli.Biorąc pod uwagę poziom piłki naszej do holenderskiej,trener spokojnie da rade.
Zapewne można się spodziewac jakiegoś realnego wzmocnienia drużyny,zawodnikiem z kraju "oranje".

igortsw 21.08.2010 09:19

Nie chce być złym prorokiem, gość może jest zdolny, pełen ochoty do budowania dobrej drużyny, ale nie poradzi sobie w polskich realiach, z polskimi piłkarzami, prezesami itd. obym się mylił, życzę mu jak najlepiej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl