Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [6. kolejka] Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 21.09.2008 godz. 19:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4842)

kot_dżinks 17.09.2008 12:33

[6. kolejka] Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 21.09.2008 godz. 19:45

Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi jeśli założę temat dotyczący naszego najbliższego meczu ligowego z Jagą.

Jak wiadomo musimy się w tym meczu przełamać, ważne żeby pozostać w czołówce i liczyć na na stratę punktów przez Legię i kuchenki. Legia ma mecz ze starozakonnymi, a jak wiemy zawsze ciężko im się na Kałuży grało. Natomiast Lech gra z Piastem i po cichu wierzę, że gliwiccy piłkarze sprawią MAŁĄ niespodziankę.

Skład Wisły na mecz z Jagą widzę tak:

Pawełek - Baszczyński, Cleber, Głowacki, Piotr Brożek - Boguski, Sobolewski, Jirsak, Zieńczuk - Niedzielan, Paweł Brożek.

Perek 17.09.2008 12:51

Cytat:

Pawełek - Baszczyński, Cleber, Głowacki, Piotr Brożek - Boguski, Sobolewski, Jirsak, Zieńczuk - Niedzielan, Paweł Brożek.
Z Jagiellonią zagra Marcelo. Nawet Skorża tak mówił, bo chce go sprawdzić

kubanczyk 17.09.2008 13:27

moze wejsc dopiero w trakcie emczu prawda?

kristos 17.09.2008 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot_dżinks (Post 604200)
Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi jeśli założę temat dotyczący naszego najbliższego meczu ligowego z Jagą.

Jak wiadomo musimy się w tym meczu przełamać, ważne żeby pozostać w czołówce i liczyć na na stratę punktów przez Legię i kuchenki. Legia ma mecz ze starozakonnymi, a jak wiemy zawsze ciężko im się na Kałuży grało. Natomiast Lech gra z Piastem i po cichu wierzę, że gliwiccy piłkarze sprawią MAŁĄ niespodziankę.

Ja też liczę na niespodziankę w meczu Piasta.
Może nie przegrają 4:0 a np. 3:0.
Jest takie powiedzenie - umiesz liczyć,to licz na siebie.

losiu2001 17.09.2008 14:02

Panowie nie ma co oglądać sie na innych!!my musimy wygrywac kazdy mecz jak narazie!!tylko 3 oczka nas interesuja!!

kot_dżinks 17.09.2008 14:11

Co się przypieprzasz? Znam takie powiedzenie, ale nie w tym rzecz.
Liczę i wierzę w zwycięstwo Wisły z Jagą, bo jak nie teraz się przełamią to kiedy? Jaga gra słabiutko, uzbierała do tej pory cztery punkty w pięciu meczach, strzelając trzy i tracąc przy tym siedem bramek. Zajmują przedostatnie miejsce w ligowej tabeli, inny wynik niż nasze zwycięstwo to będzie sensacja.

Zwykle dopinguje przeciwników grających z kandydatami do prześcignięcia Wisły w walce o majstra.
W tym przypadku Piast, mecz Legia - Cracovia najlepiej gdyby zakończył się remisem.

cola 17.09.2008 16:46

JA BYM USTAWIL TAK WISLE W MECZU Z JAGA pawelek - singlar glowacki marcelo junior diaz- lobodzinski barreto jirsak szabat - niedzilan dawidowski

herman23 17.09.2008 16:55

Ten skład który napisal cola jest .Trzeba wystawic silniejszą jedenastke bo z Jagą niema zartów. Choć nie uzbierali zbyt wielu punktów to Probierz nadal eksperymentuje i trzeba na nich uwazac. Wiśle trzeba kilku meczy aby zlapali forme

:shock:http://wislakrakow.com/forum/wislakrakow.pl/

Arturo Qr2nów 17.09.2008 17:39

Że należy liczyć na siebie i po prostu wygrywać mecze, to oczywiste. Oprócz wygrywania miło by było gdyby styl gry uległ znacznej poprawie. Ewentualne straty punktowe Legii, Lecha oraz remis Polonii z Ruchem są również jak najbardziej korzystne w naszej sytuacji. Przewaga zawsze daje pewien komfort.

Piszecie o składach... No dobra, czemu nie :-D Ja bym widział, to mniej więcej tak: Pawełek - Singlar, Cleber, Marcelo, Brożek - Sobolewski - Boguski, Barreto, Jirsak, Diaz - Brożek. Taki skład w ustawieniu 1-4-1-4-1 lub klasycznie 1-4-4-2 i: Pawełek - Singlar, Cleber, Marcelo, Brożek - Boguski, Barreto, Sobolewski, Diaz - Jirsak, Brożek. W drugim wariancie z nieco cofniętym Jirsakiem, który podłączałby się jako klasyczny napastnik w ataku ze środka lub skrzydła albo dogrywał piłkę między obrońców do Pawła. Wiem, wiem. Kilka wariacji. Singlar zamiast Baszcza, jako stoper niesprawdzony Marcelo, na lewej pomocy Diaz, w środku Barreto. W składzie brak Łobo czy Zienia... :-p Już się zatem tłumaczę. Otóż kto pamięta ostatnie mecze ligowe wie, że drużyna gra kompletnie bez polotu. Wydaję się, że w zaistniałej sytuacji słuszne jest przewietrzenie składu i wpuszczenie na skrzydła dynamicznych Diaza oraz Boguskiego. W obronie warto spróbować Marcelo, w końcu nie gramy z potentatem o nie wiadomo jakiej sile ofensywnej. Poza tym przychodzi jako nadzieja, a więc wypada dać mu szansę i niech staje się solidnym defensorem (tylko czy już nim nie jest...). Poradzi sobie, spokojnie :-) Czemu nie ma Baszcza? Singlar z meczu na mecz jest lepszy. Wydaje się być pewniejszy w obronie i nie daje się ograć w miejscu. A że ma potencjał ofensywny niech świadczy asysta przy bramce Brożka z Bełchatowem. Niestety na podobne zagranie przez skrzydłowych w tym sezonie próżno oczekiwać. Barreto? Od Cantoro chyba gorzej nie zagra. Ostatni jego sezon w Wiśle czy fakt gry w pierwszej lidze portugalskiej świadczą o tym, że papiery na grę ma. W przypadku niewypału zawsze można dokonać zmian. Wszakże nie gramy z Barceloną :-)

kubanczyk 19.09.2008 09:26

Skorza powinien Baszcza ustawic na srodku razem z Marcelo, o ile ten jest taki dobry jak wszyscy mowia. Baszczu szybki, zwinny a Marcelo kawal chlopa w obronie. Brakuje nam duzych, twardych obroncow, takich jak King w TT.

JrQ- 19.09.2008 11:08

Ja bym Baszcza już na stałe dał na środek, bo z wiekiem staje się wolniejszy i kręcą go jak chcą.
Mamy więc w obronie kłopot bogactwa ;]
środek: Marcelo, Głowacki, Cleber, Diaz, Basczyński - ja postawiłbym na Marcelo & Głowacki
boki: Piotrek, Singlar
środek pomocy: Barretto, który by czyścił oraz Sobolewski
boki: Boguski oraz Zieńczuk
napad: Cofnięty Jirsak i wysunięty Brożek ;]

Można by też cofnąć Zienia na bok obrony, a na pomoc lewą wpuścić Piotrka Brożka.

Estovic 19.09.2008 14:05

Po naprawdę dobrym meczu z TT spodziewam się pewnego zwycięstwa ze słabą Jagą. Nasze gwiazdki mają już chyba ziemniaczaną traumę za sobą. :>

Parę słów o składzie. Baszczu jest w świetnej dyspozycji, więc dałbym go za niepewnego Clebera na środek. Głowa po kontuzji potrzebuje czasu więc na Jagę spróbowałbym wariantu: Piotrek Brożek, Marcelo, Baszczyński, Singlar. Mecz z TT pokazał, że Łobo jako zmiennik jest dwa razy lepszy. Gość ma słabą kondycję, a jeśli gra tylko w 2 połowie to nie musi człapać po boisku by zaoszczędzić siły na cały mecz. Druga linia taka jak wczoraj tylko zamiast Mauro "holujmy piłkę" Cantoro wstawiłbym Diaza. Atak i bramka wiadomo - tu pola manewru nie ma.

AZS_Lublin 19.09.2008 14:40

Pan Skorza powinien w Bialymstoku dać odpocząc kilku zawodnikom. Wg mnie za Clebera, ktory moim okiem ma mini kryzys powienien zagrać Marcelo (wrecz musi JUZ wchodzic do skladu!)) oraz za Cantoro wpuscilbym Barreto. Napewno zagra Pietja, bo wiadomo chodzi o utrzymanie rytmu meczowego a nie gral w Anglii.
Moja 11: Pawelek- Pio Brozek, Marcelo, Glowacki, Baszcz- Zienczuk,Sobolewski, Barreto, Boguski- Jirsak- Pawel Brozek.

Samoth 19.09.2008 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot_dżinks (Post 604200)

A gdzie Singlar ?!

kot_dżinks 19.09.2008 14:56

Po wczorajszym meczu nasz skład widziałbym troszkę inaczej na potyczkę z Jagą.

Pawełek- Pi. Brożek, Baszczyński, Marcelo, Singlar - Zieńczuk, Sobolewski, Cantoro, Jirsak, Boguski - Paweł Brożek.

Jeśli Cantoro zagrałby słabiej po przerwie mógłby go zmienić Barreto bądź też Diaz. To samo w przypadku Zieńczuka, za niego Łobodziński i zamiana pozycji z Boguskim. Cleberowi dałbym odpocząć, bo jest to nieliczny piłkarz który grał prawie w każdym meczu.

tofik 19.09.2008 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AZS_Lublin (Post 605232)
Pan Skorza powinien w Bialymstoku dać odpocząc kilku zawodnikom. Wg mnie za Clebera, ktory moim okiem ma mini kryzys powienien zagrać Marcelo (wrecz musi JUZ wchodzic do skladu!)) oraz za Cantoro wpuscilbym Barreto. Napewno zagra Pietja, bo wiadomo chodzi o utrzymanie rytmu meczowego a nie gral w Anglii.
Moja 11: Pawelek- Pio Brozek, Marcelo, Glowacki, Baszcz- Zienczuk,Sobolewski, Barreto, Boguski- Jirsak- Pawel Brozek.

Wystawilbym taki sam skład. Właściwie to Skorża chyba już widzi, że trzymanie się nazwisk nic nie daje. Testowałbym również Diaza na DC i DM, bo na lewą obronę to on jest za słaby.

E: Singlar za Baszcza, który powinien zacząć przyzwyczajać się do roli środkowego :) Tak sie krzywił na tę pozycję, a w porownaiu z prawą obroną to gra tam zajebiście.

Arturo Qr2nów 19.09.2008 15:49

Po meczu z Tottenhamem też dokonuję małą roszadę :) Za Clebera do środka Baszczu. A więc obrona: Singlar, Baszczyński, Marcelo, Brożek. Ostatnie mecze pokazują nam, że przywiązywanie się do nazwisk oraz dawanie pograć za zasługi, to nie jest dobra cecha trenera.

4fan_player 19.09.2008 15:53

Pawełek - Singlar Głowacki Marcelo Piotr Brożek - Niedzielan Cantoro Sobol Zieniu- Paweł B. Boguski

Martwię się tylko o brak motywacji i mobilizacji. Żeby nasze gwiazdy sobie nie pomyślały że mecz sam się wygra.

muody87 19.09.2008 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 605274)
Pawełek - Singlar Głowacki Marcelo Piotr Brożek - Niedzielan Cantoro Sobol Zieniu- Paweł B. Boguski

Martwię się tylko o brak motywacji i mobilizacji. Żeby nasze gwiazdy sobie nie pomyślały że mecz sam się wygra.

A ja bym wstawił za słabego Zieńczuka na lewą Diaza. Za Sobola Barreto i Małeckiego do ataku z Brożkiem, skoro duet 16 i 9 dopadła infekcja to może lepiej niech zagrają końcówkę... Po co ich eksploatować.
Niech inni pokarzą, że o coś walczą w tej drużynie niż tylko ławka i ławka...

Tomek_TS 19.09.2008 17:01

W meczu z Jaga dal bym szanse pogrania Marcelo i Barreto a dac odpoczac Cantoro i Cleberowi.
Zieniu wedlug mnie rownierz powinien usiasc na lawce a na lewa flanke wpuscil bym Diaza.

Stawiam 3:1 dla Wisły.

LAB 19.09.2008 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Samoth (Post 605237)
A gdzie Singlar ?!

moj skład na ten mecz :

Pawełek
Obrona od lewej: Brozek Piotr,Marcelo,Baszczu(czemu wczesniej nie odkrylismy jego stoperskich zdolnosci?:D,Singlar
Pomonc od lewej: Zienczuk Jirsak Cantoro Sobolewski Boguski(ew Bogucki:D)
No i Brozio
I kto mowi ze niemamy rezerw jak Głowa i Diaz sie nie mieszcza w skladzie?:D

cebulka997 19.09.2008 18:18

Pawełek - Singlar, Baszczu, Marcelo, Diaz - Łobo, Jirsak, Barreto, Zieniu - Broziu, Boguski

3:0 dla NAS! Broziu, Jirsak i Marcelo

JrQ- 19.09.2008 19:04

Meczyk Cracovia - Legia na żywo, miejmy nadzieję, że będzie remisik:
http://elite-sports.net/kanal_2.php

AZS_Lublin 19.09.2008 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 605387)
Meczyk Cracovia - Legia na żywo, miejmy nadzieję, że będzie remisik:
http://elite-sports.net/kanal_2.php

Tiaaa... remisik.. chyba w zoltych kartkach. 0:3 dla Legii a grę Craxy pozostawiam bez komentarza.

Raporter 20.09.2008 05:50

Pozornie w meczu z Jagą możemy mieć mocniejszy skład niż z Totenhamem. Ja bym zagrał tak:
Pawełek Singlar Marcelo Głowacki Pi.Brożek Łobodziński (tylko po to żeby nie zamęczyć Boguskiego) Sobolewski Jirsak Zieńczuk-Niedzielan(mimo wszystko ja widzę zwyżkę formy) Brożek

zmiany:
Boguski za Łobodzińskiego
Cantoro za Jirsaka
Małecki za Niedzielana

cola 20.09.2008 06:18

najwaznijsze: 3 punkty!!! i bede zadowolony itak caly czas

orm 20.09.2008 11:23

Spodziewa się trudnego meczu - po pucharach zwykle idzie jak po grudzie. Ale z drugiej strony Jaga jest słaba, więc pewnie będzie wymęczone 0:1....

Ogryzek 20.09.2008 12:05

Po ciężkim meczu w Londynie i infekcji wirusowej w Naszym zespole ucieszą mnie 3 punkty! Styl nie jest w tym meczu ważny ale punkty - oby 3:D

Nawet skromne 1-0 dla Wisły biorę w ciemno!

kot_dżinks 20.09.2008 12:08

Szykuje pan Marcelo na mecz w Krakowie?

Tak. Chce go wprowadzić do zespołu jak najszybciej, by skorzystać z jego pomocy w rewanżowym spotkaniu.

wislakrakow.com / Dziennik
(frodo)

Chyba spokojnie możemy się spodziewać debiutu Marcelo już w Białymstoku, oby pokazał się z jak najlepszej strony.

AYALA 20.09.2008 12:14

też mi sie wydaje że po wirusie nie ma już śladu i Biała Gwiazda powinna znowu wygrać.Osobiście dałbym pograć w całym meczu Niedzielanowi bo tylko przez gre w meczach może On wrócić do wysokiej formy

WISŁAZWE 20.09.2008 15:00

z tego co wiadomo jutro od pierwszych minut w barwach Wisły powinien zadebiutować Marcelo.Jak dla mnie więcej szans na grę powinien dostać Patryk Małecki bo wydaje się że prezentuje trochę wyższy poziom niż Niedzielan i Dawidowski ,w jutrzejszy mecz Małecki powinien zagrać min 45 min. Można by go sprawdzić na prawej pomocy niech Łobodziński wie że nie on jeden może grać na prawej stronie :) , wydaje się tak że nie ma śladu po tej anginie czy innej chorobie która dopadła Wiślaków.Trzeba ten mecz wygrać aby czołówka za bardzo na nie odjechała już na początku sezonu , mam nadzieje że mimo ciężkiego meczu w Londynie uda się wygrać w Białymstoku , będzie ciężko ponieważ może się okazać że nie starczy nam sił na 90 minut po drugie Jaga może zagrać bardziej zdeterminowana bo ostatnio jej nie idzie a szefowie tego klubu chyba nie mają zamiaru cały czas być w dolnej części tabeli więc jak nie wygrają to być może Probierz pożegna się z posadą trenera... :) wszystko okaże się jutro po meczu.

Rob_Zombie 20.09.2008 15:50

Trzeba w końcu się przełamać po 5 meczach pod rząd bez zwycięstwa!
Myślę że Skorża ma niemały ból głowy jeśli chodzi o obsadę obrony, bo o ile pozycja Brożka jest niezagrożona to już w środku Cleber (do tej pory wydawałoby się nie do wyjęcia) prezentuje się dosyć średnio, większość traconych przez nas bramek to pośrednio lub bezpośrednio jego wina. Głowacki jest po kontuzji, Marcelo bez ogrania, Baszczu z kolei do tej pory zdecydowanie lepiej radzi sobie na pozycji której (ponoć) nie lubi, Singlar za to gra bardzo równo, soldnie i pewnie, choć bez fajerwerków. Ciężko będzie zadecydować kto ma usiąść na ławce, bo chyba dla każdego będzie to krzywdzące.
I chętnie zobaczyłbym w końcu w wyjściowej jedenastce Barreto.

madenn 20.09.2008 16:41

wielu przewiduje piotra Brożka w piewrszej 11 czy on wogole zagra?? ne grał przed 3 dniami wiec można miećwatpliwości ...
ma ktos jakieś info na ten temat????

Estovic 20.09.2008 16:46

Nie grał przed 3 dniami bo pauzował za kartki. Z Jagą tego problemu nie będzie.

pawelos84 20.09.2008 16:47

A tą kontuzję Piotrek wyleczył?

Ja bym wystawił taki skład:

Pawełek - Pi. Brożek, Baszczyński, Marcelo, Singlar, Boguski, Jirsak, Baretto, Łobodziński, Niedzielan, Brożek

Ogryzek 20.09.2008 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelos84 (Post 605772)
A tą kontuzję Piotrek wyleczył?

Ja bym wystawił taki skład:

Pawełek - Pi. Brożek, Baszczyński, Marcelo, Singlar, Boguski, Jirsak, Baretto, Łobodziński, Niedzielan, Brożek

Podobno Brożek, Boguski i Jirsak chorzy, może będziesz musiał zmodyfikować nieco swój skład:)

pawelos84 20.09.2008 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 605841)
Podobno Brożek, Boguski i Jirsak chorzy, może będziesz musiał zmodyfikować nieco swój skład:)

Oni byli chorzy w środę i czwartek, ale ponoć już lepiej z nimi.

Ogryzek 20.09.2008 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelos84 (Post 605864)
Oni byli chorzy w środę i czwartek, ale ponoć już lepiej z nimi.

Jeśli tak jest, to dobrze! Mimo wszystko w lidze jak na razie trafiają tylko Brożek i Boguski i bez nich w ofensywie może być krucho.

Gwiaździsty 20.09.2008 20:42

W poprzednim sezonie byliśmy najbardziej bramkostrzelnym zespołem . Jak teraz sytuacja wygląda lepiej nie mówić. Narazie minął nas już w tabeli Śląsk i ....Odra Wodzisław.

HEDu 20.09.2008 20:44

A nasz bilans to tylko 7-6, tak zle nie było od dawien dawna. Nie ma kto strzelać, a obrona popełnia błędy. Byle nie dramatyzować.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl