Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Hokej na lodzie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5293)

kiju.ts 20.01.2009 06:56

Hokej na lodzie

http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/PPIK-7J8MG2

W Polskiej Lidze Hokeja mamy dwie druzyny z Malopolski
Wojas Podhale Nowy Targ
Comarch Cracovia Kraków
- obecny Mistrz Polski

Obecnie trwa walka o miejsca 1-6
Dzis graja

8 kolejka:

o miejsca 1-6:
20.01.2009 - wtorek
GKS Tychy - Comarch Cracovia
Wojas Podhale - Energa Stoczniowiec
Akuna Naprzód - KH Pol-Aqua Zagłębie

kogos to interesuje?
czy z racji wystepu Pasow a Wisly nie, temat dla Was nie istnieje?

4fan_player 20.01.2009 07:13

Ja osobiście za bardzo się hokejem nie interesuje ale z racji zamieszkania kibicuje Stoczniowcowi. Początek mieli świetny. Teraz kontuzję i kadra się posypała. Czasami też stawiam u buka na hokej ale ciężko coś wygrać :) Cracovia nie zdobędzie w tym sezonie mistrzostwa. Szkoda że Unii Oświęcim nie ma bo pamiętam jak kiedyś wymiatali. Może się odbudują.

Przemo12 20.01.2009 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kiju.ts (Post 659601)
GKS Tychy - Comarch Cracovia

http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=4115&x=0

Lucas 20.01.2009 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemo12 (Post 659647)

Nie pomyliły ci się czasem fora??

Aro1234 20.01.2009 13:20

Ja kibicuję Podhalu i Stoczniowcowi ;] Podhale z powodu własnych sentymentów, a Stoczniowiec - no cóż, Gdańsk, więc Stoczniowiec to i Lechia :)

Nie interesuję się jakoś szczególnie sezonem zasadniczym, dopiero playoffy mnie "kręcą". Mam nadzieję, że się uda w końcu finał Stoczniowiec - Podhale :D

Nowohucianin^^ 20.01.2009 13:24

lubię pooglądać czasem hokej w telewizji :D nawet bym się przeszedł na niego ale na pewno nie na Sraxe.... :)

Cytat:

20.01.2009
Wojas Podhale Nowy Targ
z
Energa Stoczniowiec
może jeszcze zdążymy ? xD haha

trelasik 20.01.2009 14:35

Sory za małego oftopa
Od kiedy na Wiśle nie ma sekcji hokejowej ?

TSNH 20.01.2009 14:38

Za Cracovią byłem raz ...jak grali finały z Tychami(już nie było wyjścia:))

Liczę w tym sezonie na Podhale....choć napewno do walki włączy się Cracovia i Stoczniowiec

Kuciel 20.01.2009 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSNH (Post 659692)
Za Cracovią byłem raz ...jak grali finały z Tychami(już nie było wyjścia:))

:rotfl::rotfl::rotfl:

PauL 20.01.2009 18:37

Jak Unia Oświęcim awansuje, to będę miał swojego faworytwa w PLH :)

PODpalacz 20.01.2009 19:02

na lodowisku w oswięciumiu można zobaczyc wislackie barwy pamiętam w tamtym sezonie na jednym meczu było wiecej barw wislackich< czapeczki szale kurteczki> niż miejscowej Unii dla tego lubie wspierac KSU a tu http://pl.youtube.com/watch?v=-IW_UpyPNX0

laurence 20.01.2009 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PauL89 (Post 659821)
Jak Unia Oświęcim awansuje, to będę miał swojego faworytwa w PLH :)

dziwna ta liga bez Unii. Jakoś ciężko mi sie pogodzić z tym że drużyna z samego szczytu upadła tak nisko. No ale tak się właśnie dzieje po wycofaniu sponsora.
Jednak jestem optymistą i wierzę że w tym sezonie Unia awansuje do Extraklasy, choć GKS i Krynica też mają dobre drużyny.

PODpalacz 20.01.2009 19:19

szkoda że Wisła nie ma sekcji hokejowej.... na lodowisku fajna jest akustyka i doping fajnie słychac

Krissu 20.01.2009 20:06

NHL ktoś ogląda?

rocco_1906 20.01.2009 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 659904)
NHL ktoś ogląda?

ja w weekendy przez neta te mecze ktore sa o 19-20 :)

szkoda ze nie ma na Wiśle hokeja... bardzo widowiskowy sport

luke1906 20.01.2009 22:03

naszej ligi nie znam kompletnie, kto w ogóle jest mistrzem? wiem tylko, że kiedyś dominowały bezwzględnie Unia i Podhale

natomiast NHL jak najbardziej, od dawien dawna 'kibicuje' Rekinom z San Jose, może wreszcie w tym roku coś ugrają, od lat mają potencjał na Puchar Stanleya, ale mam wrażenie, że dopiero w tym roku z Toddem McClellanem jako coachem jest poważna szansa
szkoda ostatniej porażki z Calgary, blisko rok bez przegranej we własnej hali to budzi szacunek

dziś jest szansa na wielki comeback Claude'a Lemieux, właśnie w barwach Sharks, chłopaki chyba liczą, że weteran (43lata!) pomoże przełamać niemoc w playoffs

fajna opcja na nhl.com z możliwością oglądnięcia obszernych skrótów :) nocek nie chce mi się zarywać, żeby coś wiecej oglądnąc

Telus 20.01.2009 22:08

Mistrzem Polski jest Cracovia, a w tym sezonie do tej pory najlepiej prezentuje się zespół Podhala.

Ja osobiści interesuję się, ale wolę NHL, niestety wiadomo, ze względu na godziny ciężko oglądać.

gniady_lopez 20.01.2009 22:28

GKS Tychy – Comarch Cracovia 2 : 4 (0:0, 2:2, 0:2)

3 PKT STRATY DO LIDERA

igortsw 20.01.2009 22:35

Podhale pierwsze miejsce obecnie, przynam ze dość interesująco się preznetują, a ostania bramka Baranyka po prostu miodzio dla oglądających mecz na żywo z trybun.

Co do poziomu u nas, paru ludzi naprawde podciąga naszego hokeja od paru dobrych lat, co z tego jeśli reszta gra na tym samym przeciętnym poziomie...

Jak dla mnie Polskie kluby powinny wiecej inwestować w szkolenia młodzieży, możnaby nawet rozważyć opcje wprowadzenia limitu obcokrajowców do druzyny.

P.S. W tym roku jak zwykle licze na powtórke z sezonu 06/07 i święto w NT. ;)

PrawdziwośćDlaGry 20.01.2009 22:39

jeśli chodzi o NHL to ja nałogowo oglądam i stawiam u buków.
jeśli chodzi o team to Pittsburgh Penguins.
jeśli chodzi o zawodnika to Sidney Crosby albo Owieczkin, ale bardziej ten pierwszy.
co do SJ Sharks to rzeczywiście, od czasów treneiro Todda grają fajny hokej.
a o puchar Stanleya myślę że powalczą: SJS, WAS i BOS. Ewentualnie coś namieszać mogą CAL, NJ i DET.

wiertar 20.01.2009 22:41

Wojas Podhale Nowy Targ - Energa Stoczniowiec Gdańsk 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Bramki: 1:0 Tomasz Malasiński (2), 1:1 Michał Smeja (3), 2:1 Tomasz Malasiński (18), 3:1 Piotr Kmiecik (25), 4:1 Krystian Dziubiński (29), 5:1 Marian Kacir (56), 6:1 Martin Iviczicz (59).

Heya ,heya Podhale Mistrzem hokeja:PP
ja oczywiscie kibicuje Szarotką z racji bliskosci Nowego Targu, zreszta czasami udaje mi sie byc na meczu, a pozatym jak mozna kibicowac Wisle a zdrugiej strony byc za hokejową skecja Cracovi??

igortsw 20.01.2009 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 660032)
Wojas Podhale Nowy Targ - Energa Stoczniowiec Gdańsk 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Bramki: 1:0 Tomasz Malasiński (2), 1:1 Michał Smeja (3), 2:1 Tomasz Malasiński (18), 3:1 Piotr Kmiecik (25), 4:1 Krystian Dziubiński (29), 5:1 Marian Kacir (56), 6:1 Martin Iviczicz (59).

Heya ,heya Podhale Mistrzem hokeja:PP
ja oczywiscie kibicuje Szarotką z racji bliskosci Nowego Targu, zreszta czasami udaje mi sie byc na meczu, a pozatym jak mozna kibicowac Wisle a zdrugiej strony byc za hokejową skecja Cracovi??

No to nam się Podhale rozpędziło, byle tylko w play-offach nie siadło coś z tą grą, ostanio mistrzostwo po 10 latach przerwy, mam nadzieje, ze teraz jednak majster po ostaniem roku bez tytułu będzie.

SpongeBob 20.01.2009 23:03

jeśli ktoś ma ochote sobie zagrac amatorsko w weekendy to Żubry Kraków zapraszają:-)
bramkarzy brak więc promocja.ochotnik na bramke nie płaci za tafle:-P

jak coś to priv:-)

rocco_1906 20.01.2009 23:12

a co do NHL to tylko NEW YORK RANGERS :D została mi do nich sympatia z czasów Wayne'a Gretzkyego :)

Wredny 24.01.2009 09:51

Krakowscy hokeiści przegrali
...http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._Podhalem.html

6 pkt straty do lidera

nastepny mecz
2009-01-27
ComArch Cracovia - Akuna Naprzód Janów

emsi 24.01.2009 13:08

A co nas ich mecze obchodzą??

Krissu 24.01.2009 13:23

Dziś w nocy jest All-Star Game w NHL.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rocco_1906 (Post 660065)
a co do NHL to tylko NEW YORK RANGERS :D została mi do nich sympatia z czasów Wayne'a Gretzkyego :)

NJ Devils! :evil: :P

Ale lubię też Canadiens i Red Wings.

Silvestro 25.01.2009 00:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emsi (Post 661734)

Bo to krakowski hokej i od zawsze spotykają się tam kibice spod różnych flag.:D

1q2 25.01.2009 02:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emsi (Post 661734)

Wlasnie przez parchow nigdy hokejem sie nie interesowalem.Jakos niedawno zaczalem ogladac NHL i przyznam sie bez bicia - jest to zajebisty sport.
Po pilce i snookerze - mocne 3 miejsce:)

Az mi przez mysl przeszlo by udac sie na hokeja do Nowego Targu badz Oswiecimia ale domyslajac sie jaka jest roznica pomiedzy PL hokejem a NHL - jednak zrezygnuje.

A nhl tylko przez
http://atdhe.net/
jesli oczywiscie ktos nie ma mozliwosci na satelicie(pewnie wiekszosc)
Na prawde wprost rewelacyjna jakosc.

ps za gowniarza, ale to takiego max 5-6 lat , stary zabral mnie na....no wiadomo o co chodzi - na szczescie nic z tego nie pamietam:)

tranceaddict 25.01.2009 03:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 661747)
Dziś w nocy jest All-Star Game w NHL.

NJ Devils! :evil: :P

Ale lubię też Canadiens i Red Wings.

Slabe ostatnio sa te cale weekendy z All-Star game. Ogladam wlasnie sobote pokazy czyli najmocniejszy strzal, breakaway shoot-out czyli tak zawany karny, skills shoot out czyli jakis finezyjne gole proboja strzelic i jedank nic ciekawego, plus pierwszoroczniaki z drugoroczniakami grali 3 na 3, jednak 4 na 4 lepiej by bylo za duzo bawienie a krazkiem i tempo tez takie sobie. O wiele lepsze i ciekawsze jest to w NBA jesli chodzi o caly AllStar game, bo nie licze juz ani baseballa, ani MLS gdzie tez maja jakis .......y ale nie ogladam bo starta czasu.

A co do druzyny to wiadomo Blue and White :)

kiju.ts 27.01.2009 08:29

http://sport.wp.pl/kat,1820,title,Po...wiadomosc.html

gniady_lopez 28.01.2009 13:43

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...y_porazka.html

Play-off - do 3 zwycięstw:
piątek, 13 lutego

Podhale (1. miejsce) - TKH Toruń (8.),
Cracovia (2.) - JKH GKS Jastrzębie (7.),
Stoczniowiec (3.) - Zagłębie (6.),
GKS Tychy (4.) - Naprzód (5.).

Niestety tylko jedna drużyna hokejowa w Krakowie, dlatego wspieram krakowski hokej.

Kurt 28.01.2009 14:17

Cytat:

Niestety tylko jedna drużyna hokejowa w Krakowie, dlatego wspieram krakowski hokej.
Niestety dla mnie nie ma drużyny hokejowej w Krakowie. Dlatego wspieram w pierwszej kolejności Podhale, na którym Wisła była zawsze mile widziana, a Nowy Targ to FC Wisły i Lechii. Unię Oświęcim, której teraz niestety nie ma. No i Stoczniowca Gdańsk, na którego chodzi wiele Lechistów.

Oswięcim 31.01.2009 13:17

Cytat:

Unię Oświęcim, której teraz niestety nie ma
Ale o czym wogóle mówicie? Jak to nie ma ? To że gra ligę niżej to nie znaczy że nas nie ma.
Po tym sezonie powinniśmy awansować więc powrócimy do najlepszych

Wredny 07.02.2009 08:54

W pierwszym towarzyskim meczu w Elektrenai reprezentacja Polski przegrała z Litwą 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

W sobotę o godzinie 14 miejscowego czasu Polacy będą mieli okazję do rewanżu. Polskiej bramki w piątkowym meczu strzegł Krzysztof Zborowski z Wojas Podhala Nowy Targ. Skapitulował tylko raz, w trzeciej tercji spotkania, ale niestety Polakom nie udało się znaleźć sposobu na dobrze broniącego bramkarza Litwy i to gospodarze cieszyli się z końcowego sukcesu.
O pomeczową opinię poprosiliśmy Wojciecha Tkacza, asystenta trenera reprezentacji Polski:
- Litwa była bardzo wymagającym przeciwnikiem. Grali w niemal najmocniejszym składzie. Mecz był bardzo dobry, szybki. Mieliśmy przewagę w strzałach 28-24 i dużo sytuacji do zdobycia gola, ale zawodziła skuteczność. Nie wykorzystaliśmy 5-6 sytuacji 2 na 1 i to wpłynęło na końcowy wynik. Cieszy natomiast dobra realizacja zadań defensywnych. Graliśmy agresywnie w osłabieniu i nie straciliśmy w tym elemencie żadnej bramki. Mocno nad tym ostatnio pracowaliśmy.

LITWA - POLSKA 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

1:0 (54.)

POLSKA: Zborowski – Rompkowski, Pociecha, Piekarski, Kłys, Pastryk, Banaszczak, Noworyta, Kotlorz - Pasiut, Malasiński, Urbanowicz, Jakubik, Słodczyk, M.Piotrowski, Kąkol, Danieluk, Salamon, Połącarz, Kostecki, Strużyk

PLAY OFF PLH 2008/09

Data spotkania: 2009-02-13
Wojas Podhale Nowy Targ -:- TKH Nesta Toruń

ComArch Cracovia -:- JKH GKS Jastrzębie

Energa Stoczniowiec Gdańsk -:- KH Zagłębie Sosnowiec

GKS Tychy -:- Akuna Naprzód Janów

Data spotkania: 2009-02-15
Ciarko KH Sanok -:- TMH Bisset Polonia Bytom

__________________________________________________ _

Wiecie, ze Toruń organizuje hokejowe mistrzostwa świata I Dywizji ??

Cytat:

Toruń: już w kwietniu Mistrzostwa Świata w Hokeju na Lodzie

W dniach od 11 do 17 kwietnia br. odbędą się w Toruniu Mistrzostwa Świata Seniorów Dywizji I Grupy B w Hokeju na Lodzie. Do miasta przybyli przedstawiciele PZHL by podpisać umowę dotyczącą organizacji imprezy.

Do Torunia przybył przewodniczący Komitetu Organizacyjnego Mistrzostw Świata Zenon Hajduga w towarzystwie Marka Bykowskiego, sekretarza generalnego PZHL, Ryszarda Molewskiego, przewodniczącego Komisji Rewizyjnej PZHL oraz Leszka Lejczyka, dyrektora organizacyjnego. Goście odwiedzili m.in. halę widowiskowo-sportową Tor-Tor, gdzie trwają ostatnie prace nad drugą płytą lodowiska.

Punktualnie o godz. 13 w budynku Urzędu Miasta odbyła się konferencja prasowa prezydenta miasta Torunia Michała Zaleskiego i przedstawicieli PZHL. Na umowie, w której określone zostały kwestie organizacyjne imprezy sportowej podpis złożył prezydent oraz Marek Bykowski, sekretarz generalny PZHL. Wyjaśnione zostały też sprawy związane z dystrybucją biletów oraz kampanią promocyjną mistrzostw.

O tym, że to właśnie Toruń będzie gospodarzem imprezy zadecydowano rok temu podczas kongresu Międzynarodowej Federacji Hokeja na Lodzie w Montrealu. - Cieszę się, że Toruń będzie tym miastem, w którym odbędą się Mistrzostw Świata Seniorów Dywizji I w Hokeju na Lodzie. To jedna z ulubionych dyscyplin sportowych mieszkańców miasta - mówił prezydent Zaleski. Widzi on także w imprezie okazję do promocji miasta.

Podpisana dziś umowa zobowiązała strony do przygotowania lodowiska zgodnie z wymogami PZHL oraz biura prasowego, sprawnej ochrony całych mistrzostw, zorganizowania bazy hotelowej dla 206 zawodników. Miasto musi także pokryć koszty związane z promocją imprezy, obsługą medyczną czy wykonaniem czterech pucharów dla najlepszego bramkarza, obrońcy i napastnika turnieju oraz pucharu "Fair Play".

W ubiegłym roku wizytę w Toruniu złożyli przedstawiciele Międzynarodowej Federacji Hokeja na Lodzie (IIHF), którzy wysoko ocenili przygotowania do mistrzostw. Impreza odbędzie się w dniach od 11 do 17 kwietnia 2009 r., udział wezmą reprezentacje Polski, Holandii, Rumunii, Włoch, Ukrainy oraz Wielkiej Brytanii.

kiju.ts 19.02.2009 11:38

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...inalu_PLH.html

Naprzód Janów - GKS Tychy 1:2 (stan rywalizacji: 1:2);

Zagłębie Sosnowiec - Stoczniowiec Gdańsk 4:3 po karnych (stan rywalizacji: 2:1).

Ze zwycięzcą pierwszej pary zagra Podhale, a drugiej - Cracovia.

Przemo12 23.02.2009 22:21

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...m_meczow_.html

lodowisko na 3 tys miejsc w Krakowie???

24-02
Wojas Podhale - GKS Tychy
ComArch Cracovia - Energa Stoczniowiec

Kolumbus 23.02.2009 23:49

Pewnie wielu sie maży żeby Wisła miałas sekcję hokeja(mnie na pewno), ale powiedzmy szczerze w obliczu obecnej sytuacji to jest chyba tak realne jak to, że w najbliższym czasie powstanie metro...AWF chyba coś przebąkiwał o nowym lodowisku?

flamengista 24.02.2009 09:09

Co do pojemności na hali - 3 tys. miejsc to niby nie jest dużo. Problem podstawowy został już rozwiązany. Można wygodnie oglądnąć mecz hokeja. Nie trzeba stać przez całe spotkanie.

No ale pozostaje kwestia zachowania kibiców. Na Podhale może przyjść każdy i kibicować nawet gościom. W mistrzowskim dla Podhala sezonie w finale z Tychami widziałem fanów przyjezdnych, którzy cieszyli się ze zwycięstwa w serii rzutów karnych, stojąc... w środku trybuny, pomiędzy kibicami gospodarzy. I nic się im nie stało.

Do niedawna na Podhalu można było kupić piwo i wypić w klubowej kawiarence na hali (albo wynieść pod kurtką na trybuny;)). Pewnie teraz, po zmianie przepisów piwo na halę wróci.

Tymczasem kilka lat temu, gdy za namową ojca wybrałem się na mecz Pasów z Toruniem (o 3 miejsce) - przez cały mecz doping opierał się na bluzganiu Wisły i przyśpiewkach "PZPN, PZPN, j.ć PZPN". Wiem, byłem naiwny sądząc że kibice hokeja i piłki nożnej się różnią. No ale nie wszystkim się to podoba.

Póki w Krakowie nie będzie cywilizowanej atmosfery na hali, póty te 3 tys. osób nie przyjdzie. Hokej to wyjątkowo efektowny sport, nawet w wykonaniu polskiej ligi. W dodatku oglądając go w telewizji wiele się traci, w odróżnieniu od futbolu. Więc potencjał kibicowski w Krakowie jak najbardziej jest. Problem w tym, że ok. 500-osobowa dzicz odstrasza z hali miłośników tego sportu.

igortsw 25.02.2009 21:40

I seria spotkań 2 rundy play-off (półfinały):

Cracovia - Stoczniowiec 4:2

Podhale NT - GKS Tychy 5:2

II Seria

Cracovia - Stoczniowiec 5:0

Podhale NT - GKS Tychy 3:2

Czyli wielkimi krokami zbliża nam się finał dwóch klubów z Małopolski...

Po dzisiejszym spotkaniu Szarotek, muszę powiedzieć, że bardzo cieszy mnie fakt, że młodzi grajkowie w rozgrywkach na tym szczeblu potrafią zdobywać bramki. Natomiast, okropnym mankamentem Nowotarżan jest formacja obronna, w sumie dzisiejszy mecz mógłby zakończyć się wiele gorszym wynikiem dla Górali gdyby nie kapitalne interwencje Krzyśka Zborowskiego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 680837)
Hokej to wyjątkowo efektowny sport, nawet w wykonaniu polskiej ligi. W dodatku oglądając go w telewizji wiele się traci, w odróżnieniu od futbolu.

Zgadzam się w stu procentach, oglądając mecz w telewizji można tak naprawdę zasnąć, nie ma porównania widok sprzed ekranu,a widok zaraz zza bandy,TV nie oddaje rzeczywistej dynamiki Hokeja, która przyciąga uwagę widza z trybun.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl