Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Co robić w trakcie bana? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4632)

pan_premier 22.07.2008 20:29

Co robić w trakcie bana?

Zainspirowany tym pełnym dramatu postem:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 572037)
Mam pytanie za, które dokładnie posty otrzymałe niedawno 2 dniowego bana? Dostałem tylko informacje, żeby w teamcie o transferach pisać o transferach, dlatego pytam o jakie dokładnie posty chodzi, bo nie che poowtórzyć błedu, bo te 2 dni były ciężkie :).

chciałem zapytać, jak spędzacie czas podczas bana? Niestety bany chodzą po ludziach jak turyści po Rynku i nigdy nie wiadomo na kogo trafi, bo jak wiadomo, moderatorzy są lekko nieprzewidywalni.

Czy po banie odczuwacie ulgę, że w końcu mam szanse porzucić uzależnienie, czy może rozpacz, że musze sprawdzić w googlu czy sa inne strony w sieci(jak to się robi!). A może przypominacie sobie o istnieniu świata poza kompem? Są tacy twardziele?

Mam wrażenie, że czasami podstawą jest granie w FM i po powrocie odczuwa sie potrzebę szybkiego dzielenia odkrytymi talentami. widzano również czasami skłonności, do podrabiania dokumentów i próbę 'nowego życia'.

a i jeszcze jedno: czy kiedykolwiek dostaliście słusznego bana :D?
Zapraszam znajznamienitszych eksbanitów do dyskusji ;)

ps. moderatora można zbanować :D
ps2 jak sie nie sprawdzi, to wyleci

edit

Cytat:

niektórym moderatorom wychodzą idealnie bany za poglądy i to długoczasowe bany ...

cieszysz się wtedy premierze?
słyszałem pokątnie, że za pisanie głupot niektórzy moderatorzy mają zamiar banować natychmiast. Podobno bez względu na poglądy.

sambo 22.07.2008 20:38

niektórym moderatorom wychodzą idealnie bany za poglądy i to długoczasowe bany ...

cieszysz się wtedy premierze?

saklak1906 22.07.2008 20:40

Da sie przezyc pod warunkiem ze kozysta sie z innego IP zeby nie wypasc z tematu(znaczy sie tylko przegladanie tematow jako nie zarejestrowany)
5 dni banicji tylko i wylacznie za pomylke ale coz nie trzba bylo sie mylic

hors 22.07.2008 20:43

ja mialem bana na miesiac i.. mialem wyjebane na to

Kocur 22.07.2008 20:48

2 dni minęły tak że nie zdążyłem się prawie zorientować :-)

potem mnie naszły dwa pytania:

1. za co
2. kto

punkt pierwszy został szybko wyjaśniony przez osobę, która podpadła pod punkt 2 :D
zostało to wyjaśnione kilka dni później

co prawda punkt 1 był naciągany ale dałem za wygraną - żadnej urazy nie mam :-)

aha - na forum ciągle przebywałem (ciągle znaczy 24 godziny po tym jak się zorientowałem) nałóg to nałóg :-)

igortsw 22.07.2008 20:49

To widze żę jak narazie jestem tutaj rekordzistą bo w sumie na banicji przeżyłem 4 miechy :)

Raz 3 miesiące za obrażanie sędziego po słynnym meczu z Odrą - słuszny ban ( jak dzisiaj byłby taki sam mecz to pewnie napisał bym o tym panu to samo mimo bana :D )

Drugi ban miesięczny za rozmywanie tematu nawet dość słuszny (byłem wtedy początkujący i nie znałem do końca reguł, miałem raptem tylko kika postów ale jedno co mnie rozmieszyło to okienko w którym są wytłumaczenia za co dostałeś ban a w nim widniał : "DONOS" :lol:

Ogólnie przy pierwszym banie nie mogłem wytrzymać pierwszych kilku dni no ale potem jakoś odzwyczaiłem się od nałogu, przy drugim banie tego problemu już nie było :D

Po za tym mam jeszcze upomnienie na swoim koncie od moda za: "kłopoty w pisaniu językiem Polskim" nie wiem czemu ale miałem kiedys przyzwyczajenei do pisania zamaist "ł" "l"; moze temu że nie trzeba wciskać alta :P

Miał ktoś w sumie dłuższy okres banicji niż ja na jednym koncie ????

jasnyGwint 22.07.2008 21:03

imho powinienes dostac kolejnego za pisanie posta pod postem.

7 kotów 22.07.2008 21:05

A mnie zawsze ktos ubiegnie z wlepieniem bana :(
Mam strasznie wolny internet w pracy :(

Smutny wtedy siedze i nie moge sie skoncentrowac :(

AYALA 22.07.2008 21:10

na forum są równi i równiejsi za takie posty jakie ja dostałem bana po wylosowaniu Beitaru to codziennie jest ich kilkanascie i sa tolerowani np. dziś poczytać można było w dziale polityka transferowa o nowym zawodniku Cracovii, jak ja bym pewnie coś takiego napisał to zaraz bym dostał szlaban na 3 tygodnie.

karmel1906 22.07.2008 21:21

tragedia, nie wiedzialem co ze soba zrobic. :) caly swiat mi sie wrecz zawalil... zartuje. Co prawda bylo to troche temu,jeszcze jak bylem juniorem, nie bardzo juz kojarze za co, ale jednak czegos to uczy.Mnie osobiscie nauczylo to tego, zeby nie wdawac sie w niepotrzebne dyskusje i oszczedzic sobie zbędnych komentarzy jednozdaniowych. Nie mam zalu do nikogo za niego, bo nic sie nie dzieje bez przyczyny.
Zycze kazdemu juniorowi, aby sie zastanowil 5x czy cos napisac, bo czasem jak zobaczy sie jakies wypociny nowego, zwlaszcza jesli chce czyms blysnąć,ze niby jaki to on nie kumaty, to glowa boli...
pozdrawiam.

Carlton 22.07.2008 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 572076)
Nie miałem się gdzie wygadać przez te 2 dni.

Ty nie mówisz poważnie?

WiselkaMLP 22.07.2008 21:27

forum uzaleznia gdy tylko jestem w domu to jestem i tu cos w tym jest ... a 2 tygodniowy ban nabawil mnie jeszcze wiekszego ADHD :D

darotsok73 22.07.2008 21:29

bana zaliczyłem JEDNEGO bardzo podniósł mi ciśnienie- bo oczywiście był subiektywny i na wyrost (moim zdaniem), powodem był nadmiar szyderstwa i uszczypliwy komentarz wobec "tych z za błoń"- Obiektywnie , nie mam żalu do nikogo bo pewien poziom i ramy dyskusji trzeba trzymać, Premiera pozdrawiam!

<Crasch> 22.07.2008 21:31

Ja dostałem kiedyś bana za zareklamowanie jakiejś strony, chyba na dwa tygodnie alebo miesiąc nie pamiętam. Warn sie należał, a powinien być dłuższy bo to była głupia strona...czasami dla znajomych sie coś zrobi....

tomo 22.07.2008 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hors (Post 572068)
ja mialem bana na miesiac i.. mialem wyjebane na to

2 tygodnie miałem i podobnie jak kolega :)

Dawno dawno dawno temu to było.

AOT 22.07.2008 21:48

Dawno dawno temu dostałem. Jak jeszcze forum wyglądało inaczej i w trakcie bana w avatarze delikwenta pojawiał sie taki rysunkowy sędzia z czerwoną kartką. Za zbyt duży avatar chyba (o kilka pikseli, nie taki co sie na pół strony rozjeżdżał...). Szaleństwo. Nie pamiętam co robiłem wtedy, ale w przeciwieństwie do kilku osób wyżej, to forum nie jest centrum mojego życia, więc pewnie jakoś dałem (i teraz pewnie też dałbym) radę... Wrzućcie na luz, naprawde da się żyć bez internetu i forum.

wisnia 22.07.2008 21:54

Jaja by były jakby wszyscy co pisza w tym teamcie dostają bana:D
Ja mialem 2 razy i wiem że ze słusznego powodu...

Numark 22.07.2008 21:54

jak zalapie jakiegos i odbebnie( ;) ) kare to napisze jak bylo;)

White_Star77 22.07.2008 21:59

Ja tez nie wiem jeszcze jak to jest :D Możecie mi dać bana na 2 dni to wam napisze jak było :]

ewcia 22.07.2008 22:01

N. chcesz? :)

Proud 22.07.2008 22:06

a ja mam pytanie...odnośnie banów...jeszcze nigdy nie dostałem i mam nadzieje że nie dostanę. Ale chcialbym się zapytać czy jak się ma bana to można nadal czytac forum?? czy nawet czytac się nie da??
tak pytam z ciekawości ;)

White_Star77 22.07.2008 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ewcia (Post 572139)

hmm, to może jednak nie :p:p

picasso 22.07.2008 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 572059)
a i jeszcze jedno: czy kiedykolwiek dostaliście słusznego bana :D?
Zapraszam znajznamienitszych eksbanitów do dyskusji ;)

ja nigdy jeszcze nie dostałem bana i wiem,ze to było słuszne

wislak_olkusz 22.07.2008 22:08

ja chce bana dwudniowego - zobacze jak to jest i przy okazji ograniczę sobie oglądanie postów płaczków w "FM - Polityka transferowa"

Numark 22.07.2008 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ewcia (Post 572139)

Ewciu jak bede chcial to sie zglosze napewno do Ciebie;)

WiselkaMLP 22.07.2008 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 572142)
a ja mam pytanie...odnośnie banów...jeszcze nigdy nie dostałem i mam nadzieje że nie dostanę. Ale chcialbym się zapytać czy jak się ma bana to można nadal czytac forum?? czy nawet czytac się nie da??
tak pytam z ciekawości ;)

czytac na biezaco mozesz tylko ponapinac sie to juz nie bardzo :) pozdro

Devonisch 22.07.2008 22:12

a może ktoś sprawdzic czy miałem jakiegoś bana?? bo nie wiem:)

Gucio25 22.07.2008 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 572134)
i w trakcie bana w avatarze delikwenta pojawiał sie taki rysunkowy sędzia z czerwoną kartką

i ja w tym okresie też dostałem jedynego. jeszcze te kartki pamiętam. :)
bodajże za niepotrzebny temat, coś w tym stylu, pierwsze dni na forum.

bez jaj, forum to nie centrum życia, jak już ktoś nałogowcem internetu jest, to mógł się gdzie indziej zarejestrować. :)

w0lno. 22.07.2008 22:21

Raz za głupotę dostałem bana na niecały miesiąc.
'Prezent' otrzymałem po pamiętnym meczu Austria vs. Polska. Wtedy to wkleiłem link do obrazka, w którym Pan Webb robił loda [mam nadzieję, że nie dostane bana za to wyrażenie :rotfl:].
Forum czytałem na bieżąco, żeby nie wypaść z obiegu. Jak widać przeżyłem, ale nie chciałbym 'smakować' tego po raz kolejny.

Ps. Skąd można się dowiedzieć kto 'wręczył' mi bana? Może ktoś się przyzna :P

Wasiu 22.07.2008 22:32

A ja dostałem bana dożywotniego.
Dobrze, ze potem była amnestia :D
Ojjj, wieki temu to było.

WHITE*STAR 22.07.2008 22:39

Ja miałem bana od 20.07.08.r na tydzień i nawet nie wiem za co. Z początku osądzałem użytkownika Maćko do którego wcześniej wysłałem PW w której "pokazałem, że miałem rację". Jednak później się okazało, że to nie mógł i nie był On i za oskarżenia go przeprosiłem. Dalej nie wiem i się nie dowiem za co to było, komunikat jako dostałem to pokemoniada(Chyba będę musiał prosić o definicję tego słowa;]), jednak ja nie robię błędów ortograficznych, ani off-topów , nie zmyślam i nie zaliczam się do dzieci neo. A co robiłem przez ten czas? Usunąłem historię przeglądania i mogłem dalej zaglądać na forum i i czytać artykuły. Po dwóch dniach jednak wyjechałem do babci, przez co jakoś mi to minęło. Od tego czasu po kilku postach myślałem, że bana dostane znowu nie wiedząc za co, jednak jak czytam wypowiedzi Po Prostu Wiślak i widzę, że ta osoba wciąż jest bez bana to jestem bardzo niespokojny co też tutaj się dzieję.
Jak za tego posta dostanę bana lub za innego w którym nie wytrzymam i zacznę jechać po osobie o której pisze powyżej to wielkiej straty nie będzie. Większość osób z którymi fajnie sie pisało ma już bany, a reszta boi się pisać w obawie, że do nich dołączą.
Na koniec pragnę pozdrowić wszystkich Moderatorów, którzy czuwają nad bezpieczeństwem tej strony. Nie pytając co te forum robi dla nich, a myśląc co mogą zrobić dla dobra tego forum.

7 kotów 22.07.2008 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 572166)
Na koniec pragnę pozdrowić wszystkich Moderatorów, którzy czuwają nad bezpieczeństwem tej strony. Nie pytając co te forum robi dla nich, a myśląc co mogą zrobić dla dobra tego forum.

Wszystkie White Stary to fajne chlopaki.
Bardzo Cie polubilem, chlopie.

gigant 23.07.2008 01:16

Ja za to, dostałem pierwsze historyczne ostrzeżenie w postaci tego sędziego z kartką, od moderatora Orzeua za założenie głupiego tematu. Nawet potem nie lubiłem tego Orzeua przez jakies 3 dni. Po tym czasie przemyślałem swoje zachowanie i od tamtej pory piszę tylko poważne i merytoryczne posty.

Teraz bardzo lubię wszystkich modów, modki i adminów. Łubu dubu, łubu dubu, niech nam zyją moderatorzy forum naszego klubu, niech żyją nam. To ja gigant,wczoraj nie chwaliłem, bo zapomniałem.

Gordian 23.07.2008 10:47

bany jak bany - potrzebne są, ale jak już dajecie to moglibyście informować za co, żeby drugi raz nie popełnić tego błędu. Dawno temu "przyplątał" mi się jakiś ban i do dziś nie wiem za co...

ewcia 23.07.2008 10:50

Przy dawaniu bana wpisuje się powód, widocznie widzą go tylko inni moderatorzy ;)

Coach 23.07.2008 10:54

kiedys po meczu z Jagiellonia dostalembana za wpis w polityce transferowej. Niby wszystko ok tylko ze do dzis pamietam tego posta (bo to byl jedyny w tamtym dniu w polityce transferowej) brzmiał on mniej wiecej tak : Renusz ma dobrą technika , widac se soie wyroznia beda z niego ludzie , pasuje do Wisły. Moze mi teraz ktos powiedziec co w tym złego ?

Gordian 23.07.2008 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ewcia (Post 572343)
Przy dawaniu bana wpisuje się powód, widocznie widzą go tylko inni moderatorzy ;)

hehe ;) oficjalny powód mojego bana to, uwaga, uwaga, attencione :-P : banan. Tak, tak to jest powód tylko szkoda, że ja nie kapuje ocb.

MatixNH 23.07.2008 12:35

bannik

Noto ja bede rekordzista ;P Za czasow junior member ban na pol roku(6miechow) a obrazanie mieszkancow warszawy i tam jeszcze kogos ;P oczywiscie niektorzy bana by za to niedostali... ale ja tam nierozpaczalem bo moja srednia to1 post na tydzien albo rzadziej ;P^^ xD

Pablo84 23.07.2008 12:44

Ja w swojej karierze dostałem zółtą kartkę i ostrzeżenie.
Gdy zadebiutowałem na forum od razu dostałem żółtą kartkę za założenie tematu w piłkarskim "Dlaczego nikt nie lubi warszawiaków":pobity:
Drugie ostrzeżenie dostałem od Wilka za nazwanie Frankowskiego pedałem :D

drevno 23.07.2008 12:47

Ja wtedy zaczynam nałogowo grac xD......

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl