Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [8 kolejka] Górnika Zabrze - Wisła Kraków, nd. 05.10.2008 godz 14.30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4914)

tommiyacht 03.10.2008 19:40

[8 kolejka] Górnika Zabrze - Wisła Kraków, nd. 05.10.2008 godz 14.30

zostało juz tylko podwórko. Musimy skupic sie teraz na obronie MP, ktore wygrywa sie wlasnie takimi meczami, z dołami tabeli. Druzyna Henia kiedys zaskoczy ale niech to bedzie po 8 kolejce :) Mecz ma dodatkowy smaczek wlasnie ze wzgledu na osobe trenera Gornika. Skoro z ostatnią druzyną Premiership prawie wygralismy to nie powinno byc teoretycznie problemu z ostatnią druzyną Ekstraklasy :) wpisujemy rzeczy. Wisła gola!

buczu1906 03.10.2008 19:55

oby tylko psychicznie nasi tego meczu nie przegrali. trudno z pucharów nici, oby nie rozpamietywali tego w niedziele. I oby druzyna Henia nie zaskoczyla w niedziele...tych dwoch rzeczy boję sie najbardziej.

Styk83 03.10.2008 21:50

Ja mysle ze beda wlasnie chcieli sie pokazac i zagraja super mecz ,szkoda ze Tomas nie zagra ale i tak czuje ze bedzie dobrze,3-0 dla Wisly

hoho 04.10.2008 09:42

Obawiam sie troche tego meczu ,mimo ze pilakrsko mamy lepsza ekipe. Oczywiscie primo Kasperczak :-D secundo psychika po Tottenhamie ,oby znalezli mobilziacje.

Paweł 04.10.2008 09:48

Jest gdzieś transmisja tego meczu?

BRTS39 04.10.2008 10:01

Canal + - jedynie

Ogryzek 04.10.2008 11:35

Mam nadzieje że chłopaki pozbierały się już po remisie z TT i zagrają na maksa. Głupio byłoby tak zgubić punkty w Zabrzu. Takie 2-0 dla nas w pełni mnie zadowoli:)

BRTS39 04.10.2008 11:43

mnie wystarczy 2 - 1 takie o bo caly czas wygrywamy 2 - 0

4fan_player 04.10.2008 11:52

To będzie trudny mecz. Górnik pewnie będzie podwójnie zmotywowany. Dla nich to będzie okazja na odbicie się od dna. Ale na szczęście mają Tomka Hajto w obronie :D 2-0 Paweł B. i Rafał B.

Tom Al 04.10.2008 13:06

Ciekawi mnie czy Skorża znajdzie odwagę do wystawienia Marcelo w składzie. Myślę że można by go próbowac zamiast starzejącego się Mauro, który gra coraz gorzej. Marcelo przy nim do demon prędkości, warunki fizyczne ma świetne, mógłby byc genialnym "przecinakiem" obok Radka Sobolewskiego.

Barbarossa 04.10.2008 13:31

Ze strony Górnika:
Cytat:

Kiedy Górnik po raz ostatni zdobył w ligowym meczu z Wisłą choćby punkt? Na świecie prawie nikt nie słyszał o Bin Ladenie, prezydentem Rosji był Borys Jelcyn, a w Polsce obowiązywały stare tablice rejestracyjne. Michał Pazdan i Adam Danch chodzili do podstawówki, Jerzy Brzęczek grał w lidze Izraela, a mecze Górnika oglądało po dwa tysiące widzów. - Ja tych czasów nie pamiętam, o ligowej piłce mogłem wtedy tylko marzyć, futbolówkę kopałem na podwórku - mówi Danch, teraz podstawowy pomocnik Górnika.
Jak młodzi wiślacy nie pamiętają to przypominam, że miało to miejsce w październiku 1999 i po bramce Adama Kompały zabrzanie wygrali 1:0 :)

firstborn 04.10.2008 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tom Al (Post 611770)
Ciekawi mnie czy Skorża znajdzie odwagę do wystawienia Marcelo w składzie. Myślę że można by go próbowac zamiast starzejącego się Mauro, który gra coraz gorzej. Marcelo przy nim do demon prędkości, warunki fizyczne ma świetne, mógłby byc genialnym "przecinakiem" obok Radka Sobolewskiego.

marcelo moze byc fantastycznym obronca i nie kombibowalbym z nim w srodku pomocy. na tej pozycji musi grac zwrotny zawodnik, ktory bedzie zapieprzal od jednego pola karnego dodrugiego. natomiast za cantorowskiego probowalbym na pewno coraz czesciej diaza. ma chlop potencjal...

co do samego meczu. musimy zniszczyc gornik, bo to jest jedyna szansa na to, zeby nie popasc w jakis popucharowy kryzys. licze na zdecydowana wygrana.a i cantoro musi powachac lawki, na lobodzinskiego w jakims tam stopniu to podzialalo, to moze i mauro pomoze.

buczu1906 04.10.2008 16:09

moze to głupie, ale mialem dzis sen i Wisła w nim wygrała 3:0:) a bramki stzrelał Andrzej Niedzielan:P
nie obraziłbym sie gdyby tak bylo jutro:)

woocashx 04.10.2008 16:20

Ten mecz możemy przegrać tylko w głowach, jeśli zawodnicy będą rozpamiętywać tottenham. Mam nadzieje, że Maciek do tego nie dopuści! Górnik ma w składzie albo piłkarzy po prostu słabych piłkarsko, albo wypalonych. Jeśli nie pojedziemy na Roosvelta z negatywnym nastawieniem, nic nie stanie na przeszkodzie wysokiej wygranej :-) Jazda, Jazda, Jazda...chyba jutro pęknie kineskop :P

Adenalix 04.10.2008 16:52

Łatwiej będzie ugryźć nas niż zwycięskiego w UEFA Lecha. Górnik będzie grał na 120% bo jest na dnie i wcale na ma tak słabej drużyny. Heniek będzie chciał na Wisłę wykrzesać z Górnika cały potencjał. My jesteśmy zranieni i zamroczeni po Tottenhamie, ale jednocześnie jesteśmy piłkarsko lepsi. Pytanie czy zdążymy się mentalnie odbudować. Czuję, że to nie będzie spacerek, ale my potrzebujemy 3 punktów, które moim zdaniem dadzą nam lidera...

staszek001 04.10.2008 19:23

Mam pytanko: jak długo na sektor będą wpuszczani kibice Wisły, udający się na mecz alternatywnymi środkami transportu?

tofik 04.10.2008 19:26

Na pewno nie będzie Jirsaka więc w przodzie raczej padlina, więc tylko walką będzie można to wygrać.

Dałbym szansę Diazowi w środku pomocy razem z Sobolewskim. W obronie mógłby zagrać Singlar w ramach rotacji w składzie ( na pewno nas nie osłabi, dobre wrzutki ) A i jeszcze Niedzielan w ataku razem z Brożkiem - potrzeba nam goli, a na wyjeździe Paweł jest często osamotniony w ataku.
I to chyba tyle, powinno być dobrze tak czy inaczej :)

Tom Al 04.10.2008 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez firstborn (Post 611794)
marcelo moze byc fantastycznym obronca i nie kombibowalbym z nim w srodku pomocy. na tej pozycji musi grac zwrotny zawodnik, ktory bedzie zapieprzal od jednego pola karnego dodrugiego. natomiast za cantorowskiego probowalbym na pewno coraz czesciej diaza. ma chlop potencjal...

co do samego meczu. musimy zniszczyc gornik, bo to jest jedyna szansa na to, zeby nie popasc w jakis popucharowy kryzys. licze na zdecydowana wygrana.a i cantoro musi powachac lawki, na lobodzinskiego w jakims tam stopniu to podzialalo, to moze i mauro pomoze.

Według mnie właśnie Marcelo spełnia warunki o których piszesz. Wydolnośc ma najlepszą ze wszystkich naszych zawodników, tak przynajmniej twierdzi nasz sztab szkoleniowy. Ma doskok, potrafi siąśc na przeciwniku, znakomicie gra głową. Do tego chyba potrafi się zastawic i coś z piłką zrobic kreatywnego, choc materiałem na playmakera pewnie nie jest. W każdym razie - czego chciec więcej od typowego "przecinaka"?

Ja bym wolał Marcelo w środku a Diaza - z braku laku - na lewym skrzydle. Brożek z Boguskim w ataku a Łobo na skrzydle.

kohprzem'68 04.10.2008 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barbarossa (Post 611785)
Ze strony Górnika:

Jak młodzi wiślacy nie pamiętają to przypominam, że miało to miejsce w październiku 1999 i po bramce Adama Kompały zabrzanie wygrali 1:0 :)

A prezesem był kontrowersyjny Płoskoń taki polski Jesus Gil oczywiście nie ta miara ale gość dawał jaja co tydzień nowa afera .

Proud 04.10.2008 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barbarossa (Post 611785)

hehe...byłem na tym meczu...Czerwiec dostał czerwoną kartke niesluszną po rzekomym faulu na Probierzu...miałem 10lat i siedziałem z miejscowymi:)

ale jutro Wisła wygra 3:1...tak jak w tamtym sezonie...Mysle że Paweł coś sieknie bo widac że ma teraz forme...mam nadzieję że w środku pomocy wyjdzie Diaz.

Raphael 05.10.2008 13:00

Świetny skład (tzn z potrzebną reakcją na słabszą postawę niektórych naszych graczy w ostatnim meczu) desygnował dzisiaj Skorża: zamiast nonszalanckiego ostatnio Cantoro na DMie zagra Diaz, za Głowackiego, który strzelił samobója z Tottenhamem Marcelo i za Baszcza Singlar.
Po tym znakomitym podaniu Diaza, które otworzyło drogę do bramki Brożkowi tego pierwszego widziałbym własnie na pozycji DM w kilku najbliższych meczach - być może będzie lepszy niż Mauro na tej pozycji.

SpoXsteR 05.10.2008 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 612096)
a Głowackiego, który strzelił samobója z Tottenhamem

Weż nie przesadzaj, to taki samobój że aż żal było patrzeć, zwykły przypadek.. to tak jakby przeciwnik przypadkiem zamiast w bramkę trafi w piłkarza, ta się odbije i np. przelobuje bramkarza.

wiem że boli wynik 1-1, ale trochę obiektywizmu.

hoho 05.10.2008 13:10

Skorza poszedl po rozum do glowy i sciagnal Cantoro .Brazylijski srodek obrony

ILuKoI 05.10.2008 13:12

Macie jakies stronki gdzie można obejrzeć mecz ??? Bedzie gdzieś w ogóle na spocascie ??

Bati_NS_TSW 05.10.2008 13:16

Wejście na antenę i doping Wiślaków słyszalny ! GRATULACJE!

sorel 05.10.2008 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ILuKoI (Post 612105)
Macie jakies stronki gdzie można obejrzeć mecz ??? Bedzie gdzieś w ogóle na spocascie ??

soccer-live.com.pl

Nehiar 05.10.2008 13:19

Hehehe oglądam Canal+ i co słyszę podczas rozmowy komentatorów - Śląsk Śląsk WKS !! Czyżby miejscowi nie dawali rady w dopingu :) ?
Cantoro ława wreszcie ... zobaczymy czy Zieńczuk wreszcie zacznie grać.

Raphael 05.10.2008 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 612097)
Weż nie przesadzaj, to taki samobój że aż żal było patrzeć, zwykły przypadek.. to tak jakby przeciwnik przypadkiem zamiast w bramkę trafi w piłkarza, ta się odbije i np. przelobuje bramkarza.

wiem że boli wynik 1-1, ale trochę obiektywizmu.

Myślę, że Głowacki nie jest jeszcze po prostu jw najwyższej formie po kontuzji mimo dobrej postawy w meczu z Arką. Dlatego skoro mamy Marcelo to warto dać mu na razie odpocząć. Chociaż ten gol przypomniał też innego samobója "strzelonego" w meczu z Anglią...

Żuczek 05.10.2008 13:27

Dziwi mnie trochę brak Głowackiego i Baszczyńskiego w pierwszym składzie, widocznie Pan Skorża dał im odpocząć. Bardzo dobrze za to, że gra Marcelo, a i Singlar też będzie mieć okazję pokazania się z dobrej strony.

tommiyacht 05.10.2008 13:42

strzał Zienczuka ze swojej "mocnej" lewej nogi. poezja dla oka

BRTS39 05.10.2008 14:00

nie jest zle prowadzimy gre

SpoXsteR 05.10.2008 14:03

po głupim błędzie stracimy bramkę.. czuje to.
ewentualnie będzie karny z kapelusza dla Górnka bo sędzia jest pod presją.
Takie Górniki w meczach z Wisłą dają z siebie wszystko..niby 2 bramki dopiero strzelili ale .........

felipe 05.10.2008 14:04

No farta mieliśmy bo karny jak złoto dla Górnika...

kpn 05.10.2008 14:06

Dzis cos mecz Pi Brozkowi nie wychodzi. Bardzo duzo bledow

marcinarsenal 05.10.2008 14:07

kurde tak jak myślałem, Górnik chce się odrodzić w meczu z mistrzami :(
będzie ciężko...

Styk83 05.10.2008 14:12

widac brak rozgrywajacego,nie graja na\ 100%

nesta 05.10.2008 14:21

Zienczuk mnie zadziwia... Idealna pilka na urwanie siatki z prostego podbicia, na swoja dobra noge, idealny kat, a on podaje do bramkarza.

Illargui 05.10.2008 14:21

Ciężko idzie Wisełce, a Górnik momentami calkiem groźny

hoho 05.10.2008 14:21

Piotr Brozek faulowal ,powinien byc karny dla Gornika
Cleber najlepszy na boisku :lol:
Marcelo niepewnie
Diaz strasznie niedokladny
Pawel Brozek nonszalancko podaje
Bardzo slabo to wyglada narazie

HEDu 05.10.2008 14:22

Wpuscilbym Barreto i Niedzielana, gramy 4-3-3. Bo narazie padaka w małymi przebłyskami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl