Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [30. kolejka] WISŁA Kraków - ŚLĄSK Wrocław, sobota 30.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5833)

prober 23.05.2009 18:23

[30. kolejka] WISŁA Kraków - ŚLĄSK Wrocław, sobota 30.05.2009 17:00

Tym razem sprawa jest bardzo prosta, przynajmniej w porównaniu z układami tabeli z poprzednich kolejek.
Do mistrzostwa Polski Wiśle wystarczy remis w meczu ze Śląskiem.
W przypadku porażki tytuł zostaje w Krakowie, jeśli Lech nie wygra z rozpaczliwie walczącą o utrzymanie Cracovią.

Co prawda Śląsk jest niewygodnym przeciwnikiem (Wisła przegrała we Wrocławiu, w Pucharze Ekstraklasy Śląsk wygrał na jesieni przy Reymonta), ale remis nie powinien być dla Wisły większym problemem. Byle nie zlekceważyć przeciwnika :)

Tabela:
Kod:

1. Wisła  29  61  18- 7- 4
2. Lech    29  58  16-10- 3
3. Legia  29  58  17- 7- 5
4. Polonia 29  51  14- 9- 6
5. GKS    29  51  16- 3-10

Grają rywale:
Lech - Cracovia
Legia - Ruch
Jagiellonia - GKS
Górnik - Polonia

Wszystkie mecze 30. kolejki zaczynają się o tej samej porze.

devios 23.05.2009 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 732921)
Do mistrzostwa Polski Wiśle wystarczy remis w meczu ze Śląskiem.

Remis nie remis, wygrać trzeba. Jeśli nie dla mistrzostwa to dla kibiców, czyli dla nas!

Nehiar 23.05.2009 19:58

Wszyscy mówią, że spokojnie 99% itp itd ... A ja mimo wszystko powiem, że potrzebny jest nam AŻ Remis. Zobaczymy co z tego będzie, na stadion idę o ile biletów na E wystarczy JJBG!
Lech też nie jest w najlepszej sytuacji - walczy z Cracovią, która będzie grała o życie znowu pewnie czeka nas 90 minut emocji.

Eleusis 23.05.2009 20:51

Wiślakom na pewno nie zabraknie ambicji, o to się nie trzeba martwić.Nie uważam że aż remis, bo przecież Oni grają także dla Nas- dla kibiców, więc grają o zwycięstwo i wiemy dobrze że bez wątpienia stać Nas na to.

SuperWisła 23.05.2009 20:53

Musimy wygrać lub zremisować ten mecz, gramy przecież u siebie. Mam nadzieje, że doping będzie taki jak rok temu na Zagłębiu. Lech jeśli wygra z Cracovią, to być może pomoże to naszym braciom z Gdańska w utrzymaniu się.

Baala 23.05.2009 21:02

Powiem tak jeśli nie stracimy bramki to mamy mistrza, co nie znaczy że mamy się bronić. Trzeba grać o trzy punkty i nie miec w głowie że remis nam wystarczy. Obyśmy nie stracili tylko głupiej bramki bo tych w tej rundzie tracimy mnóstw. Bramki z tak zwanej d.. (Cracovia, Górnik, Lechia), że coś strzelimy to jestem pewien. Za Ćwielonga wstawiłbym Jirsaka, a Pawła bardziej bym wysunął do przodu by niemusiał sie tak cofać po piłkę. Pozatym to co Ćwielong pudłuje to szkoda słów niech odpocznie, może z ławki lepiej się pokaże.

Plastman 23.05.2009 21:06

Trzeba zagrać ten mecz z pełnym zaangażowaniem i będac maksymalnie skoncentrowanym. Przy takim nastawieniu Wiślaków możemy być spokojni o wynik, ale jak poczują się mistrzami przed pierwszym gwizdkiem to nie będzie dobrze. Bo wtedy może się okazać, że trenerowi Tarasiewiczowi wyszła zemsta za 1982 rok...

han_solo 23.05.2009 21:08

Trzeba zagrać o zwycięstwo, najwyżej im się omsknie noga i będzie remis. I gitara.

leszekm 23.05.2009 21:10

Legia może jeszcze wyprzedzić Wisłę!

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...ic_Wisle_.html

sawko 23.05.2009 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Plastman (Post 733135)
Trzeba zagrać ten mecz z pełnym zaangażowaniem i będac maksymalnie skoncentrowanym. Przy takim nastawieniu Wiślaków możemy być spokojni o wynik, ale jak poczują się mistrzami przed pierwszym gwizdkiem to nie będzie dobrze. Bo wtedy może się okazać, że trenerowi Tarasiewiczowi wyszła zemsta za 1982 rok...

dokladnie zeby historia nie zatoczyla koła i pewni majstra Wislacy obejda sie smakiem

mhl_pl 23.05.2009 22:13

I jaki tu los jest przewrotny. Teraz Lecha i Pasy czeka bratobójczy pojedynek. A Śląsk sprawił wszystkim Wiślakom i nie tylko wielką radosc bo cwaniaczki-warszawiaczki nie bedą mistrzami. Wisła z takim zaangażowanie jak dzisiaj bedzie Mistrzem :))

sayek89 23.05.2009 23:03

Piękny koniec sezonu się zbliża, gramy mecz przyjaźni ze Śląskiem. Wystarczy nam remis do szczęścia, ale jestem przekonany że dla Nas wygrają w stylu godnym mistrza. Myślę że to mistrzostwo będzie nam wszystkim lepiej smakować niż poprzednie, no i na długo zapadnie nam w pamięć.

tupet 24.05.2009 09:30

A jak sąsiedzi utrzymają się w lidze to też idą z kuchenkami świętować na rynku:>

p.s. ciekawie to będzie wyglądać

aha bo oni Poznaniu sobie grają szkoda

maRgrabkarz 24.05.2009 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tupet (Post 733280)
A jak sąsiedzi utrzymają się w lidze to też idą z kuchenkami świętować na rynku:>

p.s. ciekawie to będzie wyglądać

aha bo oni Poznaniu sobie grają szkoda

hahaha w sumie nie pomyslalem o tym. ale to prawda. bedziemy z nimi dzielic plyte rynku, my po jednej, oni po drugiej stronie :D

wojtek30paz 24.05.2009 09:46

TYLKO ZWYCIĘSTWO WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO
nie wie ktoś od kiedy będą bilety w wolnej sprzedaży i czy będą bilety na D ?

jaitylkoja 24.05.2009 09:58

W pon. i wt. bilety sprzedawane tylko dla posiadaczy kart kibica, od środy dla wszystkich. Biletów na D, ze względu na przyjazd kibiców Śląska, nie będzie w wolnej sprzedaży.

han_solo 24.05.2009 10:10

A tak wogóle to od teraz krytykowanie decyzji Skorży powinno być karane miesięcznym banem. Gość który bez rozgrywającego, z dwoma środkowymi obrońcami, jednym napastnikiem a w pięciu meczach bez niego potrafi zająć miejsce w czołowej trójce ligi a najprawdopodobniej(ja też jeszcze nie ukoronowałem Wisły) zdobyć mistrzostwo jest najlepszym trenerem w Polsce bez dwóch zdań. Media(czytaj kibice Legii) tłumaczą sobie zwycięstwo(ewentualne!) Wisły szeroką ławką. Ale czy my naprawdę mamy ją taką szeroką. Tylko Ćwielong i Jirsak potrafili zrobić różnicę wchodząc z ławki. Nie liczę wejść Łoba i Małego bo to były jednorazowe przypadki. Lech też ma, jak wyliczyło weszło, 18 piłkarzy ale cały czas się powtarza że mają żelazna 13-tkę i przez to przegrywają. Ludzie no obiektywizmu trochę.

A tu swoją drogą ciekawy arytkuł:http://www.wislakrakow.com/www/showa...ighlight=Ramos

tylko_centrum 24.05.2009 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaitylkoja (Post 733303)
W pon. i wt. bilety sprzedawane tylko dla posiadaczy kart kibica, od środy dla wszystkich. Biletów na D, ze względu na przyjazd kibiców Śląska, nie będzie w wolnej sprzedaży.

I ta decyzja mi się podoba, stadion Wisełki to nie tylko D, ja nie jestem rodowitym Krakusem i przede wszystkim z tego powodu nigdy nie pcham się na D. Jeśli jestem na meczu w Krakowie to wybieram trybunę E, jest to takie miejsce gdzie również można się wykrzyczeć, dopingować drużynę, i przynajmniej wiem że nie zajmuję miejsca w sercu stadionu innemu kibicowi który być może bardziej zasłużył na to by być na trybunie D, mam już swoje lata ale nie czuję się gorszy przez to że jestem na innym sektorze, zresztą dawniej też nigdy nie pchałem się na "X". Po prostu są tacy kibice którzy swoim zaangażowaniem w Wiślackie życie zasługują na to by mieć własne miejsce w sercu stadionu i trzeba to uszanować.

NAmistrzostwo 24.05.2009 11:08

Mam pytanie co do wczorajszej kolejki wielu pisało ze czekaja na swojaka Sląska w meczu z Legia. Niby dlaczego?

bello 24.05.2009 11:42

ja mam pytanie czy jesli w sobote przyjade przed meczem to kupie bilet na E czy juz nie?? nie moge kupic w tygodniu w przedsprzedazy, jestem z Tarnowa i bardzo mi zalezy aby byc na meczu, jest jeszcze jakas inna mozliwosc zakupu?? prosze niech ktos pomoze:-)

mic 24.05.2009 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bello (Post 733373)
ja mam pytanie czy jesli w sobote przyjade przed meczem to kupie bilet na E czy juz nie?? nie moge kupic w tygodniu w przedsprzedazy, jestem z Tarnowa i bardzo mi zalezy aby byc na meczu, jest jeszcze jakas inna mozliwosc zakupu?? prosze niech ktos pomoze:-)

Jutro zaczyna sie sprzedaz dla posiadaczy kart kibica, wiec praktycznie wszystkie bilety pojda. Jezeli nie, to w srode bedzie wolna sprzedaz, wiec wtedy juz napewno zejda wszystkie

wislak_92 24.05.2009 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bello (Post 733373)

Na 99% bilety sie skoncza w srode.
Nie ma innej mozliwosci zakupu, znaczy jest, poprosic kogos z Krk zaby kupi Ci bilet.

Szarny 24.05.2009 11:53

Czy Sobol może grać w tym spotkaniu?

Dostał wczoraj kartke, 7 już w sezonie ligowym, ale zdziwiło mnie, że komentatorzy nic nie powiedzieli o jego absencji w następnym meczu. Z tego co pamiętam, przed poprzednimi meczami przy Sobolu zawsze widniała żółta kartka, przy prezentowaniu składów przez C+, wczoraj tej kartki nie było, więc jak? Pauzuje się po 7, czy 8?

gackos 24.05.2009 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 733383)
Czy Sobol może grać w tym spotkaniu?

Dostał wczoraj kartke, 7 już w sezonie ligowym, ale zdziwiło mnie, że komentatorzy nic nie powiedzieli o jego absencji w następnym meczu. Z tego co pamiętam, przed poprzednimi meczami przy Sobolu zawsze widniała żółta kartka, przy prezentowaniu składów przez C+, wczoraj tej kartki nie było, więc jak? Pauzuje się po 7, czy 8?

Może, teraz pauzuje się za 8 kartek.

A ja mam pytanie trochę z innej beczki, a mianowicie o ewentualną (żeby nie zapeszyć :D) fetę na rynku. Chodzi o to, że 30 maja jest "Na Rynek marsz" i z planu imprezy wynika, że kończy się o 19:45. Wiadomo, że dekoracja na stadionie trochę potrwa, ale ciekaw jestem czy będą jakieś utrudnienia na rynku.

pysio 24.05.2009 12:20

gdybym był Maciejem Skorżą dałbym pograć piłkarzom, którzy w tym sezonie mało czasu spędzili na boisku.. a to dlatego, żeby każdy poczuł się ważny w tej drużynie i żeby mistrzostwo było wszystkich!

Trela
Singlar - Krasnodęski - Głowacki - Diaz
Ćwielong - Brud - Mączyński - Janik
Niedzielan - Beto

MISTRZ MISTRZ NASZ TS

marine88 24.05.2009 12:22

Śląsk na pewno nie podłoży sie Wiśle, przynajmniej mam taką nadzieję, bardzo ważne jest to, zeby czasy podkładania, układania dawno minęły :)

jeśli Wisła zasłużyła na tytuł to spokojnie remis w meczu ze Śląskiem wywalczy, jeśli WKS wygra, to znaczy ze Wisła tytułu mieć nie powinna.. :) z całego serca zycze Wiśle tytułu, ale nie może być mowy o żadnym podkładaniu:)

pozdrowienia z Wrocławia:)

mic 24.05.2009 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 733403)
gdybym był Maciejem Skorżą dałbym pograć piłkarzom, którzy w tym sezonie mało czasu spędzili na boisku.. a to dlatego, żeby każdy poczuł się ważny w tej drużynie i żeby mistrzostwo było wszystkich!

Trela
Niedzielan - Beto

MISTRZ MISTRZ NASZ TS

Tak, jasne :lol: Mielibysmy fete z okazji... spadku ickow do I ligi :D

pysio 24.05.2009 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 733407)
Tak, jasne :lol: Mielibysmy fete z okazji... spadku ickow do I ligi :D

zawsze to jakaś feta, a i tak idę o zakład, że dla 10% forumowiczów bardziej liczy się spadek Cracovii niż mistrzostwo Wisły..
:D

L0czek 24.05.2009 12:27

Ile przegraliśmy ze Śląskiem w rundzie jesiennej :> ?

pysio 24.05.2009 12:27

2:1
bo błędach sędziów

skidWKS 24.05.2009 12:36

wczoraj pół Wrocłąwia już świętowało mistrzostwo Wisełki także do Krakowa jedziemy jak najbardziej opijać mistrza, wczoraj Legia próbowała coś jeszcze mruczeć o mistrzu ale zostali szybko zkwitowani głośnym, huralnym, lecącym w ich strone "Mistrz Mistrz Nasz TS" :))) więc spoko braciaki, będziemy świętować, do zobaczenia :]

Kamson 24.05.2009 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 733409)
zawsze to jakaś feta, a i tak idę o zakład, że dla 10% forumowiczów bardziej liczy się spadek Cracovii niż mistrzostwo Wisły..

Niech sie zgłosi taki jeden to sie zdziwie... to nie ta strona błoń, że bardziej liczy sie porażka rywala.

Stavanger 24.05.2009 12:38

Dobra, teraz to już ostatnia prosta i meta. Mecz z WKS-em to będzie trudny pojedynek i nie koronujmy się jeszcze mistrzami. Przed spotkaniem Skorża powinien pogadać z zawodnikami, żeby nie wychodzili rozkojarzeni na boisko jak to miało miejsce w Gdańsku. Recepta to zagrać na 150% mocy tak jak to bywa na R22 i nie fundować kibicom horrorów. Wystarczy już na ten sezon. Doping plus zaangażowanie piłkarzy jest naszym atutem. Do boju Wiślacy.

Pytanie z innej beczki: Jakie są szanse na grę Rafała Boguskiego w sobotę?

rafalek 24.05.2009 12:41

Skorża przed meczem z Lechią mówił, że wystep Rafała jest na tą chwile niestety wykluczony. Miejmy nadzieje, ze jednak nie bedzie zle i choc na 10 minut wejdzie na boisko

zidanemarcin 24.05.2009 12:44

Juz sie nie moge doczekac fety, mam nadzieje ze mnie na niej nie zabraknie :D

Hej ŚLĄSK !!

NAmistrzostwo 24.05.2009 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 733422)
Dobra, teraz to już ostatnia prosta i meta. Mecz z WKS-em to będzie trudny pojedynek i nie koronujmy się jeszcze mistrzami. Przed spotkaniem Skorża powinien pogadać z zawodnikami, żeby nie wychodzili rozkojarzeni na boisko jak to miało miejsce w Gdańsku. Recepta to zagrać na 150% mocy tak jak to bywa na R22 i nie fundować kibicom horrorów. Wystarczy już na ten sezon. Doping plus zaangażowanie piłkarzy jest naszym atutem. Do boju Wiślacy.

Pytanie z innej beczki: Jakie są szanse na grę Rafała Boguskiego w sobotę?

Wydaje mi sie ze w Gdansku nie mogli nieskoncentrowania gdyz nie dotkneli piłki nawet . Lechie w pierwszej akcji ich poklepała poprostu.

Ponawiam pytanie : dlaczego wczoraj pare osób pisało ze czeka na swojaka Śląska w 90 minuie wmeczu z Legia?

cassius31krakow 24.05.2009 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 733403)
Trela
Niedzielan - Beto

Ale masz zryty beret :(
Puść taki skład i o mistrzostwie możemy zapomnieć. Przecież ten mecz wcale nie będzie spacerkiem.

Obawiam się nawet, że to co przeżyliśmy w Gdańsku to była dopiero uwertura do tego meczu ze Śląskiem. Chodzi mi tutaj o poziom emocji.

Stavanger 24.05.2009 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 733442)
Ale masz zryty beret :(
Puść taki skład i o mistrzostwie możemy zapomnieć. Przecież ten mecz wcale nie będzie spacerkiem.

Obawiam się nawet, że to co przeżyliśmy w Gdańsku to była dopiero uwertura do tego meczu ze Śląskiem. Chodzi mi tutaj o poziom emocji.

Nawet nie próbuj tego głośno wypowiadać!:shock: Śląsk mógł przegrać z Legią, ale Warszawiacy nie wykorzystali swoich sytuacji bramkowych. My musimy do przerwy mieć jakiś luz w postaci dobrego wyniku. A na pewno Tarasiewicz nastawi Śląsk na nas, nie łudźmy się, że sobie przejdą koło meczu.

RecordAble 24.05.2009 13:32

Wisła u siebie: 12 zwycięstw 1 remis 1 porażka
Śląsk na wyjeździe: 3 zwycięstwa(Górnik,Ruch,Piast) 8 remisów 3 porażki
:)

Stavanger 24.05.2009 13:37

Na trybunach kibice muszą dawać z siebie wszystko. Doping będzie oczywiście dla dwóch zespołów, ale skorzystają z niego Wiślacy. Boję się tylko nadmiernego optymizmu. Przed meczem z Lechią wielu było pewnych mistrza i wygranej, a do 86. minuty nic nie było pewne. Ale w meczu z WKS-em zgarniamy 3 punkty. Musimy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl