![]() |
Może przeoczyłem .. ale czy wiadomo kto jest głównym sponsorem Korony Kraków ?? i czy wystartują w najbliżsyzm sezonie ??
|
Cytat:
Za to jednego jestem pewien, że Karoline Zając można spotkać na Koronie |
W tamtym sezonie Pabianice tez były w terminarzu..
|
Cytat:
|
to jesli wszystko się uda to derby z Koroną w 5 kolejce....
I Runda: I kolejka 21.09.2008r. (niedziela) Wisła Can-Pack Kraków – ŁKS Siemens AGD Łódź KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. – Lotos PKO BP Gdynia Energa Toruń – CCC Polkowice MUKS Poznań – Finepharm AZS KK Jelenia Góra Korona Kraków – Inea AZS Poznań Utex ROW Rybnik – Cukierki Odra Brzeg PTK Pabianice – PKM Duda Tęcza Leszno II kolejka 24.09.2008r. (środa) ŁKS Siemens AGD Łódź – PKM Duda Tęcza Leszno Cukierki Odra Brzeg – PTK Pabianice Inea AZS Poznań – Utex ROW Rybnik Finepharm AZS KK Jelenia Góra – Korona Kraków CCC Polkowice – MUKS Poznań Lotos PKO BP Gdynia – Energa Toruń Wisła Can-Pack Kraków – KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. III kolejka 28.09.2008r. (niedziela) KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. – ŁKS Siemens AGD Łódź Energa Toruń – Wisła Can-Pack Kraków MUKS Poznań – Lotos PKO BP Gdynia Korona Kraków – CCC Polkowice Utex ROW Rybnik – Finepharm AZS KK Jelenia Góra PTK Pabianice – Inea AZS Poznań PKM Duda Tęcza Leszno – Cukierki Odra Brzeg IV kolejka 1.10.2008r. (środa) ŁKS Siemens AGD Łódź – Cukierki Odra Brzeg Inea AZS Poznań – PKM Duda Tęcza Leszno Finepharm AZS KK Jelenia Góra – PTK Pabianice CCC Polkowice – Utex ROW Rybnik Lotos PKO BP Gdynia – Korona Kraków Wisła Can-Pack Kraków – MUKS Poznań KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. – Energa Toruń V kolejka 4.10.2008r. (sobota) Energa Toruń – ŁKS Siemens AGD Łódź MUKS Poznań – KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. Korona Kraków – Wisła Can-Pack Kraków Utex ROW Rybnik – Lotos PKO BP Gdynia PTK Pabianice – CCC Polkowice PKM Duda Tęcza Leszno – Finepharm AZS KK Jelenia Góra Cukierki Odra Brzeg – Inea AZS Poznań VI kolejka 8.10.2008r. (środa) ŁKS Siemens AGD Łódź – Inea AZS Poznań Finepharm AZS KK Jelenia Góra – Cukierki Odra Brzeg CCC Polkowice – PKM Duda Tęcza Leszno Lotos PKO BP Gdynia – PTK Pabianice Wisła Can-Pack Kraków – Utex ROW Rybnik KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. – Korona Kraków Energa Toruń – MUKS Poznań VII kolejka 11.10.2008r. (sobota) MUKS Poznań – ŁKS Siemens AGD Łódź Utex ROW Rybnik – KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. PTK Pabianice – Wisła Can-Pack Kraków PKM Duda Tęcza Leszno – Lotos PKO BP Gdynia Cukierki Odra Brzeg – CCC Polkowice Inea AZS Poznań – Finepharm AZS KK Jelenia Góra VIII kolejka 18.10.2008r. (sobota) ŁKS Siemens AGD Łódź – Finepharm AZS KK Jelenia Góra CCC Polkowice – Inea AZS Poznań Lotos PKO BP Gdynia – Cukierki Odra Brzeg Wisła Can-Pack Kraków – PKM Duda Tęcza Leszno KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. – PTK Pabianice Energa Toruń – Utex ROW Rybnik MUKS Poznań – Korona Kraków IX kolejka 25.10.2008r. (sobota) Korona Kraków – ŁKS Siemens AGD Łódź Utex ROW Rybnik – MUKS Poznań PTK Pabianice – Energa Toruń PKM Duda Tęcza Leszno – KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. Cukierki Odra Brzeg – Wisła Can-Pack Kraków Inea AZS Poznań – Lotos PKO BP Gdynia Finepharm AZS KK Jelenia Góra – CCC Polkowice X kolejka 2.11.2008r. (niedziela) ŁKS Siemens AGD Łódź – CCC Polkowice Lotos PKO BP Gdynia – Finepharm AZS KK Jelenia Góra Wisła Can-Pack Kraków – Inea AZS Poznań KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. – Cukierki Odra Brzeg Energa Toruń – PKM Duda Tęcza Leszno MUKS Poznań – PTK Pabianice Korona Kraków – Utex ROW Rybnik XI kolejka 8.11.2008r. (sobota) Utex ROW Rybnik – ŁKS Siemens AGD Łódź PTK Pabianice – Korona Kraków PKM Duda Tęcza Leszno – MUKS Poznań Cukierki Odra Brzeg – Energa Toruń Inea AZS Poznań – KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. Finepharm AZS KK Jelenia Góra – Wisła Can-Pack Kraków CCC Polkowice – Lotos PKO BP Gdynia XII kolejka 15.11.2008r. (sobota) ŁKS Siemens AGD Łódź – Lotos PKO BP Gdynia Wisła Can-Pack Kraków – CCC Polkowice KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. – Finepharm AZS KK Jelenia Góra Energa Toruń – Inea AZS Poznań MUKS Poznań – Cukierki Odra Brzeg Korona Kraków – PKM Duda Tęcza Leszno Utex ROW Rybnik – PTK Pabianice XIII kolejka 22.11.2008r. (sobota) PTK Pabianice – ŁKS Siemens AGD Łódź PKM Duda Tęcza Leszno – Utex ROW Rybnik Cukierki Odra Brzeg – Korona Kraków\ Inea AZS Poznań – MUKS Poznań Finepharm AZS KK Jelenia Góra – Energa Toruń CCC Polkowice – KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. Lotos PKO BP Gdynia – Wisła Can-Pack Kraków |
za chwilę losowanie Euroligi
oto podział na koszyki: koszyk 1: Spartak Moskwa Region, Gambrinus, UMMC Jekaterinburg, CJM Bourges koszyk 2: CSKA Moskwa, Fenerbahce, Ros Casares Walencja, Nadezhda Orenburg koszyk 3: MIZO Pecs, Montpellier, Union Hainaut, MKB Euroleasing Sopron koszyk 4: Wisła Kraków, LOTOS PKO BP Gdynia, ESB Lille, TEO Wilno koszyk 5: USK Praga, Broker Koszyce, Halcon Avenida, TTT Ryga koszyk 6: Venezia, Famila Schio, Besiktas, Jolly Sibenik Typowałbym grupę: CJM Bourges CSKA Moskwa Wisła Can-Pack Kraków MKB Euroleasing Sopron Broker Koszyce Jolly Sibenik |
Wyniki losowania:
CJM Bourges Nadezhda Orenburg MIZO Pecs Wisła Can-Pack Kraków Halcon Avenida Besiktas grupa fajna sportowo, wyjazdowo nie :( |
Wyjazd tylko do Mizo... nomen nomen ... "zgoda" lotosu :P (przynajmniej kiedyś śpiewali na meczach u siebie o mizo)
Jeśli wszystko się uda to są realne szanse na 1 miejse w grupie .... i wreszcie zobaczę swoją ulubienicę M.Snow :) |
Sportowo nie trafiliśmy zbyt dobrze. Bourges, Salamanca, Besiktas to ekipy, z którymi Wisła napewno będzie w stanie nawiązać równorzędną walkę, ale w żadnym z tych spotkań nie będzie faworytem. Mizo pozostaje w tej grupie kopciuszkiem i myślę, że nasze koszykarki powinny sobie poradzić z tym zespołem. Zagadką pozostaje klub z Orenburga. Niby debiutuje on w eurolidze kobiet, ale jak wiadomo rosyjskie drużyny potrafią sporo namieszać w tych rozgrywkach i również może być to nieprzyjemny rywal.
Kibicowsko grupa jest wręcz wymarzona. Zapewne poza wyjazdem do Peczu na meczach poza Krakowem będzie obecna skromna delegacja fanów Wisły, ale to tylko efekt małego zainteresowania sekcją koszykówki kobiet w szeregach Armii Białej Gwiazdy. Zapewne gdyby w tych miejscach grali piłkarze, osób pojechałoby kilkakrotnie więcej, bo wyjazdy nie są bardzo dalekie, a przy tym dojazd do tych miejscowości nie stanowi żadnego problemu. Wyjątkiem pozostaje tu Orenburg, to miasto leży przy granicy Rosji z Kazachstanem, ale jeszcze przed Uralem :) |
Mam ciut inne zdanie:
Sportowo trafiliśmy rewelacyjnie. Zdecydowanie najsłabsza, choć wyrównana grupa. Na dzień dzisiejszy nasz skład jest zdecydowanie najsilniejszy. Bourges straciło Snell, Petrovic, Kirete.. a wzmocnienia co najwyżej średnie. Salamanca może tyle samo zapisać po stornie plusów (Snow, Willingham, Basko) co po stronie minusów (Montanana, Alessandra, Reid, Matic) a w ubiegłym sezonie 2-krotnie je ograliśmy. Na jakiej podstawie faworytem w meczu z nami ma byc Besitas to już zupełnie nie rozumiem. 2 dobre, ale nie rewalacyjne amerykanki, niezła serbka, dobra rozgrywająca Yigit i to wszystko.. zespoł o klase słabszy od Fenerbahce, nic nie zdziałał w pucharze FIBA. Już bardziej obawiać sie można Pecs-u (w porównaniu z zeszłym sezonem zyskał amerykankę Ohlde, stracił Podrug, która grać bedzie w Gdyni), zespołu który tradycyjnie lubi mieszać w eurolidze i zwłaszcza na własnym parkiecie jest ciężki do pokonania. Ale kadrowo i od niego prezentujemy sie lepiej. Największa niewiadomą jest zespół Rosyjski. W ubiegłym sezonie nic nie osiągnął w lidze, bardzo słabo wypadł w pucharze FIBA, tyle tylko, że mogą tam sie nagle pojawić duże pieniądze, a co za tym idzie spore wzmocnienia.. bez nich kariery Orenburg raczej nie zrobi. Celem Wisły w tej grupie powinno być minimum(!) zajęcie 2 miejsca, a osobiście liczę ze zakończymy fazę grupową na czele tabeli. A to byłby duży krok nawet do walki o F4. |
nce sportowo to trafiliśmy najlepiej jak mogliśmy, nie zbyt dobrze to można powiedzieć że trafił Lotos
kibicowsko to za to trafiliśmy chyba najgorzej :-) (bliżej zawsze są Koszyce Brno czy Praga) |
To trzeba się "pospieszyć" ... mecz na węgrzech 30.10 o 18:00 :)
|
Grupa calkiem dobra, tylko wszystko przy zalozeniu, ze nie przytrafia sie naszym dziewczynom zadne wpadki. Trzeba wygrac wszystko u siebie (co nie bedzie wcale tak proste) i szukac co najmniej dwoch wygranych na wyjezdzie. Dobrze, ze nie mamy w grupie takiego dream teamu jak Jekaterynburg, ale stawka jest dosc wyrowanana i wiele moze sie wydarzyc. Rownie dobrze moze to byc pierwsze miejsce, jak i czwarte... Na pewno jednak nie zamienilbym sie z Gdynia. Poza tym stawiajac sobie ambitne cele, trzeba byc optymista. Najslabszy w tej grupie wydaje sie byc Besiktas (nce chyba pomylil go z Fenerbahce:)), ale dobrze pamietam dwa mecze w zeszlym sezonie z pewnym euroligowym kopciuszkiem... Bourges faktycznie jest slabsze, jednak w poprzednim sezonie wydawalo sie, ze ich sklad nie wyglada zbyt rewelacyjnie, a rozkrecaly sie z miesiaca na miesiac i weszly do F4. Tak wiec absolutnie nie nalezy ich lekcewazyc. Salamanca faktycznie bedzie prezentowac podobny poziom. Pecsu za bardzo nie znam, jednak rywalizowaly ostro z Gambrinusem o awans do cwiercfinalu, wiec nie sa slaba druzyna. No a Orenburg to wielka niewiadoma. W ostatnim sezonie graly tam praktycznie tylko Rosjanki. Pewnie teraz wladze klubu beda chcialy wzmocnic ekipe, wszak Euroliga to wyzsza polka. Przy wszystkich uwarunkowaniach nie zapominajmy, ze mamy trzy Amerykanki, a moga grac tylko dwie. Przed sztabem trenerskim trudny wybor, ktora pominac.
Jeszcze taka ciekawostka. Wislaczki beda grac z dwiema druzynami, z ktorymi rywalizowaly w poprzednim sezonie, natomiast w grupie gdynianek sa trzy pozostale ekipy, grajace wowczas w naszej grupie. Takie papuzki-nierozlaczki.;) |
Nie pomyliłem ich z Fenerbahce, po prostu nie wiem jak wygląda liga turecka, ale założyłem, że Besiktas ma się do swojego lokalnego rywala jak Lotos do Wisły. A nie od dziś wiadomo, że turczynki grać w koszykówkę potrafią.
Salamanki obawiałbym się znacznie mniej od Bourges, ten zespół w poprzednim sezonie zaprezentował naprawdę niezłą koszykówkę i nie można patrzeć na ich grę poprzez pryzmat wygrania z nimi w Krakowie w fazie grupowej. |
Cytat:
W ostatnim finale Fene zacięte boje toczyło z Galatasaray i wygrało 3-2. Wcześniej Galatasaray pokonało bez problemu Besiktas. Cytat:
Salamanka z kolei znacznie wzmocniła się pod koszem, ale straciła swoją liderkę -Montanane i nie pozyskana nikogo z górnej półki na obwód (mimo prób :-p ) . Na papierze wyglądają mniej więcej tak jak rok temu, a My wyglądamy lepiej niż w ubiegłym sezonie (co by nie mówić Holdsclaw robi różnicę). Oczywiście nikogo nie można lekceważyć i teoretyczny klubu mogą się jeszcze wzmocnić (choć 80% bardzo dobrym koszykarek z USA i Europy ma już kontrakty podpisane, więc wielkich rewolucji nie będzie). Niemniej grupę mamy najłatwiejszą z możliwych, bo bardzo wyrównaną i z realnymi szansami na 2 albo nawet 1 miejsce. Np. Lotos będąc w grupie z Jekaterinburgiem i Ros Casares już niejako na wstępie (choć jak wiadomo dopóki piłka w grze itp.) o dwóch pierwszych miejscach w grupie może zapomnieć. |
Czesc
Powiedzcie mi proszę na jakiej podstawie amerykanki z WNBA wracaja do naszej ligi? |
Cytat:
|
"Wisła rozstała się z gwiazdą!
Anna DeForge nie jest już koszykarką Wisły Can-Pack Kraków - poinformował klub mistrzyń Polski na swojej stronie internetowej. DeForge była zawodniczką Wisły w trzech ostatnich sezonach. W każdym z nich krakowski klub zdobywał mistrzostwo Polski. Umowa została rozwiązana za porozumieniem stron. - Pragniemy podziękować Annie DeForge za trzy sezony spędzone w Krakowie, za wszystko co wniosła w zdobycie przez nasz klub trzech tytułów mistrzowskich - powiedział wiceprezes TS Wisła Piotr Dunin-Suligostowski, życząc jednocześnie koszykarce samych sukcesów w dalszej karierze sportowej. INTERIA.PL" WTF?? |
Szkoda... Szacunek Ania. A co z Dupree?
|
Dupree zagra w przyszłym sezonie w Familii Schio, razem z Karą Braxton
|
czekam aż DeForge podpisze kontrakt na pomorzu
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
.... 10 znaków |
A czego się tu spodziewać po tych dziadach ??
Sądziłem, że szczytem już będzie zaproponowanie Koronie Kraków gry w 1 lidze za 10 tysiaków ( proszę mnie poprawić jeśli się pomyliłem)a tu taka niespodzianka ludwiczuk = drugi listkiewicz. |
uściślając, jesteście przeciwni dokoptowaniu Korony do 1 ligi?
|
Cytat:
|
Lotos poinformował o pozyskaniu Matovic
|
Cytat:
|
Nowe logo Wisły Can-Pack
28 sierpnia - Drużyna mistrzyń Polski od jakiegoś czasu może pochwalić się nowym logiem. - Powstało z połączenia herbu Wisły i loga firmy Can-Pack. Myślę, że dobrze utożsamia naszą drużynę - mówi kierownik wiślackiego marketingu Robert Strupiechowski. Na razie logo będzie wykorzystywane jedynie w celach komercyjnych (m.in. na folderach promocyjnych Wisły Can-Pack). Niewykluczone, że w przyszłości stanie się oficjalnym logiem drużyny. Na razie oficjalnym, a więc zgłoszonym do Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet i rozgrywek Euroligi, logiem mistrzyń kraju pozostaje herb Wisły. (Biuro Prasowe Wisły Can-Pack) http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=1177 http://www.wislacanpack.pl/home/picts/logo1.jpg ciekaw jestem czy to oznacza że ta roczna umowa z Can-Packiem zostanie przedłużona... |
Na stronce SKWK bardzo słuszny komentarz.
Cytat:
Wystarczy nam już jeden wynalazek w postaci herbu S.A. Więcej już "do szczęścia" nie potrzeba... |
Koszykówka mnie w ogóle nie interesuje , a już tym bardziej kobieca . Na te mecze chodzę po to żeby pośpiewać, a jeśli przy okazji można pomóc komuś z Białą Gwiazdą na piersi to już w ogóle jestem zadowolony :D
|
Cytat:
|
|
Nawiązując do poprzedniego posta. Z moich informacji wynika, że owszem były jakieś rozmowy ze Skerą, ale jest już wszystko OK i będzie broniła naszych barw.
A co do ADF... coż, mozemy Jej podziękować za wkład w zdobycie 3 MP i za wspaniały rzut w ostatnim finale, ale dla dobra krakowskiej Wisły dobrze się stało, ze klub z Niej zrezygnował. Moim zdaniem nie ma co spekulować jak to się odbyło i co się wydarzyło. Liczę na to, że zostanie sprowadzona w Jej miejsce wartościowa zawodniczka, która wzmocni drużyne zarówno sportowo jak i wkomponuje się mentalnie i charakterologicznie w team tworzony przez trenera Zapolskiego. Na tym zakończyłbym temat odejścia ADF z Wisły. |
A ktoś jeszcze zostanie zakontraktowany?
Pewnie czekamy aż z kogoś Lotos zrezygnuje - bądź co bądź mają za dużo zagranicznych zawodniczek... |
Nie chciałbym tu spekulować lub potwierdzać, ale raczej na pewno zostanie sprowadzona jeszcze jedna koszykarka.
Na pewno nie będziemy czekali na ruchy Lotosu... czasem odnosze wrażenie, że niektórzy wypowiadający się na tym forum starają się szukać dziury w całym i bardziej zależy im na tym, żeby klub się potknął, żeby mogli napiąć się na forum - "O TAK, NIE MÓWIŁEM... MIAŁEM RACJE... NASZ KLUB JEST DO D..." Mam nadzieje, że pierwsze spotkania nowego sezonu pokażą, że klub wykonał dobre ruchy kadrowe. Powiem tylko jedno... zobaczycie jak zaczna teraz grać wysokie Polki, które w zeszłym sezonie nie istniały... z wiadomych względów. Myśle, że należy spojrzeć na wyniki reprezentacji i zdobycze punktowe naszych zawodniczek oraz końcówke poprzedniego sezonu. AVE WISŁA |
Może i pewnie niektórym o to chodzi. się nie znam. Mogę za siebie odpowiadać.
Cieszy mnie gra w Eurolidze, miło, że drużyna jest mocna, szkoda tylko, że niektóre rzeczy, jak rozwiązanie z Anką umowy, odbywa się jakimś dziwnym trybem. Poza tym nie wiem, czy zatrudnianie kolejnych nierozłącznych zawodniczek to dobry pomysł. Wierzę, że drużynę uda się skonsolidować, zbudować. Mamy ku temu potencjał. Z drugiej strony mamy dziwnie zbilansowaną drużynę. Środek wyraźnie odstaje od reszty pozycji. No i czy rzeczywiście, przy takim układzie, potrzebna jest w drużynie Skera? Nie wiem jak ona się odnajdzie. |
Cytat:
Ostatnie zdanie brzmi prawie jak coroczne zapowiedzi Bogusława C. o podbojach Europy, ale co tam w tym roku zdobywamy wszystko :D |
Cytat:
|
powodzenia dziewczyny w kolejnym sezonie
trzymamy kciuki bedzie MISTRZ !!! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl