![]() |
Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków
Czyżby rozmowy z tym sponsorem ze Stanow siadły? Żadnych przeciekow więc chyba kolesie się wycofali bo gdyby były zaawansowane rozmowy nie sądzę żeby taki Fakt co ma przecież redakcje w wielu krajach nic się nie doszperał.
|
Witam wszystkich mam pytanie czy ktoś ma jakies info na temat najnowszej plotki która zaczeła krążyć iż Drzymała ma się dołączyć do sponsorowania Wisły ???
|
Cytat:
|
ja tez slyszalem o drzymale ponoc wczoraj ta wiadomosc ujrzala swiatlo dzienne,mowil czlowiek co do tej pory sie wszystko sprwdzalo.
|
Taaa... chyba strzeli nam nowe foteliki na loże, co najwyżej...
|
ja bym chciał...bardzo mi go szkoda po tym jak go potraktowano we Wrocławiu...
zwrócie uwage jak teraz Groclin się sypie...Sikora, Kumbev, Rocki...mówi się że Majewski, Jodlowiec i Przyrwski też mają odejść...wiec może facet chce kase odzyskać...wówczas mógłby sie reklamować na koszulkach Wisły... |
Cytat:
Za cienki w uszach Wiselka to za wysokie progi, no chyba ze jakis baner wykupi. A mi go wogole nie szkoda po co sie pchal na sile tam gdzie go za bardzo nie chcieli. |
Co wy to niemożliwe. Cupiał by nie pozwolił żeby ktoś promował takich gości jak Majewski czy Jodłowiec w naszym klubie... za darmo.
Przy takim czymś zawsze są problemy z podziałem zyskow i niemożliwe jest poza tym żeby Boguś chciał się z kimś dzielić splendorem. Gdyby mu chodziło tylko o kasę już dawno by Wisłę sprzedał. On chce mieć Wisłę tylko dla siebie, chce żeby sukcesy na niego spływały a nie na Drzymałę. Ale jak Drzymała chce nam sprzedać Jodłowca i Majewskiego to sie nie obrażę:) |
ale nie wiem o czym Ty piszesz...mi chodziło o to że podobno Drzymała sprzedaje tych zawodników za granicę...a nie daje do Wisły...
a ja wiem czy za cienki w uszach jest Drzymała na wykupienia miejsca na koszulkach...mysle że na 5mln złotych byłoby go stać bez problemu. |
Znajomy mieszkający w stanach powiedział mi, że była taka plotka, iż na koszulkach Wisły miałoby być logo jednej z firm motoryzacyjnych. Od razu mówię, że nie jest to potwierdzone żadnymi doniesieniami prasowyni w Polsce (chyba)
|
Cytat:
ale zobacz na stroje chigaco fire tam sa stroje czerwine tak jak i logo ktore naprawde jest zolte wiec nie wadomo moze bedziemy mieli zolte cerwone biale albo szare to nie jest pewne ale wogule tez nie jest pewne czy to ta firma :) |
Skoro doszlo do tematu "co zrobić by była wieksza kasa" ;) to ja mam taką myśl, a zarazem i pytanie.
Myśl: Stworzyć kanał WisłaTV Pytanie: Dlaczego nie [ma]?? Wogóle dlaczego w Polsce nie istnieja takie kanaly? Przeciez nie musiałoby się to tyczyć tylko piłki nożnej. :) |
Cytat:
|
Po pierwsze - uruchomienie takiego kanalu cholernie drogo kosztuje
Po drugie - nie ma kasy na kamery(słyszałem, ze jedna kamera taka co ma C+ kosztuje ok 150-200 tys euro) Po trzecie - ciezko by było to tak prowadzic, aby to przynosilo zyski Aaaaa....lepiej nie kombinowac ze stacjami tv tylko podpisac kontrakt z dobrym sponsorem(półtora miecha temu, mowili, ze za 2 tygodnie sie wyjaśni, a nic nie mowili o tym:P) EDIT: Patka- jemu chodzi chyba o taki kanal jak ma Liverpool, barca czy Real MAdryt, ze idzie na satelite, lecą tam mecze itp, itd. |
Cytat:
Moim zdaniem trudno to nazwac kanalem telewizyjnym. |
Lepiej stworzyć telewizje internetową , trzeba iść za przykładem Lotosu Gdynia. Stworzyli oni kanał z meczami , reportażami i wywiadami . Wisła przecież to klub wielosekcyjny i byłoby znacznie wiecej materiałow do pokazywania . Zarówno jak pilkarze i koszykarki przyciagnęłyby widzów .
|
Cytat:
|
Baliśmy się o choćby jednego sponsora, a jak powiedział prezes może być ich nawet kilku.
|
tak a z koszulek zrobmy stroje kolarskie i trzysta nalepek...
...bez przesady... |
Ja myślę że 10 lipca to jest fajna data. I dodatkowo ew. ruchy transferowe mogą wymoc na sponsorze dodatkowe pieniądze. Przynajmniej tak chcę wierzyć, że im lepsi piłkarze tym lepsza oferta.
|
Cytat:
To co my za trenerów tam mamy, porażką dla mnie są tego typu sytuacje, co to za polityka? |
To nie tyle polityka, tylko ta cała ME to jesdno wielkie nieporozumienie...
Bo bez sensu jest wymaganie od klubów by utrzymaywały pokaźną grupe 20-22 latków tylko dlatego by ci grali z rówieśnikami co tydzień. Taka gra nic nie daje, wszak dorosła piłka to zupelnie co innego. Tymczasem Wisła wycofała z rozgrywek drużyne rezerw... a ona miała sens, gdyż był to pierwszy krok, dla NAJZDOLNIEJSZYCH(!) graczy z drużyny juniorów. Niech grają w 3 , 4 lidze, niech złapia troche doświadczenia i co roku 2-3 najlepiej rokujących niech trafia do I drużyny, jedzie z nią na zgrupowanie. Reszta w większości out, bo i tak mamy coroczne zasilenie z MLJ, a przecież gra w Wiśle to ma być osiągnięcie, wyzwanie do mocniejszych treningów, rozwoju... Teraz kończy sie na tym, że zawodnik X kończąc wiek juniora (18 lat) trafia do ME gdzie bedzie sie ciułał z rówieśnikami jeszcze przez kilka lat. Powiedzcie mi, cóż on zyska? Będzie trzymany w inkubatorze kilka sezonów (bo klub jest do tego zmuszony by taką chmarę utrzymywać), skończy mu się wiek uprawniający do gry w lidze - i cóż osiągnie? Przecież zawodnik 22-23 letni powinien stanowić juz o sile dorosłej drużyny. Ale cóż oczekiwać od kopacza, który nigdy nie kopnął piłki w dorosłym futbolu? Jeśli natomiast jest słaby (zwłaszcza w takim klubie jak Wisła, który ma co roku walczyc o najwyższe cele, a nie bawić sie w utrzymywanie przeciętniaków) to sie go sprzedaje/ wypożycza. A tak to mamy ME, kopią se chłopaki i myślą, że osiągnęli poziom I ligowy bo grają na tych samych boiskach co ich koledzy z I kadry, a tymczasem najwięcej zyskuje weteran D., który mimo swojej kontuzjogenności i ogólnej przeciętności i tak wyróżnia sie w tym towarzystwie... |
Odnosnie mlodych pilakrzy Wisly to to, co dzis widzialem przygnebilo mnie maksymalnie. Jestem sobie rano na bloniach i mlodzi Wislacy wracali na Wisle z blon i wiecie jak wchodzili? Kladli sie na ziemie i przeciskali sie pod brama przy E... I to jest mistrz Polski?? To ja nie mam wiecej pytan....
|
To wymownie pokazuje, że zamiast w drogie transfery Wisla powinna inwestować w bazę treningową.
|
Zapomnijcie o transferach. Inwestycje powinny iść przede wszystkim na młodzież. To oczywiście triuzm, ale tam znajduje się przyszłość narodu, więc trzeba o młodzież odpowiednio zadbać. Rzeczywiście dziwne jest, że z 30 młodych mistrzów Polski nie znajdzie się dwóch czy trzech zawodników, którzy mogliby wzmoocnić pierwszą drużynę - trzeba ich przede wszystkim sprawdzić, a potem oceniać.
|
Cytat:
ja osobiscie uwazam ze powinnismy utrzymywac obie te druzyny |
Według mnie ME ma jak najbardziej sens bycia. Podobne rozgrywki są we Włoszech i Holandii i to się tam sprawdza. Myślę, że również w Polsce się to sprawdza. Przecież tacy piłkarze jak Rybus czy Pazdan właśnie w tych rozgrywkach błysnęli i szybko się wypromowali. Nie jest też prawdą, że jest i tak duży przeskok do seniorskiej piłki. Przecież w rozgrywkach ME tez grają doświadczeni piłkarze, patrzcie choćby Dawidowski. W porównaniu do gry w rezerwach młodzi tu mają o wiele wyższy poziom niż potyczki często z jakimiś wioskami z III i IV ligi. Dlatego uważam, że ME nam dużo daje.
|
Tyle ze szkolenie mlodziezy to melodia przyszlosci.Ja juz od x lat o tym slysze a oprocz jakis przypadkow, to nic sie nie dzieje a nic sie nie dzieje bo np taka Wisla, musiala by wpompowac minimum z 5 mln euro a efekty przyszly by po 10 latach.
Takimi kategoriami w pl jeszcze nikt niestety nie mysli. |
ano z młodzieżą trzeba pracowac.. tylko nie jest to takie proste, nasi trenerzy i działacze powinni udać sie na jakieś staże do anglii czy każde kraju z południowej częsci Europy i zobaczyć na czym polega scauting... z czym to sie je.. ale jak nie będzie bazy to mysle ze jaki młody zawodnik będzie chciał przyjechać i trenować nie wiadomo gdzie.. klub musi mu dać gwarancje rozwoju, dlatego ostatnio często młodzi zawodnicy wyjeżdżają i wolą trenować (bo na gre za bardzo nie mają co liczyć) jak choćby Oziemczuk...
|
Cytat:
Oni rozumieją że żeby się rozwinąć muszą mieć odpowiednie warunki. Takich w kraju niestety jeszcze nie ma. A czekać aż ktoś w końcu zbuduje porządna bazę szkoleniową, akademię piłkarską itd, nie zamierzają. |
Cytat:
Cytat:
i rozwiazanie: Cytat:
|
i jak sprawa sponsora na koszulce. Miala sie wyjasnic na pierwszym sparingu w Bad Waltersdorf?
Jest jakiesi info, zdjecia, bo chyba nie? |
Sprawa sponsora miała się wyjaśnić do 10 lipca.
Cierpliwości... :D |
Po 10 tym to juz bedzie za pozno na cokolwiek.
|
Dlaczego za pózno?
Ja .......e!! To forum dołuje. Vanitas vanitatum et omnia vanitas -- ****a główne przesłanie tego forum.Wszędzie narzekania, szlochy, czarne wizje.. Wyjebać Bednarza, bo nie robi transferów!, wyjebać Cupiała, bo pieniędzy na nie nie daje! :lol: |
Cytat:
Jak nie ma trnsferow to zle bo nie ma, jak beda transfery to zle bo nie takie jak by dzieciaki chcialy itp, itd kazdy powod dobry zeby sobie ponazekac |
Cytat:
|
Nie znam się za bardzo na finansowych aspektach funkcjonowania klubu, ale zawsze mi się wydawało, że budżet ustalany jest na początku roku rozliczeniowego.
Wydawało mi się, że wtedy rada nadzorcza ustala ile będzie i w jaki sposób zostaną wydane poszczególne pieniądze.Dlatego wydaje mi się, że ewentualny sposor da nam zastrzyk gotówki ale dopiero od następnego okresu transferowego |
Budżet niekoniecznie musi być ustalany z początkiem roku, chociaż tak najczęściej się dzieje. Ale w przypadku np klubu piłkarskiego budżet może być ustalany na początku sezonu.
|
kiedyś pisali,ze Wisła jako jedyny klub miała budżet uchwalany na okres od stycznia do grudnia.reszta klubów miała budżety na okres jesień -wiosna tak jak trwają rozgrywki.nie wiem czy inni to zmienili,ale Wisła chyba dalej działa "po staremu"
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl