![]() |
[24. kolejka] ARKA Gdynia - WISŁA Kraków, niedziela 19.04.2009 17:00
Jeden z kluczowych meczów wyjazdowych w walce o Mistrzostwo Polski (oprócz meczów w Gliwicach, Łodzi i Gdańsku), Wisła nie może tracić kolejnych punktów.
Arka ostatnio wygrała w... grudniu 2008 (z Cracovią 2:1 u siebie). O tego czasu w 6 meczach zawodnicy z Gdyni zdobyli ledwie 2 punkty, przegrali obydwa mecze u siebie (z Piastem i z Legią po 0:1). Zarząd klubu przyjął rezygnację trener Michniewicza po 24. kolejce. Tabela: Kod:
1. Lech 23 48 14-6-3Polonia - Lechia Piast - Legia Lech - ŁKS |
W Arce maja problemy z trenerem, wiec jest szansa dla nas. Wygrywac wszystko po kolei i mistrz jest nasz.
|
Żebu się nie okazało, że piłkarze grali tak, aby Czesia zwolnić i po zmianie trenera, nagle przypomną sobie jak się wygrywa.
|
Ara na pewno zagra dobry mecz. Ot, efekt nowej miotly zadziala.
|
Nie no jak nie wygramy to ja się załamię. PIAST tam wygrał!!!!
|
Nie ma co owijac w bawelne. Jesli gola po raz kolejny nie strzeli ktorys z naszych obroncow, to na 99 % bedzie po faworach, mimo ze Arka jest obecnie w rozsypce. Powrot Pawla Brozka moglby ewentualnie cos w tej materii zmienic, jednak nie zapominajmy, ze jego przerwa w grze troche trwala i jesli ktos ma prawo do lekko slabszego wystepu, to wlasnie on.
Jeszcze ewentualnie Boguski moglby sie obudzic i wpakowac cos do sieci w ramach rehabilitacji za kiepski wystep z Jaga. Innych potencjalnych strzelcow ciezko mi sobie wyobrazic. |
Jak Waszka G. odpowiedni przykryje Zakrzewskiego to bedzie dobrze.
Piłkarsko jesteśmy o wiele lepsi. |
Cytat:
zgadza sie ze jestesmy lepsi piłkarsko... ale Arce moze wystarczyc do remisu tylko to za ma pilkarzy z obiema sprawnymi nogam:-p i.. Oni moga poprostu biegac i przeszkadzac z grze... co jak co ale Arka sie na tym najlepiej zna... w moim odczuciu to bedzie naprawde trudny mecz.. obym sie mylil.. |
Lech raczej w tej kolejce punktów nie straci, jesli nie wygramy w Gdyni to już tylko zostanie walka z Polonią o puchar UEFA.
|
Liczę że Paweł Brożek wróci już na mecz z Arką i będzie nam łatwiej o bramki. O samym meczu, po prostu musimy go wygrać jak pozostałe. Nawet remis nie wchodzi w grę, widziałem kawałek meczu Piasta z Lechem i Kolejorz może po drodze zgubić pkt, więc do końca trzeba cisnąć.
|
Tutaj już nie ma co liczyć na rywali, musimy zająć się sobą i grać swoje, 3 pkt. zawsze muszą być. Nawet 1:0 powinno nas cieszyć.
Jeżeli Paweł wróci nasz gra będzie czytelna, wiadomo będzie, że więkoszość piłek będzie szła na Pawła i to jego będą kryli obrońcy. Ze skutecznościa Pepe czy Boguskiego to jeden marny obrońca wystarczy. Nie wiem czemu ale Boguś gra zupełnie inną piłkę w kadrze, a w klubie. Może sam Leo powinien przyjeżdzać na mecze i z nim rozmawiać. Piotrek samo potrafi sobie wypracować sytaucję, ale w tym problem, że nie potrafi strzelać. Na treningu powienien dużo ćwiczyć 'sam na sam'. O Beto to już nie wspomnę, moim zdaniem zbędny transfer, jedyne co mu wychodzi do zastawianie się, troche mi w tym przypomina Cantoro. Jest wysoki, powinien to wykorzystywać i strzelać bramki głową, niestety nie miał jeszcze takiej okazji. Beto powinien do końca tego sezonu regularnie się ogrywać w ME. Ostatnio naszą najsilniejsza stroną są stałe fragmenty gry, to właśnie po nich zdobywamy najwięcej bramek w tej rundzie. Jestem dobrej myśli i sądze, że wywieziemy 3 pkt. z Gdyni, wynik 1:3 dla Wisły. Brozio musi gonić 'kupę mięsa'* z Warszawki (Chinyame :)) * sezon temu komentatorzy C+ powiedzieli, że nazwisko Chinyama można tłumaczyć na polski jako 'Kupa Mięsa' :):D |
Mecz z Arką będzie zapewne ciężki jak wszystkie na wiosnę. Wiadomo Arka katastrofa na wiosnę 2 punkty, zmiana trenera odszedł Czesio i zapewne piłkarze będą się chcieli pokazać nowemu trenerowi:) więc walki na pewno nie zabraknie.
Do składu wraca Głowacki może wróci Paweł Brożek. Jak dla mnie jeżeli dalej realnie myślimy o obronie tytułu mistrzowskiego powinniśmy wygrać, Legia tydzień temu wygrał 1-0 ja taki wynik biorę w ciemno. |
Ktoś tam pisze, że Piast wygrał w Gdyni, a ja przypomnę, że przegrał tam Lech... więc bez zbędnego .......enia. Nasi muszą wyjść megazmotywowani, muszą zagrać z niesamowitą ambicją i w końcu zacząć strzelać celnie w sytuacjach, które tego wymagają. Niechże oni sobie przypomną Derby sprzed kilku tygodni, gdzie strzelali bramki w sytuacjach trudniejszych niż te, które mieli z Jagąi.
Do ewentualnego zwycięstwa zapewne znów poprowadzi nas Sobol z którymś obrońcą, bo na jakiś zachwycający występ Pawła nie liczę... grunt, żeby na Górnika, Piasta i Legię był w pełni sił :-) |
Będzie bardzo ciężko. Trafiliśmy na zły moment, Arka będzie maksymalnie zmobilizowana na ten moment, oni już stracili bardzo dużo punktów tej wiosny, do tego nowy trener... Jeśli nie wygramy to niestety żegnamy się z tytułem mistrzowskim. Nie ma co się patrzeć kto tam przegrał, kto wygrał , bo mecz meczowi nie równy. Ja dałbym w końcu szanse Niedzielanowi, bo nie wiadomo czy Brożek zagra od pierwszej minuty. Poza tym nie można wymagać od naszego snajpera meczu życia w Gdyni.
Miejmy nadzieję że nasi piłkarze zagrają z maksymalnym zaangażowaniem, bo inaczej może być ciężko mimo to że piłkarsko jesteśmy lepsi od Ary. Liczę na bramkę Boguskiego (rehabilitacja po Jadze) i któregoś z obrońców (Głowacki?). Myślę że strzelone 2 bramki powinny wystarczyć by wywieźć stamtąd 3 punkty. |
Cytat:
A wracając do meczu. Owszem łatwo nie będzie, mam nadzieję że Arkowcy nie grali tak tylko po to żeby Czesia zwolnić. Ale nie mniej jednak liczę że chociaż 1:0 wygramy. W tym sezonie trzeba zapomnieć o stylu, trzeba wygrywać po prostu wszystko. Najlepszym przykładem Polonia który w tym roku meczy wszystko a ma tyle samo punktów co my... Brozio wejdzie trafi bramkę ŁKS zrobi to co rok temu prz Bułgarskiej i już bedzie punktów po równo:D |
Mam nadzieję że efekt miotły w meczu z nami zadziała w Gdyni tak jak zadziałał w Gdańsku........
|
Zaufaj mi, oby lepiej nie zadziałał tak samo. To był cud, że Bełchatów wygrał - grali takie gówno, że dawno nie pamiętam tak kiepskiej drużyny przy T29. W całym meczu oddał 2 strzały na bramkę - 2 gole po indywidualnych błędach obrońców. Zwykły niefart Lechistów, którzy już po 20 minutach mogli, a nawet powinni prowadzić minimum 2-0.
Mecz w śledziowie - bez wątpienia będzie cięzki. Sledzie bedą gryźc trawę, my również musimy im tym odpowiedzieć. Piłkarsko jesteśmy o niebo lepsi, więc do boju Wiślacy! Po 3 pkt! :) |
Oby Paweł wrócił na to spotkanie. Nie będzie co prawda przemęczał się nie wiadomo jak, chociaż tak trzeba, ale na pewno dobra atmosfera panowała by w drużynie. Musimy wykorzystać to, że Arka gra ostatnio słabiej. Nie życzę im źle, ale problemy trenerskie i wewnątrz klubowe to ich zmartwienie. Jeśli to wykorzystamy, strzelimy kilka bramek i 3 punkty jak nic!
|
Najbardziej martwi to ze ten teren jest dla nas wyjatkowo ciezki i Wiselce zawsze gra sie w Gdyni ciezko.
Ale jesli myslimy o mistrzu to ten mecz musimy wygrac, nie ma innej mozliwosci. Pozostalo siedem kolejek do konca i z jednej strony mozna w nich zdobyc duzo punktow ale z drugiej strony my w tym momencie musimy liczyc ze pyry beda mialy jakies wtopy w meczach wyjazdowych a zeby ich dogonic my musimy wszedzie zdobywac po 3 oczka co wcale latwym zadaniem dla naszej zestresowanej druzyny nie bedzie... |
ja uważam że to będzie bardzo ciężka kolejka dla pierwszej czwórki !!
Wisła musi wygrać... Lech uważam że będzie mieć b. duże problemy z ŁKS-em wiszą podobno kasę Śiwerczewskiemu więc on już zmotywuję kolegów :) Legia na wyjeździe z Piastem też b. ciężki mecz... no i Polonia z Lechią która walczy o życie i jeżeli zagrają tak jak z Bełchatowem tyle że skutecznie to Polonia w dużych opałach... trzeba wygrać !!! bo są szanse na doskoczenie jeszcze bliżej Lecha i Legii... Boguski musi się obudzić, Ćwielong przełamać, a Małecki zagrać jak z Lechem w lidze... |
panowie ja chcialem zwrócić uwagę, że o ile pamiętam (1996) to Wisła w Gdyni nie wygrywała. Nawet za najlepszych lat, gdy Arka była w rozsypce nie szło nam tam. Sytuacji tam zawsze praktycznie nie stwarzamy, wiec jak Ćwielong z Boguskim nie będą w końcu grali skutecznie to skończy się 0-0, bądź 0-1
|
Arka, w tym sezonie, to klub z doświadczonym składem, który w każdej chwili może się obudzić.
Jak dla mnie zmiana Michniewicza na Chojnackiego, może wyjść im tylko na dobre, bo nikt tak naprawdę nie prześwietlił drużyny od środka i nie wie, jaki wpływ na zawodników miał Michniewicz. Nie możemy, przede wszystkim myśleć, że ostatnio Śledzie dostały od Łodzian i w Gdyni będzie miło łatwo i przyjemnie, bo mecz meczowi nie równy, wręcz jak dla mnie nie za dobrym prognostykiem jest ostania klęska Gdynian z ŁKS-em, po takim meczu i przy nowym trenerze, w dodatku na własnym podwórku będą sobie gotwi wypruć flaki, żeby zdobyć punkty, a przy naszej skuteczności, będzie to naprawdę ciężka wyprawa po komplet punktów. |
na wyjazdach idzie ciężko w tym sezonie.Ostatnia wygrana na boisku rywala była 11 listopada w Wodzisławiu a tak to albo remisy albo porażki.Czas to zmienic.
|
Cytat:
|
Cytat:
Panowie i Panie też! Więcej optymizmu. Święta się skończyły więc to "polskie" narzekanie przy stole też. Od meczu z Polonią W. nasza gra wygląda nie najgorzej - poprawić "tylko" skuteczność. Po to śpiewamy m. in."My wierzymy...!" by naprawdę wierzyć. Chyba, że dla wiecznie tu narzekających to tylko puste słowa. |
Cytat:
W koncu na wyjazdach musimy sie obudzić Ostatni raz wygralismy na wyjezdzie chyba z Odra w Wodzislawiu ,a to byl..........Listopad 2008. Najstarsi Górole juz tego nie pamietają. I w zwiazku z moją najszczerszą niechęcia do klubiku z Gdyni ,licze ze pojedziemy ze Sledziami jak nigdy. Wóz albo przewóz. |
Mam nadzieje że w Gdyni nie skończy się nasz sen o MP:)
Nowy trener (Chojnacki) + duża motywacja po blamażu w Łodzi i może być ciężko. Zwłaszcza dla ekipy jak nasza która nie umie grać na wyjazdach. Ale może wreszcie piłkarze się przełamią? Bo jeśli nie teraz to kiedy? Skromne 1-0 dla Nas biorę w ciemno :D |
mysle,ze spokojnie pojedziemy ze sledziami.
Zostalo 7 kolejek do konca i kazdy w klubie wie dobrze ,ze takie mecze musza byc wygrane. W kontekscie poprzednich meczy wyjazdowych mozna sie delikatnie wkur... natomiast trzeba zapomniec co bylo i ten mecz wygrac. Wraca Glowacki i moze Brozek na pare minut ( to powinno byc motywacja dla pozostalych napastnikow bo moze znowu jak Brozio zagra na poziomie to beda grzac lawe) wiec wierze ,ze damy rade. |
W Gdyni nigdy nam nie szło ,czesciej tam przegrywalismy i remisowalismy niz wygrywalismy,nawet jak bylismy Mistrzami. Ponadto w tej rundzie w 3 meczach wyjazdowych , o ile dobrze licze zdobylismy 3 punkty (3 remisy). Z drugiej strony , jesli nie wygramy to wiadomo co sie z tym wiaze.
|
Cytat:
|
Lech z nami na R22 nie wygral od 15 lat i wszyscy dobrze wiemy jak to sie dla nas skonczylo, w Odrze Wodzislaw tez nam sie nie gralo dobrze i co i wygralismy.
Coz gra ta Arka w tym sezonie zeby sie ich bac? mecz pewnie piekny nie bedzie ale wygramy o to sie nie martwie. |
Statystyka to tylko statystyka ,ale sa takie mecze w ktorych jest trudniej Wisle niz innym druzynom (to samo dotyczy Legii , Lecha i innych druzyn). Dwa posty wyzej wysmial ktos to ,ze w lidze tam nie przegralismy ale z drugiej strony nie podal kiedy ostatnio tam wygralismy . Ty pamietasz 1-0 dla Arki i 1-1 , a ja pamietam jeszcze jak za Kasperczaka Arka nas wyeliminowala z PP. Tylko tyle i az tyle.
|
Cytat:
Nie wygraliśmy też 300 lat z Milanem Milanówek :( faktycznie ciężko nam się tam musi grać |
Cytat:
|
weźta nie srajta
TYLKO WISŁA choćbyśmy z Brazylią czy Włochami grali to do 90 minuty wierze w naszych a wy panikujecie przed Arka. |
Jak wygramy 3-0 to was uznam za pilkarskich ekspertów ,ale poki co nie bede hurra optymista przed tym meczem :)
|
Jak nie wygramy to wstyd będzie, to co Arka gra ostatnio to skandal.
A to ze będą zmotywowani nowym trenerem nie ma dla mnie znaczenia bo Wiślacy powinni również grać na 100% . A poza tym zmiana trenera = chaos w grze i nawet jeśli bramkę stracimy to powinniśmy minimum 2 strzelić. |
Cytat:
|
Cytat:
Recepta?.Zagrać tak jak w Bełchatowie tyle że skuteczniej. |
Ludzi troche optymizmu i wiary w naszych chlopakow bo zaniedlugo bedziemy srac w pory jak przyjdzie nam zagrac mecz z IV ligowym zespolem.
Wiecznie przed kazdym meczem jest tylko nazekanie na wszystko i wszystkich. Co tydzien jest dokladnie to samo, przed Jagielonia co niektorzy sie przescigali ile to nam Franek bramek strzeli i wogole co z nami nie zrobia. Wystarczylo by zeby skutecznosc byla lepsza a bramkarz nie mial meczu sezonu i wyjechali by z R22 z 5 bramkami na koncie. Ale coz ponazekac mozna toz toprzeciez nasza cecha narodowa |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl