Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

Mario Nh 04.12.2009 19:32

Mundial 2010 w RPA

Cytat:

Where and when they're going to play...
Mecz otwarcia, w którym gospodarze, reprezentacja RPA zmierzy się z Meksykiem, odbędzie się 11 czerwca w Johannesburgu.

http://cms7.blogia.com/blogs/a/al/al...frica-logo.jpg

Wyniki losowania:
Grupa A
RPA
Meksyk
Urugwaj
Francja

Grupa B
Argentyna
Nigeria
Korea Południowa
Grecja

Grupa C
Anglia
USA
Algieria
Słowenia

Grupa D
Niemcy
Australia
Serbia
Ghana

Grupa E
Holandia
Dania
Japonia
Kamerun

Grupa F
Włochy
Paragwaj
Nowa Zelandia
Słowacja

Grupa G

Brazylia
Korea Północna
Wybrzeże Kości Słoniowej
Portugalia

Grupa H
Hiszpania
Szwajcaria
Honduras
Chile

http://www.fifa.com/worldcup/

Costly z Hiszpanią, Kirm z Anglią, a Mucha z Włochami. Ciekawie ;)
Ja osobiście trzymam kciuki za Anglie i WKS.
Według mnie rozlosowano grupy z równym podziałem szans. Nie można wskazać jednoznacznie grupy śmierci ani tez tej najsłabszej.

Proud 04.12.2009 19:33

grupa G ładnie hardkorowa :)

Słowenia ma szanse!

Krissu 04.12.2009 19:38

Ja kibicuję Serbom i Słoweńcom.

I jedni i drudzy mają szansę wyjść z grupy.

ciacho 04.12.2009 19:38

Poza grupą G, reszta wyrównana chyba jak nigdy. Widzę, że nie tylko ja trzymam kciuki za Słowenię:)

flamengista 04.12.2009 19:40

Francja to obrzydliwi farciarze. Losowani z 4 koszyka, trafili najlepiej jak mogli. A liczyłem, że los ich pokarze za przekręt Henry'ego.

Romy S. 04.12.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 825626)
Francja to obrzydliwi farciarze. Losowani z 4 koszyka, trafili najlepiej jak mogli. A liczyłem, że los ich pokarze za przekręt Henry'ego.

Bo po co pamiętać o przekręcie Keana z meczu Irlandii z Gruzją.
Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy.

http://www.youtube.com/watch?v=xFp2tsysr2Y

w 1 minucie 26 sekundzie jak na dłoni ( nomen-omen)

Co do mistrzostw to na razie przebojem jest niejaka C.Teron .

PasiorWKS 04.12.2009 20:07

WKS to ma znowu pecha, ponownie grupa śmierci choć szanse większe niż 4 lata temu.

Awe 04.12.2009 20:29

http://www.mundial.wp.pl/kat,1019539...iadomosc.html? :) I jak było na losowaniu bo nie oglądąłem? PEwnie normalnie powiedziała bo by było głośno o tym?

pan_premier 04.12.2009 21:27

błysnął to Blaterr który pytał gdzie będzie rozgrywany mecz, no to miasto jak się nazywa?
Johannesburg!

rupy wyrównane będą fajne mecze.
Ja kibicuje Pn Korei :)

FajQ 04.12.2009 22:06

Możecie śmiać się ale ja uważam że Wybrzeże Kości Słoniowej albo będzie mistrzem albo w pierwszej 4 turnieju.A kibicuję każdej drużynie Afrykańskiej i Holandii.Wiem jedno Brazylia nie zdobędzie MŚ

konrad1991tsw 04.12.2009 22:09

Dla mnie Mundial bez Polaków to nie to samo... Jakoś mnie to nie kręci, pewnie kilka meczów obejrzę ale bez takich emocji jak 4 lata temu.

TSWojtas 04.12.2009 22:16

dla mnie Mundial bez Polaków to własnie bedzie Mundial! wychowałem sie na MŚ i ME bez Polski i były dużo ciekawsze niż z Naszyni orłami . bede kibicował Holandii i Hiszpanii ;)

DeadOrAlive 04.12.2009 22:17

Ciekawe, czy na mecz swojej Korei Płn. przyjedzie sam prezydent ^^

Mario Nh 04.12.2009 22:19

Mielibyśmy duże szanse wbrew pozorom. Algieria i USA jak najbardziej do ogrania.
Ciekawi mnie jeszcze jedno - jak wypadnie Południowa Korea bez pomocy sędziów na wielkim turnieju.
(Przeżyjmy to jeszcze raz: http://www.youtube.com/watch?v=NTnPb1PkS7M )

szczepanwislak 04.12.2009 22:22

ha Korea Płn. pany to dopiero bedzie egzotik na mundialu;) Dla mnie i tak zawsze pozostaną w cieniu Koreii Poł.

WislakWiDoK 04.12.2009 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 825642)
http://www.mundial.wp.pl/kat,1019539...iadomosc.html? :) I jak było na losowaniu bo nie oglądąłem? PEwnie normalnie powiedziała bo by było głośno o tym?

Jest jakiś filmik ?

7 kotów 04.12.2009 22:45

Mistrzem bedzie ktos z trojki: Hiszpania, Wlochy, Anglia.

Kibicuje Anglii, jak zwykle.

szczepanwislak 04.12.2009 22:54

Fakt bo Portugalia i Francja pokazały , że są słabe w eliminacjach, nie można jednak zapominać o wciąż silnej Brazylii i Holandii która eliminacje przeszła jak burza.Argentyna mysle nie będzie się za bardzo liczyć. Czarny koń to dla mnie będzie gospodarz. A faworyta upatruje w Hiszpanii

Ikki 04.12.2009 23:28

Nie zdziwiłbym się jakby Grecja znów namieszała. Przy ich dyscyplinie taktycznej Nigeria i Korea Płd wydają się im nie groźne. Przy lekkim szczęściu z Argentyną są wstanie nawet wygrać swoją grupę, a dalej już wszystko się może wydarzyć:)

Ja jak zawsze będę kibicował Francji. Jest niesmak wokół tej drużyny, lecz czy przez Henry-ego mam się od nich odwrócić? Liczę, że i tym razem astrologia będzie sprzymierzeńcem Domenecha i Francja zdziała coś na mistrzostwach;) Choć ich grupa przypomina mi grupę z 2002 roku (Senegal-RPA, Dania-Meksyk, Urugwaj-Urugwaj), a pamiętamy jak wtedy się skończyło;/

Coś czuję, że i tym razem mistrzostwa nie zdobędzie drużyna grająca piękny football;/

Wojtas 04.12.2009 23:29

Ja w Niemczech w 2006 kibicowalem Wybrzezu ,teraz widze ze trafili do mocnej grupy ...cos nie maja szczecia..

Francuzom sie udalo ,mam nadzieje ze jak w Korei i Japonii nawet z grupy nie wyjda

Mistrzem bedzie Hiszpania lub Brazylia :D

tofik 04.12.2009 23:31

Wow, Brazylia i Brazylia B razem. No to tę grupę będę na pewno oglądał.

!!IRIVER!! 05.12.2009 00:12

Takie moje typy:
A: Meksyk i Urugwaj
B: Argentyna i Nigeria
C: Anglia i Słowenia
D: Niemcy i Serbia
E: Holandia i Dania
F: Włochy i Paragwaj
G: Brazylia i WKS
H: Hiszpania i Chile

Wbrew pozorom grupą śmierci może być A. Przecież RPA to gospodarze, więc choćby nie wiem co, to będą zapierdalać na umór, Urugwaj i Meksyk świetne technicznie, jedni i drudzy typowo południowoamerykański styl gry, no i Francuzi którzy ręką Boga weszli do MŚ. Wielka batalia będzie. Wiem, że z tych typów i tak część się nie sprawdzi. Na 100% któryś z wielkich faworytów odpadnie. Mimo wszystko liczę, że będą to Niemcy, którzy wcale nie mają łatwej grupy - Serbia i Ghana to też ciekawe ekipki :) Oj, nie mogę się doczekać już czerwca i wcale nie brak mi naszych orzełków.

Kciuki, standardowo za Brazylię, Argentynę, Holandię i wyjątkowo Anglię, a z tych 'słabszych' - WKS, Słowacja, Słowenia.

el Nuero 05.12.2009 00:42

Nie będę oryginalny. Mój główny faworyt do medalu to Hiszpania - może ze względu na grę Torresa, Villi, Casillasa i spółki. Ich grupa też zbyt silna nie jest. Ponadto kibicować będę Słowenii ze względu na Kirma - z Algierią mogą wygrać (w końcu to nie WKS), z USA powalczyć. Zobaczymy.

Natomiast jak najgorzej życzę Korei z Południa i zastanawiam się, jak im wypadnie Mundial zupełnie bez pomocy arbitrów. Argentyna i Nigeria powinny pokazać im miejsce w szyku (oby tylko "Boski Diego" nie namieszał zbytnio w kadrze - już Pekerman był dużo lepszym trenerem). Ostatnia sprawa - czy sędziowie będą "na chama" pchali RPA (przed 2002 r. takie pytanie byłoby skandalem, ale teraz)? Jak wam się wydaje?

Mario Nh 05.12.2009 10:26

Przy doborze faworytów nie sugerowałbym się dobrą formą w eliminacjach czy nawet już w samej fazie grupowej. Zdarzało się bowiem często że reprezentacje które grały najładniejszy futbol przez pierwsze trzy mecze odpadały z turnieju w 1/16 lub ćwierćfinale.

Warto też zwrócić uwagę na kogo mogą trafić zespoły które wywalczą awans z grupy.Tutaj może się np. okazać że Anglii może już nie być do śmiechu kiedy Niemcy z wyrównanej grupy wyjdą na drugim miejscu...

R33 05.12.2009 14:43

No grupa G najbardziej wyrównana, wydaje mi się, że wyjdą z niej Brazylia i WKS (które może sporo namieszać dalej).

Niemcy, Włochy, Anglia i Hiszpania mają dość słabe grupy - powinny wyjść, choć nie zdziwię się gdy Ci pierwsi dwaj nie wyjdą.

Moim faworytem jest Hiszpania, Villa, Torres robią swoje. W ogóle to jeżeli Torres utrzyma formę jaką prezentuje w PL to jest jednym z faworytów do tytułu króla strzelców mistrzostw. Moim zdaniem to właśnie będą Jego mistrzostwa, choć liczę, że jakieś perełki się ujawnią. :)

Kibicuje Francji, zawsze im kibicowałem na każdych misztrzostwach. Z grupy na papierze powinni wyjść choć wiadomo, że rywale za tego Hennrego mogą być nieźle zmobilizowani na nich, są w też grupie z gospodarzami, a wiadomo, że gospodarze mogą namieszać.

mitmichael 05.12.2009 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 825626)

A ja jako wierny kibic reprezentacji Francji jestem szczesliwy, ze trafili do Grupy A - taka zreszta sobie wymarzyłem. A to, ze w barazach Henry dotknał piłke reka to juz inna sprawa - do sedziego nalezało odgwizdanie reki i jak co to pretensje do niego, ze Irlandi nie ma na MŚ. Zreszta który piłkarz przy zdrowych zmysłach przyznałby sie sedziemu, ze zagrał reka w takiej fazie eliminacji? Raczej rzaden i gdyby w takiej sytuacji znalazł sie piłkarz z Irlandii tez by sie nie przyznał - to przeciez oczywiste. W koncu najwazniejsze jest aby własna reprezentacja a nie przeciwna pojechała na Mundial.

Moje typy na poszczególne gupy:

Takie moje typy:
A: Francja, Meksyk
B: Argentyna, Nigeria
C: Anglia, zawsze groźna repra USA
D: Niemcy, Ghana
E: Holandia, Kamerun
F: Włochy, Paragwaj
G: Brazylia, Portugalia
H: Hiszpania, Chile

Mario Nh 29.05.2010 13:57

Soccer City - potworne korki paraliżują ruch

Do rozpoczęcia mundialu już tylko 12 dni!

!!IRIVER!! 29.05.2010 15:00

a nie 13? :P

Swoją drogą , nie mogę się doczekać. :)

Na kogo stawiacie?

jurukuru 29.05.2010 15:11

Hiszpania albo Anglia. :D

szlaQ 29.05.2010 15:16

Argentyna , Brazylia , Hiszpania ,Anglia myślę że z tej 4 to na bank ktoś wygra Mś :]

tofik 29.05.2010 15:16

Czas drużyn Afrykańskich. Jak na swoim kontynencie nie dadzą czadu, to już chyba nigdy :)
W każdym razie wykluczam europejskie starsy z walki o trofeum. Szybko poodpadają.
Wg mnie mistrzem Brazylia.

_ukoL 29.05.2010 15:20

Jak w półfinałach nie będzie Hiszpanów, Brazylijczyków, Włochów i Niemców to będę mocno zaskoczony. :P

speedfashion 29.05.2010 15:25

Ja będę trzymał kciuki za Paragwaj, Chile i Słowenię. Z dwiema pierwszymi reprezentacjami łączą mnie wspomnienia z młodości - Chilavert oraz Salas i Zamorano. Słowenia - wiadomo - Kirm!

Mam nadzieję, że będzie to wspaniała piłkarska uczta! :D

Sylwek1906 29.05.2010 15:32

Kibicował będe Argentynie i Holandii, ale jak zwykle te drużyny odpadną szybciej niż sie wydaje, a mistrzem bedzie Anglia ;D

qchar90 29.05.2010 16:09

a ja bede bacznie obserwowal WKS, na ostatnim mundialu bardzo mi sie ich gra podobala, mam nadzieje ze wyjda z grupy razem z Brazylia
A faworyt to Hiszpania i Brazylia mimo wszystko( choc Dunga bardziej stawia na taktyke )

brylant17 29.05.2010 16:19

Hiszpania oczywiście faworyt numer 1 :D mam nadzieję, że Holandia sporo namiesza :P na pudle może Brazylia

igortsw 29.05.2010 18:05

Anglia i nie wiem czemu ale wydaję mi się że USA może namieszać, naprawdę nieźle rozgrywają stałe fragmenty gry, dosyć silna ofensywa, chodź patrząc na ostatni sparing z Czechami to muszą znaczenie poprawić dyscyplinę gry w obronie.

flamengista 29.05.2010 18:07

Nie będę oryginalny. Moim zdaniem faworytem jest Brazylia, bo nie ma słabych punktów. Z Europejczyków - liczę, że Hiszpania dotrze co najmniej do półfinału. Wymarzony finał to Brazylia-Hiszpania właśnie.

Oczywiście fajnie by było, gdyby któraś z reprezentacji afrykańskich namieszała w turnieju.

Dziwię się, że nie mówi się wiele o Francuzach. Moim zdaniem ta ekipa może być tzw. "czarnym koniem" turnieju (choć w kontekście byłych Mistrzów Świata i Europy to określenie brzmi śmiesznie).

mitmichael 29.05.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 906181)
a nie 13? :P

Swoją drogą , nie mogę się doczekać. :)

Na kogo stawiacie?

Ja juz wyjawiłem ale zrobie to jeszcze raz - oczywiscie od bardzo dawna kibicuje Francuzom i to własnie na nich stawiam. Przegrali z Hiszpanami w meczu towarzyskim ale na MS wygrali z nimi pokazujac, ze moga zaskoczyc wszystkich. Licze na to samo teraz ;) Jezeli jednak Francja szybko odpadnie - bede kibicowal Holendrom a szczegolnie van Persiemu. Jezeli jednak Holandia takze szybko zakonczy te mistrzostwa - bedzie dla mnie obojetne kto zostanie Mistrzem Swiata. Nie lubie Włochow i Niemcow dlatego sa to dwa wyjatki odnoszac sie do poprzedniego wpisu :)

Gargamel 29.05.2010 19:20

Do momentu, aż trenerem Argentyny nie został Maradona, to byłem właśnie za Argentyną. Drugą drużyną, której od dziecka kibicowałem była Francja i chciałbym, aby to właśnie oni wygrali mistrzostwa. W każdym razie każda drużyna, byle nie dojcze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl