![]() |
AWF - Turystyka i rekreacja.. + i - tego kierunku i uczelni ? :P
|
Jakie studia związane z chemia proponujecie? Chemia 70% z rozszerzonego.Myśle o Technologii chemicznej na PK.Chodzi tam ktoś może?
|
polski(Podstawa) - 83%
angielski(Podstawa) - 97% Myślicie że z takimi wynikami dostanę się na Administrację albo Stosunki Międzynarodowe (lub na Politologię - w ostateczności) na Akademii Pedagogicznej ?? |
A jest tu jakis student PK, Wydziału Mechanicznego, Najlepiej zarzadzania i inzynieri produkcji
|
Ranking państwowych uczelni:
1. UJ 8. AGH 15. PAT 33. UR 39. PK 40. UE 48. AP Ranking daje troche do myślenia zwłaszcza tym, którzy uważają PK, UE i AP za lepsze od "mojej" Rolniczej :D http://www.perspektywy.pl/strona/rsw...kademickie.pdf |
Cytat:
Z tym że ten ranking uwzględnia wszystkie czynniki za wyjątkiem najważniejszego - szansy na zatrudnienie po studiach. W tym aspekcie PK jest bezdyskusyjnie najlepsza w kraju. No chyba że ktoś uwierzy że po filozofii na PAT masz lepsze perspektywy niż po budownictwie czy architekturze. |
Cytat:
|
Są gdzieś jakieś rankingi ile mniej więcej rok temu trzeba było mieć punktów z danych przedmiotów, aby dostać się na na UJ czy AP ?
|
Jak zrobić żeby dopasować dokładnie zdjęcie na elektroniczną rejestracje?? Próbowałem Infranview ale nie chce mi zrobić odp rozdzielczości
|
Cytat:
Pracodawcy już tam wiedzą lepiej kogo im trzeba ;) |
pytanie z mojej strony. Gdzie byście polecili złożyć papiery na studia zaoczne z maturą z geografii, byle nie było matematyki ?
|
Studiuje ktos ochrone srodowiska na PK? Moze ktos napisac pare slow, czego wymagaja itp?
|
Studiuje ktos : politechnika - wydzial: Wydział Fizyki, Matematyki i Informatyki Stosowanej, kierunek: informatyka i moglby powiedziec pare rzeczy, jak progi punktowe , co sie robi i czy ogolnie jest fajnie ;) ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Kłamstwo... |
Jest na forum jakiś student UJ ? Mam kilka pytań, a na necie nie znalazłem żadnego sensownego foum tej uczelni.
|
Witam
Nie wiecie czy można już gdzieś studiować w Krakowie grafikę komputerową? |
Cytat:
|
robił ktoś może studia podyplomowe z zarządzania nieruchomościami w Kraku??
Gdyby się znalazł jakiś forumowicz bądź forumowiczka to proszę o kontakt na prv |
Witam!
Czy są wśród Was studenci dziennikarstwa? Dzienne, zaoczne, nie ważne :) Proszę o kontakt na priv. |
jest tu ktoś po architekturze(ewntualnie budowalnce bo chyba podobnie jest z praktykiami jest?
w ustaie napisane jest ze uprawnienia po 2 latach praktyk? co mam rozumiec przez te praktyki, tzn to jest robota przez caly tydzien za "free" przez 2 lata? czy jakis kalendarz w ktorym tzeba miec zaliczone ilestam godzin w ciagu minimum 2 lat? no i czy zaliaczane są praktyki ze studiow? te co sa wymagana na nich a nie te wziete dodtakowo np w czasie wakacji, i jak to wyglada z perspektywy studiow wieczorowych badz zaocznych? |
Cytat:
(w przypadku Krakowa, liczy się miejsce zamieszkania), w którym wpisujesz co robiłeś na praktykach. Odbywasz je pod okiem osoby z uprawnieniami i nie są one za darmo, bo możesz pracować na takich stanowiskach jak zastępca kierwnika budowy, majster, czy ewentualnie w biurze projektowym, wszystko zależy od specjalizacji. Oczywiście znalezienie takiego miejsca pracy nie jest proste, bo przeważnie szukają ludzi z doświadczeniem, ewentualnie absolwentów lecz da się znaleźć. Później składasz dziennik do sprawdzenia, płacisz bodajże 500 złotych i zdajesz egzamin państwowy i wtedy już masz pełne uprawnienia. Tak to wygląda w przypadku budownictwa, ale z architekturą powinno być podobnie. Tu jest rozporządzenie: http://www.abc.com.pl/serwis/du/2006/0578.htm |
Potrzebuje zrobić ankietę wsród mieszkańców Wieliczki i okolic, jeśli tu są tacy i jeszcze skłonii do pomocy to prosze sie odezwać na pw
|
Gdzie w Krakowie można studiować Prawo ? Tylko w UJ czy gdzieś jeszcze ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
WOSU nie biorą pod uwagę.
a z podstawową resztą nie masz szans dostania się |
Jesteś pewny iż nie biorą.. ? ;] wg informacji które są zawarte w REKRUTACJA 2009/10 na stronie Uniwersytety Ekonomicznego napisane jest: ALBO WOS, ALBO GEOGRAFIA, ALBO HISTORIA, ALBO MATEMATYKA no i język obcy...;]
owszem teraz była tylko majca, hista albo geografia.. ale zmiany od nast. roku :P |
wybacz ;-)
rok temu nie brali, fakt. Progi - z tego co pamiętam - były dość wysokie. Około 140 punktów przy takim przeliczniku: 1 % poziom rozszerzony - 1 punkt 1% poziom podstawowy - 0,7 Pod uwagę brali język obcy + dodatkowy |
Niczym Marcelo we Wiśle w ostatnich godzinach okienka transferowego podobnie ja ale nie do Wisły, a na drugi rok studiów prześlizgnąłem się. Nie wiem jakim fartem ale jako jedna z ostatnich osób zdałem indeks do dziekanatu. Nigdy więcej takiej sesji...
|
zna ktos progi punktowe z zeszlego roku na AP albo uniwersytet ekonomiczny orientacyjnie?
|
KSW to uczelnia Prywatna?? Jeśli ktoś się orientuje to jakie były progi punktowe na wydział prawa UJ oraz na KSW?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na AP wystarczyło w tym roku około 170 punktów na kierunki humanistyczne
|
Pfff.. czyli, że np. historia rozszerzona na jakieś 90% i polski rozszerzony na 80% ? :/ pogięło ich? :/
|
punkty z rozszerzonej są liczone x 1,5
ja się dostałem na politologię, pisząc maturę rozszerzoną z polskiego na 60% i 84% z podstawowego niemieckiego |
Cytat:
piszesz ze wysokie czesne na ksw jest takie same jak na innych uczelniach . wszedzie jest +/- 2k |
Może dla niego to jest wysokie ;) BTW:Na zaocznym prawie na UJ płacisz 4400 za rok.
|
o
to juz troche duzo. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl