![]() |
Jadłem wczoraj kebaba w cieście na Grodzkiej, "Pod osłoną nieba" czy jakoś tak.
Dobry, tylko jak za 11 zł to trochę maławy. |
Cytat:
ja polecam zapiekanki z Placu Bieńczyckiego... :) poezja Szybki Kęs, KFC, Maxa też polecam :D, pizzerie Boom i picolo ;] |
na kleparzu :P zarabista budka z zapiekankami z miesem z kebaba :D i na obwodnicy na przeciwko dyskoteki blue star - bar kometa mmm :) odradzam restauracje szkolna "pokusa" na Zamoyskiego :P
Cytat:
|
Jak kebab to U Suskiego na grodzkiej.Jak zapiekanka to tylko bieńczycka.
|
W NH moim zdaniem dobra pizza Alcatraz 100-ki, Bar max na Teatralnym (ale dobra tylko zapiekanka z kurczakiem czy jakims innym indykiem),w Banolli byly dobre kebaby teraz nie wiem bo dawno nie jadlem czasami szybki kes plac w bienczycach lub na rogu ronda kocmyrzowskiego ale sie ostatnio popsuli no i kfc zdecydowanie ten na albertynskim no czasami mala gastronomia tzw DZIAD os.Szkolne koło mechanika (serwują dobre duże knysze i calkiem dobre hot-dogi) i to tyle to tam gdzie mozna przyzwoicie zjesc moze nie calkiem smakowite miejsca ale mysle ze godne uwagi (podobno o gustach sie nie dyskutuje)
|
Nie, jak kebab to zdecydowanie zawijany wołowy koło Bagateli Faraon 10 zł sos: średni i nie ma lepszego ;)
Odradzam natomiast ten lepszy lepszy Kebab przy plantach do którego dają darmowe picie, z kukurydzą (co dla mnie jest już pewnym upodleniem), a poza tym też nie polecam i odradzam także Kebab w Galerii Krakowskiej on jest z Drobiu i Indyka chyba... zdecydowanie nie polecam, jeden z gorszych jakie jadłem w Krakowie. Pizza: Jeżeli chodzi o Pizze typowo Włoską taką na cienkim cieście z świeżutkimi składnikami to Mamamia na Karmelickiej (19-28zł) dużą spokojnie się najesz, oprócz tego bardzo dobra kuchnia włoska, fajna knajpa, lub taniej Pizzeria Cyklop na Siennej (16-24zł). Wiecie może gdzie w Krakowie jest naprawdę jakiś dobry Kebab z Jagnięciną? |
Cytat:
|
Dobra pizzeria jest Palermo :P
Choć jakiś czas temu zamówiłem w innej w sumie nie pamiętam jakiej... Ale z karta ISIC dają 40% zniżki ;) Ja tam po kurczakach w KFC mam odruch wymiotny... |
Chimera na św. Anny
|
Jeżleli chodzi o dobry Obiad to W Karczmie pod Blachą :P uwielbiam tam pierogi :P
|
Bardzo dobry jest bar "Mangia" na ulicy Pilotów obok Almy. A jeśli chodzi o pizze to u mnie króluje pizzeria Banolli. :)
|
wie ktos co sie stalo z kebabami z banoli?
kiedys rewelacyjne, a teraz znacznie gorzej. |
Ostatnio odkryłem fajny club na ulicy Dwernieckiego bodajże o nazwie "Stara Piekarnia"
Fajny klimacik,tania i zajebista sisha (15 zł) i elegancka obsługa ;) Zdecydowanie polecam ! |
Cytat:
|
no własnie też nie wiem,o co chodzi z tymi zapiekankami z mięsem na kleparzu.
Natomiast, jeśli chodzi o dobry fast food, to polecam Zapiecek na Floriańskiej (trzeba wejść w przejscie, jest mniej więcej w połowie ulicy) Można się najeść, a zdrowsze i smaczniejsze niż te wszystkie Mcdonaldy. |
Cytat:
|
Stówka temu co wejdzie do gruzińskiego chacza-puri w koszulce Rosji.
|
nie czytam tematu od początku więc może było. Najlepsza pizza w Krakowie jest w pizzeri Pepez na Księcia Józefa. Kebab na Grodzkiej(tam na rogu, co prawdziwe Turki robią:P)
|
Lokal "Momo" (?) na ul. Dietla pomiędzy Krakowską a Bożego Ciała. Jedzenie wegetariańskie, ale tak pyszne, że sie w głowie nie miesci !!
polecam |
Kebaby z budy w okolicach os. Sienkiewicza w Wieliczce jadlem tam pare razy bardzo dobre
ponadto polecam zestaw obiadowy w G Kazimierz na ostatnim pietrze |
Cytat:
To najlepsze bar shusi w jakim byłam - a zaliczyłam ich sporo :) |
Najlepsze zapiekanki sa u Emdziora na Kazimierzu a w Nh na placu w bienczycach, warty polecenia jest bar koolo mechanika (zalewu nowohuckiego) knysze ,hot dogi pierwsza klasa
|
Cytat:
|
Cytat:
|
tj
Cytat:
|
20-25 zl pizza ktorą najesz sie spokojnie w dwojke...i bardzo smaczna
|
Jadłem w sobote pizze z Pepez dracule. Bardzo smaczna,dużo dodatków na pizzy,dobrze przyprawiona....
Znajomi chwalą jeszcze pizze z garden pizza,ale ja osobiście jej nie próbowałem... pozdrawiam |
W Bronowicach zajebista jest pizzeria Marzenie na Widoku, super ciasto i dużo składników za niewielką cenę. W Marco na Rydla oraz Palermo też nie jest źle, ale ceny trochę wyższe.
|
W Nowej Hucie to buda na Jagiellońskim na przeciwko HTS, buda koło mechanika i zapiekanki na placu w Bieńczycach.
A kebabu na Grodzkiej nie polecam tego co jest po lewej stronie idąc od Rynku PRZED torami. Tam wg mnie jest pasztet a nie mięso, wszystkie kawałki miały kształt prostokąta (jak pasztet), jeden sos (okropny), jeden kawałek pomidora, jakaś sałata i tyle. Nie doszło do pomieszania skłądników i nasiąknięcia bułki co w moich oczach dyskwalifikuje kebab, |
ktoś wie gdzie blisko klubu studio jest otwarte około godz 23 jakieś żarcie typu kebab, hamburger etc. ? :)
Swoją drogą, polecam knajpkę pod złotym Liściem na os. Złotego Wieku. Pyszne kebaby, pizza i dania obiadowe :) edit: bywam tam regularnie :D aczkolwiek nigdy nie jadłem tam, bo zawsze była kolejka więc wolałem piwo u Wiślaków, he. ale dzieki, dobry nawet hamburger :D |
byłeś kiedyś na Wiśle? Przy stadionie jest chyba najbardziej znana budka z hamburgerami i hotdogami w Krakowie. A to rzut beretem od Studio no i czynne 24h
|
Cytat:
|
A polecicie jakiś bar albo knajpe z ciepłym jedzeniem koło AP??
|
Cytat:
W bufecie szkolnym HTS myślę,że nawet lepsze są zapiekanki (więcej sera i pieczarek) , hot dog (więcej składników do wyboru) tak samo Hamburgery są lepsze i ogólnie nie żałują jak w tej budce. |
"Alabama" na Rondzie Matecznym. Zajebiste hot-dogi mają. I duży wybór składników.
|
"Paryż", czyli placyk przy Rondzie Grunwaldzkim, koło pętli 112,162,116,101i 174. Dwie budki z hamburgerami itp. Polecam. W tej bliżej ronda hot-dogi, a w drugiej zapiekanki! Pyszne!
|
jeżeli chodzi o kebaby to nigdy więcej nie tkne sie tego z Marhaby w GK... Duzo sosu dyzo ogóra duzo sałatki mięsa mało na dodatek hujowe. Najlepsze kebaby na grockiej (Za torami idąc od rynku) i na Dominikańskiej (Idąc od rynku grocką w prawo za wejściem do śródziemia). Tak jak ktoś pisał wcześniej buda na Jagielońskim pierwsza klasa :) w szczególności zapiekanki. jeżeli chodzi o hotdogi to jadam głównie z leszczyńksą i tutaj bezapelacyjnie buda po drugiej stronie sklepu Wanda. :) Nie ma lepszych hotdogów z leszczyńską w całym krakowie :) kto jadl ten wie :P
Pizza to Cyklop na mikołajskiej. W szczególności cztery sery :) No i na koniec ulubione żarcie chińskie :) Chyba najlepsza knajpka na długiej i na Lubiczu. Edit: No i oczywiście zapomniałem o frytkach! :D KLEPARZ! zdecydowanie. Sprzedawane są na wage, z tego co pamiętam to taniochy nie ma, ale warto bo to jest poprostu odjazd :) Cytat:
|
Zapiekanki tylko na placu Bieńczyckim
|
A na Długiej? Jest jakas knajpka w której można szybko i smacznie coś zjeść? Ja ze swojej strony polece w M1 żurek z jajkiem w restauracji naprzecwiko tej dużej łodzi ( okolice deichmana i media markt ). Naprawdę pyszne, z tego co pamiętam 5,50 chyba za porcję.
|
Cytat:
Zapomniałem wczesniej napisac o pierogarni "U Wincenta" :) poprostu wypas... :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl