Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła - Arka Gdynia, 8 sierpnia (niedziela) 19:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7526)

zapalony 07.08.2010 15:35

Wisła - Arka Gdynia, 8 sierpnia (niedziela) 19:15

Zapraszam do dyskusji na temat jutrzejszego spotkania z Arką.

I od razu moje zapytanie, czy to pewne, ze Rios jest juz zgloszony wraz ze wszystkimi potrzebnymi dokumentami i moze jutro zagrac na pewno?

qchar90 07.08.2010 15:54

chciałbym żeby Tomasz Kulawik, odstawił od składu nie które nasze "kochane gwiazdeczki"
mam nadzieję że Piotrek Brożek nie zagra, to co on od*******ił w Azerbejdzanie to przechodzi ludzkie pojecie,
chcialbym zeby wystawil mlodego Wilka, Riosa ( oczywiscie jesli juz moze zagrac)
Jirsak,Łobo,Kowalski niech sobie siedza na lawce

zapalony 07.08.2010 16:10

co z tym Riosem? niech ktos rozwieje wątpliwości czy juz ma ten certyfikat czy nie

marian paździoch 07.08.2010 16:24

Ale by było fajnie jakby Andy zagrał. Powinien trochę powkręcać w ziemię arkowców. Pyknąłby brameczkę i zaliczył asystę :D

Pawlolek 07.08.2010 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 955276)
co z tym Riosem? niech ktos rozwieje wątpliwości czy juz ma ten certyfikat czy nie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PS
Rios był wczoraj w drodze z Argentyny do Polski. W sensie formalnym może zagrać przeciwko Arce. [...] Decyzja co do Riosa ma zapaść po dzisiejszym rozruchu.

Bardzo proszę.

ostach1906aka 07.08.2010 16:37

powinna jutro zagrać Wisła bez żadnej presji, bo w innym wypadku może być porażka..

kozuba92 07.08.2010 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 955276)

Rios ma na 100% wszystkie niezbędne papiery, więc jeśli trener Kulawik będzie go widział w składzie, to nie ma problemu, żeby zagrał.

For_FuN_ 07.08.2010 16:58

Napewno czekaja nas niezapomniane emocje z Kowalskim, Bunoza i Diazem na srodku :). Stawiam na remis 0 : 0 , ewentualnie skromna wygrana. Chociaz z drugiej strony liga jest tak dramatycznie slaba, ze moze sie zakonczyc 2 bramkami Brozka i 2 Zurawskiego...

P.S - Gdzie ci stoperzy :D?

OpEnTaNy 07.08.2010 17:09

Mnie każda wygrana ucieszy... nawet 1:0 i moze to nawet Kowalski strzelić dla mnie ważniejsze ze bedziemy o 2 pkt blizej majstra od amiki...

Jagul 07.08.2010 17:17

Myślę, że wygramy ale obraz gry się nie zmieni.
Jakbyśmy zagrali z takim zaangażowaniem i ambicją jak Widzew, to byłoby coś...

zapalony 07.08.2010 17:20

a Cleber jest juz do gry na jutro? bo nie widze zadnego newsa

ktos moze widzial trening albo cos?

chce jutro na lawce zobaczyc sobola, lobo, piotrka brozka, kowalskiego nie chce widziec juz we Wisle w ogole

riosa chce widziec w 1 skladzie koniecznie

Bartoch3tsw 07.08.2010 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 955274)
chciałbym żeby Tomasz Kulawik, odstawił od składu nie które nasze "kochane gwiazdeczki"
mam nadzieję że Piotrek Brożek nie zagra, to co on od*******ił w Azerbejdzanie to przechodzi ludzkie pojecie,
chcialbym zeby wystawil mlodego Wilka, Riosa ( oczywiscie jesli juz moze zagrac)
Jirsak,Łobo,Kowalski niech sobie siedza na lawce

Tomasz Kulawik powinien Piotrka Brożka wystać nie na lewą obronę tylko na lewą pomoc

Pawlolek 07.08.2010 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 955332)
chce jutro na lawce zobaczyc sobola, lobo, piotrka brozka, kowalskiego nie chce widziec juz we Wisle w ogole

riosa chce widziec w 1 skladzie koniecznie

Koncert życzeń sobie tutaj robisz?

zapalony 07.08.2010 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlolek (Post 955340)
Koncert życzeń sobie tutaj robisz?

o co ci chodzi kolezko? idz sobie poogladaj kowalskiego :lol:

Ogryzek 07.08.2010 17:40

Nie jestem optymistą przed tym meczem. Gramy taki badziew z tyłu i środku że aż strach. A z przodu nie lepiej. Jakiekolwiek 1-0 biorę w ciemno:)

LBJ23 07.08.2010 17:41

Nie krytykujcie Kowalskiego , bo to nie jego wina , że go coach do składu wstawił . Zawodnika ważącego 100 kg naprawdę nie jest trudno ograć . No może przesadziłem , ale jeśli Mateusz chce kiedyś zagrać jeszcze w pierwszym zespole , to niech popracuje nad sobą . Jak zrzuci z 10 kg to będzie grał dobrze . Myślałem ,że gracze z nadwagą i kompletnie nieprzygotowani na 90 minut grają tylko w B-klasie albo na podwórku . A tu taka niespodzianka grają w europejskich pucharach w barwach 12-krotnego mistrza Polski

konkursowicz 07.08.2010 17:59

Co do Riosa - jest po długiej podróży, więc nie ryzykowałbym występu, bo jeśli zagra słabo (a ma w tym wypadku do tego prawo) to pół forum będzie chciało odesłać go do domu :D

Robbie92 07.08.2010 18:29

Oczekuję na taki skład:
Jovanic - Cikos, Kowalski(gdzie ten Chavez?), Bunoza, Diaz(innych nie ma) - Małecki albo Kirm, Wilk, Jirsak, Pi.Brożek - Rios, Pa.Brożek.

Jednak nie wyobrażam sobie że Kulawik posadzi Sobola na ławie i to pewnie on wyjdzie zamiast Wilka.
Niestety nie ma też Guły zamiast Jirsaka, może Paljic na środku?? W drugiej połowie na zmianę Wilk, Małecki lub Kirm i Żurawski. :D

bonawentura 07.08.2010 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robbie92 (Post 955385)
Oczekuję na taki skład:
Jovanic - Cikos, Kowalski(gdzie ten Chavez?), Bunoza, Diaz(innych nie ma) - Małecki albo Kirm, Wilk, Jirsak, Pi.Brożek - Rios, Pa.Brożek.

Jednak nie wyobrażam sobie że Kulawik posadzi Sobola na ławie i to pewnie on wyjdzie zamiast Wilka.
Niestety nie ma też Guły zamiast Jirsaka, może Paljic na środku?? W drugiej połowie na zmianę Wilk, Małecki lub Kirm i Żurawski. :D

Nigdy w życiu Jirsak! On już nie powinien mieć wstępu na treningi. Chłop gra po prostu tragicznie i tyle. W środku, jak nie ma Garguły niech zagrają z Wilkiem i Sobolewskim. Za to z przodu po bokach mogliby wystąpić Piotr Brożek i Boguski. W ataku Małecki i Żurawski. Ja bym widział taki skład. Oczywiście co do obrony się nie czepiam, bo chyba nie ma innej możliwości...

Wszystkich nowych wprowadzałbym do składu bardzo powoli, niech oswoją się z drużyną, czyli - Paljica, Riosa etc.

zapalony 07.08.2010 18:40

CLEBER dalej kontuzja i nie zagra jutro? :/

Ravers 07.08.2010 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 955392)
CLEBER dalej kontuzja i nie zagra jutro? :/

Niestety ;/

For_FuN_ 07.08.2010 18:46

W obronie, to nie ma za bardzo na kogo postawic i nie odwazlbym sie wytypowac kogos do I-szej jedenastki(napewno nie Diaz, bo to nie stoper). Pomoc - Kirm, Sobolewski, Zurawski(zamiast Garguly), Rios, a atak - Malecki i Brozek. Ewentualnie zmiana Maleckiego i Riosa, zalezy kto sie gdzie lepiej czuje.

skeba 07.08.2010 18:53

Na Arkę Gdynia to mogliby mnie wystawić...
Jeśli tego meczu nie wygramy to już na prawdę czas na łzy. Najgorsza druzyna obecnie, więc 2-0 i pozamiatane, ale z formą naszych zawodników to i 1-0 będzie rewelacją.

mitmichael 07.08.2010 18:53

Najwazniejsze dobrze zaczac sezon i wygrac - nie wazne czy 1:0 czy 2:1. Musza i pewnie beda chcieli zawodnicy zmazac plame po Karabachu.

Dean 07.08.2010 19:01

Przeraża mnie, że ma jutro dalej grać Kowalski.
No chyba, że rozegra pierwszy dobry mecz. :)

SpoXsteR 07.08.2010 19:47

Cytat:

Dziewiętnastka zawodników Białej Gwiazdy, którzy wyjechali na zgrupowanie przed meczem z Arką:
bramkarze: Milan Jovanić, Mariusz Pawełek
obrońcy: Piotr Brożek, Gordan Bunoza, Erik Cikos, Junior Diaz, Mateusz Kowalski
pomocnicy: Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Wojciech Łobodziński, Dragan Paljić, Kamil Rado, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk
napastnicy: Rafał Boguski, Paweł Brożek, Patryk Małecki, Andres Rios, Maciej Żurawski

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_bez_clebera/

czera84 07.08.2010 20:07

No to dobrze,że Rios może grać tylko czy trener go wystawi??Pewnie na środku zagra Diaz z Bunozą.Musimy zepchnąć Arkę do defensywy,żeby nie mieć problemów,bo defensywę mamy bardzo przeciętną.
Ps.Sorry za OT ale kto się zna na komputerach niech mi napisze na priv:)

szczebrzeszcz 07.08.2010 20:21

tak się zastawiam jaki może być jutrzejszy skład
i ewidentnie wychodzi brak lewego obrońcy z prawdziwego zdarzenia
no bo dać Diaza czy Brożka?
wtedy robi się dziura w środku?
a tam Jirsak??

chyba jedyny możliwy skład to ten z Brożkiem na obronie z Diazem na środku pomocy i Palijicem/Kirmem na lewej
w obronie raczej Kowalski z ogrywającym się Bunozą

a w ataku Brożek z Żurawskim

a na wejście z ławki:
Boguski (jedynie asysty i bramki go bronią)
Wilk (za i tak pewnie podmęczonego Sobola :( )
Rios/Kirm(jeżeli nie wyszedłby w 11)

stali ławkowicze:
-Łobo
-Jirsak

Boguski jak wspomniałem wyżej jednym się broni

a co z Gargułą??
żyje?

SpoXsteR 07.08.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 955443)
a co z Gargułą??
żyje?

http://wislakrakow.com/forum/showpos...4&postcount=26

junior1906tsw 07.08.2010 20:31

Co z Chavezem? Przestraszył sie i uciekł po naszym 2meczu?

suchyTSW 07.08.2010 20:37

Ja co do jutrzejszego składu postawił bym na Diaza na LO a Piotra Brożka na LP, a Riosa dał na OP a Sobol DP i w ataku Brożek z Żurawiem, a reszta bez zmian

julo 07.08.2010 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 955352)
Nie jestem optymistą przed tym meczem. Gramy taki badziew z tyłu i środku że aż strach. A z przodu nie lepiej. Jakiekolwiek 1-0 biorę w ciemno:)

Pewnie jakokolwiek drużyna I czy II-ligowa, tylko zgrana drużyna, wygląda od nas lepiej w tym momencie.

filemon 07.08.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez junior1906tsw (Post 955453)
Co z Chavezem? Przestraszył się i uciekł po naszym 2meczu?

dalej nie doszły wyniki testów medycznych :rotfl: a poważnie to myślę, że skoro nie wiadomo o co chodzi.. :>
uważam, że należy dać Bunozie jeszcze jedną szansę, a Arka po sprzedaży Trytki i 3bamby nie ma w ataku siły, wiec duet Kowalski-Bunoza da im radę.
Nie sadzicie ze ten sklad jest najbardziej optymalny na Arke? Jovanic - Cikos, Bunoza, Kowalski, Diaz - Malecki, Sobol, Zurawski, Piotr Brozek - Pawel Brozek, Rios.

Moim zdaniem promocja Sobola na kapitana sprawila, ze "nie wypada" trenerowi go odsuwac od 1. skladu. Troche to zenujace.

Edit: Rios jest typem wysunietego napastnika czy cofnietego?

tomek9 07.08.2010 20:54

Rios, wejdzie w drugiej tak jak Rudnevs w Lechu.
Oby tak jak Łotysz dzisiaj.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez główna
Dziewiętnastka zawodników Białej Gwiazdy, którzy wyjechali na zgrupowanie przed meczem z Arką:
bramkarze: Milan Jovanić, Mariusz Pawełek
obrońcy: Piotr Brożek, Gordan Bunoza, Erik Cikos, Junior Diaz, Mateusz Kowalski
pomocnicy: Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Wojciech Łobodziński, Dragan Paljić, Kamil Rado, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk
napastnicy: Rafał Boguski, Paweł Brożek, Patryk Małecki, Andres Rios, Maciej Żurawski

nie ma dużego manewru w obronie. tak, więc Kowalski i Bunoza (w sumie dobrze, dajmy mu jeszcze jedną szansę). Cikos, Kowalski, Bunoza, Brożek
widać, że szansę dostał Rado, choć możesz jeszcze wypaść, bo 1 zawodnik odpadnie. postawił bym jednak na Kirm, Wilk, Jirsak, Paljić co niestety wątpię, że dojdzie do skutku.
w ataku chciałbym zobaczyć Małeckiego z Brożkiem, ale pewnie tego pierwszego zastąpi ktoś z dwójki Żuraw-Boguś.

qchar90 07.08.2010 21:05

przeciez Chavez trenuje z zespolem, przeciez na wczorajszym treningu był,
wladze czekaja na jakies papiery ktore chyba umozliwa zgloszenie go do ligi

filemon 07.08.2010 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek9 (Post 955469)
nie ma dużego manewru w obronie. tak, więc Kowalski i Bunoza (w sumie dobrze, dajmy mu jeszcze jedną szansę). Cikos, Kowalski, Bunoza, Brożek
widać, że szansę dostał Rado, choć możesz jeszcze wypaść, bo 1 zawodnik odpadnie. postawił bym jednak na Kirm, Wilk, Jirsak, Paljić co niestety wątpię, że dojdzie do skutku.
w ataku chciałbym zobaczyć Małeckiego z Brożkiem, ale pewnie tego pierwszego zastąpi ktoś z dwójki Żuraw-Boguś.

samobójca? :lol: ich wszystkich razem?? nawet sam Maciej Skorza by takimi asami ligi nie wojowal :>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek9 (Post 955469)
Rios, wejdzie w drugiej tak jak Rudnevs w Lechu.
Oby tak jak Łotysz dzisiaj.

Oby jeszcze lepiej! :)

tomek9 07.08.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 955485)
samobójca? :lol: ich wszystkich razem?? nawet sam Maciej Skorza by takimi asami ligi nie wojowal :>

Oby jeszcze lepiej! :)

dlatego napisałem, że pomoc taka jest niemożliwa, choć taką bym chciał zobaczyć.
chociażby przez jedną połówkę.

pablo92TSW 07.08.2010 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 955485)

Widzę, że forumowi malkontenci już skreślili Bunozę po jednym meczu. Po meczu, w którym nie było szans na to, żeby dobrze się rozumiał z kolegami z zespołu. Po meczu, w którym wszyscy zagrali na tym poziomie co on... Po meczu, w którym bądź co bądź mógł odczuwać tremę.

Ogryzek 07.08.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 955503)
Widzę, że forumowi malkontenci już skreślili Bunozę po jednym meczu. Po meczu, w którym nie było szans na to, żeby dobrze się rozumiał z kolegami z zespołu. Po meczu, w którym wszyscy zagrali na tym poziomie co on... Po meczu, w którym bądź co bądź mógł odczuwać tremę.

Nikt go nie skreśla po pierwszym meczu, ale Ty też nie pisz nieprawdy w żywe oczy (cytuje) "Po meczu, w którym wszyscy zagrali na tym poziomie co on" - gówno prawda. Zagrał dużo gorzej od większości kolegów w pierwszym meczu i do tego dostał czerwień. Zagrał wyjątkowo badziewnie z Karabachem i powinien pokazać w meczu z Arką i w następnych, że pieniądze wydanie na niego nie są pieniędzmi wywalonymi w błoto. Będzie miał jutro okazje.

PS
Gdybym nie wiedział że Bunoza gra w młodzieżówce Bośniackiej i kosztował 400 tysięcy euro po tym meczu pomyśłałbym że to junior z ME. Jop przy nim to mistrz:) Takie miałem wrażenie, pewnie niestety nie tylko ja. Dlatego jak coś gość potrafi, musi to pokazać. Ja go nie skreślam, ale wejście miał najgorsze z możliwych.

filemon 07.08.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 955503)

a chwile wczesniej napisalem...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 955467)
uważam, że należy dać Bunozie jeszcze jedną szansę, a Arka po sprzedaży Trytki i 3bamby nie ma w ataku siły, wiec duet Kowalski-Bunoza da im radę.

czytaj dokladniej koleżko, a pozniej wysuwaj (mam nadzieję, że w przyszlości takie będą) dobre wnioski :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek9 (Post 955498)
dlatego napisałem, że pomoc taka jest niemożliwa, choć taką bym chciał zobaczyć.
chociażby przez jedną połówkę.

rozumiem Cię, ale nie uważasz chyba że liga to czas na eksperymenty? mieliśmy ładnych parę sparingów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl