Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   19 kolejka, Polonia Warszawa - Wisla Kraków, 6 grudnia 2024, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11065)

Arkadiusz.Czerepach 04.12.2024 14:20

19 kolejka, Polonia Warszawa - Wisla Kraków, 6 grudnia 2024, 20:30

ja nwet tego nie ogladam tak sie wczoraj wqrviłem dość tego :pala:

pepe72 04.12.2024 14:39

Polonia w wyjściowej "11" na PP dała 5 zawodników z pierwszego składu. "Pierwszy skład" to osoby, które zagrały w ostatnim meczu ligowym.
Wisła dała tylko dwie - Kutwę i Ikbekeme. Z czego nie wydaje mi się, by James wyszedł od 1 minuty w piątek.
Tu to rozpisałem:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=337

Wczoraj najlepszym zawodnikiem Polonii był Poczobut. I jest to jeden z tych pięciu.

Karherop 04.12.2024 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1639919)

Pomyśl że dzieki temu nikt grajac w zimnym Opolu w marcu nie bedzie myslami przy meczu w PP.

A ja obejrzę, bo wierze ze nie tylko wygramy ale po prostu zagramy o niego lepiej. A trudno zeby gra nie byla inna skoro wyjdzie w 90% inny sklad niż wczoraj.

Licza sie tylko 3 punkty

Skawa Wadowice 04.12.2024 16:14

Ja tez sie spoedziwam dobrej gry. Wysokie posiadanie, kontrola meczu. Ale z sutuacjami po rowno. Boje sje tylko ze biedrzycki wyjdzie i nie wytrzyma cisnienia co bedzie skutkowalo czerwona karteczka.

Czy wygramy? Musimy,,
Czy przegramy? Nie

wolfy 04.12.2024 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1639930)
Ja tez sie spoedziwam dobrej gry. Wysokie posiadanie, kontrola meczu. Ale z sutuacjami po rowno. Boje sje tylko ze biedrzycki wyjdzie i nie wytrzyma cisnienia co bedzie skutkowalo czerwona karteczka.

Czy wygramy? Musimy,,
Czy przegramy? Nie

Raczej Kutwa i Uryga wyjdą.

Drozd 04.12.2024 16:20

Jeżeli wczoraj mecz oddali to jeszcze jest do wytłumaczenia, ale jeżeli to co pokazali po przerwie ci którzy dostali szanse czyli Sukiennicki, Gogół i Szot i to jest ich normalna postawa to niech wyp.... do rezerw i brać na ich miejsce trzech następnych.

FraMat 04.12.2024 16:40

Szota rozumiem i uważam za wytłumaczonego.
Po tak długim rozbracie z piłką nie mógł wypaść dobrze (choć casus Dudy mówi cos innego).
Myślałem, ze gorszego PO od Jarocha nie mamy, ale wczoraj za nim tęskniłem.
:D
Dziwię się czemu Mikulec po wejściu na boisko nie zmienił Szota po prawej stronie tylko Kiakosa na lewej.
Tak, wiem - miał coś dać z przodu na lewej. Ale dalej mi się to nie klei.

s1mone 04.12.2024 17:21

Rozdzieranie szat jak zwykle mnie niezmiernie bawi.

Rozegraliśmy mecz rezerwowym składem, oszczędzając kluczowych zawodników. Z bardzo mocną ostatnio Polonią prowadziliśmy 2:0 by przerznąć 2:3. Mieliśmy trochę więcej sytuacji od przeciwnika, zabrakło szczęścia i zimnej krwi. Defensywa w tak eksperymentalnym zestawieniu zagrała pierwszy raz i to było widać.

Ten mecz niczego nie udowodnił, moze poza tym, że Fred jest lepszym piłkarzem niż uważała większość forum. Jak na moje to facet ma problemy z aklimatyzacją, bo to że ma nietuzinkowe umiejętności było dla mnie oczywiste.

Kolejnym niedocenianym piłkarzem jest Alan. Na forum jest regularnym kozłem ofiarnym. Z resztą obecnie największym kozłem ofiarnym jest mlodziutki Sukiennicki, który jak na swoje lata jest całkiem ciekawym piłkarzem. Dwie półki lepszy od Piotrusia czy Młyńskiego.

doktor granat 04.12.2024 17:37

Mamy to wygrać i koniec.

wolfy 04.12.2024 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1639938)
Mamy to wygrać i koniec.

Jak każdy inny ligowy mecz.
I za Jopa większość wygrywamy.

Stelio 04.12.2024 18:50

Chciałem tylko zaznaczyć, że fakt iż Polonia wyszła bardziej pierwszym składem niż my, więc teoretycznie maja więcej w nogach przed meczem z nami, raczej gówno zmienia :D Przypomina mi się taki mecz z GKS Tychy w zeszłym sezonie gdzie też to był argument bo Tychy grały zaległy mecz w tygodniu wiec mieli przyjechać wymęczeni i do klepnięcia, a wygrali z nami luźno 1:0 :D

Jestem zdania, że wynik w piątek może być dowolny. Ale jakbym się miał pokusić o predykcję:

- Polonia wychodzi napompowana po wygranej w PP
- My wychodzimy na w....ie po porażce w PP i głodni rewanżu

No jak nic remis bramkowy :D

leszekpw 04.12.2024 18:52

Nie wygramy z Polonią.

Drozd 04.12.2024 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1639934)
Szota rozumiem i uważam za wytłumaczonego.
Po tak długim rozbracie z piłką nie mógł wypaść dobrze (choć casus Dudy mówi cos innego).
Myślałem, ze gorszego PO od Jarocha nie mamy, ale wczoraj za nim tęskniłem.
:D
Dziwię się czemu Mikulec po wejściu na boisko nie zmienił Szota po prawej stronie tylko Kiakosa na lewej.
Tak, wiem - miał coś dać z przodu na lewej. Ale dalej mi się to nie klei.

Mikulec miał nie wchodzić tak jak Rodado miał nie wchodzić, ale po tym co pokazali "głodni gry" rezerwowi to tak jak mówię wyjebać do rezerw bo im się w dupach poprzewracało. Tylko Fred zrozumiał czym jest dla niego ten mecz. Reszta leszczy ma wywalone więc niech wypieprzają, a brać młodych...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1639943)
Nie wygramy z Polonią.

Wygramy tylko bez leserów w składzie.

Drozd 04.12.2024 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1639936)
Kolejnym niedocenianym piłkarzem jest Alan. Na forum jest regularnym kozłem ofiarnym. Z resztą obecnie największym kozłem ofiarnym jest mlodziutki Sukiennicki, który jak na swoje lata jest całkiem ciekawym piłkarzem. Dwie półki lepszy od Piotrusia czy Młyńskiego.

I ma dwa razy bardziej nasrane do głowy, sądząc z jego boiskowego zachowania... Kozłem ofiarnym? Gogół przynajmniej miał asystę przy pierwszej bramce, A ten pozorant żadnej piłki celnie nie podał, zmarnował wszystkie okazje do wyjścia z kontrą, a w obronie jak dziecko we mgle. Sytuacja kiedy zostawił samego chłopa z polonii przy bocznej linii pola karnego i pobiegł kryć Mikulca to jest tragedia. Może on jest zwyczajnie mało rozgarnięty? Ale bez dyskusji jest coraz słabszy Piotruś czy Młyński potrafią podać na 10 m tam gdzie chcą z odpowiednią siłą. Sukiennicki jak kopie piłkę to nikt nigdy nie wie gdzie poleci, wczoraj albo za mocno, albo za słabo, albo niecelnie ani razu dobrze nie podał. Kiedyś szybko biegające drewno, dzisiaj pozorujące grę drewno.

azor 04.12.2024 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1639945)
Mikulec miał nie wchodzić tak jak Rodado miał nie wchodzić, ale po tym co pokazali "głodni gry" rezerwowi to tak jak mówię wyjebać do rezerw bo im się w dupach poprzewracało. Tylko Fred zrozumiał czym jest dla niego ten mecz. Reszta leszczy ma wywalone więc niech wypieprzają, a brać młodych...

Wygramy tylko bez leserów w składzie.

Leserzy i "ratownicy" z pierwszego składu mieli dokładnie po 60 minut. I jedni i drudzy nic nie pokazali. Ba, leserzy potrafili 2 bramki strzelić.

Patryko 04.12.2024 19:52

Wychodzimy zupełnie innym składem, w którym nie zobaczymy "zaangażowanego" Gogóła, statystującego Sukiennickiego i Szota po pół roku przerwy od piłki.

Mimo wszystko jestem dobrej myśli :D

1-3 Rodado Zwoliński Uryga

Drozd 04.12.2024 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1639947)
Leserzy i "ratownicy" z pierwszego składu mieli dokładnie po 60 minut. I jedni i drudzy nic nie pokazali. Ba, leserzy potrafili 2 bramki strzelić.

Nie leserzy tylko Fred, który poza bramkami biegał i walczył przez 120 minut. Leserom przestało się chcieć jeszcze w pierwszej połowie.

Tym meczem rezerwowi mieli pokazać, że warto na nich stawiać, co pokazali? Że są leserami.

wolfy 04.12.2024 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1639946)
I ma dwa razy bardziej nasrane do głowy, sądząc z jego boiskowego zachowania... Kozłem ofiarnym? Gogół przynajmniej miał asystę przy pierwszej bramce, A ten pozorant żadnej piłki celnie nie podał, zmarnował wszystkie okazje do wyjścia z kontrą, a w obronie jak dziecko we mgle. Sytuacja kiedy zostawił samego chłopa z polonii przy bocznej linii pola karnego i pobiegł kryć Mikulca to jest tragedia. Może on jest zwyczajnie mało rozgarnięty? Ale bez dyskusji jest coraz słabszy Piotruś czy Młyński potrafią podać na 10 m tam gdzie chcą z odpowiednią siłą. Sukiennicki jak kopie piłkę to nikt nigdy nie wie gdzie poleci, wczoraj albo za mocno, albo za słabo, albo niecelnie ani razu dobrze nie podał. Kiedyś szybko biegające drewno, dzisiaj pozorujące grę drewno.

Też o tym pomyślałem że to jest hit jak bardzo Sukiennicki niczego nie umie. Bronić nie potrafi ani nawet nie próbuje, podać nie umie, pojedynku na skrzydle nie wygra. No masakra jakaś.

Gogół, którego nie zamierzam tłumaczyć bo ZNOWU położył lagę na grę obronną - chociaż czasem do nogi poda.

azor 04.12.2024 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1639950)
Nie leserzy tylko Fred, który poza bramkami biegał i walczył przez 120 minut. Leserom przestało się chcieć jeszcze w pierwszej połowie.

Tym meczem rezerwowi mieli pokazać, że warto na nich stawiać, co pokazali? Że są leserami.

Ale ja nie twierdze, że coś pokazali. Po prostu i jedni i drudzy zawiedli.

leszekpw 05.12.2024 10:58

Polonia zleje nam dupsko. Jak ktoś gdzieś pisał, olanie PP nie gwarantuje pkt w lidze. Chyba, że to była taka transakcja wiązana.

AS82 05.12.2024 11:02

Ciekawe czy zaczniemy jak we wtorek z Fredem na szpicy ,czy wrócimy do ustawienia z drewnianym Zwolińskim i Rodado bez formy ?

luke1906 05.12.2024 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1639994)
Polonia zleje nam dupsko. Jak ktoś gdzieś pisał, olanie PP nie gwarantuje pkt w lidze. Chyba, że to była taka transakcja wiązana.

Mówisz puchar za ligę? Nowe, nie znałem :>

pepe72 05.12.2024 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1639995)
Ciekawe czy zaczniemy jak we wtorek z Fredem na szpicy ,czy wrócimy do ustawienia z drewnianym Zwolińskim i Rodado bez formy ?

Tu piszą, ze Zwoliński jest na 5 miejscu wśród strzelców 1 ligi.
http://www.90minut.pl/strzelcy.php?id=13483

a tu, że strzelił 2 gole w meczu z ŁKSem, wygranym 2:1 przez Wisłę.
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1935712

leszekpw 05.12.2024 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1639999)
Mówisz puchar za ligę? Nowe, nie znałem :>

A dlaczego nie? Spadek im raczej nie grozi, awans też. Może chcą sobie pograć w PP i liczą na derby?? Wszystko jest mozliwe.

Karherop 05.12.2024 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1639995)

Tak na pewno Fred bedzie gotow do 1 skladu po 120 minutach we wtorek

Rodado nie po to zagral tylko 24 minuty we wtorek żeby nie zagrac w piątek.

kbr 05.12.2024 12:50

Marzy mi się komplet punktów w dwóch ostatnich meczach, ale pewnie znowu trzeba będzie obejść się smakiem. Wydaje mi się, że spore znaczenie ma to, że graliśmy w trakcie dwóch okienek na reprezentację, kiedy reszta ligi odpoczywała. W rezultacie gramy jednym cięgiem od września. A w wakacje zagraliśmy dodatkowe 8 spotkań w pucharach.

El'kabat 05.12.2024 14:11

Wygram, przegramy itp itd

Remis będzie 1:1 :)

doktor granat 05.12.2024 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1639919)

.. no i w piątek późnym wieczorem będziesz jeszcze bardziej w.urwiony bo tym razem nie obejrzysz zwycięstwa Wielkiej Wisły:)

Arkadiusz.Czerepach 05.12.2024 14:19

wieczór z sąsiadami się wysypał, więc chyba jednak będzie mi dane

ale kurva odpadniecia z Pucharu nie wybacze !!!111!

Stelio 05.12.2024 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1640005)
A dlaczego nie? Spadek im raczej nie grozi, awans też. Może chcą sobie pograć w PP i liczą na derby?? Wszystko jest mozliwe.

Halo pobudka, mamy 2024 a nie 1993. Lata 90 były 30 lat temu, takie historyjki o kupczeniu meczów już baaaaardzo dawno są nieaktualne. Polonia będzie grać, żeby wygrać.

leszekpw 05.12.2024 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1640021)
Halo pobudka, mamy 2024 a nie 1993. Lata 90 były 30 lat temu, takie historyjki o kupczeniu meczów już baaaaardzo dawno są nieaktualne. Polonia będzie grać, żeby wygrać.

Ktos tu jest naiwny jak dziecko. Heloł? Poza tym nikt nie mówi o kupczeniu, mogła pójść dżentelmeńska umowa.

Jop dużo stracił w moich oczach przegrywając (odpuszczając) PP. Nawet analityk był w tym wzgledzie lepszy.
Jeśli teraz jeszcze nie wygramy w lidze, to będzie niezły zjazd trenerski w dół.

Drozd 05.12.2024 17:34

To jak się zachowaliśmy na początku drugiej połowy, dostać dwie bramki w minutę, gdzie przy drugiej nikt nie wracał, a bramkarz udawał, że broni...

Poza tym tu jest jeszcze jedna okoliczność której dawno nie było...

pepe72 05.12.2024 23:36

Pierwsza "11" wg B.Karcza:

Zwoliński
Kiss, Rodado, Baena
Duda, Carbo
Mikulec, Łasicki (???), Uryga, Jaroch
Letkiewicz

https://gazetakrakowska.pl/przypuszc.../c2p2-27062055

wolfy 05.12.2024 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1640074)
Pierwsza "11" wg B.Karcza:

Zwoliński
Kiss, Rodado, Baena
Duda, Carbo
Mikulec, Łasicki (???), Uryga, Jaroch
Letkiewicz

https://gazetakrakowska.pl/przypuszc.../c2p2-27062055

Z Łasickim to pojechał, reszta raczej oczywista.

Karherop 06.12.2024 08:15

Jedyny powód to jakaś "utajniona" kontuzja.

Juz prędzej Biedrzycki bym się nadał. Ostatni jego wystep byl przyzwoity.

Skawa Wadowice 06.12.2024 08:50

jak wygrają dzisiaj to szybko zapomne o pucharze polski tymbardziej ze idzie przerwa zimowa i o piłce noznej bedzie cicho. Jak nie przywieizemy 3 pkt to pozostanie duzy niesmak odpadniecia z pucharu polski

Karherop 06.12.2024 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1640080)
jak wygrają dzisiaj to szybko zapomne o pucharze polski tymbardziej ze idzie przerwa zimowa i o piłce noznej bedzie cicho. Jak nie przywieizemy 3 pkt to pozostanie duzy niesmak odpadniecia z pucharu polski

"Idzie zima i o pilce noznej bedzie cicho"

Grudzien 2018 Vanna Ly i wszystko jasne
Grudzien 2019 ostatnie miejse w lidze, ofensywa transferowa
Grudzien 2020 Peter Hyballa w primie
Grudzien 2021 Gula - faktycznie byl spokoj (niestety)
Grudzien 2022, najpierw sie żegna Królewski, zeby sie mogl pozegnac Jazdzynski zeby wrocil Krolewski, odejście Kuby w cień
Grudzien 2023 Albert Rude
Grudzien 2024?

Patryko 06.12.2024 09:46

Grudzień 2024 - Microsoft wykupuje Synerise, Wisła dostaje 50 milionów $ zastrzyku gotówki, wraca temat kontraktu Kluiverta w Wiśle, Stan Valckx widziany na lotnisku w Balicach

FraMat 06.12.2024 09:54

a Gimenez?

Maine_Coon 06.12.2024 10:15

Grudzień 2024 - niski jegomość z parasolka wysiada z samolotu z wykupioną opcją dodatkowego miejsca na nogi

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl