![]() |
Dojazd
Siema , mam do was wszystkich pytanie , czy po mecz ok. godziny 22 bedzie jechał jakiś autobus w strone zakopanego , który bedzie zatrzymywał się pod Alejami ? Z góry dzieki za odpowiedź
|
pod alejami ? hmm ciekawe ciekawe
poszukaj na stronach pksu i innych przewoźników |
ale w którym miejscu na tych Alejach? Bo wiesz, jak wychodzisz z Reymonta to już na nich jesteś.
|
www.rda.krakow.pl
PKS-y sie nie zatrzymuja w takich miejscach raczej. Na Matecznym i czasem na pl. Inwalidow. sa jeszcze busy ale rozkladu nie znam. |
22.11 pod AGH staje Szwagropol:
http://www.szwagropol.eu/index.php?pageid=10498 |
pks szwagropol:KRAKÓW DWORZEC AUTOBUSOWY -- 22:05 0 2. LUBIEŃ 23:03 23:03 49 3. SKOMIELNA BIAŁA 23:16 23:16 62 4. CHABÓWKA 23:22 23:22 68 5. NOWY TARG 23:39 23:39 85 6. BIAŁY DUNAJEC 23:53 23:53 97 7. PORONIN 23:58 23:58 102 8. ZAKOPANE DWORZEC AUTOBUSOWY 00:05 -- 109nie wiem czy zatrzymuje sie na alejach,
pociag jedynie do suchej:odjazd 22,19 zatrzymuje sie na wszystkich przystankach |
Chodzi mi konkretnie o AGH
|
podbijam pytanie, ponieważ jestem z okolic Zakopanego i też chciałbym się dowiedzieć , czy bedzie czym wrócić ;)
|
Kurde balans!
Koledzy, dostaliscie na patelni odpowiedz na Wasze pytanie. Co jeszcze mamy zrobic? Zamiast sie cieszyc ze nikt nie odpowiedzial w stylu "wez sobie zadzwon na dworzec, co to jest? infolinia?" to jeszcze dalej pytacie o cos na co juz padla odpowiedz. Panowie troche wlasnej inwencji. Ludzie, ktorzy odpowiedzieli wykorzystali internet bo chcieli pomoc, rownie dobrze mogliscie zrobic to sami. Autobus jest o 22:05 z dworca pks, zatrzymuje sie pod agh pewnie z 5 minut pozniej. |
można by przekształcić ten temat w ogólny o dojazdach. Ja na ten przykład jutro na mecz mogę zabrać kogoś z trasy: Andrychów - Wadowice - Kalwaria. Sam prawdopodobnie pojadę busem, no ale jak by ktoś chciał się zabrać i dorzucić na gaz to taniej mi wyjdzie autem (w 3, 4 osoby) :) jak coś to piszcie na priv
To może być temat w stylu różnych ekologicznych stron promujących podwożenie i "pełne" samochody. Coś w stylu: http://www.zabieram.pl/ tyle że dojazd na mecze.rozpatrzcie ten pomysł :) pzdr |
no uważajcie z tym podwożeniem
Żydzi nie śpią ... |
no tak, czasem zapominam w jakiej rzeczywistości żyjemy...
|
Mam pytanie takie jak z Krakowa sie dostać do Energy2000 , zamierzam jutro po meczu sie tam wybrać a bardzo nie wiem jak więc proszę o pomoc , słyszałem że odjeżdżają specjalne busy do Energy ale nie mam pojęcia z którego miejsca więc proszę o pomoc , Ewentualnie może ktoś sie wybiera i ma wolne miejsce pozdro
|
Cytat:
http://www.energy2000.pl/main.html kontakt/dojazd :] google nie gryza |
Jestem z Lubnia(k. Myślenic) , no i właśnie chciałbym czymś dojechać, a nigdy nie ma pewnosci, że ten typek z Szwagropol-u się zatrzyma
|
Jakim miejskim najszybciej będę się mógł dostać po meczu w okolice dworca? Wiem, że 501 jeździ z miasteczka AGH. Może jednak ktoś zna jeszcze inne alternatywne dojazdy?
|
15 spod samego stadionu jezdzi.
|
http://www.mpk.krakow.pl/default.aspx?docId=859 - wyszukiwarka MPK. Od przystanku Miasteczku Studenckie AGH do przystanku Dworzec Główny w wybranej przez Ciebie godzinie. Bezpośrednio nic nie jeździ.
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
temat do zamkniecia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
dla kogos mieszkajacego w Krakowie, ale jak mam 30 minut na to by po meczu zdarzyc ma ostatni autobus do domu to juz troche z buta nie za bardzo mi pasuje ;];] Cytat:
|
ale właśnie z Reymonta do dworca jest 30minut(3km od sektora do dworca)
|
Cytat:
Kurna pytałem się o jakiś dojazd a ja dostaje rady typu "idź na nogach". Szkoda gadać. |
Cytat:
192: 23:05 292: 22:42 (zarwałbyś mecz), 23:36 A jeśli siedzisz na E to będzie Ci znacząco wygodniej iść na 152 pod instytu Rumatologii (22:57, 23:18). Pod Galerią Krakowską będziesz wtedy w jakieś 10 minut. Ale swoją drogą, ja po meczu na nogach byłem w 30 minut na dworcu- i to na tymczasowym, na Cystersów. Szybkim krokiem do rynku masz 20 minut, z rynku na dworzec możesz dojść w kwadrans na dworzec bez pośpiechu. Więc może to rzeczywiście rozważ. |
Cytat:
|
ja jak jeszcze nie bylem zmotoryzowany to podbijalem na tramwajke przy krolewskiej, moim zdaniem najszybciej, bo tramwaj nie stoi tyle w korkach. tramwaje: 4, 13, 14, 24, droga do przystankow prosta jak drut, Miechowska, nastepnie Kijowska, i jestesmy na Krolewskiej, przystanek jest po lewej.
|
mierzylem to swego czasu i nie w lini prostej,trasa wydzial odlewnictwa-czysta-bagatela-dunajewskiego-dworzec:)tyle wlasnie jest,przez 2lata chodzilem tak dzien w dzien,czas30min szybkim tempem:)pozdrawiam
|
potwierdzam, ja szybkim tempem tą trasę ze stadionu na dworzec (PKS) idę w pól godziny. Da się :P
|
A może by tak 15 o 23:02 jedzie. Spod samiutkiego stadionu pod samiutki dworzec - 10 minut jazdy
|
wybieram się autem na mecz z Barcą, jeśli wybiera się ktoś z trasy Andrychów Wadowice Kalwaria to mam jeszcze 4 miejsca wolne... zrzutka na gaz, nie wyjdzie więcej niż autobusem ;) wiadomości na pw
|
Jakby ktoś się wybierał na mecz ze Śląskiem samochodem z Miechowa lub okolic i miał wolne 2 miejsca to chętnie się zabierzemy :) jak coś to priv
|
MA KTOŚ WOLNE MIEJSCA NA MECZ Z LECHEM? z Ok Wadowic? Priv
|
Nie mogę tego "zgooglować", przystanek Miasteczko Akademickie AGH jest naprzeciwko stadionu Wisły? W którym miejscu on się dokładnie znajduje(ulica)?
Z góry dzięki za odp. |
Nawojki (przy skrzyzownaiu z Piastowską).
|
Mam pytanie odnośnie tramwaju nr 15... Jak to wygląda " po meczu"? Tramwaj jest kompletnie zapchany i czasami zdarzy się "nie wsiąść" (czyt. tak, jak to się zdarza we Wrocławiu), czy raczej nie ma problemu? Pociąg mam "na styk" i jedyne pasujące połączenie komunikacji miejskiej to tramwaj nr 15... Zresztą, ta 15stka jeździ regulaminowo, jeśli chodzi o czas?
Z góry dzięki za odp. |
15 jeździ regularnie bo to jest jej drugi przystanek, myślę że nie powinno być problemu lecz zdarzają się mecze że trudno wsiąść ale jak się dobrze ustawisz to na pewno wsiądziesz. :)
|
Raczej regulaminowo, w koncu to bodaj pierwszy przystanek :P
Najwyżej jak będziesz miał chwile czasu to pójdziesz na pętle i tam wsiądziesz... |
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli kibice nie zaczną skakać w tranwaju i przez to się nie zaczyma bo będzie miał zamało prądu to raczej jeździ planowo no wiadomo zawsze mogą być korki ale jak byś przez przypadek nie wysiadł to zawsze można samemu otworzyć drzwi lub wyskoczyć przez okno na światłach lub jak się gdzieś zaczyma |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl