![]() |
[19 kolejka] Wisła Kraków-Arka Gdynia, Piątek 5 marca godz. 20.00
Jedyna optymistyczna myśl jaka mi przychodzi do głowy: to Legia a nie Lech dopadł Wisłę na 2 punkty. Dla Lecha to będzie minimalnie 5 punktów. O wiele gorzej gdyby ew. mistrzostwo zdobył Lech. Będzie miał już stadion i mógłby Wiśle odskoczyć.
Co do samego meczu do ataku wraca Małecki. Skład wg mnie mógłby na ten mecz wyglądać tak: Pawełek Alvarez Marcelo Głowacki Pi.Brożek Małecki Sobolewski Issa Ba Kirm Boguski Hristov |
Jak Ba wystąpi od pierwszej minuty to środek pola może przynajmniej będzie spoko.
|
Cytat:
O ile wystąpi znając Pana Maćka nie można być tego pewnym,ale spoko byłoby gdyby razem zagrali od 1 minuty z Sobolem no i jeszcze żeby ten Makinwa był. |
Ja stawiam na remis 1:1. Bramkę strzeli Boguski. Będzie to ciężki mecz, Arka będzie przeważać.
Na konferencji pomeczowej Skorża powie tradycyjnie, że zaraz się rozpędzą i następny mecz wygrają. Piłkarzyny, stwierdzą, że przeciwnicy postawili trudne warunki i nie mogli się przebić pod pole karne rywala. Po sezonie Skorża zostanie wywalony a my skończymy na 3 miejscu. :) |
A może Diaz na lewą obrone , za Piotrka Brożka ?
|
Dobrze ze mecz jest w piątek bo nie wytrzymałbym do soboty z tą porażką na koncie :D
Szkoda że bez publiki:-/ |
Pawelek - Alvarez, Glowacki, Marcelo, Brozek Pi. - Kirm, Sobolewski, Ba, Diaz - Malecki Hristov. Arka u nas nie wygra.
1:0 wystarczy mi, a Maly strzelcem gola. |
Jakby kupić lewego obrońcę to Skorża mógłby bardziej spróbować taktyki takiej rzeczywiście:
Pawełek Alvarez Marcelo Głowacki Diaz/nowy obrońca Kirm Sobloewski Ba Pi. Brożek Małecki Hristov Przydałby się też ten napastnik. Bo na odwodzie zostaje praktycznie tylko Boguski Łobodziński Jirsak i kontuzjowany Brożek z wartościowych graczy. |
Arka bardzo słabo zaczeła sezon i chociaz my naszą gra nie powalamy to powinismy z nimi spokojnie wygrać .
Ba i Małecki w pierwszym skladzie i gra powinna lepiej wyglądać . Mecz odbędzie się już na Hutniku ? |
Mecz na Hutniku ale bez publiki. Jedziemy równo Arkę tak jak Ruch. Gdybyśmy wygrali 3:0 i więcej to od razu inaczej wyglądałyby kolejne mecze
|
Arka jest słabiutka i moim zdaniem obok Odry kandydat do spadku, więc Wisła powinna spokojnie ten mecz wygrac.
|
Jak dla mnie optymalnie :
Pawełek - Alvarez Głowacki Marcelo Brożek - Boguski Sobolewski Ba Kirm - Małecki Hristov I jazda z kur***. |
Będzie remis. Stawiam na 0:0. Oby Lech a nie Legia została MP.
|
Cytat:
|
Oby... ale z taką grą czeka nas sporo porażek w tej rundzie.
|
stawiam na 4:1 dla nas.
strzelimy sobie samobója w 78 minucie i ruszymy do ataku, Issa strzeli na 1:1 w lewe okienko, Andraż z wolnego na 2:0, Mały na 3:0 z główki, i Hristov uderzy z dystansu i 4:1, do tego Marcelo strzeli gola ale sędzie odgwiżdze spalonego;> |
Cytat:
Na odwrót, Małecki na skrzydle a Boguski na ataku razem z Georgim i wtedy można jechać z śledziami. :-) |
obstawaim 3-1 dla nas
|
Znając nasze szczęście Issa Ba w środku tygodnia nabawi sie kontuzji i nie bedzie mogl wystapić :/
Jeśli jednak nic mu nie będzie to skład wystawił bym taki: Kurto - Alvarez Głowacki Marcelo Burliga - Pi.Brożek Ba Jirsak Kirm - Małecki Hristov Myślę,że na gwałt potrzebujemy skrzydłowego,bo tak naprawde mamy tylko jednego ;/ |
Po meczu z Bełchatowem kilku zawodników powinno powąchać smak rezerwy, niestety nie ma ich za bardzo na kogo wymienić. Mam szczerą nadzieję, że na boisku nie zobaczę Juniora Diaza. Chciałbym aby nasza reakcją wyglądała jak po Levadii.
|
Ja też widziałbytm Isska od pierwszej minuty na boisku bo facet widać , że grał w lidze francuskiej , Wczoraj w ciągu 20 minut zrobił to czego Jirsak od kiedy przyszedł na Reymonta nie uczynił a czego oczekiwano. Mianowicie przyjęcia z ruchem do przodu i atak . W dodatku widać , że na boisku myśli i potrafi rzucić fajną piłę.Jednak Ba nie zagra z Arka najprawdopodobniej od 1 minuty bo jest nieprzygotowany fizycznie do 90 min i nie wiem ile razy trzeba wat to jeszcze powtórzyć.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Chciał piłkę do gry, nawet się o nią wydzierał a to jest podstawa przy chowającym się Jirsaku podbijającym piłkę Diazia i bezproduktywnym Sobolu. -do tego miał pomysł na akcję, koledzy jednak nie nadążali za tym co chciał zrobić. -dokładnie zagrywał, nie grał na pałe potrafił się zastawić mając 2 przeciwników na pleacach. - w przeciwieństwie do naszych grajków widać było że jest piłkarzem po takich cechach jak przyjęcie piłki i podanie bo u nas to tylk Kirm to jeszcze potrafił. |
Dobra , przekonałeś mnie .:) Issa musi zagrać w pierwszej 11 !:D
|
Będzie organizowany doping pod stadionem? :D
Usłyszą nas jak się postaramy.:) |
1)Nie wiadomo kto będzie zdolny do gry.
2) Jeśli Arka strzeli bramkę, to się zamuruje a pomysłu na sforsowanie muru,sforsowanie czegokolwiek ta drużyna nie pokazuje. Może być ciężko. Z taką grą jak my prezentujemy,bez pomysłu, bez polotu to i remis może być możliwy. 3) to,że będzie grał Ba daje jakiekolwiek optymistyczne nadzieje na korzystny wynik, no chyba,że za tak uznamy remis,. |
BĘdzie MaŁy I Wygrana!!
|
Cytat:
Cytat:
|
Najlepszy byłby skład z odpowiedzialnym tylko i wyłącznie za destrukcję Diazem lub Sobolewskim oraz rozprowadzającym akcje Issa Ba. Granie 4-5-1 z Arką będzie nieporozumieniem.
Jak już pisało parę osób Mały na skrzydło, Boguski do ataku i powinno być dobrze. Rywal jest słaby, w sam raz na przełamanie. |
Mały?? jeszcze zobaczymy co pokaże, najpierw niech wytrzeźwieje....
|
Chyba, że trener wpadnie na pomysł, aby zagrać 4-3-3 z Kirmem i Małeckim na skrzydłach, a na środku Boguskim/Hristovem.
Co do samego meczu, to miejmy nadzieję, że będzie łatwo i przyjemnie, szkoda tylko, że bez kibiców ;/ Tyle. |
Jirsak na 100% musi usiąść na ławie. Po prostu musi. Jeśli Skroża w nagrodę za Bełchatów wystawi go w pierwszej 11 to będzie oznaczało sabotaż z jego strony. Niech gra nawet Mączyński. Drugi na ławce jaki powienien usiąść to Pawełek - niech broni Kutro ale to tylko marzenie. Marcelo i Małecki w ataku. Jop i Głowa w obronie. Jak Marcelo coś strzeli to będzie 1:0 a jak nie to będzie podobnie jak w Bełchatowie.
|
Jesli Skorża będzie chciał szarpnąć tą drużyną to wystawi skład:
Juszczyk - Pi.Brozek,Marcelo, Głowacki, Alvarez - Kirm, Ba, Sobolewski, Małecki - Boguski - Hristov Diaz swoją nieporadnością po prostu irytuje.. Nie jest przygotowany do sezonu i tyle. Powiecie - Juszczyk? Że co? A tak, skoro w gębie jest dobry to niech pokaże Pawełkowi gdzie jest jego miejsce. |
Issa może nie być gotowy na 90 minut. Dlatego w środku pola zagra najprawdopodobniej pupilek Maciusia, Diaz, wraz z Sobolem. Lewe skrzydło Kirm, prawe Boguski (będą się pewnie wymieniać), w ataku Mały z Hristowem
Obrona klasycznie. Znając inwencję twórczą naszego genialnego trenejro, to przygotuje on prawdziwie zaskakującą taktykę o jakiej jeszcze nikt nie słyszał: długie piłki na Marcelo. Będzie remis. |
Jak dla mnie od ostatniego meczu Diaz powinien być tylko i wyłącznie zmiennikiem Brożka na lewej obronie.
Ba powinien zagrać od pierwszej minuty bo w ostatnim meczu zrobił na mnie największe wrażenie. Mariuszek - Alvarez Głowacki Marcelo Brożek - Boguski Sobolewski Ba Kirm - Małecki Hristov mógł by Maciek również spróbować 4-3-3 Pawełek - Alvarez Głowacki Marcelo Brożek - Sobolewski Ba Kirm - Małecki Hristov Bogusk choć to drugie wyście nieprawdopodobne przez poglądy naszego trenera |
Cytat:
Za pewne ktoś się znajdzie, bo przecież zawsze się znajduje Łobodziński, Pawełek itp... Kogo wolałbyś oglądać na boisku Jirsaka- Który jest bezproduktywny. Jeżeli to twoim zdaniem jest taki zły piłkarz to powiedz mi jedna dlaczego trener reprezentacji Kostaryki powołuje go na każde spotkanie, przecież to jest nie ambitny, słaby, nie walczący na boisku zawodnik. |
No w piątek inny rezultat niż wygrana nie wchodzi po prostu w grę ! Arka w meczu z niebieskimi pokazała , iż jest słabo przygotowana do rundy , także w piątek trzeba będzie szybko wybić im z głowy wywiezienie jakiegokolwiek punktu z Nowej Huty !! nie wiadomo co z Łobodzińskim , może już nas wzmocni na Arkę , Brożek pewnie znów wypadnie ale mamy na tyle dobry skład z całym szacunkiem dla Arki ale oni nie powinni istnieć w następnej kolejce! Jakakolwiek strata punktów może nas niestety psychicznie zdołować , bo prawdopodobnie Legia zrarnie całą pule w meczu z Odrą. nie sadze aby nasi byli kopacze Cantoro oraz Brasila wraz z Onyszko coś zdziałali na Łazienkowskiej. W meczu z Lechią Odra pokazała się ze słabej strony a z trójki tych graczy tylko Arkadiusz wypadł dobrze. Kolejnym zespołem który się do nas zbliży to na pewno Lech. po tym co widziałem dzis to naprawdę mocna teraz drużyna grajaca fajna piłkę. A w meczu z pasami nie powinna mieć u siebie problemów. Znów niebezpiecznie się Ruch zbliża. Już na 5 punktów jak Amica. Także znów to powtórzę ale musimy zgarnąć 3 punkty w piątek !! oby tylko ten mecz nie był dla nas nerwowy. dobrze także , że gramy przed rywalami , będziemy mogli miejmy nadzieję ich spokojnie obserwować w sobotę i niedzielę.
|
Cytat:
Co do mojego wyboru: zamieniłem Pawełka na Kurto, bo naprawde dość mam nieudolności Mario.Najpierw jego słaba gra nogami,potem kolejny błąd przy dośrodkowaniu przeciwnika ale na szczęście Ujek nie trafił do pustaka. Kurto jest młody,zdolny,perspektywiczny.Pokaże się z dobrej strony w lidze,w przyszłości może w europejskich pucharach i sprzeda się go za dobrą cenę. Umieściłem Piotrka Brożka na lewej flance, bo Boguś gra totalną kichę na tej pozycji;/ . Przy okazji sprawdzilibyśmy Burligę przez cały mecz a nie tylko przez 3 minuty. Jeśli jednak ten skład by się nie sprawdził to wpuściłbym Rafała na atak, Małego na skrzydło a Pietie cofnął na obronę ;) |
Cytat:
Moim zdaniem nie czas na eksperymenty szczególnie na bramce biorąc pod uwagę fakt, że w tym meczu Pawełek nie zawinił przy bramce, nie umieściłeś w składzie Sobolewskiego nie wiem czemu a jak się nie mylę do Burliga jest prawym obrońcą a Ty wystawiasz go na lewej obronie, Brożek jest jednym z lepszych obrońców w tym momencie w lidze. Co do środka też chętnie widziałbym tam Issa Ba ale wraz z Sobolewskim. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl