Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22. kolejka] POLONIA Bytom - WISŁA Kraków, sobota 27.03.2010 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7143)

prober 21.03.2010 16:56

[22. kolejka] POLONIA Bytom - WISŁA Kraków, sobota 27.03.2010 18:15

Pierwszy mecz we wrześniu Wisła praktycznie grała na wyjeździe (z Sosnowca do Bytomia jest 15 km), padł wtedy remis 1:1, a bliżej zwycięstwa była Polonia. Nie ma w składzie Singlara, Jopa i Ćwielonga, nie ma też Skorży. Jest Kasperczak i nadzieja po przekonującym zwycięstwie z Lechią - Kraków czeka na 3 punkty. Dwa ostatnie wyjazdowe zwycięstwa Biała Gwiazda wywiozła właśnie ze Śląska (Chorzów, Wodzisław) cztery miesiące temu. Czy uda się i teraz?

Bytomianie u siebie prezentują się bardzo solidnie, w 11 meczach przegrali tylko z Ruchem. Stracili tylko 6 bramek.
Rok temu Wisła zremisowała w Bytomiu 1:1, wyrównującego gola zdobył Boguski w 73. minucie. Dwa lata temu krakowianie wygrali 2:1 (bramki Baszczyńskiego i ulubieńca forumowiczów Łobodzińskiego, z ówczesnego składu pozostała połowa zawodników).

Aktualna tabela i forma:
Kod:

1. Wisła  44  0013
2. Lech  42  3313
3. Legia  39  3001
4. Ruch  39  3013

Rywale z czołówki grają na wyjazdach: Legia w Gdańsku, Lech w Wodzisławiu, Ruch z Cracovią na stadionie Hutnika.

Zapraszam do dyskusji!

Adamek21 21.03.2010 17:02

Mecz jak najbardziej do wygrania i leczę na 3 punkty bo przydadza się i to bardzo Legia mam nadzieje że 3 punktów nie wywiezie a co do Lecha to pewnie zwycięży,a Ruch przegra z cracovią

sayek89 22.03.2010 09:10

Teraz powinno nam być łatwiej, w końcu presja mam nadzieje już zeszła z zawodników. Polonia jak najbardziej do ogrania. Rewanż za ten niechlubny remis musi być.

funkykoval 22.03.2010 10:30

Polonia raczej szału nie gra, ale u siebie jest groźna, zwłaszcza biorąc poprawkę na formę Wisły. Myślę, że jesteśmy w stanie uciułać 3 punkty.,.....

tomasz_19 22.03.2010 11:21

oj ciężko będzie bo Polonia u siebie jest na prawdę mocna, wygrywa z potentatami, pomagają im kibice, którzy zawsze licznie przybywają na stadion gdy ich drużyna gra z czołówką, także mecz na pewno z kategorii tych trudniejszych.

Mixu 22.03.2010 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prober
Bytomianie u siebie prezentują się bardzo solidnie, w 11 meczach przegrali tylko z Ruchem. Stracili tylko 6 bramek

Jeżeli wygramy tą batalię to można śmiało powiedzieć że kryzys mamy już za sobą.

Arturo Qr2nów 22.03.2010 11:31

Wszystko zależy od tego, jak wejdziemy w ten mecz. Polonia to dość niepozorna drużyna, mająca jednak kilku niezłych zawodników i potrafiąca nieźle rozegrać akcję ofensywną. Jeżeli znowu zaczniemy grać od 65 min., to może być za późno na satysfakcjonujący rezultat, a za taki uważamy tylko zwycięstwo - choćby w najmniejszym wymiarze. Jeżeli jednak zawodnikom wystarczy sił i chęci do wysokiego pressingu i gry głównie po ziemi, to martwię się tylko o wykończenie akcji. Dokonałbym też kilku roszad w składzie, i tak:
Pawełek - Alvarez, Głowacki, Marcelo, Diaz - Łobodziński, Jirsak, Ba, Brożek - Christov, Brożek.

Co do pozostałych spotkań, to Legia moim zdaniem najwyżej zremisuje w Gdańsku, choć oczywiście bardzo liczę na zwycięstwo Lechii. Lech, Odra napsuje im krwi, ale pewnie wygrają. Co do Ruchu, to bardzo życzyłbym sobie ich zwycięstwa, co nie jest niemożliwe, a wręcz bardzo prawdopodobne.

anthony09 22.03.2010 11:40

Odnośnie Hristova to postawiłbym duży znak zapytania ?, ponieważ jak na razie to nie wierzę w jego umiejętności, uważam że jest on słabszy nawet od Beto ;] Najbliższa kolejka może być kolejką sporych niespodzianek, bo może być tak że Wisła remis, Legia i Lech przegrywają, Cracovia wygrywa i wcale bym się nie zdziwił gdyby tak zakończyła się 22 kolejka. Jeżeli Lech wygra ten mecz z Odrą (grają bez Lewandowskiego -pauza) to wydaje mi się ze już Wisła może zapomnieć o Mistrzu, bo będzie tak rozpędzony kolejorz że trudno będzie nam nawiązać z nimi walkę, bo my się męczymy a oni wygrywają pięknie, schludnie i przede wszystkim mają styl ;] Oni się podbudowują a my mamy dola psychicznego ;/

Arturo Qr2nów 22.03.2010 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 874421)
Odnośnie Hristova to postawiłbym duży znak zapytania ?, ponieważ jak na razie to nie wierzę w jego umiejętności, uważam że jest on słabszy nawet od Beto ;]

Też stawiam znak zapytania. Jednak póki co, możemy ocenić go wyłącznie po jednym meczu, który rozegrał zaraz po przyjeździe, sam z przodu i to podczas gdy cała drużyna gra fatalnie. Ciekaw jestem co by pokazał gdyby w ataku był razem z Brożkiem, a w środku grałby Jirsak. Zawsze można też dokonać zmiany.

martin_6 22.03.2010 11:57

anthony09 - tak, z Jagiellonią to rzeczywiście przepiękne zwycięstwo Kuchenek. Wcisneli 2 bramy (niebrzydkie, to fakt), a tak to Jaga atakowała. Szczęście nie będzie trwało wiecznie. Rok temu też ładnie wystartowali, a potem było tylko gorzej. Patrzmy się na siebie.
Poza tym, jakiego my mamy doła po zwycięstwie 3:0?

Marszałek 22.03.2010 12:38

Rezlutat dla mnie jest sprawą otwarta. Wszytko zalezy od tego jak będziemy wyglądac fizycznie przed meczem. Jesli kopacze będą czuli się lepiej niż w meczu z Lechią to uważam,że zwycięstwo jest mozliwe, z tą różnicą,że trzeba będzie je wywalczyć,wygryźć. Polonia dobrze gra piłkę, od nogi do nogi. Zastaawiam się na ile uda nam się to zneutralizować, o ile w ogóle będzie się dało to osiągnąć. Do tego mają kilka niezłych schematów gry. Solidny rywal,jeszcze u siebie. Ale i tak wszytko w głowe Kasperczaka, bo nie sądze aby chodzonego zaordywnował jak w meczu z Lechią. Długo piłką grajcie,bo oni nie zaatakują. Przy fuksie,dość sporym udało się wyjść z tego obronna ręką. Polonia raczej czekać nie będzie ,tylko zacznie atakowac.

blanco 22.03.2010 13:32

Bez wątpienia jesteśmy lepsi piłkarsko. Mamy indywidualności i kolektyw,który bez wątpienia powinien niszczyć Polonię. Z drugiej strony jednak gramy na zaciągniętym hamulcu ręcznym,to będzie nasza największa przeszkoda. Trzeba pokonać siebie i własne kompleksy !

felipe 22.03.2010 14:50

Powtórzę swoje słowa z przed meczu z Jagą - remis biorę w ciemno... Za dobra ekpia z Polonii na własnym stadionie, a my za wielką kupe gramy.

tormenthor 22.03.2010 14:58

Niektórych postów nie da się czytać. Jesteśmy mistrzem Polski, liderem tabeli i w tej rundzie wyczerpaliśmy limit wpadek. Każdy inny wynik niż zwycięstwo będzie rozczarowaniem. Drużyna musi wyjść, walczyć i pokonać rywala nie oglądając się na Amice Poznań. Poza tym w połowie kwietnia u siebie gramy z kuchenkamii i wystarczy wygrać ten mecz, aby zdobyć mistrzostwo.

pan Dudi 22.03.2010 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 874494)
Niektórych postów nie da się czytać. Jesteśmy mistrzem Polski, liderem tabeli i w tej rundzie wyczerpaliśmy limit wpadek. Każdy inny wynik niż zwycięstwo będzie rozczarowaniem. Drużyna musi wyjść, walczyć i pokonać rywala nie oglądając się na Amice Poznań. Poza tym w połowie kwietnia u siebie gramy z kuchenkamii i wystarczy wygrać ten mecz, aby zdobyć mistrzostwo.

A oglądałeś jakiś mecz Wisły w tym roku, czy lubisz pogadać bez sensu i snuć wizje bazując na swoich wyobrażeniach, a nie faktach?

felipe 22.03.2010 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 874494)

No dobra, jesteśmy mistrzami Polski, rozdupcymy Polonie 3:0, Bytomianie będa kwiczeć. Lech (wróc - Amica!) przerżnie 4:0 z Odrą. W końcu jesteśmy aktualnie potęgą!

Zrehabilitowałem się w twych oczach ? Takie posty da się czytać ?

tormenthor 22.03.2010 15:42

Fakty są takie, że pierwsze trzy mecze Wisły w tej rundzie to była gra na poziomie Piasta Gliwice i dlatego Skorża poleciał. Ale fakty są również takie, że drużyna Wisły grając na poziomie 50 % swojego maksymalnego potencjału powinna z taką Polonią Bytom wygrywać. Piłkarze muszą zdać sobie sprawę, że jedynym odkupieniem win za Levadię jest mistrzostwo Polski, a żeby je zdobyć nie wolno frajersko gubić punktów. Uważam, że tylko wtedy będziemy mogli mówić, iż posiadamy drużynę, którą można pokazać w Europie, jeśli w całym sezonie Wisła zaliczy maksymalnie 1-2 porażki i 2-3 remisy w naszej tragicznie słabej lidze. Dlatego uważam, iż Wisła nie zasłużyła w poprzednim sezonie na mistrzostwo i zdobyła ten tytuł tylko i wyłącznie dzięki frajerstwie Lecha i Legii. Za dwa, trzy lata obecna ilość punktów, którą obecnie ma liderująca Wisła nie będzie wystarczała do miejsca w pierwszej trójce.

fanKA92 22.03.2010 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 874511)
Fakty są takie, że pierwsze trzy mecze Wisły w tej rundzie to była gra na poziomie Piasta Gliwice i dlatego Skorża poleciał. Ale fakty są również takie, że drużyna Wisły grając na poziomie 50 % swojego maksymalnego potencjału powinna z taką Polonią Bytom wygrywać. Piłkarze muszą zdać sobie sprawę, że jedynym odkupieniem win za Levadię jest mistrzostwo Polski, a żeby je zdobyć nie wolno frajersko gubić punktów. Uważam, że tylko wtedy będziemy mogli mówić, iż posiadamy drużynę, którą można pokazać w Europie, jeśli w całym sezonie Wisła zaliczy maksymalnie 1-2 porażki i 2-3 remisy w naszej tragicznie słabej lidze. Dlatego uważam, iż Wisła nie zasłużyła w poprzednim sezonie na mistrzostwo i zdobyła ten tytuł tylko i wyłącznie dzięki frajerstwie Lecha i Legii. Za dwa, trzy lata obecna ilość punktów, którą obecnie ma liderująca Wisła nie będzie wystarczała do miejsca w pierwszej trójce.

Do Levadii trzeba doliczyć hańbiące (szcz. ta ostatnia->) porażki z L, L, i C. I jak dla mnie to oni odkupią winy gdy w tej części sezonu pokonają naszych największych wrogów, wygrają MP i dorzucą do tego jeszcze PP.
Sorry za OT.

pan Dudi 22.03.2010 16:24

No ok, tylko Ty ciągle mówisz o tym, co powinno być, a nie o tym, co jest obecnie. Gość wyżej pisze, że nasza drużyna stanowi kolektyw. Kolejny przykład myślenia życzeniowego. Jaki kolektyw? Banda 11 kolesi biegających po boisku bez żadnego ładu i składu to nie jest kolektyw, a zbieranina. Obawiam się, że powtórzy się sytuacja z jesieni, kiedy to kolejni dziennikarze i forumowicze zachwycali się grą Wisły, jak to wygrywamy mecz za meczem, nie tracimy bramek i w ogóle jest zajebiście, a nikomu nie nasunęła się refleksja, żeby spojrzeć w jakim stylu ta nasza drużyna osiąga tamte wyniki. Wtedy mówiłem, że sytuacja w tabeli zupełnie nie oddaje tego, co ta drużyna prezentuje. Niestety miałem rację i wystarczyło, że przeciw Wiśle wyszli goście, którzy nie obsrali się na starcie i leżymy. Teraz podejrzewam, że po tym 3-0 z Lechią i po ewentualnym zwycięstwie w PP nasze grajki będą mieli nosy tak wysoko zadarte, że nawet się nie obejrzą, jak dostaną w dupsko od Polonii Bytom i sen o MP2010 i rehabilitacji za żenadę z jesieni (całą, nie tylko Levadię) szlag trafi. Obym tym razem nie miał racji.

tormenthor 22.03.2010 16:51

Z Legią Polonia wyglądała bardzo dobrze, ładnie operowała piłką i oprócz gola miała jeszcze 4 setki przy czym w 3 sytuacjach sędzia odgwizdał spalonego, którego nie było. A co do naszych gwiazdeczek to niedługo powinna się zacząć ostra rywalizacja o miejsce w składzie i w meczowej 18, gdyż wracają Singlar, Jop, Cleber i Garguła. mam nadzieję, że Kasperczak będzie brał pod uwagę aktualną formę danych zawodników, a nie będzie kierował się przywiązaniem do niektórych nazwisk, jak to miało miejsce u Skorży. Zresztą już sam mecz z Bytomiem dużo nam wyjaśni.

SpoXsteR 22.03.2010 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 874540)
gdyż wracają Singlar

Jeszcze, jeszcze ; jako zawodnik .. o powrocie nie ma jeszcze mowy

Cytat:

Jop
bez komentarza

Cytat:

Cleber
za minimum 2 tygodnie, jak wszystko pójdzie z planem

Cytat:

i Garguła.
wrócił.. zeby podbić piłkę 2 razy i przebiec 50 metrów
o szybkim powrocie nie ma mowy, zresztą on chyba nigdy nie zagra 3 meczów w pełnym wymiarze pod rząd.. i my mamy niefart, i on.. żaden pozytek z niego niestety, i zapewne tak do końca

IncognitoTSW 22.03.2010 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 874421)
Odnośnie Hristova to postawiłbym duży znak zapytania ?, ponieważ jak na razie to nie wierzę w jego umiejętności, uważam że jest on słabszy nawet od Beto ;] Najbliższa kolejka może być kolejką sporych niespodzianek, bo może być tak że Wisła remis, Legia i Lech przegrywają, Cracovia wygrywa i wcale bym się nie zdziwił gdyby tak zakończyła się 22 kolejka. Jeżeli Lech wygra ten mecz z Odrą (grają bez Lewandowskiego -pauza) to wydaje mi się ze już Wisła może zapomnieć o Mistrzu, bo będzie tak rozpędzony kolejorz że trudno będzie nam nawiązać z nimi walkę, bo my się męczymy a oni wygrywają pięknie, schludnie i przede wszystkim mają styl ;] Oni się podbudowują a my mamy dola psychicznego ;/

Szybko go skresliłeś

Griszka30KR 22.03.2010 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 874567)
Szybko go skresliłeś

Nas zresztą też....

AS82 22.03.2010 19:42

Łatwo nie bedzie ,bo Polonia u siebie gra atak pozycyjny i ladnie operuja pilka .Ostatnio przegrala w Bytomiu Legia

grzesiek632 22.03.2010 20:18

Trochę statystyki:
Polonia Bytom w obecnym sezonie na własnym stadionie 5 razy wygrywała, 5 remisowała i tylko raz przegrała. Strzelili w tych meczach łącznie 14 bramek tracąc przy tym 6. Przeważnie na stadionie przy ul. Olimpijskiej 2 pada mało bramek. Wyjątkiem jest wygrana z Piastem 4:0 i Arka 3:1.

Wisła ''na wyjazdach'' radzi sobie dobrze, wygrywajac 7 spotkań, 2 razy przegralismy i raz padł remis.
Strzeliliśmy 18 goli tracąc 8.
Z Polonią Bytom graliśmy do tej pory 23 razy. 10 razy góra była Wisła, 11 razy był remis i 2 razy przegraliśmy ( ostatni raz było to 14 października 1978 r. wtedy padł wynik 1:0 dla Polonii )
Stosunek bramek: 13-37 na korzyść Wisły.

Ogryzek masz racje te moje statystyki to są od 70 roku.

Ogryzek 22.03.2010 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 874648)
Trochę statystyki:
Polonia Bytom w obecnym sezonie na własnym stadionie 5 razy wygrywała, 5 remisowała i tylko raz przegrała. Strzelili w tych meczach łącznie 14 bramek tracąc przy tym 6. Przeważnie na stadionie przy ul. Olimpijskiej 2 pada mało bramek. Wyjątkiem jest wygrana z Piastem 4:0 i Arka 3:1.

Wisła ''na wyjazdach'' radzi sobie dobrze, wygrywajac 7 spotkań, 2 razy przegralismy i raz padł remis.
Strzeliliśmy 18 goli tracąc 8.
Z Polonią Bytom graliśmy do tej pory 23 razy. 10 razy góra była Wisła, 11 razy był remis i 2 razy przegraliśmy ( ostatni raz było to 14 października 1978 r. wtedy padł wynik 1:0 dla Polonii )
Stosunek bramek: 13-37 na korzyść Wisły.

Skąd masz te "statystyki" ?

Ja sprawdzałem i w lidze graliśmy 63 mecze wygrywając 25. ponadto było 17 remisów a 21 razy przegraliśmy. Stosunek bramek 91-84 dla Nas.

thechris 23.03.2010 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 874543)
wrócił.. zeby podbić piłkę 2 razy i przebiec 50 metrów
o szybkim powrocie nie ma mowy, zresztą on chyba nigdy nie zagra 3 meczów w pełnym wymiarze pod rząd.. i my mamy niefart, i on.. żaden pozytek z niego niestety, i zapewne tak do końca

Jakoś mam dziwne przeczucie, że za dwa sezony jak Garguła przejdzie np. do Lechii to zacznie grać regularnie.

Kto pierwszy strzeli bramkę ten wygra. O ile ktoś strzeli. Jak dla mnie to możliwe są trzy wyniki: 1:0 v 0:0 v 0:1.

AYALA 26.03.2010 08:47

Komornicki leje miód na serca Wiślaków
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lec...wiadomosc.html

wanciak86 26.03.2010 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 874826)
Jakoś mam dziwne przeczucie, że za dwa sezony jak Garguła przejdzie np. do Lechii to zacznie grać regularnie.

Kto pierwszy strzeli bramkę ten wygra. O ile ktoś strzeli. Jak dla mnie to możliwe są trzy wyniki: 1:0 v 0:0 v 0:1.

Ty uwazaj co mowisz bo znowu bedziesz zacytowany w Fakcie ;)

funkykoval 26.03.2010 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 876534)

Odnośnie mentalności polskich piłkarzy mówi samą prawdę. NIestety

7 kotów 26.03.2010 11:16

Ta kolejka moze nas zabolec.

rafkur 26.03.2010 11:26

Mam nadzieję, że jakoś zmęczymy tą Polonię. Lechia moim zdaniem wygra bo w tej chwili jest lepsza i od nas i od Legii. Odra też coś ugra - drużyna nie leżąca nikomu, dodatkowo Lech bez Lewandowskiego. Tym którzy życzą Ruchowi zwycięstwa nad Cracovią polecam spojrzeć w tabele ( i zrobić krótką kalkulację ile dzieli Ruch od nas). Bądźmy kibicami Wisły a nie antykibicami Cracovii ( nie zniżajcie się do ich poziomu). Dla Wisły potrzebne jest zwycięstwo Cracovii.

To jest kolejka w której mimo żałosnej gry możemy uciec w tabeli ( ale czy to pierwsza taka kolejka... ).

7 kotów 26.03.2010 11:33

Kolego, Wisle potrzebne jest zwyciestwo Wisly.
Kazdy klaps wymierzony w skryta pod chalatem w paski starozakonna dupe cieszyc powinien.

Zydzi moga sobie wygrywac jeden moecz w roku: 1. stycznia.
Z Zydami.

rafkur 26.03.2010 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 876579)
Kolego, Wisle potrzebne jest zwyciestwo Wisly.
Kazdy klaps wymierzony w skryta pod chalatem w paski starozakonna dupe cieszyc powinien.

Zydzi moga sobie wygrywac jeden moecz w roku: 1. stycznia.
Z Zydami.

Tak, Przede wszystkim trzeba patrzyć na siebie i wygrywać, tu się zgadzamy. Natomiast wolałbym nie oglądać na koniec sezonu Ruchu przed nami ( co patrząc na to co się ostatnio odbywa wcale nie jest abstrakcją). Mnie osobiście wali ile meczów przegra/wygra Cracovia o ile nie grają z naszymi rywalami do mistrzostwa/pucharów. Bardziej interesuje mnie nasz wzrost niż ich upadek.

7 kotów 26.03.2010 12:18

Dobrze grajacy Ruch jest nam bardziej potrzebny niz dobrze grajace kastraty zza Blon.
Nasi sie wiecej beda musieli napocic zeby obronic czempionat.
A jesli mossad za nas bedzie likwidowal przeszkody to skonczy sie jak zwykle czyli eurow.......em, bezsensownie nazywanym pucharowa niespodzianka.

Indukcyjni graja dobrze, Ein-Zwei-Dreie skutecznie, a Na Wspolnej tez sie w koncu ockna i zaczna wygrywac.

Obrzezane osle pyty nijak mi do wzrostu poziomu ligi polskiej nie pasuja.

maci0s 26.03.2010 13:53

7 kotów wyluzuj trochę... Meliska by się sprzydała... Napisz cracovia a nie obrażaj ich ot tak..
Wiem, że to normalne u nich na forum, ale może powinniśmy być ponad to...
Podkreślając to jak to oni są bardziej zydowscy niz pół Izraela niczego nie osiągniesz poza moim politowaniem, oraz zadumą nad (niektórymi) ludźmi na tym forum...

rafal777 26.03.2010 14:02

Ja pierd***, pomyśleć że ja na tym forum dostałem bana za wyrażenie "crax*"...
Wracając do meczu to chciałbym zobaczyć w ataku Christova i Brożka. W pomocy Małeckiego. Może jakaś kontra się uda, a może Brożek pogra kombinacyjnie z tym bułgarem. Bo on chyba tylko do tego się nadaje, ani on szybki ani strzałów nie oddaje.

Daniel Alves 26.03.2010 15:42

Czepiacie się Kirma, ale moim zdaniem tak się znacie na nowoczesnym futbolu jak Kasperczak. Dla was żeby piłkarz był dobry to musi zrobić wielki zamach jak Łobodzinski i objechać paru kolesi. To że Kirm walczy i muszą za nim biegać 2 razy więcej niż za Łobodzinskim to nie widzicie. Zawsze musicie mieć ofiarę.
Kirm jest lepszym piłarzem niż większość tych naszych polskich piłkarzyn biegających w Wiśle.

Swoją ulubioną 11 zawsze będę rozpoczynał od Kirma, a kończył na śmierdzących leniuchach u jego boku.

rw88 26.03.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 876663)
Czepiacie się Kirma, ale moim zdaniem tak się znacie na nowoczesnym futbolu jak Kasperczak. Dla was żeby piłkarz był dobry to musi zrobić wielki zamach jak Łobodzinski i objechać paru kolesi. To że Kirm walczy i muszą za nim biegać 2 razy więcej niż za Łobodzinskim to nie widzicie. Zawsze musicie mieć ofiarę.
Kirm jest lepszym piłarzem niż większość tych naszych polskich piłkarzyn biegających w Wiśle.

Swoją ulubioną 11 zawsze będę rozpoczynał od Kirma, a kończył na śmierdzących leniuchach u jego boku.

Śmieszny jesteś człowieku, prawda jest taka że gdyby był Polakiem to jechałbyś po nim jak po Łobodzińskim...Ale "zagraniczne", to z zasady już jest lepsze :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 876567)
Odnośnie mentalności polskich piłkarzy mówi samą prawdę. NIestety

Tacy są piłkarze jak reszt naszego społeczeństwa - tyle w temacie...

Oldpara 26.03.2010 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 876534)

Zgadzam się z Komornickim. Lech gra chwilowo najlepiej, ale Wisła "zaskoczy" i bedzie mistrzem.

Potem Lech sprzeda Lewandowskiego i Peszkę, Legia sprzeda (zakopie) Iwańskiego i spółkę i za rok znowu Wisła mistrzem. I znowu w LM/LE w dupe, bo jak tu się rozwijać, jak sie gra w takim bagienku?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl