Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   29. kolejka, Ruch Chorzów - Wisła Kraków, 19.04.2026, godz. 14:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11179)

Patryko 13.04.2026 07:35

29. kolejka, Ruch Chorzów - Wisła Kraków, 19.04.2026, godz. 14:30

Po bardzo słabym meczu z Polonią Bytom, teraz czas na wyjazd do Chorzowa.

Tabela:

https://i.gyazo.com/aec14aa5f3818cd5...a25f840120.png

Kurs LVBet:

https://i.gyazo.com/9629baa9666506ad...225f5ca39a.png

Przypuszczalnego składu nie wrzucam, bo szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia co zrobi Jop. Skład z poprzedniego meczu nie ma prawa wyjść na murawę w Chorzowie. Mam tu na myśli w szczególności środek obrony i pomocy, tam musi dojść do roszad, więc mam nadzieję, że wróci ktoś z kontuzjowanej pary Biedrzycki/Grujcić.

Obie drużyny z formą na bakier, więc wynik spotkania uważam za otwarty. Potwierdzają to też notowania bukmachera.

Wiśle potrzebne jest jak najszybsze zwycięstwo, bo spotkań nie pozostało już wcale tak wiele. Dalej uważam, że 61-62 punkty w zupełności wystarczą do awansu, ale trzeba je jeszcze podnieść z boiska.

sandomingo 13.04.2026 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1661522)
Przypuszczalnego składu nie wrzucam, bo szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia co zrobi Jop. Skład z poprzedniego meczu nie ma prawa wyjść na murawę w Chorzowie. Mam tu na myśli w szczególności środek obrony i pomocy, tam musi dojść do roszad, więc mam nadzieję, że wróci ktoś z kontuzjowanej pary Biedrzycki/Grujcić.

A Jop na to, potrzymaj mi piwo. PRzynajmniej jeśli chodzi o środek pomocy. Duda z Igbekeme na 99%. Tzn przepraszam, Zieliński z Igbekeme.

W środku obrony dojdzie do zmian o ile ktoś z pary Biedrzycki - Grujcic się wykuruje.

PRzy dużej dozie szczęścia być może uda się Wiśle ugrać remis.

Karherop 13.04.2026 09:13

Kolejny mecz w ktorym remis nas będzie urządzał.

Ruch pewnie podrażniony, ale im te wielkie mecze kompletnie nie wychodza więc ciężko przewidzieć co zobaczyny w niedziele.

Oby tylko ktos z pary Grujcic - Biedrzycki sie wyleczyl, bo oglądanie Colleya w akcji jest wiecej niz tortura.

Reszte skladu wybierze klubowy lekarz.

sandomingo 13.04.2026 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1661535)

Reszte skladu wybierze klubowy lekarz.

Nie dotyczy środka pomocy.

Patryko 13.04.2026 09:30

Odnośnie środka pomocy, to spodziewam się podmianki Carbo za Igbekeme.

Karherop 13.04.2026 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1661537)
Nie dotyczy środka pomocy.

Depresja to tez choroba

Stelio 13.04.2026 09:38

Jak przed meczem z Bytomiem uważałem, że remis jest super ciężkim wynikiem do ugrania, ale jednak w zasięgu (chociaż podskórnie przeczuwałem dobrze przebieg meczu i przełamanie Polonii do którego nie doszło dzięki opatrzności, patrząc, że w pierwszych 10 minutach powinnismy juz przegrywac 3:0), tak tutaj z Ruchem praktycznie nie ma na niego szans.

Zdziesiątkowani kontuzjami, bez formy, mecz wyjazdowy, Ruch walczący o baraże, Ruch podrażniony porażką z Wieczystą, Ruch chcący wziąć rewanż za 5:0 sprzed roku, Ruch który przegrał z nami wszystkie 3 mecze jakie zagraliśmy od 2024.

Oby ta porażka po prostu była niska. Jakieś 2:1/1:0.

Jeśli my tego meczu nie przegramy to albo przez nieziemskiego farta, albo przez jakiś absurdalnie beznadziejny dzień piłkarzy Ruchu (jakaś grypa żołądkowa czy coś).

Karherop 13.04.2026 12:24

Fatalna forma Wisły - ostatnie 3 mecze 5 punktów
Podrażniony Ruch w dobrej formie: - 3 mecze - 2 punkty

Branie minimalnej porażki w ciemno dla zespolu niepokonanego od 11 spotkań.

Jakich czasów dożyliśmy.

Szneka 13.04.2026 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1661556)
Fatalna forma Wisły - ostatnie 3 mecze 5 punktów
Podrażniony Ruch w dobrej formie: - 3 mecze - 2 punkty

Branie minimalnej porażki w ciemno dla zespolu niepokonanego od 11 spotkań.

Jakich czasów dożyliśmy.

Ja też jestem przerażony tym czarnowidztwem. Chuja gramy ale na ta ligę wystarcza. Szkoda wczorajszego gola Colleya i niewykorzystanej setki Duarte.
Jadę do Chorzowa i będę się cieszył z 3 pkt.

krysztal 13.04.2026 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1661542)
Jak przed meczem z Bytomiem uważałem, że remis jest super ciężkim wynikiem do ugrania, ale jednak w zasięgu (chociaż podskórnie przeczuwałem dobrze przebieg meczu i przełamanie Polonii do którego nie doszło dzięki opatrzności, patrząc, że w pierwszych 10 minutach powinnismy juz przegrywac 3:0), tak tutaj z Ruchem praktycznie nie ma na niego szans.

Zdziesiątkowani kontuzjami, bez formy, mecz wyjazdowy, Ruch walczący o baraże, Ruch podrażniony porażką z Wieczystą, Ruch chcący wziąć rewanż za 5:0 sprzed roku, Ruch który przegrał z nami wszystkie 3 mecze jakie zagraliśmy od 2024.

Oby ta porażka po prostu była niska. Jakieś 2:1/1:0.

Jeśli my tego meczu nie przegramy to albo przez nieziemskiego farta, albo przez jakiś absurdalnie beznadziejny dzień piłkarzy Ruchu (jakaś grypa żołądkowa czy coś).

Jak już tak rozprawiasz o swoich przeczuciach to nie pomijaj tego,że wieszczyłeś 1 pkt w tych dwóch ostatnio rozegranych meczach.Drużyna ugrała 300% tego ile obstawiałeś.

Patryko 13.04.2026 12:46

Stelio i sandomingo to naczelni pesymiści tego forum, także ich posty trzeba brać z lekkim przymrużeniem oka.

Biorąc pod uwagę mizerną formę obu zespołów, wynik w Chorzowie może pójść w dwie strony, z wysokim zwycięstwem jednej z drużyn włącznie.

crux.a 13.04.2026 13:28

Naprawdę, rozumiem pesymistyczne oceny naszej gry, ale ton wielu postów jest taki, że nie znając tabeli, zacząłbym obawiać się spadku.

Mamy kadrę zdziesiątkowaną kontuzjami, nienajlepiej złożoną, mamy trenera na dorobku, mamy zrozumiały w tej sytuacji kryzys.

ALE dzieki fenomenalnemu początkowi rozgrywek, dzięki wypracowaniu ogromnej przewagi, dzięki wyrównanemu poziomowi grupy pościgowej, mamy też spory margines błędu.

Poza tym na wiosnę nie przegrywamy, co bezwzględnie nalreży docenić. Ile razy drużyna wyciągnęła wynik i zremisowała lub wygrała mecz, który zaczynał się od wyniku 0-1?

Na Śląskim wcale nie będziemy na straconej pozycji.

I słówko do FraMata. Markusa, Wolfy'ego, Jaroo, Drozda i paru innych. Zacznijcie rozmawiać, przestańcie obrzucać się gównem. Równacie poziomem do pasiastego trolla lesia. Cudze poglądy są ciekawe właśnie dlatego, że są inne.

Patryko 13.04.2026 14:18

Mały update po wysłuchaniu Jopa w Studiu Reymonta, moja proponowana jedenastka na Ruch:

https://i.gyazo.com/3030678e61501d5e...22a91f84f4.png

Carbo jest ponoć w słabej formie, ze względu na kilka czynników (forma fizyczna, kończący się kontrakt, małe dziecko), więc zapewne zobaczymy go na boisku w naprawdę beznadziejnych sytuacjach, na ten moment to środkowy pomocnik #4.

Kuziemka dostanie najprawdopodobniej kolejną szansę, nie jest wykluczony występ Mikulca na skrzydle w mniejszym wymiarze czasowym.

As 13.04.2026 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1661564)
Mały update po wysłuchaniu Jopa w Studiu Reymonta, moja proponowana jedenastka na Ruch:

Carbo jest ponoć w słabej formie, ze względu na kilka czynników (forma fizyczna, kończący się kontrakt, małe dziecko), więc zapewne zobaczymy go na boisku w naprawdę beznadziejnych sytuacjach, na ten moment to środkowy pomocnik #4.

Kuziemka dostanie najprawdopodobniej kolejną szansę, nie jest wykluczony występ Mikulca na skrzydle w mniejszym wymiarze czasowym.

Troche zgruzowal Omica i poniekad tych co siedza na lwce i malo graja. Omic to ksiezniczka dla ktorej obraza majestatu zejsc do rezerw zeby byc w rytmie meczowym i zeby sie pokazac.

O tych co malo graja i nie dostaja szans powiedzial cos w stylu "Nikogo nie bedzie wpuszczal tylko po to zeby sobie zagral. Na gre trzeba zasluzyc a jak ktos nie dowozi w grach wewnetrznych i soaringach to nie daje argumentow zeby go wpuszczac w meczu ligowym".

No logiczne w sumie. Wychodzi na to, ze ci co sa rezerwowymi to nie bardzo pokazuja ambicje lub forme zeby zasluzyc na minuty.

FraMat 13.04.2026 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1661563)
I słówko do FraMata. Markusa, Wolfy'ego, Jaroo, Drozda i paru innych. Zacznijcie rozmawiać, przestańcie obrzucać się gównem. Równacie poziomem do pasiastego trolla lesia. Cudze poglądy są ciekawe właśnie dlatego, że są inne.

Dziękuję za tę uwagę. Właśnie w innym temacie poruszyłem tę kwestię:
- cenię sobie posty nawet całkowicie sprzeczne z moimi przemyśleniami o ile są podane bez wycieczek osobistych (przykładów nie będę podawał - wszyscy wiedzą o co chodzi)

grogoriogreg 13.04.2026 15:22

W obronie Omicia, to Jop zaczął swoją wypowiedź od zapisów kontraktowych, w których pewnie jest zawarty jakiś punkt zakazujący "zsyłkę" do rezerw. Jednak Omić przychodził tu z myślą o odgrywaniu kluczowej roli w środku pola, więc zabezpieczył się na ewentualną praktykę zachęcania piłkarzy do rozwiązania kontraktów poprzez zsyłkę do rezerw lub inną formę "klubu kokosa".

Gdyby wykazał taką inicjatywę, to może byłby bliżej gry - w przeszłości jednak wielu zawodników z jedynki na ogół zawodziło w rezerwach, czym tylko pogarszali swoją pozycję w drużynie.

Drozd 13.04.2026 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1661566)
Troche zgruzowal Omica i poniekad tych co siedza na lwce i malo graja. Omic to ksiezniczka dla ktorej obraza majestatu zejsc do rezerw zeby byc w rytmie meczowym i zeby sie pokazac.

O tych co malo graja i nie dostaja szans powiedzial cos w stylu "Nikogo nie bedzie wpuszczal tylko po to zeby sobie zagral. Na gre trzeba zasluzyc a jak ktos nie dowozi w grach wewnetrznych i soaringach to nie daje argumentow zeby go wpuszczac w meczu ligowym".

No logiczne w sumie. Wychodzi na to, ze ci co sa rezerwowymi to nie bardzo pokazuja ambicje lub forme zeby zasluzyc na minuty.

Taaa zasłużyć :) Oczywiście w oczach Jopa.

Dlatego taki Igbrkeme kopie się po czole w meczu przez 90 minut i Jopowi to nie przeszkadza. Drużyna na tym traci ? Co tam. Jop przecież nie wpuści nikogo na zmianę żeby sobie pograł, jeżeli nie zasłuży :rotfl:

Wiadomo dlaczego Omica wpuszcza na 2 minuty. Bo Omic nie chce grać w rezerwach :), Sam się przyznał na jakiej podstawie zarządza drużyną i to go zwyczajnie dyskwalifikuje.

Patotrener Jop.

Pupilki ch,,, grają ale grają bo zasłużyli na treningu, a rezerwowi nie wejdą na zmianę, bo nie zasłużyli :rotfl:. Ktoś jeszcze ma wątpliwości dlaczego wszyscy grają coraz słabiej ?

pepe72 13.04.2026 20:43

7 punktów daje 100% pewności awansu przed rozpoczęciem kolejki.

Kartki

7 - Biedrzycki
6 - Grujčić
5 - Duda
4 - wrócili: Krzyżanowski
3 - Lelieveld, Ertlthaler, Igbekeme, Carbo
2 - Kuziemka, Rodado, Nikaj
1 - Kutwa, Baniowski, Bozić, Giger, Omić, Colley, Duarte

wolfy 13.04.2026 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1661570)
W obronie Omicia, to Jop zaczął swoją wypowiedź od zapisów kontraktowych, w których pewnie jest zawarty jakiś punkt zakazujący "zsyłkę" do rezerw. Jednak Omić przychodził tu z myślą o odgrywaniu kluczowej roli w środku pola, więc zabezpieczył się na ewentualną praktykę zachęcania piłkarzy do rozwiązania kontraktów poprzez zsyłkę do rezerw lub inną formę "klubu kokosa".

Gdyby wykazał taką inicjatywę, to może byłby bliżej gry - w przeszłości jednak wielu zawodników z jedynki na ogół zawodziło w rezerwach, czym tylko pogarszali swoją pozycję w drużynie.

Albo złapie kontuzję na jakimś gównianym trzecioligowym boisku i tyle zyska.

Kutwie gra w rezerwach nic nie dała, wbrew temu co twierdzi Jop, tak jak Nikajowi. Obaj weszli bo w drużynie jest szpital. Jak zostało dwóch zdrowych stoperów to na pewno gra Mariusza w trzeciej lidze zadecydowała.

Litości...

Jeżeli Grujcić się wykuruje to będziemy mieli trzech zdrowych stoperów. Szanse Sancheza na grę są nikłe, a jeśli po meczu w Bytomiu znowu wyjdziemy zwerkduetten Igbekeme-Duda to nie mam pytań...

Patryko 13.04.2026 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1661579)
Szanse Sancheza na grę są nikłe

Słuchałeś Studia Reymonta? Z Sanchezem jest lepiej, niż zakładali, chłop aż się pali do treningów z drużyną. Istnieje szansa, że będzie gotowy na Stal Rzeszów albo Chrobrego.

wolfy 13.04.2026 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1661580)
Słuchałeś Studia Reymonta? Z Sanchezem jest lepiej, niż zakładali, chłop aż się pali do treningów z drużyną. Istnieje szansa, że będzie gotowy na Stal Rzeszów albo Chrobrego.

Słuchałem. Jop powiedział że Sanchez może się i pali do treningów, ale kontuzja była poważna i na pewno nie będą ryzykować dopóki się całkiem nie wyleczy. Od treningów do gry może być daleka droga.

Różnie bywa z szybkimi powrotami, czasem kończą się poważniejszą niż pierwotnie kontuzją.

buczo85 13.04.2026 22:46

Zgodzę się, że wynik jest otwarty, ale jednak spodziewam się, że to Ruch będzie faworytem. Nie widzę też opcji na wiele bramek z naszej strony. Ale jak już mam pofantazjować, to chciałbym aby bramkę walnął zawodnik, który ma mało goli. Przykładowo Duda z dystansu. Albo lepiej, z główki :D

pepe72 14.04.2026 02:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1661564)

https://i.gyazo.com/3030678e61501d5e...22a91f84f4.png

Jak dla mnie to za Ikbekeme - Leliveld, a na LO Krzyżanowski.

As 14.04.2026 07:51

Tez mysle, ze Igbekeme moze odpoczac, tak sie fajnie Jop przejezyczyl w tym wywiadzie jakby juz zdradzil fakt, ze James zostanie zluzowany w wyjsciowym skladzie.

krysztal 14.04.2026 07:51

Lelieveld za Igbekeme?To może od razu oddajmy kolejny mecz walkowerem...

wolfy 14.04.2026 08:34

A może zamieńmy ich miejscami? Igbekeme za Lelievelda, Lelieveld za Igbekeme.
To jest myśl.

Czego to ludzie nie wymyślą żeby wepchnąć Krzyżanowskiego do składu...

stary dziad 14.04.2026 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1661577)

Wiadomo dlaczego Omica wpuszcza na 2 minuty. Bo Omic nie chce grać w rezerwach :), Sam się przyznał na jakiej podstawie zarządza drużyną i to go zwyczajnie dyskwalifikuje.

Patotrener Jop.

Pupilki ch,,, grają ale grają bo zasłużyli na treningu, a rezerwowi nie wejdą na zmianę, bo nie zasłużyli :rotfl:. Ktoś jeszcze ma wątpliwości dlaczego wszyscy grają coraz słabiej ?

Patojopofobia w czystej postaci.

Jakby księżniczka Omić tak się zachowała za Hyballi, i ten, całkowicie zresztą słusznie, odstawił ją od składu to doktorek nie mógłby wyjść z podziwu. Pisałby, że wreszcie ktoś oczyszcza "bagienko", kończy z "ciepełkiem" i "rodzinną atmosferą".
Stwierdziłby, że zawodnik jest od za......nia a nie od filozofowania.

No ale skoro robi to Jop to trzeba napierdzielać...

wolfy 14.04.2026 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1661593)
Patojopofobia w czystej postaci.

Jakby księżniczka Omić tak się zachowała za Hyballi, i ten, całkowicie zresztą słusznie, odstawił ją od składu to doktorek nie mógłby wyjść z podziwu. Pisałby, że wreszcie ktoś oczyszcza "bagienko", kończy z "ciepełkiem" i "rodzinną atmosferą".
Stwierdziłby, że zawodnik jest od za......nia a nie od filozofowania.

No ale skoro robi to Jop to trzeba napierdzielać...

Stworzyłeś całą hipotetyczną sytuację a potem opisałeś jak Drozd by się w niej (źle) zachował. Brawo. Piękna wyobraźnia, niestety nic nie wnosi do dyskusji.

Karherop 14.04.2026 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1661589)
Tez mysle, ze Igbekeme moze odpoczac, tak sie fajnie Jop przejezyczyl w tym wywiadzie jakby juz zdradzil fakt, ze James zostanie zluzowany w wyjsciowym skladzie.

Jop w przypadku Igbekeme kiedyś mówił że jemu nie służy jeśli ma pewny plac bez wzgledu na forme i dobrze jak czuje presje.

Rok temu wyszliśmy na Ruch w środku z nieprzygotowanym Poletanoviciem, Igbekeme a przed nimi Zwolinski i Rodado. Na skrzydłach był Baena i Duarte.

Gdyby teraz był Rodado to sklad byłby porównywalny, jak nie mocniejszy.

Mi sie losuje skład taki jak Patryko. Jedyne co bym chcial to Krzyżana od poczatku

stary dziad 14.04.2026 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1661595)
Stworzyłeś całą hipotetyczną sytuację a potem opisałeś jak Drozd by się w niej (źle) zachował. Brawo. Piękna wyobraźnia, niestety nic nie wnosi do dyskusji.

Poczytaj sobie wpisy doktorka z czasów Hyballi to może coś zrozumiesz...
Choć wątpię.

Jaroo1 14.04.2026 09:38

Ładnie dupa boli szmaciarzy pokroju drozda. Choć wygranej nie ma, gra jest słaba, to ciągle przewaga nad 2-3 miejscem jest porażek nie ma, awans będzie, w związku z tym jebany szmaciarz drozd i spółka, muszą coś tam powymyslać na Jopa i mu ubliżać od patotrenera albo mówić o głowie w okrężnicy.

Jak nie było wyników u Hybbali to było dobrze
Jak nie było wyników u Sobola to było źle
Jak nie było wyników u Rude to było dobrze
Jak są wyniki u Jopa to jest źle

.... wam za to do dupy ojkofoby i szmaciarze

As 14.04.2026 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1661596)

Mi sie losuje skład taki jak Patryko. Jedyne co bym chcial to Krzyżana od poczatku

Krzyzanowski akurat chyba moze zagrac od poczatku bo Ruch racuej nie bedzie sie bronil na szesnastce.

Leliveld wedlug Jopa jest lepszy w grze kombinacyjnej, ktora jest potrzebna kiedy przeciwnik siedzi gleboko, natomiast Krzyzanowski jest lepszy do szybkiego ataku po przejeciu.

Spodziewam sie, ze Ruch bedzie sie staral grac ofensywnie to wychodzi mi, ze od poczatku wyjdzie Krzyzanowski.

pepe72 14.04.2026 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1661590)
Lelieveld za Igbekeme?To może od razu oddajmy kolejny mecz walkowerem...

Trener Jop wczoraj w Studio Reymonta twierdził, że Lelieveld grał na 6, a wg statystyk Karola Michalaka (Kajo722 na X) Krzyżanowski lepiej broni niż Julek. Za to trener twierdzi, że potrzebuje go do rozegrania.

Igbekeme z Polonią grał taką padakę, że nie powinien wejść w pierwszej 11.

krysztal 14.04.2026 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1661622)
Trener Jop wczoraj w Studio Reymonta twierdził, że Lelieveld grał na 6, a wg statystyk Karola Michalaka (Kajo722 na X) Krzyżanowski lepiej broni niż Julek. Za to trener twierdzi, że potrzebuje go do rozegrania.

Igbekeme z Polonią grał taką padakę, że nie powinien wejść w pierwszej 11.

Jestem przeciwnikiem łatania dziur łatą wyciętą z innego ważnego miejsca i przykrywania tego kolejną łatą.
Rozumiem to jeszcze w przypadku Rodado bo nie mamy już innego sensownego napastnika ale Krzyżanowski jak ma grać to niech wygryzie Lelievelda ze składu.

Karherop 14.04.2026 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1661624)
Jestem przeciwnikiem łatania dziur łatą wyciętą z innego ważnego miejsca i przykrywania tego kolejną łatą.
Rozumiem to jeszcze w przypadku Rodado bo nie mamy już innego sensownego napastnika ale Krzyżanowski jak ma grać to niech wygryzie Lelievelda ze składu.

Mam to samo.

Mamy 3 zdrowych gości do grania na def pomocniku, nie po to żeby wystawiać tam skrajnego obrońcę.

Leliveld robi różnicę najczęściej w końcówkach spotkanz wiec wg mnie wariant 60 min Krzyżu+ 30 min Leliveld powinno byc granie w końcówkach.

Ewentualnie wchodzenie na ostatnie 30 min za Gigera, bo chlop wyglada ostatnio na zajchanego. Po meczu z Bytomiem pewnie do dzisiaj sie odkręca.

leszekpw 14.04.2026 14:03

Ugranie w tym meczu remisu będzie cudem, z naszym asem trenerskim, który doprowadził piłkarzy do tak marnej formy

WildDog 14.04.2026 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1661627)
Ugranie w tym meczu remisu będzie cudem, z naszym asem trenerskim, który doprowadził piłkarzy do tak marnej formy

Forma wróciła do normy. Jop sprawił, że na kilka tygodni dyspozycja kopaczy wystrzeliła w kosmos. Piłkarze grali na wydawało się nieosiągalnym poziomie........teraz grają tzw. "swoje" czyli piach. Dzięki Jop owi mamy szansę na powrót do eklapy. Śmiem podejrzewać, ze z innym trenerem z tego teamu byłaby drużyna na max miejsce 7-10 z jakimiś szansami na baraze i klasyczny oklep w półfinale repasazy.

WildDog 14.04.2026 17:13

Czy ktoś z obecnych tu fahofcuf jest w stanie wskazać 5 (słownie: PIECIU) piłkarzy z tego składu wyngla i papy na ewentualną ekstralige.

For_FuN_ 14.04.2026 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1661632)
Czy ktoś z obecnych tu fahofcuf jest w stanie wskazać 5 (słownie: PIECIU) piłkarzy z tego składu wyngla i papy na ewentualną ekstralige.

To są bajki. Rzeczywiście budżet ogromny, jak na warunki Iszej ligi i Ekstraklapy, problemem jest jakość piłkarzy, których się zatrudnia. Już tu prosiłem o analizę kopaczy z formacji ofensywnej, którzy to przerastają ligę, w której występujemy... chodzi mi o gole, asysty, kluczowe podania, dryblingi, otwierające podania, itd. I nie mówię tylko o tym sezonie, ale i o poprzednim, tzn. też poprzednich klubach, gdzie Ci geniusze piłkarscy występowali. Kadra jest wyjątkowo wąska jakościowo i rozbudowana, też jeśli chodzi o wydatki kontraktowe. Po awansie tu trzeba zrobić rewolucję, jeśli myśli się o utrzymaniu. Grać jednym skrzydłowym, jednym ofensywnym pomocnikiem i jednym napastnikiem to recepta na spadek. Jop musi stawiać na jakiegoś ogórka Freda, który miał dobre kilka tygodni dawno temu i był to po prostu wypadek przy pracy, bo ten piłkarz nie prezentuje takich umiejętności jakie pokazał przez chwilę w tamtym okresie. To nie jest poważne.

wolfy 14.04.2026 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1661624)

I dlatego będzie grał Lelieveld (bo jest lepszy od Krzyżanowskiego), ale nasz młody defensor i tak sobie pogra.
A jedyną pozycją na jaką można będzie ew. przesunąć Holendra to stoper - gdzie też mamy trzech zdrowych piłkarzy, o ile Grujcić się wykuruje. Oby nie trzeba było, ale może się tak zdarzyć...

Straciliśmy w dwa mecze dwóch stoperów i obu napastników. Nawet zakładając że to koniec kontuzji, to kartki na bank się pojawią. Naprawdę nie rozumiem ludzi którzy mają aż taką odklejkę na punkcie młodych piłkarzy, nawet w obecnej sytuacji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl