Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   14. kolejka, Wisła Płock - Wisła Kraków, 27 października 2024, 14:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11053)

Arkadiusz.Czerepach 24.10.2024 16:19

14. kolejka, Wisła Płock - Wisła Kraków, 27 października 2024, 14:30

Nadchodząca kolejka

https://i.ibb.co/MNRJZ4d/www.png

Aktualna tabela

https://i.ibb.co/3RxmNym/wwww.png

:TS:

Patryko 24.10.2024 16:22

Remis biorę w ciemno, pewnie przegramy, chciałbym się miło rozczarować.

pi0tr3k94 24.10.2024 17:20

Jak człowiek analizuje jakie mamy warianty w ustawieniu obrony, to odechciewa się w ogóle oglądać tego meczu...

leszekpw 24.10.2024 17:49

Wisła dostanie solidny łomot...tylko która?:D

Elendil 24.10.2024 20:49

Tylko wzniesienie się na wyżyny jak w meczu z BBT oraz dobra skuteczność może nas uratować. Może ostatnia porażka ich do tego zmobilizuje. Jak nie, to Płock będzie ładować i patrzyć, czy równo puchnie.

Szneka 24.10.2024 21:02

Gwiżdże Kwiatkowski. to dobrze

doktor granat 25.10.2024 05:10

Trzeba zrobić wszystko żeby to wygrać. No chyba że tak naprawdę celem jest 8-10 miejsce to spokojnie.

sandomingo 25.10.2024 07:37

O wynik tego meczu jestem całkowicie spokojny.
Wisła ma wszystko, żeby to spotkanie rozstrzygnąć na swoją korzyść i zrobi to.

EDIT: Oczywiście mam na myśli Wisłę z Płocka.

Książę Palownik 25.10.2024 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1637556)
Wisła ma wszystko, żeby to spotkanie rozstrzygnąć na swoją korzyść i zrobi to.

Tylko która? Ta nasza czy płocka?

Obawiam się, że przerżniemy ten mecz.

Pewne jest to, że Płock wyjdzie na boisko zdeterminowany, agresywny, z szybkim doskokiem w obronie, z chęcią do walki i biegania, a my na pewno będziemy tutaj ustępować - nie mamy piłkarzy, którzy lubią walkę. Nasi piłkarze raczej tego unikają.
Pewne jest też to, że murawa w Płocku bardziej przypomina pole uprawne niż boisko piłkarskie.

No i trzecia sprawa, o której wie cały świat tylko nie Jarek Królewski oraz nasz pion sportowy: nie mamy obrony, w Płocku będziemy mieli linię defensywną złożoną z komediantów (pominę tu może Mikulca, któremu chociaż ambicji nie da się odmówić).

Karherop 25.10.2024 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1637553)
Tylko wzniesienie się na wyżyny jak w meczu z BBT oraz dobra skuteczność może nas uratować. Może ostatnia porażka ich do tego zmobilizuje. Jak nie, to Płock będzie ładować i patrzyć, czy równo puchnie.

Mam podobne zdanie. Remis będzie sukcesem.

Trzeba to wziąć na klatę (i mam nadzieję że w zimowym oknie tak się stanie).- obronę na ten sezon zbudowano źle, a nawet bardzo źle. Do tego doszły kontuzje i teraz kartki i wychodzi nam w obronie latający cyrk Monty Pythona.

W wersji optymistycznej wygramy 4-3, w wersji pesymistycznej przegramy 1-4. Nic pośrodku.

Patryko 25.10.2024 11:10

Jeśli chodzi o obronę, to popełniono przede wszystkim duże błędy na środku i na prawej stronie. Należało pożegnać Jarocha i Łasickiego (obaj mogli odejść za darmo) i zatrudnić w ich miejsce kogoś młodszego, z perspektywą rozwoju. Do tego katastrofalny (póki co) transfer Biedrzyckiego. Transfer Mikulca się raczej broni, Kiakos jako zapchajdziura też daje radę.

Stelio 25.10.2024 11:19

Bez większych nadziei, udało się na fantazji polecieć mecz z Odrą, potem wyjazd z ogórkami z Siedlec, chłopaki uwierzyli w siebie i zagrali mecz rundy z TBB, ale to by było na tyle. Wracamy do szarej rzeczywistości, Płock walczy o awans a my walczymy o derby z Wieczystą za rok, na razie obie drużyny świetnie realizują swoje cele więc i tu sie nie spodziewam cudów. A no i jeszcze nasza obrona, Biedrzycki jest dramatyczny, dodatkowo jego obecnosc na boisku to jakies 80% prawdopodbienstwa ze bedziemy konczyc mecz w 10. Za Jarocha kto? Szot? Kiakos? No będzie to wyglądało komicznie.

krysztal 25.10.2024 12:04

Zapraszamy do właścicielskiego.Może do niektórych w końcu dotrze,że zima to my możemy wymieniać obronę ale chyba na jeszcze gorszą a nie się wzmacniać.

sandomingo 25.10.2024 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1637567)
Zapraszamy do właścicielskiego.Może do niektórych w końcu dotrze,że zima to my możemy wymieniać obronę ale chyba na jeszcze gorszą a nie się wzmacniać.

No więc właśnie. Jeżeli ktoś liczy na wzmocnienia jest marzycielem. Niepoprawnym marzycielem.

Sorry za OT.

Arkadiusz.Czerepach 25.10.2024 13:42

właśnie nie

te zestawienia które się tam ukazały pokazują że jest wola do wydawania ogromnych pieniedzy których niby nie ma ;)

Elendil 25.10.2024 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1637561)
Mam podobne zdanie. Remis będzie sukcesem.

Trzeba to wziąć na klatę (i mam nadzieję że w zimowym oknie tak się stanie).- obronę na ten sezon zbudowano źle, a nawet bardzo źle. Do tego doszły kontuzje i teraz kartki i wychodzi nam w obronie latający cyrk Monty Pythona.

W wersji optymistycznej wygramy 4-3, w wersji pesymistycznej przegramy 1-4. Nic pośrodku.

Na małe usprawiedliwienie trzeba dodać, że raczej nikt nie spodziewał się, że Colley będzie mieć cały sezon z głowy. Jednak z nim wyglądało by to nie ma co ukrywać lepiej. Oczywiście dalej nie mielibyśmy prawego obrońcy oraz sensownym zmienników na stoperze.

El'kabat 25.10.2024 19:09

Dawno remisu nie było... 1:1 :)

Piknik1906 25.10.2024 21:55

Po przeczytaniu opinii w tym wątku zaczynam odzyskiwać nadzieję. Wisła ostatnio już tak ma, że jak panuje euforia to pojawia się natychmiast tzw. mokra szmata, a jak nastroje są na dnie to robimy niespodziankę.

Także remis po dobrym meczu co najmniej :)

pepe72 26.10.2024 14:47

Żółte kartki:
4 - Mikulec, Uryga (obaj pauzują), Biedrzycki (wrócił)
3 - Kiss, Łasicki, Jaroch
2 - Sukiennicki, Carbo, Rodado
1 - Ikbekeme, Alfaro, Zwoliński, Starzyński

kontuzjowani:
Colley, Talar, Sapała, Fazlagić, Starzyński, Stępak

Skawa Wadowice 26.10.2024 16:42

Niewazne jutro jaki styl. Musimy wygrac. Najciezszy mecz w tej rundzie. Plock u siebie postawi wysoko poprzeczke. Nie beda bronic jak polowa obsrancow z tej ligi. Zeby zachowac kontakt z barazami Musimy za wszelka cene wygrac.

Arkadiusz.Czerepach 27.10.2024 12:41

przypominam o zmianie czasu

masada 27.10.2024 15:39

W sumie się spora nieoczekiwana szansa dla Sukiennickiego otwiera, żeby dzisiaj coś pokazać, bo wydawało się że do ławki na stałe przyspawanym Płock będzie się musiał otworzyć, pewnie będzie miał szansę, żeby się z raz dwa gdzieś rozpędzić.

Jaroo1 27.10.2024 16:27

Wielki Mariusz Jop. Co by się nie działo, chłop już ośmieszył Wuje, Sobola i Rudego, oczywiście na czele z Zaskrońcem, który szukał, myślał, gadał, pajacował na temat AI i cudów, a koniec końców enigmę rozgryzł przy pomocy anonimowego w trenerce na stopniu I ligowym Jopa.
Morał jaki? Nie pajacować, nie cudować, mordę zamknąć i pracować.

Skawa Wadowice 27.10.2024 16:35

Gdy w krakowie robia klocka to go pija ku r wy z plocka! ;)
Brawo druzyna

Patryko 27.10.2024 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1637548)
Remis biorę w ciemno, pewnie przegramy, chciałbym się miło rozczarować.

No i jest miłe rozczarowanie :)

Pytanie czy my byliśmy tacy mocni, czy Płock taki słaby?

Cała drużyna zapracowała na ten wynik, przyznam szczerze, że jak zobaczyłem na środku Biedrzyckiego i Kutwę, to zbladłem, a zagrali bardziej niż poprawnie.

Witalis 27.10.2024 16:35

Niełatwy i dobry mecz. Carbo i Igbekeme mogli znacznie mniej, więc nie graliśmy swojego. Mimo to w chaosie okazaliśmy się bardziej opanowani. To coś zupełnie nowego, Wisła miesiąc temu, pół roku temu, rok temu itd. by ten mecz przegrała.

Kolejny raz od poziomu drużyny odstają Jaroch, Kiakos i Alfaro. Potrzeba wzmocnień na tych pozycjach.

Cieszę się ze zwycięstwa, szkoda, że nie udało się w poprzednim meczu.

wolfy 27.10.2024 16:36

Szczerze mówiąc nie udzielałem się w temacie bo rzygać mi się chciało czytając pajaców piszących ile to nam Petrochemia bramek do przerwy wrzuci. Podobnie bełkotu o tym jak to Łęczna nas rozpracowała. Jakby ktoś nie znał dekli z tego forum to by pomyślał że gramy z Rapidem Wiedeń na wyjeździe.

Zostawiając tych chorych z nienawiści ludzi samym sobie - kompromitacja Płocczan. Żeby grając w przewadze nie tylko dostać gonga, ale jeszcze nie móc wyjść długimi momentami spod własnego pola karnego - :haha:

Mam nadzieję że Carbo nic nie jest, ale na gorąco Sukiennicki dał dobrą zmianę.

No i może wreszcie boki obrony Mikulec-Kiakos.

Książę Palownik 27.10.2024 16:41

Na pewno trzeba mieć na uwadze jakość murawy. Graliśmy w polu kartofli. Płocczanom to nie przeszkadza, bo oni i tak nie umieją piłki prosto kopnąć, ale nam to wyraźnie utrudniało grę.

Cieszy fakt, że zmieniliśmy trochę styl na dziś: więcej było kopania długich piłek, żeby się podania nie zatrzymywały w kępach trawy albo na krecich kopcach. Wisła dała radę.

Rozwaliła mnie statystyka z przerwy, gdzie podano, że Petrochemia miała 44% celnych podań. Przecież to świadczy o jakimś wręcz inwalidztwie (my też byliśmy żałośni - 60% celności podań, ale tak jak mówiłem: w tym polu kartofli inaczej się nie da).

AS82 27.10.2024 16:45

Kutwa bardzo pewny w obronie , Biedrzycki tak samo :shock:
Kiakos super wrzutki
Pewny Letkiewicz
Najważniejsze 3 punkty !

Arked 27.10.2024 16:49

Zabójcza skuteczność stały fragmentów - tego się nie spodziewałem. Czyżby Kiakos był brakującym ogniwem? Czerwona kartka środkowego pomocnika - tego się spodziewałem. Plusy przeważyły nad minusami. Kolejny mecz, po którym zastanawiam się, jakim sposobem nasz rywal jest w czubie tabeli. Wyniki meczów w pierwszej lidze to jest loteria.

Ciekawy eksperyment z Kutwą jako środkowym obrońcą wyprowadzającym piłkę.

tomytom 27.10.2024 16:54

Brawo!
Za całokształt ale szczególnie za grę w 10.

Skawa Wadowice 27.10.2024 16:56

Czy teraz kolejny mecz rozluznienia?
Byla leczna, teraz tychy?

Oby nie, kupujemy bilety i niesiemy ich dopingiem

s1mone 27.10.2024 16:56

W tym meczu zadziałały dwie rzeczy, które u nas ostatnio nie działały.
- dośrodkowania z rzutów rożnych
- mózg Biedrzyckiego

A tak na serio, Kiakos może i jest chaotyczny i nierówny, ale nogę przy stałych fragmentach gry ma świetnie ułożoną. Rzucił dziś 3 ciastka, 2x padł gol i raz strzał w poprzeczkę. To więcej dobrych dośrodkowań ze stojącej piłki niż Baena, Rodado, Kiss i kto tam jeszcze u nas wcześniej wrzucał wykonali przez całą obecną rundę.

My dziś jak oddawaliśmy przeciwnikowi pole to się głębiej cofaliśmy. W takiej grze Biedrzycki czuł się jak ryba w wodzie, wygrywał prawie wszystkie pojedynki czy to w powietrzu czy na ziemi.

Zmiana Carbo na Sukiennickiego - mimo wielu hejterów tego drugiego - bez znaczącej straty na jakości w środku pola. Nawet wydawało mi się, że optycznie zaczęliśmy przeważać właśnie po tej zmianie.

Kutwa dziś bardzo pewnie.

Najbardziej mnie dziś irytował Jaroch. Notował głupie straty, w ofensywie większość akcji psuł. Jeden dobry strzał z dystansu, a tak to chłop był wręcz tragiczny.

Baena dziś się skompromitował tą dobitką z 4 metra - nie wiem, co on tam usiłował zrobić, wystarczyło trafić w bramkę, nawet lekko.

/Edit : Zapomniałem pochwalić oczywiście Rodado. 2 gole, słupek, poprzeczka. Kurcze, świetny był. POTM.

Arked 27.10.2024 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1637639)
Czy teraz kolejny mecz rozluznienia?
Byla leczna, teraz tychy?

Oby nie, kupujemy bilety i niesiemy ich dopingiem

Z Łęczną było jakieś rozluźnienie? Po prostu zmarnowaliśmy (za) dużo sytuacji i tyle.

Książę Palownik 27.10.2024 17:02

Sukiennicki dał dobrą zmianę dziś faktycznie. Był aktywny w obronie i nie pozwalał Płockowi się rozegrać w środku pola. W ofensywie za dużo jakości może nie pokazał ale nie oszukujmy się: przy takiej murawie to nikt z naszych nie pokazał jakiejś dużej jakości w rozgrywaniu piłki.

Generalnie mecz, który trzeba wygrać stałymi fragmentami i pojedynkami biegowymi. I nam się udało.

wolfy 27.10.2024 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1637641)
Z Łęczną było jakieś rozluźnienie? Po prostu zmarnowaliśmy (za) dużo sytuacji i tyle.

Ja czytałem że Łęczna nas "rozpracowała" :>
Słabsze mecze będą się zdarzać, zwłaszcza jak jest za dużo meczy w kalendarzu. A wtorkowy mecz mogliśmy i powinniśmy wygrać.

Ot, "forumowi eksperci".

@Książe Palownik - Sukiennicki niech się skupi na tym co mu trener kazał, nie na rozgrywaniu i będzie dobrze. To jest defensywny pomocnik, jak dołoży coś ekstra - super, ale ma inne podstawowe zadania. To Moskal robił mu krzywdę wystawiając na pozycjach do których się nie bardzo nadaje.

Podobnie Kutwa - defensywny pomocnik, stoper? Dotąd dawał radę. Rozgrywający? Bez jaj...

Dzisiaj obaj na plus. Takie występy można chwalić.

kbr 27.10.2024 17:05

Za nami krótki maraton. W ciągu 10 dni zagraliśmy 3 mecze i zdobyliśmy w nich 6 punktów. Wynik naprawdę dobry zważywszy na naszych rywali.

Jednak sprawdza się stara prawda, że łatwiej nam się gra z teoretycznie mocniejszymi drużynami jak Termalica, czy Płock. A problemy mamy z dołem tabeli. I właśnie teraz mamy serię takich rywali: Tychy, Stalowa Wola i Chrobry. Nie zdziwię się jeżeli w tych trzech meczach zgarniemy mniej punktów niż w ostatnim maratonie :)

wolfy 27.10.2024 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1637644)
Za nami krótki maraton. W ciągu 10 dni zagraliśmy 3 mecze i zdobyliśmy w nich 6 punktów. Wynik naprawdę dobry zważywszy na naszych rywali.

Jednak sprawdza się stara prawda, że łatwiej nam się gra z teoretycznie mocniejszymi drużynami jak Termalica, czy Płock. A problemy mamy z dołem tabeli. I właśnie teraz mamy serię takich rywali: Tychy, Stalowa Wola i Chrobry. Nie zdziwię się jeżeli w tych trzech meczach zgarniemy mniej punktów niż w ostatnim maratonie :)

Na razie z tymi "słabszymi" mamy za Jopa komplet punktów i 8-1 w bramkach.
Zresztą - Petrochemia dupy nie urywa. Nie wiem czym się tak podniecali.

Revolver 27.10.2024 17:34

Sukiennicki - Kutwa to może być nasz środek przeciwko Tychom.

A tak w ogóle, to chciałbym w końcu zobaczyć Kiakosa na LO i Mikulca z prawej, kosztem daremnego Jarocha.

RybaTs 27.10.2024 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1637646)
Sukiennicki - Kutwa to może być nasz środek przeciwko Tychom.

A tak w ogóle, to chciałbym w końcu zobaczyć Kiakosa na LO i Mikulca z prawej, kosztem daremnego Jarocha.

Igbekeme zagra,ma 3 żółtka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl