![]() |
Hokej na lodzie
http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/PPIK-7J8MG2
W Polskiej Lidze Hokeja mamy dwie druzyny z Malopolski Wojas Podhale Nowy Targ Comarch Cracovia Kraków - obecny Mistrz Polski Obecnie trwa walka o miejsca 1-6 Dzis graja 8 kolejka: o miejsca 1-6: 20.01.2009 - wtorek GKS Tychy - Comarch Cracovia Wojas Podhale - Energa Stoczniowiec Akuna Naprzód - KH Pol-Aqua Zagłębie kogos to interesuje? czy z racji wystepu Pasow a Wisly nie, temat dla Was nie istnieje? |
Ja osobiście za bardzo się hokejem nie interesuje ale z racji zamieszkania kibicuje Stoczniowcowi. Początek mieli świetny. Teraz kontuzję i kadra się posypała. Czasami też stawiam u buka na hokej ale ciężko coś wygrać :) Cracovia nie zdobędzie w tym sezonie mistrzostwa. Szkoda że Unii Oświęcim nie ma bo pamiętam jak kiedyś wymiatali. Może się odbudują.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja kibicuję Podhalu i Stoczniowcowi ;] Podhale z powodu własnych sentymentów, a Stoczniowiec - no cóż, Gdańsk, więc Stoczniowiec to i Lechia :)
Nie interesuję się jakoś szczególnie sezonem zasadniczym, dopiero playoffy mnie "kręcą". Mam nadzieję, że się uda w końcu finał Stoczniowiec - Podhale :D |
lubię pooglądać czasem hokej w telewizji :D nawet bym się przeszedł na niego ale na pewno nie na Sraxe.... :)
Cytat:
|
Sory za małego oftopa
Od kiedy na Wiśle nie ma sekcji hokejowej ? |
Za Cracovią byłem raz ...jak grali finały z Tychami(już nie było wyjścia:))
Liczę w tym sezonie na Podhale....choć napewno do walki włączy się Cracovia i Stoczniowiec |
Cytat:
|
Jak Unia Oświęcim awansuje, to będę miał swojego faworytwa w PLH :)
|
na lodowisku w oswięciumiu można zobaczyc wislackie barwy pamiętam w tamtym sezonie na jednym meczu było wiecej barw wislackich< czapeczki szale kurteczki> niż miejscowej Unii dla tego lubie wspierac KSU a tu http://pl.youtube.com/watch?v=-IW_UpyPNX0
|
Cytat:
Jednak jestem optymistą i wierzę że w tym sezonie Unia awansuje do Extraklasy, choć GKS i Krynica też mają dobre drużyny. |
szkoda że Wisła nie ma sekcji hokejowej.... na lodowisku fajna jest akustyka i doping fajnie słychac
|
NHL ktoś ogląda?
|
Cytat:
szkoda ze nie ma na Wiśle hokeja... bardzo widowiskowy sport |
naszej ligi nie znam kompletnie, kto w ogóle jest mistrzem? wiem tylko, że kiedyś dominowały bezwzględnie Unia i Podhale
natomiast NHL jak najbardziej, od dawien dawna 'kibicuje' Rekinom z San Jose, może wreszcie w tym roku coś ugrają, od lat mają potencjał na Puchar Stanleya, ale mam wrażenie, że dopiero w tym roku z Toddem McClellanem jako coachem jest poważna szansa szkoda ostatniej porażki z Calgary, blisko rok bez przegranej we własnej hali to budzi szacunek dziś jest szansa na wielki comeback Claude'a Lemieux, właśnie w barwach Sharks, chłopaki chyba liczą, że weteran (43lata!) pomoże przełamać niemoc w playoffs fajna opcja na nhl.com z możliwością oglądnięcia obszernych skrótów :) nocek nie chce mi się zarywać, żeby coś wiecej oglądnąc |
Mistrzem Polski jest Cracovia, a w tym sezonie do tej pory najlepiej prezentuje się zespół Podhala.
Ja osobiści interesuję się, ale wolę NHL, niestety wiadomo, ze względu na godziny ciężko oglądać. |
GKS Tychy – Comarch Cracovia 2 : 4 (0:0, 2:2, 0:2)
3 PKT STRATY DO LIDERA |
Podhale pierwsze miejsce obecnie, przynam ze dość interesująco się preznetują, a ostania bramka Baranyka po prostu miodzio dla oglądających mecz na żywo z trybun.
Co do poziomu u nas, paru ludzi naprawde podciąga naszego hokeja od paru dobrych lat, co z tego jeśli reszta gra na tym samym przeciętnym poziomie... Jak dla mnie Polskie kluby powinny wiecej inwestować w szkolenia młodzieży, możnaby nawet rozważyć opcje wprowadzenia limitu obcokrajowców do druzyny. P.S. W tym roku jak zwykle licze na powtórke z sezonu 06/07 i święto w NT. ;) |
jeśli chodzi o NHL to ja nałogowo oglądam i stawiam u buków.
jeśli chodzi o team to Pittsburgh Penguins. jeśli chodzi o zawodnika to Sidney Crosby albo Owieczkin, ale bardziej ten pierwszy. co do SJ Sharks to rzeczywiście, od czasów treneiro Todda grają fajny hokej. a o puchar Stanleya myślę że powalczą: SJS, WAS i BOS. Ewentualnie coś namieszać mogą CAL, NJ i DET. |
Wojas Podhale Nowy Targ - Energa Stoczniowiec Gdańsk 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Bramki: 1:0 Tomasz Malasiński (2), 1:1 Michał Smeja (3), 2:1 Tomasz Malasiński (18), 3:1 Piotr Kmiecik (25), 4:1 Krystian Dziubiński (29), 5:1 Marian Kacir (56), 6:1 Martin Iviczicz (59). Heya ,heya Podhale Mistrzem hokeja:PP ja oczywiscie kibicuje Szarotką z racji bliskosci Nowego Targu, zreszta czasami udaje mi sie byc na meczu, a pozatym jak mozna kibicowac Wisle a zdrugiej strony byc za hokejową skecja Cracovi?? |
Cytat:
|
jeśli ktoś ma ochote sobie zagrac amatorsko w weekendy to Żubry Kraków zapraszają:-)
bramkarzy brak więc promocja.ochotnik na bramke nie płaci za tafle:-P jak coś to priv:-) |
a co do NHL to tylko NEW YORK RANGERS :D została mi do nich sympatia z czasów Wayne'a Gretzkyego :)
|
Krakowscy hokeiści przegrali
...http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._Podhalem.html 6 pkt straty do lidera nastepny mecz 2009-01-27 ComArch Cracovia - Akuna Naprzód Janów |
A co nas ich mecze obchodzą??
|
Dziś w nocy jest All-Star Game w NHL.
Cytat:
Ale lubię też Canadiens i Red Wings. |
Cytat:
|
Cytat:
Po pilce i snookerze - mocne 3 miejsce:) Az mi przez mysl przeszlo by udac sie na hokeja do Nowego Targu badz Oswiecimia ale domyslajac sie jaka jest roznica pomiedzy PL hokejem a NHL - jednak zrezygnuje. A nhl tylko przez http://atdhe.net/ jesli oczywiscie ktos nie ma mozliwosci na satelicie(pewnie wiekszosc) Na prawde wprost rewelacyjna jakosc. ps za gowniarza, ale to takiego max 5-6 lat , stary zabral mnie na....no wiadomo o co chodzi - na szczescie nic z tego nie pamietam:) |
Cytat:
A co do druzyny to wiadomo Blue and White :) |
|
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...y_porazka.html
Play-off - do 3 zwycięstw: piątek, 13 lutego Podhale (1. miejsce) - TKH Toruń (8.), Cracovia (2.) - JKH GKS Jastrzębie (7.), Stoczniowiec (3.) - Zagłębie (6.), GKS Tychy (4.) - Naprzód (5.). Niestety tylko jedna drużyna hokejowa w Krakowie, dlatego wspieram krakowski hokej. |
Cytat:
|
Cytat:
Po tym sezonie powinniśmy awansować więc powrócimy do najlepszych |
W pierwszym towarzyskim meczu w Elektrenai reprezentacja Polski przegrała z Litwą 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
W sobotę o godzinie 14 miejscowego czasu Polacy będą mieli okazję do rewanżu. Polskiej bramki w piątkowym meczu strzegł Krzysztof Zborowski z Wojas Podhala Nowy Targ. Skapitulował tylko raz, w trzeciej tercji spotkania, ale niestety Polakom nie udało się znaleźć sposobu na dobrze broniącego bramkarza Litwy i to gospodarze cieszyli się z końcowego sukcesu. O pomeczową opinię poprosiliśmy Wojciecha Tkacza, asystenta trenera reprezentacji Polski: - Litwa była bardzo wymagającym przeciwnikiem. Grali w niemal najmocniejszym składzie. Mecz był bardzo dobry, szybki. Mieliśmy przewagę w strzałach 28-24 i dużo sytuacji do zdobycia gola, ale zawodziła skuteczność. Nie wykorzystaliśmy 5-6 sytuacji 2 na 1 i to wpłynęło na końcowy wynik. Cieszy natomiast dobra realizacja zadań defensywnych. Graliśmy agresywnie w osłabieniu i nie straciliśmy w tym elemencie żadnej bramki. Mocno nad tym ostatnio pracowaliśmy. LITWA - POLSKA 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) 1:0 (54.) POLSKA: Zborowski – Rompkowski, Pociecha, Piekarski, Kłys, Pastryk, Banaszczak, Noworyta, Kotlorz - Pasiut, Malasiński, Urbanowicz, Jakubik, Słodczyk, M.Piotrowski, Kąkol, Danieluk, Salamon, Połącarz, Kostecki, Strużyk _______________________________________________ PLAY OFF PLH 2008/09 Data spotkania: 2009-02-13 Wojas Podhale Nowy Targ -:- TKH Nesta Toruń Data spotkania: 2009-02-13 ComArch Cracovia -:- JKH GKS Jastrzębie Data spotkania: 2009-02-13 Energa Stoczniowiec Gdańsk -:- KH Zagłębie Sosnowiec Data spotkania: 2009-02-13 GKS Tychy -:- Akuna Naprzód Janów Data spotkania: 2009-02-15 Ciarko KH Sanok -:- TMH Bisset Polonia Bytom __________________________________________________ _ Wiecie, ze Toruń organizuje hokejowe mistrzostwa świata I Dywizji ?? Cytat:
|
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...inalu_PLH.html
Naprzód Janów - GKS Tychy 1:2 (stan rywalizacji: 1:2); Zagłębie Sosnowiec - Stoczniowiec Gdańsk 4:3 po karnych (stan rywalizacji: 2:1). Ze zwycięzcą pierwszej pary zagra Podhale, a drugiej - Cracovia. |
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...m_meczow_.html
lodowisko na 3 tys miejsc w Krakowie??? 24-02 Wojas Podhale - GKS Tychy ComArch Cracovia - Energa Stoczniowiec |
Pewnie wielu sie maży żeby Wisła miałas sekcję hokeja(mnie na pewno), ale powiedzmy szczerze w obliczu obecnej sytuacji to jest chyba tak realne jak to, że w najbliższym czasie powstanie metro...AWF chyba coś przebąkiwał o nowym lodowisku?
|
Co do pojemności na hali - 3 tys. miejsc to niby nie jest dużo. Problem podstawowy został już rozwiązany. Można wygodnie oglądnąć mecz hokeja. Nie trzeba stać przez całe spotkanie.
No ale pozostaje kwestia zachowania kibiców. Na Podhale może przyjść każdy i kibicować nawet gościom. W mistrzowskim dla Podhala sezonie w finale z Tychami widziałem fanów przyjezdnych, którzy cieszyli się ze zwycięstwa w serii rzutów karnych, stojąc... w środku trybuny, pomiędzy kibicami gospodarzy. I nic się im nie stało. Do niedawna na Podhalu można było kupić piwo i wypić w klubowej kawiarence na hali (albo wynieść pod kurtką na trybuny;)). Pewnie teraz, po zmianie przepisów piwo na halę wróci. Tymczasem kilka lat temu, gdy za namową ojca wybrałem się na mecz Pasów z Toruniem (o 3 miejsce) - przez cały mecz doping opierał się na bluzganiu Wisły i przyśpiewkach "PZPN, PZPN, j.ć PZPN". Wiem, byłem naiwny sądząc że kibice hokeja i piłki nożnej się różnią. No ale nie wszystkim się to podoba. Póki w Krakowie nie będzie cywilizowanej atmosfery na hali, póty te 3 tys. osób nie przyjdzie. Hokej to wyjątkowo efektowny sport, nawet w wykonaniu polskiej ligi. W dodatku oglądając go w telewizji wiele się traci, w odróżnieniu od futbolu. Więc potencjał kibicowski w Krakowie jak najbardziej jest. Problem w tym, że ok. 500-osobowa dzicz odstrasza z hali miłośników tego sportu. |
I seria spotkań 2 rundy play-off (półfinały):
Cracovia - Stoczniowiec 4:2 Podhale NT - GKS Tychy 5:2 II Seria Cracovia - Stoczniowiec 5:0 Podhale NT - GKS Tychy 3:2 Czyli wielkimi krokami zbliża nam się finał dwóch klubów z Małopolski... Po dzisiejszym spotkaniu Szarotek, muszę powiedzieć, że bardzo cieszy mnie fakt, że młodzi grajkowie w rozgrywkach na tym szczeblu potrafią zdobywać bramki. Natomiast, okropnym mankamentem Nowotarżan jest formacja obronna, w sumie dzisiejszy mecz mógłby zakończyć się wiele gorszym wynikiem dla Górali gdyby nie kapitalne interwencje Krzyśka Zborowskiego. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl