![]() |
Spotkanie o Superpuchar Ekstraklasy pomiędzy Wisłą Kraków a Legią Warszawa zostanie rozegrane na boisku w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Mecz zaplanowano na 20 lipca (niedziela), godz. 20:00. kszo.ostrowiec.pl |
no to powiem tak miejsce moze nie idealne ale przynajmniej pojemność stadionu większa od Bełchatowa. Ale plus także ze nie daleko. I godzina dobra
|
Hmmm, a co z meczem z Liverpoolem 19 ?
Nie wypadałoby wyjść słabym składem przeciwko Angliką bo przecież miało być to przetarcie przed LM, a Superpucharu też nie ma co olewać? Chyba jednak coś jest nie tak. |
Miejsce znów nienajlepsze ale to już przynajmiej nie Bełchatów.
Mam nadzieje, że uda sie przesunąć mecz z Liverpoolem tak żeby w obu meczach zagrał najmocniejszy skład. |
Na zdrowy rozsądek.
Gdybyś był na miejscu Skorży, wolał byś wybrać sparing z jedną z najlepszych drużyn w Europie, przed bardzo waznymi meczami pucharowymi, czy mecz z Legią o pietruszkę? Edit: Hahha, przesunąc mecz z Liverpoolem.... :lol: Problem polskiej ligi to brakpieniędzy, a więc też klasowych piłkarzy zza granicy, od ktorych młodzież by się uczyła i podnosiła swoje parametry. Jak mamy wejść w Europe, skoro poziom polskiej ligi jest jaki jest, że grając w słabej formie wypracowywujemy 17 pkt przewagi? Władze Wisły naprawdę zaimponowały mi tym planem przygotowawczym i nawet jak wszystkie mecze przegramy da naszej drużynie bezcenne przetarcie z Europejską piłką jak i doświadczenie!!! Dla mnie w Superpucharze to moga grać Wisła II |
Cytat:
Mówisz, że mecz z Legią o pietruszke... już widze te płacze i lamenty jak Skorża wystawił by drugi skład i Legia by wygrała. |
CHŁOPIE!!!!!
CO TY PISZESZ!!!!Ty jeszcze chcesz wymusić inny termin? Azjaci itp płacą grube miliony, by ściągnać jakąs dobrą drużynę do siebie, a tu gardzą bo jest jakiś mecz z Legią.....:lol: No ****a tego chyba jeszcze nie było. |
hmm... a 19 ponoć gramy sparing z FC Pool - to do Ostrowca wysyłamy Młodą Ekstraklasę ?
|
Nie chce wymuszać innego terminu. Oczywiście fajnie sie stało, że mamy możliwość grania z Liverpoolem, ale nie robienia tego kosztem superpucharu. Skoro te wszystkie polskie puchary to takie gówno to czemu wszyscy najeżdżają na pzpn, że organizuje mecze np. w Bełchatowie? Przecież można wystawić w nich rezerwy i grać na boisku treningowym. Niby chcemy żeby było tak jak w Angli, żeby wszystkie rozgrywki miały renomę, a ty chcesz w superpucharze wystawić 2 skład żeby rozegrać sparing pierwszą jedenastką. Z całym szacunkiem dla Liverpoolu, ale nie sądze by na nas sie jakoś motywowali i grali swoim podstawowym składem. Jednym sparingiem nie nabierze się doświadczenia, które pozwoli awansować do LM.
Azjaci itp płacą grube miliony, by ściągnać jakąs dobrą drużynę do siebie, a tu gardzą bo jest jakiś mecz z Legią.....:lol: Cytat:
- skoro chcą żeby taki Liverpool przeleciał pół świata zagrać sparing z żółtkami to kase muszą zapłacić. - pieniądze i tak się zwrócą z drogich biletów, bo żeby zobaczyć taką drużyne chętnych nie braknie. - Liverpool nie przylatuje do Polski, tylko to my mamy dotrzeć na ich zgrupowanie, także wszystko jest robione pod nich. |
Wolę jak na Liverpool wyjdą w podstawowej jedenastce, jakoś nie przekonałoby mnie wystawienie takiego Gołosia czy Kmiecika na Gerrarda. Lepszy wstyd na krajowym podwórku niż na oczach całej Europy. Patrząc z drugiej strony można zagrać dwoma innymi składami po 45min, ciekawi mnie tylko czy piłkarzy zdążyliby wrócić i zagrać na jakimś poziomie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Na początku nalezy sobie zadać pytanie.... Co to w ogóle jest Super Puchar Polski!!Wydaje mi się, że pucharem trochę mniej prestiżowym niż Champions League. Przypominam, że celem nadżednym Wisły jest własnie awans do tego pucharu a mistrzostwo Polski to tylko krok do tego sukcesu. Po to nasi piłkarze zapierdalają przez 30 kolejek by rozegrać 4 najważniejsze mecze w roku.Jak się nie uda to trudno, pozostaje walka u grupę UEFA.Ale najpierw trzeba zrobić wszystko co możliwę, by przygotowac jak najlepiej drużynę.Los chciał, że przyjdzie nam się zmierzyć z drużyną która jest jedną z najlepszych w historii: Za (wikipedia) * Puchar Europy (5) * 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 * Puchar UEFA (3) * 1973, 1976, 2001 * Superpuchar Europy (3) * 1977, 2001, 2005 * Mistrzostwo Anglii (18) * 1901, 1906, 1922, 1923, 1947, 1964, 1966, 1973, 1976,1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1990 * Puchar Anglii (7) * 1965, 1974, 1986, 1989, 1992, 2001, 2006 * Puchar Ligi Angielskiej (7) * 1981, 1982, 1983, 1984, 1995, 2001, 2003 * Superpuchar Anglii (15) * 1964, 1965, 1966, 1974, 1976, 1977, 1979, 1980, 1982,1986, 1988, 1989, 1990, 2001, 2006 |
Jeśli nie bedzie kolidowało a raczej nie bo z tego co pamiętam ostatnimi latami liga startowała na przełomie lipca i sierpnia to Superpuchar na 27 lipca, prawdopodobnie tydzień przed ligą którą można zacząc spokojnie wekendem 1/2/3 sierpnia, w końcu w 2009 żadnego euro nie ma
A my mamy super sparing; i dobre przetarcie przed 2 rundą el. LM, a cała Polska przedsmak ligi |
Zgadzam się, dyskusja bezcelowa bo nikt zdania nie zmieni. Wszystkie moje poglądy przedstawiłem w postach powyżej. Poprostu głupotą dla mnie jest rezygnowanie z powiększenia liczby zdobytych pucharów.
Tyle odemnie :) Cytat:
|
jesli nie dadza przesunac Superpucharu to nasi z niego zrezygnuja tak jak rok temu Groclin....
|
Jak Wisła była w USA na Chicago Trophy to też były lamenty a w końcu przełożyli 1 kolejke. I coś z niego skorzystaliśmy.Tylko czy będą chcieć zrobić to po raz drugi ??
|
Mecz z Lechem w środę o 20:00 u nas ... Jak myślicie i jakie dajecie szanse Wiuse po tym co pokazli w Bytomiu??
Ja osobiście mysle że lech bedize zmęczony juz troszke i bedize remis 0:0 ale=bo lech nam włąduje z 3:0 |
ja jestem optymista, 1:0 dla nas
|
Po tym co pokazali w Bytomiu to realistycznie patrząc dostaniemy z 2,3 do zera.... Tyle zdrowy rozsądek ...
|
Widze że sami optymiści sie dzisiaj odezwali :)
|
z Amiką będzie inna motywacja i w tym jest szansa. bo inaczej będzie źle...
|
Na pewno powinnismy wyjsc ustawienienm 3-5-2 z marcelo cleberem i glowackim bo nasi boczni obroncy nic nie wniosa do gry.. na skrzydlach powinni zagrac zienczuk z maleckim a w srodku sobol cwielong i.. cantoro. z przodu boguski z brozkiem i powinnismy zniwelowac ich optyczna przewage w srodku pola
|
mimo całkiem przyzwoitej gry w 2 połowie w Bytomiu to na Lecha to może byc zbyt mało.Lech pewnie rzuci sie do ataku i bedzie można ich skontrowac.
|
nie mozna absolutnie zlekcewazyc pucharu w tym sezonie bo moze to byc jedyna szansa na gre w pucharach dla nas. wierze, ze bedzie dobrze, bo skorza juz zdobywal puchar polski z groclinem i amica, wiec czas, by zdobyl go z wisla. mysle, ze dla lecha priorytetem jest teraz mistrz, wiec nie spodziewam sie pierwszej 11 u nas. licze na 2:0 przy reymonta
|
Cytat:
|
Cytat:
co do meczu jak nasi zagrają z takim zębem, zaangażowaniem i poświęceniem jak w Bytomiu to nie ma się czego bać w....... murowany |
Mysle ze nasi zepną sie na Amke...
Ale czy to wystarczy ??Tamci sa teraz w innym etapie kondycyjnym itd...\ W kazdym razie my robmy swoje a oni swoje ,zobaczymy jak b edzie. |
|
no i po Pucharze!!!!Brozio kontuzja to juz nie bedzie nikogo do strzelania :(oj kiepsko zaczyna sie wiosnna dla nas:(
|
bez paniki Zagra Boguski z Ćwielongiem. dobra para
|
Lepiej dać Brożkowi 2-3 mecze przerwy żeby się spokojnie wyleczył, niż wystawiać go na wspomagaczach, bo i tak wtedy nie pokaże pełni umiejętności, a kontuzja może się jeszcze pogłębić. W ataku może grać Beto, Małecki, Ćwielong i oczywiście Boguski. Teoretycznie więc dramatu nie ma i powinniśmy sobie poradzić, a jak będzie? Zobaczymy, ale trzeba być optymistą.
|
Aż się boję sobie wyobrażać ten pojedynek. W pomocy kompletnie niekreatywni Sobol i Cantoro, w ataku Ćwielong i Boguski którzy będą się odbijać od obrońców. Jedynie chyba obronę mamy lepszą.
|
Nie ma co płakać Paweł niech się wyleczy na ligę a w Pucharze Polski w ataku zagra Ćwielong z Beto.W pomocy Zieńczuk Marcelo Cantoro Łobo a w obronie Diaz Głowa Cleber Baszczu .Bramka Pawełek.
|
Jirsak powinien wylecieć nie tylko z pierwszej jedenastki ale także z kadry. Nie szukał gry, bał się podejmować trudne decyzje. A sytuacja w której Małecki zagrał mu nie dokładnie a on się zatrzymał i nie pobiegł za nią kwalifikuje się na solidny opieprz. Wole już wystawić w środku Marcelo który może i jest za wysoki i za mało zwrotny ale nie boi się grać i nie odpuszcza. Może niektórych zdziwić ale czekam i liczę bardzo na Norberta Varge, typ piłkarza który włozy głowę tam gdzie inni nie wsadzają nogi. Potrzebujemy takich ludzi w środkowej strefie. Co do postawy Piotrka Brożka to jeśli ma tak grać jak osatnio to niech lepiej gra Junior Diaz na jego pozycji. Zero pożytku w ofensywie, podobno zjadła go trema. Patryk Małecki też chyba poczuł się za wygodnie na swojej pozycji bo robił zdecydowanie za mało, kilka wrzutek na ślepo, tylko na tyle było go stać. Zastanawiam się czy nie wystawiłbym na tej pozycji Ćwielonga który pokazał kilka inteligentych zagrań i szukał gry. Co do Mariusza Pawełka jestem zdania że powinien szanse dostać Ilie, przecież po tym zobaczyłem jestem w 100% przekonany że Pawełek przegra nam jakiś macze/mecze w tym sezonie. Myśle że u niego problemem nie jest psychika tylk gość ma po prostu za mało oleju w głowie i umiejętnosci. Tutaj nie chodzi aby Ilie bronił nie wiadomo co, wystarczy aby nie podawał piłki napastnilką drużyny przeciwnej. Szkoda że Mauro Cantoro wszystko olewa bo on w formie jest nie zastąpiony. Stracilismy go w poprzedniej rudzie, a jego brak odczuwalny jest do teraz. Porzebny jest wstrząs tej drużynie, przydałby się ktoś nowy, myślałem o silnym charakterze w środku pola jak Varga ale chyba za długo trzeba na niego czekać...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Personalnie w ofensywie jesteśmy za Legią i Lechem. Mam nadzieję że Skorża coś pozmienia ( jeśli tego nie zrobi będę uważał go za skończonego idiotę) i ktoś w tej drużynie nam się objawi i wleje w nasze serca trochę optymizmu. Osobiście domagam się zmiany na pozycji bramkarza. Co ma się zdarzyć aby Pawełek zasiadł na ławie. Okazuje się że drugi bramkarz jest tylko po to aby być. |
Taktyka na srodowy mecz z kolejarzem jest prosta jak drut.Lech gra pressingiem od poczatku meczu,trzeba im sie przeciwstawic przynajmniej przez te 30 pierwszych minut i zneutralizowac poczynania stilic-a,gdy to sie uda ,lech jest nasz.Zreszta ligowy mecz z lechem na jesieni przegralismy na poczatku meczu przez zlekcewazenie rywala w pierwszych minutach,gdzie siedli na nas,co naszych zaskoczyło.Mam nadzieje,ze w srode odbijemy sobie te jesienna porazke.Jazda,jazda Biała Gwiazda!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl