Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Oszustwo w konkrsie na futbol.pl - Bilety na Wisła - Barca (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4766)

abedipele 25.08.2008 20:20

Oszustwo w konkrsie na futbol.pl - Bilety na Wisła - Barca

Dziękuję za udział w dyskusji.

SpoXsteR 25.08.2008 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abedipele (Post 591738)
Przeszukując stronę futbol.pl przez google znajdziemy wiele artykułów tego pana :
http://www.google.pl/search?q=tomasz...r=all&filter=0

Wszystkie te newsy zostały pokasowane wraz z nazwiskiem i imieniem ich autora.
+ za rozkminkę, nigdy nie wierzyłem w tego typu konkursy. Chcieli zbić reklamę swojemu portalowi a tylko się ośmieszyli

darotsok73 25.08.2008 20:38

szmaciarze i tyle , kompromitują się .. olać ich .., ale bardzo dobrze że to ujawniłeś

leszekm 25.08.2008 20:44

Kompromitacja tego serwisu.
Głupi byłem...

e 25.08.2008 20:47

"Pan Tomasz"
"Ale nie ukrywa swojej radosci z wygrania jednego z czterech biletow"
"o konkursie dowiedzialem sie, bo codziennie wchodze na Wsz portal"

:lol:

Jak Wy mozecie wogole brac udzial w tego typu konkurach to ja nie wiem. Szkoda czasu..

luke1906 25.08.2008 20:51

Samobój roku :lol:

M.C (nowy kleparz) 25.08.2008 20:53

ŻENUA
10znaków

rocco_1906 25.08.2008 20:57

a ja głupi wzialem w tym czyms udział ;/

Devonisch 25.08.2008 21:00

JEŚLI TO PRAWDA TO:
Wywiesić zdjęcie tego kogoś przed stadionem i szukać na trybunach..................

WiślakNH 25.08.2008 21:17

Żenada jak **** , przekręty na każdym kroku ale tak czy siak pewnie mało kto tak na prawdę liczył,że bilet wygra :D
Takie konkursy są o dupę rozbić i teraz mamy piękny przykład tego.Mam nadzieję,że to sie tak nie zakończy i więcej osób sie dowie o ich chamskiej zagrywce.

DrewniaQ 25.08.2008 21:24

Od dawna wiadomo, że wszelakie konkursy to oszustwo! Mam sąsiada, który co chwilę wygrywa w taki sposób, bo jest przedstawicielem handlowym!

kubawislak 25.08.2008 21:24

Ładne gnidy, ale z pewnością to nie pierwszy tego typu przypadek...

seba123139 25.08.2008 21:26

w sumie to fajny portal wiec szkoda ze sie tak kompromitują. Mogli by mieć troche wiecej oleju w głowie i dać innego człeka, wtedy by sie nikt nie skapł. A tak....no coż, troche żaaaaaaaaaaaaallllllllllll...............

wisl@k_TS 25.08.2008 21:38

http://www.futbol.pl/index_2501.php?a_2501=29542

Ciekawe kim są pozostałe osoby?

BTW. Żałosne są te opisy pod 'wylosowanymi' :lol:

seba123139 25.08.2008 21:41

Dobrze że to chłopie wykryłeś. Takie cos trzeba karać, bo tego w****u jest i przechodzi nieruszone, tak nie mże być, bo tylko z ludzi robią frajerów

Musiek1906 25.08.2008 21:47

A moze tak jakis transparent jutro na meczu ?
Tak jak kiedys widnialy transparenty na temat kibice.net.
Mieli dobry pomysl na reklame serwisu. "Drobna" wpadka i poszlo.
Idioci z futbol.pl

Marcinklon 25.08.2008 21:53

ale beka wszystkie newsy z tej stony juz bede traktował jak ten "konkurs" i jeszcze postrach sieja ze nikt nie jest anonimowy

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ODPOWIEDŹ NA OSZCZERSTWA
Przypominamy wszystkim zamieszczającymi kłamliwe informacje na temat jednego ze zwycięzców konkursu i fałszywe informacje na temat Portalu Futbol.pl, że wobec każdego z zamieszczających podobne informacje zostaną wyciągnięte konsekwencje prawne. Przypominamy, że w internecie nikt nie jest anonimowy. Wszystkim zwycięzcom, Z KTÓRYCH ŻADEN NIE JEST ORAZ NIE BYŁ POWIĄZANY W ŻADEN SPOSÓB Z FUTBOL.PL, serdecznie gratulujemy.
Futbol.pl

DrewniaQ 25.08.2008 21:55

Jeszcze straszą w żałosny sposób! Porażka!

Dobrze, że nie dałem się nabrać i nie wziąłem udziału.

kubawislak 25.08.2008 21:59

Nikt nie jest anonimowy, ej kurdde to ja nie wiem, może pousuwajmy te posty bo jutro rano w drzwiach będizemy mieć niespodziewanych gości... Dali by spokój w internecie każdy jest anonimowy...

pirat.z.karaibow 25.08.2008 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 591812)
w internecie każdy jest anonimowy...

Niekoniecznie. Po popełnieniu przestępstwa i zgłoszenie go na Policję, Policja ma prawo (BA! OBOWIĄZEK) doglądać adresu IP użytkownika który dopuścił się czynu karalnego, a następnie wszczęcia procedur.

rav 25.08.2008 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 591808)
...

komu jak komu, ale akurat tobie ch... do tego.

rafalek 25.08.2008 22:04

To może teraz pobijemy rekord uzytkowników forum?:D

Sam się dałem nabrać na ten konkurs i łudziłem się, że wygram bilet, a tu taki wał..ehh.odechciewa się wszystkiego..juz nawet nie będę czytał tego portalu..

Marcinklon 25.08.2008 22:05

najpierw musisz przestępstwo popełnić a wyśmiewanie ich nim napewno nie jest jako uczestnik możesz zażądać wyjaśnień i tu może być problem

Devonisch 25.08.2008 22:06

cytat z weszło.pl

PS. W każdym razie rozbawił nas komentarz Filipiuka. - O konkursie dowiedziałem się, bo codziennie wchodzę na wasz portal - mówi. No ****a, wiadomo, że codziennie:)

Poza tym skoro są tacy święci to po co kasowali wszystkie jego artykuły????? Nikt w internecie nie jest anonimowy - Panie i Panowie z www.futbol.pl

pirat.z.karaibow 25.08.2008 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinklon (Post 591818)
najpierw musisz przestępstwo popełnić a wyśmiewanie ich nim napewno nie jest jako uczestnik możesz zażądać wyjaśnień i tu może być problem

To już można teoretycznie podciągnąć pod naginanie prawa, ale chyba tylko w kwestii wykroczenia. Nie mam tego wszystkiego w głowie, musiałbym zerknąć do kodeksu karnego.

Arked 25.08.2008 22:14

Szczerze powiedziawszy to nie jestem przekonany co do tego przekrętu. Nie jeden jest Tomasz Filipiuk w Polsce. Przydałoby się więcej dowodów na potwierdzenie oskarżeń, które są poważne.

westersyl 25.08.2008 22:17

Niezłe przekręty, delikatnie mówiąc po niektórych osobach się tego nie spodziewałem.

e 25.08.2008 22:22

Cytat:

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Bojcie sie 8)

Devonisch 25.08.2008 22:23

znajdz jeszcze mataczenie i zakrywanie śladów............

bo jak inaczej nazwać kasowanie wszystkiego co jest związane z futbol.pl a imieniem i nazwiskiem głównego zwycięzcy............

pirat.z.karaibow 25.08.2008 22:24

Up, o to mi chodziło, paragraf 2.

luke1906 25.08.2008 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 591825)
Szczerze powiedziawszy to nie jestem przekonany co do tego przekrętu. Nie jeden jest Tomasz Filipiuk w Polsce. Przydałoby się więcej dowodów na potwierdzenie oskarżeń, które są poważne.

Na naszej klasie jest koleś o takim profilu... Ale skoro to tylko zbieżność nazwisk to skąd dziwne zachowanie redakcji futbol.pl? Nie wystarczyło od razu sprostować? Usuwanie artykułów i kasowanie komentarzy musiało wzbudzić wątpliwości.

trela 25.08.2008 22:30

Ciekawi mnie dlaczego pierwszy post został tak szybko skasowany :/

Arked 25.08.2008 22:32

luke1906

Jest też kilku innych o tym samym nazwisku. Skąd wiadomo, że to ten ze Świdnika z nimi współpracował.

Co do kasowania artykułów to chyba się przestraszyli. Niektórym niewiele trzeba, że zmieszać kogoś z błotem. Całym tym kasowaniem (jeśli takie miało miejsce) strzelili sobie jednak samobója.

Poza tym gdyby to był przekręt to podaliby chyba fałszywe nazwisko albo coś. Byliby aż tak głupi? Cała ta teoria spiskowa mnie po prostu nie przekonuje. Jaka jest prawda tego nie wiem.

Tyle ode mnie na ten temat.

rafalek 25.08.2008 22:35

http://www.weszlo.com/news/924

o proszę..

e 25.08.2008 22:39

****a, kocham weszlo.com !

Weszlo.com

Cytat:

Futbol.pl straszy nas sądem. Strach się bać!
Futbol.pl straszy nas sądem! Przed chwilą dostaliśmy takiego oto maila: "Informujemy, że w przypadku niezdjęcia do godziny 24:00 fałszywej informacji z Państwa strony sugerującej rzekome nieprawidłowości przy przeprowadzeniu konkursu na portalu Futbol.pl będziemy zmuszeni wszcząć niezbędne kroki prawne przeciwko serwisowi weszlo.com. Szymon Sulgostowski, szef portalu Futbol.pl".

Dla oddania naszego stanu psychicznego (jesteśmy przerażeni!) po przeczytaniu tego maila, włączcie sobie ten teledysk... http://pl.youtube.com/watch?v=K_W2rR...o.com/news/924
(...)

:lol:

PS: Devonisch
Szukalem, ale nic nie moge znalesc.. ;)

Arked
Tyle tylko ze zaraz po zalozeniu tego tematu archiwum newsow na futbol.pl nigdys pisanych przez Tomasza Filipiuka zostaly pokasowane, troche to dziwne, nie uwazasz...

e 25.08.2008 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 591844)
Tyle tylko ze zaraz po zalozeniu tego tematu archiwum newsow na futbol.pl nigdys pisanych przez Tomasza Filipiuka zostaly pokasowane, troche to dziwne, nie uwazasz...

wyszukiwarka w google:

http://i34.tinypic.com/ekjdyb.jpg

i na kazdy news na ktory wejdziesz wyskakuje puste pole:

http://i33.tinypic.com/2z84wfb.jpg
http://i37.tinypic.com/2cwtlzc.jpg
http://i35.tinypic.com/i2lwdy.jpg

Mishuh 25.08.2008 22:50

Jeszcze przed chwilą dla mnie chodziło tu o Futbol.pl...
Ale kuźwa Panowie, nie zachowujcie sie jak szczeniaki podgryzające sie nawzajem przy każdej okazji, bo obrzucanie się gównem skutkuje smrodem po obu stronach.

rav 25.08.2008 22:54

Posty sugerujące, że ktoś z wislakrakow.com otrzymal bilet od futbol.pl zostały skasowane, jako że zawierają nieprawdę. Nie życzę sobie takich sugestii. Jeśli to był żart, to głupi, jak ktoś tak serio uważa - jest idiotą.

Już dawno poprosiliśmy Futbol.pl o wyjasnienie w tej sprawie. To, ze nie usuwaliśmy tego tematu również świadczy, że nie mamy nic do ukrycia.

ws. PvD zostało napisane wyjaśnienie. Osoby śledzące sytuacje je przeczytały, nie ma powodu by to dalej tu wisiało. Proszę o wstrzymanie się od komentarzy, jeśli ktoś ma na to ochotę - niech przeczyta wcześniejszy post Mishuha. Nie chce tu kolejnej kłótni. Wywołany do tablicy wyjaśniłem. I na tym skończmy.

joshi 25.08.2008 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 591861)
Ja tylko chciałem się upewnić bo bałem się że ktoś od nas jest też w to zamieszany.

Żeby nie było że coś sugerowałem, tamten cytat to komentarz do artykułu na "Weszło" gdyby ktoś nie wiedział.

:rotfl: nie mogłem się powstrzymać :)
wiem, że zbliża się mecz z Barcą i nerwy dają znać o sobie, ale żeby aż takie emocje wzbudził w Was jakiś konkurs to jestem w szoku, nawet jakby był całkiem przekręcony, to powód żeby dyskutować o tym na kilka stron?

1q2 25.08.2008 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 591841)
Całym tym kasowaniem (jeśli takie miało miejsce) strzelili sobie jednak samobója.

No wlasnie bo to wyglada jak typowe zacieranie sladow.Uruchamiac taka akcje gdy wszystko bylo zgodne z prawem....?
Bardzo dziwne.Tak jak dziwne ze zamiast wyjasnienia czarno na bialym - straszenie i tylko ogolnikowy komunikat.

joshi - odkrywanie przekretow nie jest niczym zlym, szczeoglnie ze ma on zwiazek z nami, bo chodzi o bilety na Wisle a nie na Malysza:>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl