![]() |
Kibicowanie na polskich stadionach
Po zamieszaniu, jakie powstało w temacie ekstraklasa do życia został powołany ten temat.
Ponieważ poruszane w nim sprawy są dość drażliwe będzie on naprawdę ostro moderowany. Jest to temat pomyślny, jako miejsce gdzie można porozmawiać o kibicowaniu na polskich stadionach. Nie jest to absolutnie miejsce do rozmów o ustawkach, krojeniu barw itp. Nie będzie tolerowane obrażanie piłkarzy czy też kibiców innych drużyn. Za nie przestrzeganie powyższych ustaleń bez ostrzeżenia będzie przyznawany ban. W przypadku recydywy bądź bardziej chamskich wpisów ban dożywotni. Zasady te dotyczą wszystkich bez względu na długość stażu. |
Dobry mecz Legii w pełni zasłużona wygrana , zachowanie ich kibiców ŻAŁOSNE .
|
mam pytanie bo zerknalem tylko okiem czy ich kibice(legii) sie do nich tylem odwrocili czy mi sie wydawalo?
|
A co ich kibice zrobili. Bo niewidziałem juz.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Po meczy gdy piłkarze Legii podeszli do sektora kibiców podziękować im ci odwrócili sie do nich plecami
|
dlaczego zachowanie kibiców Legii to żenada? Piłkarzyki mogą olewać kibiców (i już nie chodzi tu tylko o ich ostatnie występy) i nie dziękować im za doping(np w Moskwie)? Kibice Legii odwrócili się gdy podeszli piłkarze pod ich sektor i zaczeli śpiewać 'Legia To My!' Brawo. Może w końcu zrozumieją, że Legia to Legia
|
Jaki klub tacy kibice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
w dupie byłes i gowno wiesz. ja podziwiam naszych kibicow, jada setki kilometrów gdzie diabeł mowi dobranoc a pajacyki nie dosc ze na stojaco przepierdalaja z kelnerami to jeszcze dupy im sie nie chce ruszyc pod sektor. |
Merytoryczna dyskusja się tworzy.
|
Cytat:
Ktoś tam coś o dupie i gównie. Powtarzam, tak trzymajcie. Widać jak kochacie swój klub. Wyjazdy i doping na nich to nie wyznacznik kibicowania, wylatywanie z sektora na meczu finału PE to pokaz cyrkowy sztucznej inteligencji. |
Cytat:
PS piłkarze są dla ciebie wyznacznikiem kibicowania? Ich najbardziej identyfikujesz z klubem? Mówisz piłkarz, myślisz klub? Ja mam inne spostrzeżenia na temat miłości do klubu |
michu-kozlowek - nie dyskutuj z nimi, bo to nie ma sensu. Gowno nas powinny obchodzic problemy tego klubu. My mozemy sie smiac po takich meczach jak ten z Odrą czy Moskwą i za to im trzeba podziekowac:rotfl: .
z dzisiaj - cieszy utemperowanie butnych nosków z Poznania. bardzo cieszy. |
Cytat:
Lech upadł, czy się podniesie? Zobaczymy. Cieszy że mamy lidera. Oby tak trzymać. |
Cytat:
Jesteś taki święty, że jak ktoś cię uderzy w policzek to nadstawiasz drugi? Idąc twoim tokiem rozumowania, mogę się zapytać, dlaczego dziś mieliście taki doping? Ale mnie to ch*uj obchodzi, to wasze sprawy i się do nich nie wtrącam, a tym bardziej nie wyśmiewam. W przeciwieństwie do ciebie |
Cytat:
to jaki jest ten wyznacznik ? |
"Innowiercom" proponuję nie zwracanie uwagi na użytkowników świeżej daty - oni są, ale zaraz może ich nie być.Piszę by się za bardzo nie rozdrabniać nad ich postami bo często sieją tu tylko ferment.
|
Cytat:
|
7 kotów, czy Tobie aby hierarchia wartości trochę się nie poprzestawiała chłopie? Co Ty wypisujesz?
|
@ pan Dudi:
Absolutnie nie. Kibicem nie jest sie z przymusu tylko z wlasnego wyboru, dlatego mnie np smieszy swiete oburzenie, ze jakis kopacz nie podszedl z gratulacjami ze jeden z drugim gibali 1000km, bo wbrew pozorom to nie jest jego psi obowiazek - jak pisze Kreseq -, tylko moze byc bardzo ladny i mily gest. Aha, i bardzo prosze o wyopisanie mi pilkarzy, ktorzy to graja dla kibicow. |
Cytat:
Pewnie żaden piłkarz nie gra dla kibiców, ale po różnych meczach mówią co innego zwykle. Ale jak tak mają nas w dupie to niech się nie spodziewają jakiegoś fetowania Kaki czy innego, że prosto kopnął piłkę. |
Nie jestem specem w tej materii, ale coś parokrotnie obiło się o słabnącym poparciu pasów w Poznaniu.Ale to może tylko plotki :D
|
Nasze derby sa jak derby Manchesteru. Jest druzyna mistrzow i druzyna cieniasow. I te cieniasy sie bardzo spinaja na mecze z mistrzem. Pozniej leza tydzien i sie brandzluja z radosci urwania 2pkt albo zostania moralnymi zwyciezcami po demolce 0:3.
Ale i tak mamy super w porownaniu z MU, bo my przynajmniej z tymi baranami z sasiedztwa nie przegrywamy. Nalezy jednak nadmienic, ze dzien kiedy nam nic nie wejdzie, a tym cymbalom tak, nadejdzie. Predzej czy pozniej, ale wygraj z nami. Typuje, ze wygraja z nami w PEkstraklasy, co dam im prawo do okrzkniecia sie Panami Krakowa w XXI wieku. W lidze nam jeszcze w tym sezonie co najwyzej moga krwi napsuc jakas kontaktowa bramka w 94. minucie ale w przyszlym - juz mozemy poplynac. Nie to zebym sie sukinkotow obawial, bardziej tego, ze poziom napinki moze tam osiagnac absurdalne wymiary, skoro nawet po wymeczonym remisie, pasobaran jest w stanie splodzic cos takiego: "PS.ale i tak najważniejsze że NIE DALIŚMY SIĘ PSIUROM widac na pierwszy rzut oka, że CRACOVIA to coś więcej niż Barcelona i z nami nie było tak łatwo" BARANY. |
Cytat:
:D |
Cytat:
|
Cytat:
LKS to taka Cracovia, Polonia, Tarnovia czy Resovia. Bardzo ladnie to pewien kolega z Widzewa ujal: "LKS - jebani schizofrenicy! wyzywają innych od żydów i składają kwiaty na grobach swoich żydowskich założycieli zwą się rodowitymi łodzianami a chcą pęknąć z dumy jak w ich szeregi wstępuje ktoś spoza Łodzi a gdy ktoś spoza Łodzi kibicuje Widzewowi to dla nich wieśniak uważają, że jest ich więcej niż nas ale kupują mniej karnetów, biletów i mają mniej liczne wyjazdy bredzą o korupcji innych klubów podczas kiedy sami kupili co najmniej 1/3 swoich trofeów twierdzą, że Widzew to nie Łódź ale mecze z nami to dla nich derby wszyscy wiedzą kiedy założono Widzew chociaż nikogo z nich nie było wtedy na świecie." |
Cytat:
|
Cytat:
Nie porównuj Polonii czy Cracovii do ŁKSu. Mają o wiele więcej pojęcia o kibicowaniu. Ostatnie derby Łodzi na stadionie ŁKSu, to był popis ich bardzo dobrego dopingu. Albo może powiesz mi, że ŁKS się źle zaprezentował u Was na R22? Oprawa ładna, śpiewy też dobre. Tak samo na Ł3 prezentują się dobrze (ilościowo i nawet jakościowo). O wiele wyżej ich stawiam niż Polonię czy Cracovię. wolfy jasne, że kibicowsko:D Ogryzek- nie chcę tu wszczynać głębszych dyskusji o Polonii, bo dostałem za to bana na 2 tygodnie :-p Więc może Ty mi napisz, w czym kibicowsko są tacy dobrzy, żeby stawiać ich wyżej od ŁKSu? (PS byłem nie na jednych derbach na Ł3 i K6) |
Dla jednych wyznacznikiem jest ilosc przescieradelek i decybeli, dla innych swiatopoglad jaki soba prezentuja.
Sa kluby kibica, ktore lata zycia we frustracji wpedzilo w chorobe psychiczna - vide: LKS czy Cracovia (Polonia to jednak mimo wszystko wyzsza polka). I dla mnie baranami pozostana, nawet jak z tych idiotycznych kartonikow uloza na sektorze swojego Estadio da Gruz, Gioconde, a choralnie odspiewaja jakas arie z Turandota. Dla mnie np. nie ma "normalnego kibica Cracovii". I to mowie o wykrztalconych - mimo wszystko gociach - ktorzy maja tak lby napchane pasiasta propaganda, ze na slowo WISLA tocza piane z pyskow i zaczynaja wygadywac takie glupoty, ze sie to w pale nie miesci. |
Cytat:
Ja nic do nich nie mam - no może że to zgoda Cracovii, ale po za tym? Znają swoje miejsce w szeregu i tyle. A że was nie lubią? Mnie to nie przeszkadza bo ja was też nie lubię:D |
Też bym nie lekceważył ŁKSu ani nie przyrównywał ich do Cracovii. Co miasto, to historia, co derby, to specyfika. W widzewskie 1910 ciężko uwierzyć, miasto pół na pół, fc na plus dla RTSu. A ilekroć jestem w Łodzi i widzę to przekreślane, to domalowane gwiazdy Dawida, dziękuję Bogu, że jestem Polakiem, krakusem i kibicuję Wiśle : )
A skoro piszecie tu o zgodzie "dwóch klubów koronnych", jak same się określają, to warto wiedzieć i pamiętać,że przedwojenną Polonię i "cóż-bardziej-polskie-jest" Pasy łączyła silna więź... wzajemnej niechęci. Onegdaj na mecz tych drużyn na konwiktorską wybrała się spora delegacja miejscowych koszernych, by wspierać KSC, spotkanie zakończyło się jatką "na tle narodowościowym". Innym razem, fani Polonii obrzucili kamieniami zmierzających na/ze stadionu piłkarzy i działaczy Cracovii. Jeżeli się mylę, niech mnie ktoś poprawi, obydwa zdarzenia opisane były w książce "Za lotem piłki" Otałęgi, do której aktualnie nie mam dostępu. Ale smaczek pozostał, saga rodu ciemiężonych kryje wiele tajemnic :D |
Cytat:
Tyle, że opisane przez Ciebie sytuacje co mają do tego, aby stawiać ich wyżej kibicowsko od ŁKSu? My ciśniemy aż tak strasznie na Wisłę? No proszę Cię:D My was nie pozdrawiamy tak jak np Lech :D 7 kotów ja mam trochę inne zdanie na ten temat. Ale niech zostanie tak jak jest, Ty swoje a ja swoje PS a co powiesz o tym, że Polonia nie miała żadnego 'ale' w stosunku do sytuacji z Dyskobolią? Takie sytuacje w piłce powinny się zdarzać? |
Popieram 7 kotow! Pejsciasci to sa chore tworzywa. Kazdy argument jaki wytocza a zostanie obalony pwoduje u nich pasy na pysku, a nakoniec jak juz nie maja nci do powiedzenia to sie okazuje ze Wisla to stara K..a. Sa banda kretynow i tyle. Tak jak LKS. Z tymi zalozcyielmai to przegiecie. Nazywaja sie wszechpolskim klubem a laza po kirchole i kwiatki na grobie cadykow skladaja.
Co do LEgiunii to musze przyznac ze przestalem rozumiec o co biega kibicom Legii. Walcza z ITI, tyle z eta walka nie ma sesnu wogole. Szybciej klub si eich pozbedzie niz ITI udzialow. Obrazaja sie na pilkarzy, potrafia uwalic nawet budowe swojego stadionu byleby nie zburzono im Zylety na ktora...nie chodza bo protestuja. A prawda jest taka, ze zrobili bydlo w Wilnie i wszystkei kary im sie nalezaly. Wojujecie? To co sie dziwicie ze sa konsekwencje. Dlaczego reszta druzyn ligopwych nei ma takiech jaj jak wy?? Bo kibice innych druzyn nei robia chclewu samym sobie. Nie popieram was w zadnych protestach i ciesze sie ze oslabiacie swoj klub. Jak sie ockniecie to bedziecie kibicowsko na dnie. I bardzo dobrze bo Was szczerze nienawidze. |
Cytat:
A Polonia aż tak się nie produkowała na meczach z nami. A Lech? Ja piszę o Polonii i Legii a pyry to inna bajka:) Boisz się chodzić w barwach Legii na Mokotowie, Grochowie, Ursynowie (prawie całej Warszawie)? Nie sądzę! |
Cytat:
Holender asystentem Zielińskiego: http://czarnekoszule.pl/forum.html?k...ia=1&temat=427 |
Przytaczacie tutaj historie ,ale ja sadze ,ze tak naprawde jest ona tylko pretekstem do nienawisci.
Kiedys moze byly jakies wartosci . Dzis u mlodego pokolenia jest tylko agresja i przemoc . Jak sytuacja w wielkich miastach wyglada,szczegolnie na blokowiskach to przedstawiac nikomu nie trzeba (choc moze powolutku zmienia sie to najlepsze). Mlodzi ludzie czesto z patologicznych domow ,sami wchodza w konflikt z prawem ,policja wrog itd . Poki maja wroga to ich zycie ma jakis sens.Kibice Cracovii ,a raczej ludzie sie z nia utozsamiajacy wrzucili Wisle do jednego wora z policja,no bo przeciez za czasow PRL, Wisla miala w zarzadzie notabli z milicji i to im wystarcza zeby miec wroga.Nie sadze ze ktos z nich czytal ksiazki o PRL i zdaje sobie z tego sprawe jakie byly czasy ,ze nie bylo wlasnosci prywatnej ,kluby byly panstwowe i kto w nich zasiadal nie zalezalo wogole od kibicow tylko od wladzy. Podobnie bylo z innymi klubami chocby Lech Poznan jest dzis "Kolejorzem" bo keidys byl to klub ktory mialbyc Polskim Lokomitivem (Moskwa) .CWKS Legia Warszawa ,CSKA Moskwa - oba kluby wojskowe itd itd. Najsmieszniejse jest to ze "prawilnosc" kibicow Cracovii objawa sie tylko w nienawisci do Wisly.Mysla ze sa szlachetnijsi od Wisly ,a patrzac na trybuny kto tam chodzi na mecze (nie tylko tam ,na innych klubach tez)to mozna wysnuc ze ich "kibice" na codzien zajmuja sie tylko dilerka, jakimis wlamaniami czy rozbojami :lol: |
Ale o czym tu w ogóle mowa, miasto jest pół na pół, tu i tam obok ziomów, dilerów i pokemonów są kumaci i wyjazdowicze (zresztą wszystkie te grupy się przenikają). Nie ma lepszych / gorszych osiedli, hańba naszej sąsiadki polega na tym, że masa ich ziomków to przerzuty, a masa ich kumatych nie jest w stanie / nie chce wznieść się na uczciwość intelektualną i rozsiewa jakieś głupawe mity o "milicyjnym pochodzeniu".
|
Cytat:
człowieku, a wiesz co to fanatyzm?? Ja rozumiem ze na tym forum dla wielu kibicowanie to skandowanie nazwiska byle murzyna i fetowanie bramki Brozka. Dla mnie piłka nozna to nie jest skandowanie poł meczu "Mariusz Pawełek" czy tez fetowanie ze byle piłkarz strzelil jakiegos tam gola na pusta czy pełna - to jest tylko dodatek. Bo rownie dobrze oni mogli by grac w warcaby. pomijam identyfikacje z herbem, barwami, miastem. Cytat:
"gegen der moderen fussball" Cytat:
dobrze ze łykasz wszystko co wyborcza napisze albo tylko słuchasz co powiedza w wiadomosciach na tvn24. mniej pisac wiecej czytac. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl