![]() |
17 kolejka, Wisla Kraków - Stal Rzeszów, 22 listopada 2024, 20:30
Pan Arkadiusz sie obija wiec...
Zapraszam do prognoz i opinii na temat meczu Wisly Krakow ze Stala Rzeszów. Wisla na fali, Stal pod forma, co moze pójść źle? Strzal życia Wachowiaka? Asysta roku Warczaka? Oby nie. Z zimną głową, oby po 3 punkty. |
Mam nadzieję, że zagrają lepsze spotkanie, niż ostatnio z Tychami przy R22.
Stal ma ostatnio fatalną passę, stawiam na 3-1 dla nas. |
0:0 jak w ....e strzelił
|
logika 1ligi:
Stal radzi sobie ostatnio zle, my dobrze więc cyk remis albo wygrana Stali na R22. rozum: No nie ma chu.., musimy wygrac, jestesmy lepsi Mam przeczucie, ze w tym meczu nasza skutecznosc bedzie na wysokim poziomie, by przestraszyc ŁKS ;) |
|
Tu nie ma miejsca na gubienie pkt. Inny wynik niż wygrana byłby ogromnym rozczarowaniem. Czas by Zwoliński coś strzelił.
|
To samo mowilo sie przed Tychami. Podchodzilbym do tego spokojnie, ale tylko dlatego że nie mozna wygrac 100% spotkan.
Z tych 3 ostatnich domowych spotkan to chyba "najwiekszej wagi bedzie ten z Miedzią". |
Jesli drugi raz sie zblaznimy jak z Tychami, to Jop bedzie cienkim bolkiem.
|
Z Tychami to zbłaznił się Rude,na własnym stadionie pokornie przyjmując lekcję od Banasika.
|
Lesiu, co kręcisz aferę żeby z Jopa zrobić ujowego trenera? Jop już zły bo nie wygra 10 na 10 meczów ale Rude jak wygrał 5 ja 15 to dojehany trener xd
|
Rude to melodia przeszłości. Oceniam aktualnego trenera. Czy Ty masz jakieś kompleksy na punkcie Rude, że tak go wspominasz? Tu już nie ma marginesu błędu, zwlaszcza takie spotkania u siebie trzeba wygrywać, co nie udało się z Tychami, mam nadzieję, że teraz się nie zblaźnią i się uda.
|
Nie mam kompleksu Rudego tylko mam problem do tego co się na tym forum odpierdala, problem do takich osób jak Ty. Wstydzilbys się cokolwiek złego o Jopie powiedzieć jeśli Rudego chwaliles/chwalisz.
Błędy marginesu to nie miał nieudacznik Rude bo nie umiał wygrać dwóch meczów pod rząd. Jop mimo tragicznej sytuacji w tabeli przy objęciu klubu ten margines sobie wyrobił. Różnica między nim a poprzednimi trenerami jest taka, że przy nim Wisła umie wygrać seriami więc teraz co któryś przegrany mecz wchodzi w grę i kalkulacje bo gdzieś z tyłu głowy już siedzi że zaraz będzie kolejna seria i gonienie najlepszych klubów. W związku z tym każdy mecz możemy przegrać i wliczyć w straty z nadzieją że kilka kolejnych będzie wygrnaych. Póki co ten margines błędu jeszcze istnieje, nie musimy wygrać 100 procent meczów. Wczensiej z tyłu głowy były nerwy, chciało się wygrywac i nie myślało że jakiś mecz możemy przegrać, bo tak jak napisałem, trenerzy nie umieli robić serii wygranych. Stąd pojawiała się obawa, że jeśli przegramy dziś, to pewnie jutro też i później też itd. itd. |
Żółte kartki:
5 - Uryga 4 - (wrócili) Kiss, Sukiennicki, Jaroch, Mikulec, Biedrzycki 3 - Łasicki, Ikbekeme 2 - Zwoliński, Carbo, Rodado 1 - Alfaro, Starzyński, Kutwa |
Wraca Duda z kadry więc w środku mamy full wypas.
Co więcej w ostatnim meczu Pan Trener Mariusz Jop ćwiczył różne ustawienia środka, bo James był deczko pod grą. Więc chłopaki, po 3 punkty! Trzeba gonić czołówkę, a Stal ma tyle samo punktów co my. Więc trzeba odskoczyć! |
Jarusiu, margines błędu jest bardzo mały, coraz bardziej się zacieśnia. Jeszcze nic złego o Jopie, ale nie wygranie dwóch meczów u siebie, to już nie będzie miłe, jeśli mamy wywalczyć awans.
|
Cytat:
Rywalizacja powinna jeszcze podniesc poziom druzyny. A i tak na zima zapewne z 2 ruchy transferowe by sie przydały. |
W zimie myślę, że transfery minimum to prawa obrona (ktoś, kto podniesie poziom, Szot to poziom poniżej/równy Jarochowi) oraz skrzydłowy (ktoś do pierwszego składu).
|
Cytat:
Ja dodam, że ucieszyłbym się gdyby znalazł się łoś chętny na Duarte, Biedrzyckiego albo Łasickiego i Młyńskiego. No i szczyt marzeń - Fazlagic. |
Ktoś lepszy niż drewniak Sukiennicki by się przydal
|
Wieje,wieje i to wieje mocno...
Pan chorągiewka 16:46 "Tu już nie ma marginesu błędu" Pan chorągiewka 19:36 czyli niecałe 3 godziny póżniej "margines błędu jest bardzo mały" Poczekajmy jeszcze kilka godzin na bank znowu mu się odmieni. A i byłbym zapomniał.Sukiennicki według chorągiewki to "niemota,drewniak" ale jakby co to on go nie obraża. |
Cytat:
|
Cytat:
Zwolak Gogół-Rodado-Baena James-Carbo Mikulec-Kutwa-Uryga-Jaroch Letkiewicz Rezerwa: Cziczkan Kiakos, Szot, Skrobański, Biedrzycki Fred, Alfaro, Dziedzic, Kuziemka Zakładając, że wraca Duda, Kiss i Sukiennicki to obstawiałbym, że na trybuny pójdą Szot, Skrobański, Dziedzic. Być może ktoś z tej trójki pojedzie na mecz rezerw z KSZO. Co do Łasickiego to jak nie jest na 100% sprawny to niech się leczy, jest kim grać. Cytat:
|
Za nieudacznika Gogóła Alfaro i będzie git
|
Cytat:
Byc moze zapisze sie w kronikach jako ten ktory spadł z klubem i wspolnie z nim powrocil do ekstraklasy rozgrywajac w jej barwach przez 4 lata 1 spotkanie :lol: |
Gramy swoje!! 7:1
|
Cytat:
Cel myślę że realny o ile nadal będziemy wygrywać. |
Mecz można wygrać, przegrać lub zremisować.
Ale biorąc pod uwagę że sędziuje Sylwestrzak to raczej porażka najbardziej prawdopodobna. Czasem niech JB16 ze skajboksa nie wychodzi:) |
Nie ma chyba gorszego sędziego, niż Piotr Lasyk, więc nie ma co psioczyć na Sylwestrzaka ;)
|
Nie no ja gorszej mendy niż Sylwestrzak nie kojarzę.Może jeszcze Jarzębak.
|
11 B. Karcza:
https://gazetakrakowska.pl/przypuszc...ar/c2-18955765 Zwolak Kiss-Rodado-Baena James-Carbo Mikulec-Kutwa-Uryga-Jaroch Letkiewicz |
Pan sędzia Damian Sylwestrzak zazwyczaj sędziuje przeciwko Wiśle. Widać to od lat. Jutro spodziewam się, że będziemy kończyć w 10.
|
A, to meczu z tym sędzią Fernandez nie wytrzymał i wyleciał do końca sezonu
https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...vie_59175.html |
Cytat:
|
Ja po prostu mam chyba uraz do Lasyka, jest to typ ciągnięty za uszy nie wiadomo po co i przez kogo.
|
Ale zrzędzicie jak stare przekupy. Wygrać na tyle wysoko by nie dać pretekstu sędziemu.
|
Stal ten 1 sklad ma bardzo mlody, beda zapierniczac z nami bo dla nich to wydarzenie zagrac przy tylu kibicach.
W sumie jest lekki stresik i niepewnosc przed jutrezjszym wynikiem. Zadecyduje skutecznosc, obie druzyny beda miec pewnie sporo sytuacji, wydaje mi sie ze Stal nie bedzie sie bronic autobusem. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie spodziewam się niczego innego niż w innych meczach - murarka, konterka, symulki... Oby nasi potwierdzili wysoką formę. |
Ja sie spodziewam z kolei że Stal będzie chciala zagrać jak Tychy, wejsc na duza intensywność, wysokim pressingiem i przejąć posiadanie piłki.
Mniej wiecej cos takiego widzielismy chocby w ostatnim naszym meczu, czyli debiucie Rude na wiosne, kiedy Stal wygladala bardzo dobrze Nadzieja ze u nich juz faktycznie brakuje paliwa i po stracie napastnika i dwoch podstawowych stoperow nie mogą dojsc do ładu i składu |
Osobiście sędziów dzielę na słabych i beznadziejnych. Jeszcze nie widziałem dobrego sędziego :)
A co do meczu: przed spotkaniem z Tychami również wydawało mi się, że będą łatwe 3 punkty. Wiśle brakuje regularności. Jedno, dwa spotkania dobre, a potem słabo. Jeżeli serio chcemy walczyć o awans bezpośredni to potrzebne jest nam kilka serii po 3-4 zwycięstwa z rzędu. Do końca rundy zostały nam 4 mecze ligowe, jeżeli wygramy 3 to uznam to za naprawdę dobry wynik. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl