![]() |
Gołota - Adamek
Krótko, zwięźle i na temat. Który i dlaczego.
Gołota, bo jest silniejszy i bokserów o sile Adamka miał na sparingach. Większe doświadczenie i całkowita nieprzewidywalność w ringu. Może znowu uciec, ale walka w Polsce nie pozwoli mu się kolejny raz ośmieszyć. Bedzie walczył na pełnej ****ie i wygra przed czasem. |
Adamek dlatego po jet mlodszy dynamiczniejszy i poprostu zagoni Golote. szybkie ciosy go wykoncza a Golota bedzie czekal na ten jeden jedyny cios lecz moze sie nie doczekac:)
|
Adamek bo lepszy technicznie, w formie, walczy cały czas. Gołota bedzie chciał go raz a konkretnie trafić, adamek bedzie zadawał pełno ciosów które w końcu wykończą Gołote :) 10 runda nokaut
|
Zdaje mi się że Gołota zwycięży. Czemu? Jest większy, jak tak wyobrażam sobie ich walkę, przypomina się mi walka Kliczko - jakiś tam bokser rozmiarów Adamka, gdzie Kliczko nawet się nie osłaniał tylko nawalał na gościa. I tak samo będzie w sobotę. Adamek będzie skakac, latac a Gołota będzie walic. Będzie nokaut gdzieś ok. 7 rundy.
|
Andrew Gołota i wszystko jasne.Jeśli nie znokautuję Adamka to na punkty przegra,lecz jak sam powiedział jest gotowy na kilka dobrych rund także liczę na znokautowanie Adamka w 6-7 rundzie.
|
Zdecydowanie Adamek - szybki,waleczny,wytrzymały,precyzyjnie i mocno uderza i nie raz pokazał,że potrafi bombę przyjąć.
Nie pamiętam,żeby Gołota potrafił jednym ciosem zakończyć walkę-po prostu takiego ciosu nie ma u niego. Gołota jest za wolny,zawsze tylko czeka na zbawienie i tą lewą ręką dotyka przeciwnika(swoją drogą dzisiaj oglądałem walkie Kliczki i jakoś podobnie do Gołoty boksował w tej walce tyle,że te ciosy jakieś takie rozpoznawcze Gołota jakby tylko wystawiał rękę natomiast Kliczko wyprowadza je z siłą,a prawą wyczekuje. Arkas - gdzieś Ty widział walącego Gołotę napierającego na przeciwnika? |
Ja powiem tylko tyle.
"Endrju lutuj" :) mam nadzieje ze Adamkowi wybije z glowy wage cieżką ;) Edit: A dlaczego? Czysty sentyment. |
Zwycięstwo Adamka. Jest szybszy, myśli podczas walki, jest waleczny i bardzej dynamiczny niz jego przeciwnik. Gołota ma i może więcej siły, ale to nie zmienia faktu, że boksuje gożej od Tomka.Nie tylko siła i wzrost liczy sie podczas walki :). Oczywście siła w dużej mieże, ale trzeba umiec ją jeszcze wykorzystac :P
PS: Z chęcią to bym zobaczył jak tych dwóch pięsciaży walczy z Darkiem Michalczewskim.. |
Tak jest....pamięta się te nie przespane noce przez Andrzeja...:)
Andrew !! Tylko on wybij góralowi wagę cięzka...! |
Mam nadzieje że Andrzej pokaże gdzie jest miejsce Adamka bo wszyscy robią z nie go nie wiadomo kogo.
Szkoda tylko że mecz jest o tej samej porze:-/ |
A kiedy to się rozegra?
Mnie osobiście bardziej ekscytuje rozwalenie łba Nejmanowi przez Pudziana. |
W sobote w hali stulecia :)
|
jak dla mnie kusząca propozycja u buka na remis. ale to swoją drogą za drobne. mniejsza.
ale jak dla mnie Adamek źle zrobił idąc do wagi ciężkiej. Mógł zdobyć wszystkie pasy w swojej wadze i stać się tak popularnym bokserem żeby za walki dostawać taki strasznie gruby hajs. |
Cytat:
Cytat:
|
Adamek - bo jest na fali , jednakże pchanie się na siłę do wagi ciężkiej może się skończyc dla niego swoistym samobójstwem
Gołota to odchodzacy pięściarz ze słabą psychiką , a z papierami na bycie kiedys najlepszym bokserem wagi ciężkiej . Gdyby inna głowa mielibysmy wielkiego mistrza . nokautu nie przewiduje , Adamek wygra na punkty |
Co tu duzo mowic, wbrew internetowym napinaczom, to faworytem jest Golota. Roznica ilu kg? 20, 30? Tak samo z zasiegiem rak. Oczywiscie Adamek bedzie szybszy, ale jedno konkretne trafienie Andrzeja i Tomek padnie na deski...
Walka zupelnie bez sensu. Tak samo, jak pomysl Adamka zeby startowac w ciezkiej. |
Adamek 1.30
Gołota 3.75 Remis 23.00 |
Gołota :) Jeden celny cios i Adamek nie wstanie.
|
Adamek. Wydaje mi się, że ludzie którzy stawiają na Gołotę zapominają, że od jego najlepszych walk minelo 15 lat. A to jednak troche czasu.
|
Cytat:
Widze że fan stylu "na Wałujewa" Przypomnę ciekawą walke : "Rusłan Czagajew 14 kwietnia 2007 zmierzył się z niepokonanym do tej pory olbrzymem z Rosji, Nikołajem Wałujewem. Rosjanin górował nad Uzbekiem warunkami fizycznymi – był blisko 30 cm wyższy i 40 kg cięższy. Mimo to, po dwunastu rundach, Czagajew wygrał ten pojedynek decyzją większości na punkty i zdobył pas mistrzowski WBA " ' pięściarz x jest cięższy od pięściarza y i dlatego wygra walke ' super podejście |
Walujewa nie nazwalbym bokserem, wiec...
Wyjatki sie zdarzaja, ale zmierza sie ze soba 2 rozne kategorie wagowe, a Adamek nigdy nie przyjmowal na szczeke takich ciosow, jakie padna ze strony Goloty...takie sa fakty. |
Adamek - młody, nie spalony psychicznie, lepszy technicznie, szybszy...
Porównując go jednak do Gołoty z najlepszych lat to dużo mu do niego brakuje, no ale cóż z tego skoro "nadzieja białych" przegrała na ringu z samym sobą. |
To jest farsa i żenada. Farsa, bo na ring wychodzi klown, facet który tyle razy się skompromitował i ciągle mu mało. Żenada, bo wybitny bokser wagi cruiser w pogoni za kasą będzie obijał klowna-emeryta.
I to ma być "walka stulecia". Jaki kraj, taka walka stulecia. Na szczęście z przyczyn obiektywnych nie będę tego oglądać, choć mogę w ciemno obstawić że Andrew znowu dostanie kontuzji i skończy się po 3-5 minutach. |
Adamek. Dlaczego akurat on? Intuicja ;]
|
Moim zdaniem Adamek raczej nie wygra tej walki przed czasem ,
nie będzie się napalał na nokaut tylko postara się go punktować lecz czy mu to wyjdzie.... Jeden celny cios i Tomek może mieć kłopoty, Gołota jednak jest cięższy i ma większą pare w rękach! Ale gdybym miał stawiać to stawiał bym na szybkość , waleczność i zdrową psychikę Adamka... Gołota stracił moje uznanie po tym jak gdzieś przeczytałem jego wypowiedź , że nie lubi boksu... |
Gołota jak nie znokautuje Adamka to przegra, bo nawet w przypadku wygranej na punkty sędziowie będą przychylni Adamkowi. Wiadomo, sytuacja jak w walce Wałujewa z Holyfieldem. Na Gołocie już nic się nie zarobi, a na Adamku można jeszcze niezłą kasę wyciągnąć.
Trzymam kciuki za Gołotę. |
Trzymam kciuki za Andrzeja :) Jeden celny strzał i po Adamku,niech sobie chłopina wygra,w pełni na to zasłużył przez te wszystkie lata.
|
Andrew Gooooolota!!
Sentyment i ciągła sympatia do tego boksera. |
Cytat:
Nie orientujesz się czy będa tą walkę w TV pokazywać? Być może pokaże to Polsat, bo KSW współorganizuje galę, na której zmierzy się Jędruś z Adamkiem, ale póki co potwierdzenia nie znalazłem. |
Cytat:
http://boxrec.com/list_bouts.php?hum...2799&cat=boxer - czerwone kratki w tabeli z rywalami oznaczaja ich ostatnie, przegrane walki. Wawrzyk go osmieszyl rok temu w Katowicach. Pudzianowski trenowal wczesniej jakies sztuki walki (ponoc bardzo dobrze sobie radzil) wiec nie stoi na straconej pozycji biorac sprawe z tej strony o ktorej mowisz. Konfrontujac to z umiejetnosciami rywala mozna sie spodziewac szybkiej i bolesnej potyczki Najmana. Z przyjemnoscia zobacze jak przegrywa walke przez KO lub poddanie. Bedzie to dla niego kolejna kara za niewyparzony ryj ;) Gala KSW bedzie na pewno w Polsacie. |
Niepojęty jest dla mnie fenomen Gołoty. Gość się przez całą karierę błaźnił, a po mimo to, dalej rzesze osób w niego wierzą. I jeszcze piszą, że wygra :lol:
Ta walka jest pewnie ustawiona od początku na zrobienie kasy, a chłopy przyuczeni co zrobić, że się walka sprzedała medialnie. Gdyby tak nie było, to Endrju dawno by spieprzył do Stanów. |
Gołota - wygra na pkt :)
|
Tak sentyment zwłaszcza został jak ja zarywałem noc a ten uciekł po minucie walki!
Będę za Adamkiem |
Cytat:
|
Tofik - Niepojęte jest że zbłaźniliśmy (nie raz) się w piłkę w eliminacjach LM a dalej kibicujemy Wiśle ...
Andrzej Gołota Gołota Gołota jak śpiewał Kazik !! :) |
Cytat:
|
To z zapisaniem sie na boks nie jest dobrym argumentem ale to ze wciazkibicujemy Wisle, po bardzo roznych historiach, sie zgadza :)
|
Cytat:
Gołota jako jedyny Polak osiągnął ten najwyższy poziom, bił się z najlepszymi. |
najlepsi w historii bokserzy Foreman i Lewis byli wielcy,ciężcy i tacy na pierwszy rzut oka wolni coś ala Gołota.Myśle że Andrju sobie poradzi z Adamkiem któremu będe kibicował
|
Szkoda tylko,że z tymi najlepszymi nic nie pokazał.
A tak w ogóle to poczekajmy na walkę i wtedy sie okaże kto miał rację :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl