Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Gołota - Adamek (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6481)

gigant 20.10.2009 20:06

Gołota - Adamek

Krótko, zwięźle i na temat. Który i dlaczego.

Gołota, bo jest silniejszy i bokserów o sile Adamka miał na sparingach. Większe doświadczenie i całkowita nieprzewidywalność w ringu. Może znowu uciec, ale walka w Polsce nie pozwoli mu się kolejny raz ośmieszyć. Bedzie walczył na pełnej ****ie i wygra przed czasem.

Mateuusz 20.10.2009 20:08

Adamek dlatego po jet mlodszy dynamiczniejszy i poprostu zagoni Golote. szybkie ciosy go wykoncza a Golota bedzie czekal na ten jeden jedyny cios lecz moze sie nie doczekac:)

Tuman 20.10.2009 20:14

Adamek bo lepszy technicznie, w formie, walczy cały czas. Gołota bedzie chciał go raz a konkretnie trafić, adamek bedzie zadawał pełno ciosów które w końcu wykończą Gołote :) 10 runda nokaut

Arkas 20.10.2009 20:17

Zdaje mi się że Gołota zwycięży. Czemu? Jest większy, jak tak wyobrażam sobie ich walkę, przypomina się mi walka Kliczko - jakiś tam bokser rozmiarów Adamka, gdzie Kliczko nawet się nie osłaniał tylko nawalał na gościa. I tak samo będzie w sobotę. Adamek będzie skakac, latac a Gołota będzie walic. Będzie nokaut gdzieś ok. 7 rundy.

Ave 20.10.2009 20:18

Andrew Gołota i wszystko jasne.Jeśli nie znokautuję Adamka to na punkty przegra,lecz jak sam powiedział jest gotowy na kilka dobrych rund także liczę na znokautowanie Adamka w 6-7 rundzie.

WiślakNH 20.10.2009 20:23

Zdecydowanie Adamek - szybki,waleczny,wytrzymały,precyzyjnie i mocno uderza i nie raz pokazał,że potrafi bombę przyjąć.
Nie pamiętam,żeby Gołota potrafił jednym ciosem zakończyć walkę-po prostu takiego ciosu nie ma u niego.
Gołota jest za wolny,zawsze tylko czeka na zbawienie i tą lewą ręką dotyka przeciwnika(swoją drogą dzisiaj oglądałem walkie Kliczki i jakoś podobnie do Gołoty boksował w tej walce tyle,że te ciosy jakieś takie rozpoznawcze Gołota jakby tylko wystawiał rękę natomiast Kliczko wyprowadza je z siłą,a prawą wyczekuje.

Arkas - gdzieś Ty widział walącego Gołotę napierającego na przeciwnika?

killzone 20.10.2009 20:26

Ja powiem tylko tyle.

"Endrju lutuj" :) mam nadzieje ze Adamkowi wybije z glowy wage cieżką ;)

Edit:

A dlaczego? Czysty sentyment.

Jachcik 20.10.2009 20:32

Zwycięstwo Adamka. Jest szybszy, myśli podczas walki, jest waleczny i bardzej dynamiczny niz jego przeciwnik. Gołota ma i może więcej siły, ale to nie zmienia faktu, że boksuje gożej od Tomka.Nie tylko siła i wzrost liczy sie podczas walki :). Oczywście siła w dużej mieże, ale trzeba umiec ją jeszcze wykorzystac :P

PS: Z chęcią to bym zobaczył jak tych dwóch pięsciaży walczy z Darkiem Michalczewskim..

walkeroo 20.10.2009 20:32

Tak jest....pamięta się te nie przespane noce przez Andrzeja...:)
Andrew !! Tylko on wybij góralowi wagę cięzka...!

Wiślak-1990 20.10.2009 20:48

Mam nadzieje że Andrzej pokaże gdzie jest miejsce Adamka bo wszyscy robią z nie go nie wiadomo kogo.
Szkoda tylko że mecz jest o tej samej porze:-/

pirat.z.karaibow 20.10.2009 20:49

A kiedy to się rozegra?

Mnie osobiście bardziej ekscytuje rozwalenie łba Nejmanowi przez Pudziana.

Luk_Biala_Gwiazda 20.10.2009 20:50

W sobote w hali stulecia :)

PrawdziwośćDlaGry 20.10.2009 20:57

jak dla mnie kusząca propozycja u buka na remis. ale to swoją drogą za drobne. mniejsza.
ale jak dla mnie Adamek źle zrobił idąc do wagi ciężkiej. Mógł zdobyć wszystkie pasy w swojej wadze i stać się tak popularnym bokserem żeby za walki dostawać taki strasznie gruby hajs.

wolfy 20.10.2009 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 805926)
Gołota, bo jest silniejszy i bokserów o sile Adamka miał na sparingach. Większe doświadczenie i całkowita nieprzewidywalność w ringu. Może znowu uciec, ale walka w Polsce nie pozwoli mu się kolejny raz ośmieszyć. Bedzie walczył na pełnej ****ie i wygra przed czasem.

Jeśli tylko zdrowie Gołocie dopisze, to Adamek nie będzie miał większych szans. Nie ta kategoria, panowie, tu jeden cios Gołoty może zakończyć walkę.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jachcik
Zwycięstwo Adamka. Jest szybszy, myśli podczas walki, jest waleczny i bardzej dynamiczny niz jego przeciwnik. Gołota ma i może więcej siły, ale to nie zmienia faktu, że boksuje gożej od Tomka

Tu się nie zgodzę. Gołota to bardzo dobry technicznie zawodnik, to z psychiką miał zawsze problemy. Umówmy się - nie mieliśmy i długo nie będziemy mieli boksera tej klasy, co Gołota z czasów walki z Bow-em.

Karherop 20.10.2009 21:07

Adamek - bo jest na fali , jednakże pchanie się na siłę do wagi ciężkiej może się skończyc dla niego swoistym samobójstwem

Gołota to odchodzacy pięściarz ze słabą psychiką , a z papierami na bycie kiedys najlepszym bokserem wagi ciężkiej . Gdyby inna głowa mielibysmy wielkiego mistrza .

nokautu nie przewiduje , Adamek wygra na punkty

For_FuN_ 20.10.2009 21:16

Co tu duzo mowic, wbrew internetowym napinaczom, to faworytem jest Golota. Roznica ilu kg? 20, 30? Tak samo z zasiegiem rak. Oczywiscie Adamek bedzie szybszy, ale jedno konkretne trafienie Andrzeja i Tomek padnie na deski...
Walka zupelnie bez sensu. Tak samo, jak pomysl Adamka zeby startowac w ciezkiej.

Wiślak-1990 20.10.2009 21:21

Adamek 1.30
Gołota 3.75
Remis 23.00

Kamson 20.10.2009 21:26

Gołota :) Jeden celny cios i Adamek nie wstanie.

mb_1906 20.10.2009 21:39

Adamek. Wydaje mi się, że ludzie którzy stawiają na Gołotę zapominają, że od jego najlepszych walk minelo 15 lat. A to jednak troche czasu.

Karherop 20.10.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 805977)
Co tu duzo mowic, wbrew internetowym napinaczom, to faworytem jest Golota. Roznica ilu kg? 20, 30? Tak samo z zasiegiem rak. Oczywiscie Adamek bedzie szybszy, ale jedno konkretne trafienie Andrzeja i Tomek padnie na deski...

Widze że fan stylu "na Wałujewa"

Przypomnę ciekawą walke :

"Rusłan Czagajew 14 kwietnia 2007 zmierzył się z niepokonanym do tej pory olbrzymem z Rosji, Nikołajem Wałujewem. Rosjanin górował nad Uzbekiem warunkami fizycznymi – był blisko 30 cm wyższy i 40 kg cięższy. Mimo to, po dwunastu rundach, Czagajew wygrał ten pojedynek decyzją większości na punkty i zdobył pas mistrzowski WBA "

' pięściarz x jest cięższy od pięściarza y i dlatego wygra walke ' super podejście

For_FuN_ 20.10.2009 21:57

Walujewa nie nazwalbym bokserem, wiec...

Wyjatki sie zdarzaja, ale zmierza sie ze soba 2 rozne kategorie wagowe, a Adamek nigdy nie przyjmowal na szczeke takich ciosow, jakie padna ze strony Goloty...takie sa fakty.

igortsw 20.10.2009 21:58

Adamek - młody, nie spalony psychicznie, lepszy technicznie, szybszy...
Porównując go jednak do Gołoty z najlepszych lat to dużo mu do niego brakuje, no ale cóż z tego skoro "nadzieja białych" przegrała na ringu z samym sobą.

flamengista 20.10.2009 22:21

To jest farsa i żenada. Farsa, bo na ring wychodzi klown, facet który tyle razy się skompromitował i ciągle mu mało. Żenada, bo wybitny bokser wagi cruiser w pogoni za kasą będzie obijał klowna-emeryta.

I to ma być "walka stulecia". Jaki kraj, taka walka stulecia.

Na szczęście z przyczyn obiektywnych nie będę tego oglądać, choć mogę w ciemno obstawić że Andrew znowu dostanie kontuzji i skończy się po 3-5 minutach.

TSman 20.10.2009 22:26

Adamek. Dlaczego akurat on? Intuicja ;]

Salman17 20.10.2009 22:32

Moim zdaniem Adamek raczej nie wygra tej walki przed czasem ,
nie będzie się napalał na nokaut tylko postara się go punktować lecz czy mu to wyjdzie....
Jeden celny cios i Tomek może mieć kłopoty, Gołota jednak jest cięższy i ma większą pare w rękach!
Ale gdybym miał stawiać to stawiał bym na szybkość , waleczność i zdrową psychikę Adamka...
Gołota stracił moje uznanie po tym jak gdzieś przeczytałem jego wypowiedź , że nie lubi boksu...

_ukoL 20.10.2009 22:47

Gołota jak nie znokautuje Adamka to przegra, bo nawet w przypadku wygranej na punkty sędziowie będą przychylni Adamkowi. Wiadomo, sytuacja jak w walce Wałujewa z Holyfieldem. Na Gołocie już nic się nie zarobi, a na Adamku można jeszcze niezłą kasę wyciągnąć.

Trzymam kciuki za Gołotę.

WILU TS 20.10.2009 22:59

Trzymam kciuki za Andrzeja :) Jeden celny strzał i po Adamku,niech sobie chłopina wygra,w pełni na to zasłużył przez te wszystkie lata.

matt1906 20.10.2009 23:12

Andrew Gooooolota!!

Sentyment i ciągła sympatia do tego boksera.

simone 21.10.2009 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 805952)
A kiedy to się rozegra?

Mnie osobiście bardziej ekscytuje rozwalenie łba Nejmanowi przez Pudziana.

Ostatnio przypadkiem trafiłem na zapowiedz tej walki, to strarcie również zapowiadają jako walkę stulecia (tyle, że polskiego MMA). O Najmana jestem spokojny (były bokser tanio skóry nie sprzeda), ale ciekaw jestem co Pudzian pokaże na Torwarze, jak nadrobi braki w technice czy szybkości (bo tutaj Najman ma zdecydowaną przewagę) i na jakim stylu oprze taktykę?

Nie orientujesz się czy będa tą walkę w TV pokazywać? Być może pokaże to Polsat, bo KSW współorganizuje galę, na której zmierzy się Jędruś z Adamkiem, ale póki co potwierdzenia nie znalazłem.

sqallpl 21.10.2009 01:02

Cytat:

Ostatnio przypadkiem trafiłem na zapowiedz tej walki, to strarcie również zapowiadają jako walkę stulecia (tyle, że polskiego MMA). O Najmana jestem spokojny (były bokser tanio skóry nie sprzeda), ale ciekaw jestem co Pudzian pokaże na Torwarze, jak nadrobi braki w technice czy szybkości (bo tutaj Najman ma zdecydowaną przewagę) i na jakim stylu oprze taktykę?

Nie orientujesz się czy będa tą walkę w TV pokazywać? Być może pokaże to Polsat, bo KSW współorganizuje galę, na której zmierzy się Jędruś z Adamkiem, ale póki co potwierdzenia nie znalazłem.
Najman to bokserski kaleka, mowiac ze bedzie mial przewage w stojce bo jest bokserem wystawil sie na posmiewisko. Widzialem jego kilka walk, na jednej nawet bylem. Wygrywal do tej pory tylko z prawdziwymi ulomami.

http://boxrec.com/list_bouts.php?hum...2799&cat=boxer - czerwone kratki w tabeli z rywalami oznaczaja ich ostatnie, przegrane walki.

Wawrzyk go osmieszyl rok temu w Katowicach.

Pudzianowski trenowal wczesniej jakies sztuki walki (ponoc bardzo dobrze sobie radzil) wiec nie stoi na straconej pozycji biorac sprawe z tej strony o ktorej mowisz. Konfrontujac to z umiejetnosciami rywala mozna sie spodziewac szybkiej i bolesnej potyczki Najmana.

Z przyjemnoscia zobacze jak przegrywa walke przez KO lub poddanie. Bedzie to dla niego kolejna kara za niewyparzony ryj ;)

Gala KSW bedzie na pewno w Polsacie.

tofik 21.10.2009 11:34

Niepojęty jest dla mnie fenomen Gołoty. Gość się przez całą karierę błaźnił, a po mimo to, dalej rzesze osób w niego wierzą. I jeszcze piszą, że wygra :lol:

Ta walka jest pewnie ustawiona od początku na zrobienie kasy, a chłopy przyuczeni co zrobić, że się walka sprzedała medialnie. Gdyby tak nie było, to Endrju dawno by spieprzył do Stanów.

Zola 21.10.2009 11:45

Gołota - wygra na pkt :)

Zwierze 21.10.2009 11:45

Tak sentyment zwłaszcza został jak ja zarywałem noc a ten uciekł po minucie walki!
Będę za Adamkiem

WILU TS 21.10.2009 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 806125)
Niepojęty jest dla mnie fenomen Gołoty. Gość się przez całą karierę błaźnił, a po mimo to, dalej rzesze osób w niego wierzą. I jeszcze piszą, że wygra :lol:

Ta walka jest pewnie ustawiona od początku na zrobienie kasy, a chłopy przyuczeni co zrobić, że się walka sprzedała medialnie. Gdyby tak nie było, to Endrju dawno by spieprzył do Stanów.

Jak taki cwaniak jesteś to zapisz się na boks,zobaczymy czy taki odważny będziesz.

Kocur 21.10.2009 11:58

Tofik - Niepojęte jest że zbłaźniliśmy (nie raz) się w piłkę w eliminacjach LM a dalej kibicujemy Wiśle ...

Andrzej Gołota Gołota Gołota jak śpiewał Kazik !! :)

tofik 21.10.2009 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 806134)
Jak taki cwaniak jesteś to zapisz się na boks,zobaczymy czy taki odważny będziesz.

Nie bardzo rozumiem. On całe życie trenował i walczył w ringu. Jak można to porównać do zapisania się zwykłej osoby na boks ? I może jeszcze by na mnie wypuścili Lenoxa Lewisa ? :D Przed nauczeniem podstaw.

sqallpl 21.10.2009 12:27

To z zapisaniem sie na boks nie jest dobrym argumentem ale to ze wciazkibicujemy Wisle, po bardzo roznych historiach, sie zgadza :)

wolfy 21.10.2009 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 806148)
I może jeszcze by na mnie wypuścili Lenoxa Lewisa ?

O, to właśnie.
Gołota jako jedyny Polak osiągnął ten najwyższy poziom, bił się z najlepszymi.

AYALA 21.10.2009 14:47

najlepsi w historii bokserzy Foreman i Lewis byli wielcy,ciężcy i tacy na pierwszy rzut oka wolni coś ala Gołota.Myśle że Andrju sobie poradzi z Adamkiem któremu będe kibicował

WiślakNH 21.10.2009 14:47

Szkoda tylko,że z tymi najlepszymi nic nie pokazał.

A tak w ogóle to poczekajmy na walkę i wtedy sie okaże kto miał rację :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl