![]() |
19 kolejka, Polonia Warszawa - Wisla Kraków, 6 grudnia 2024, 20:30
ja nwet tego nie ogladam tak sie wczoraj wqrviłem dość tego :pala:
|
Polonia w wyjściowej "11" na PP dała 5 zawodników z pierwszego składu. "Pierwszy skład" to osoby, które zagrały w ostatnim meczu ligowym.
Wisła dała tylko dwie - Kutwę i Ikbekeme. Z czego nie wydaje mi się, by James wyszedł od 1 minuty w piątek. Tu to rozpisałem: https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=337 Wczoraj najlepszym zawodnikiem Polonii był Poczobut. I jest to jeden z tych pięciu. |
Cytat:
A ja obejrzę, bo wierze ze nie tylko wygramy ale po prostu zagramy o niego lepiej. A trudno zeby gra nie byla inna skoro wyjdzie w 90% inny sklad niż wczoraj. Licza sie tylko 3 punkty |
Ja tez sie spoedziwam dobrej gry. Wysokie posiadanie, kontrola meczu. Ale z sutuacjami po rowno. Boje sje tylko ze biedrzycki wyjdzie i nie wytrzyma cisnienia co bedzie skutkowalo czerwona karteczka.
Czy wygramy? Musimy,, Czy przegramy? Nie |
Cytat:
|
Jeżeli wczoraj mecz oddali to jeszcze jest do wytłumaczenia, ale jeżeli to co pokazali po przerwie ci którzy dostali szanse czyli Sukiennicki, Gogół i Szot i to jest ich normalna postawa to niech wyp.... do rezerw i brać na ich miejsce trzech następnych.
|
Szota rozumiem i uważam za wytłumaczonego.
Po tak długim rozbracie z piłką nie mógł wypaść dobrze (choć casus Dudy mówi cos innego). Myślałem, ze gorszego PO od Jarocha nie mamy, ale wczoraj za nim tęskniłem. :D Dziwię się czemu Mikulec po wejściu na boisko nie zmienił Szota po prawej stronie tylko Kiakosa na lewej. Tak, wiem - miał coś dać z przodu na lewej. Ale dalej mi się to nie klei. |
Rozdzieranie szat jak zwykle mnie niezmiernie bawi.
Rozegraliśmy mecz rezerwowym składem, oszczędzając kluczowych zawodników. Z bardzo mocną ostatnio Polonią prowadziliśmy 2:0 by przerznąć 2:3. Mieliśmy trochę więcej sytuacji od przeciwnika, zabrakło szczęścia i zimnej krwi. Defensywa w tak eksperymentalnym zestawieniu zagrała pierwszy raz i to było widać. Ten mecz niczego nie udowodnił, moze poza tym, że Fred jest lepszym piłkarzem niż uważała większość forum. Jak na moje to facet ma problemy z aklimatyzacją, bo to że ma nietuzinkowe umiejętności było dla mnie oczywiste. Kolejnym niedocenianym piłkarzem jest Alan. Na forum jest regularnym kozłem ofiarnym. Z resztą obecnie największym kozłem ofiarnym jest mlodziutki Sukiennicki, który jak na swoje lata jest całkiem ciekawym piłkarzem. Dwie półki lepszy od Piotrusia czy Młyńskiego. |
Mamy to wygrać i koniec.
|
Cytat:
I za Jopa większość wygrywamy. |
Chciałem tylko zaznaczyć, że fakt iż Polonia wyszła bardziej pierwszym składem niż my, więc teoretycznie maja więcej w nogach przed meczem z nami, raczej gówno zmienia :D Przypomina mi się taki mecz z GKS Tychy w zeszłym sezonie gdzie też to był argument bo Tychy grały zaległy mecz w tygodniu wiec mieli przyjechać wymęczeni i do klepnięcia, a wygrali z nami luźno 1:0 :D
Jestem zdania, że wynik w piątek może być dowolny. Ale jakbym się miał pokusić o predykcję: - Polonia wychodzi napompowana po wygranej w PP - My wychodzimy na w....ie po porażce w PP i głodni rewanżu No jak nic remis bramkowy :D |
Nie wygramy z Polonią.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wychodzimy zupełnie innym składem, w którym nie zobaczymy "zaangażowanego" Gogóła, statystującego Sukiennickiego i Szota po pół roku przerwy od piłki.
Mimo wszystko jestem dobrej myśli :D 1-3 Rodado Zwoliński Uryga |
Cytat:
Tym meczem rezerwowi mieli pokazać, że warto na nich stawiać, co pokazali? Że są leserami. |
Cytat:
Gogół, którego nie zamierzam tłumaczyć bo ZNOWU położył lagę na grę obronną - chociaż czasem do nogi poda. |
Cytat:
|
Polonia zleje nam dupsko. Jak ktoś gdzieś pisał, olanie PP nie gwarantuje pkt w lidze. Chyba, że to była taka transakcja wiązana.
|
Ciekawe czy zaczniemy jak we wtorek z Fredem na szpicy ,czy wrócimy do ustawienia z drewnianym Zwolińskim i Rodado bez formy ?
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.90minut.pl/strzelcy.php?id=13483 a tu, że strzelił 2 gole w meczu z ŁKSem, wygranym 2:1 przez Wisłę. http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1935712 |
Cytat:
|
Cytat:
Rodado nie po to zagral tylko 24 minuty we wtorek żeby nie zagrac w piątek. |
Marzy mi się komplet punktów w dwóch ostatnich meczach, ale pewnie znowu trzeba będzie obejść się smakiem. Wydaje mi się, że spore znaczenie ma to, że graliśmy w trakcie dwóch okienek na reprezentację, kiedy reszta ligi odpoczywała. W rezultacie gramy jednym cięgiem od września. A w wakacje zagraliśmy dodatkowe 8 spotkań w pucharach.
|
Wygram, przegramy itp itd
Remis będzie 1:1 :) |
Cytat:
|
wieczór z sąsiadami się wysypał, więc chyba jednak będzie mi dane
ale kurva odpadniecia z Pucharu nie wybacze !!!111! |
Cytat:
|
Cytat:
Jop dużo stracił w moich oczach przegrywając (odpuszczając) PP. Nawet analityk był w tym wzgledzie lepszy. Jeśli teraz jeszcze nie wygramy w lidze, to będzie niezły zjazd trenerski w dół. |
To jak się zachowaliśmy na początku drugiej połowy, dostać dwie bramki w minutę, gdzie przy drugiej nikt nie wracał, a bramkarz udawał, że broni...
Poza tym tu jest jeszcze jedna okoliczność której dawno nie było... |
Pierwsza "11" wg B.Karcza:
Zwoliński Kiss, Rodado, Baena Duda, Carbo Mikulec, Łasicki (???), Uryga, Jaroch Letkiewicz https://gazetakrakowska.pl/przypuszc.../c2p2-27062055 |
Cytat:
|
Jedyny powód to jakaś "utajniona" kontuzja.
Juz prędzej Biedrzycki bym się nadał. Ostatni jego wystep byl przyzwoity. |
jak wygrają dzisiaj to szybko zapomne o pucharze polski tymbardziej ze idzie przerwa zimowa i o piłce noznej bedzie cicho. Jak nie przywieizemy 3 pkt to pozostanie duzy niesmak odpadniecia z pucharu polski
|
Cytat:
Grudzien 2018 Vanna Ly i wszystko jasne Grudzien 2019 ostatnie miejse w lidze, ofensywa transferowa Grudzien 2020 Peter Hyballa w primie Grudzien 2021 Gula - faktycznie byl spokoj (niestety) Grudzien 2022, najpierw sie żegna Królewski, zeby sie mogl pozegnac Jazdzynski zeby wrocil Krolewski, odejście Kuby w cień Grudzien 2023 Albert Rude Grudzien 2024? |
Grudzień 2024 - Microsoft wykupuje Synerise, Wisła dostaje 50 milionów $ zastrzyku gotówki, wraca temat kontraktu Kluiverta w Wiśle, Stan Valckx widziany na lotnisku w Balicach
|
a Gimenez?
|
Grudzień 2024 - niski jegomość z parasolka wysiada z samolotu z wykupioną opcją dodatkowego miejsca na nogi
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl