![]() |
30. kolejka, Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko Biała, 26 kwietnia 2024, 20:30
Nadchodząca kolejka*
https://i.ibb.co/dQJHQyT/p1.png Aktualna tabela* https://i.ibb.co/B4ySvPf/p2.png :TS: *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek |
Piłkarze już myślami będą wybiegać na murawę narodowego. Będą kalkulować 4x każdy pojedynek o stykową pilke, żeby tylko nie wylapac kontuzji bo przecież 30 biletów na final dla rodzinki już kupione to głupio by było przez uraz z jakimś Podbeskidziem nie zagrać.
Biorąc pod uwagę ten czynnik oraz aktualna formę naszych galacticos, jeśli tylko PBB wykaże zangazowanie i determinację, bankowo zgarnie punkty. Nasza jedyna nadzieja to to że są już pogodzeni że spadkiem i będą grać na pół gwizdka. |
Musimy to wygrać.
Puchar grany 6 dni później nie jest żadnym powodem do rotacji czy oszczędzania się, jakbyśmy mieli tyle pkt co Lechią to moglibyśmy kombinować. |
Już sobie wyobrażam na jakiej wyjebce zostanie rozegrany ten mecz.
|
Piątkowy, późny termin, niewygodny rywal walczący jeszcze o wyjście z grupy spadkowej, który ma okazję na przełamanie, najważniejszy mecz sezonu na horyzoncie.... jakby to powiedzieć - przepis na przegraną Wisły.
A tak na poważnie - jak oni nie wygrają z drużyną, która jest rozłożona na łopatki, na własnym stadionie, to po prostu nie zasługują na Ekstraklasę. 3-1 Rodado, Sobczak, Alfaro |
Nie no, z nimi to już wygramy. Tym bardziej że odpuściliśmy im w Bielsku ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście nie wierzę w taki scenariusz, jak będzie 2-0 bez drżenia o wynik to powinniśmy piłkarzy po nogach calowac. Nie wiem jakim cudem w poprzedniej rundzie w 5 spotkaniach strzeliliśmy 4 i więcej bramek mając nie-hiszpanskiego trenera niech ktoś mi wytlumaczy |
Cytat:
Jak wejdzie Krzyżanowski to tego pewnie nie wygramy. Podbeskidzie może być cienkie, ale już raz udowodnili że z przewagą jednego zawodnika nas powiozą. |
Cytat:
Ogólnie uważam, że ten mecz powinniśmy wygrać ale jak się pomyśli o tym jaka w klubie jest patologia, to bym się nie zdziwił gdybyśmy nawet 2 bramkami przegrali. W każdym meczu może paść wynik w każdą stronę ale to będzie mecz gdzie jest też możliwe każde nastawienie mentalne, dziwne, patologiczne lub profesjonalne naszego klubu. |
Dzięki za opinie.
Bo wcześniej chciałem postawić u buka na 5:0 dla Bielska. Ale po przeczytaniu tego co piszecie dam jednak 8:0. Warto skorzystać z mądrych i rzeczowych uwag. |
Wszystko kumuluje się przeciwko Wiśle.
Mecz pogania mecz, nasi piłkarze są zajechani psychicznie i fizycznie. Od początku tego miesiąca rozegrali o 1 mecz więcej niż Bielsko, więc normalne, że czują to zarówno w głowach jak i nogach. Dodatkowo po meczu zostaje jedynie 5 dni do finału PP, to wiadomo, że trzeba rozsądnie gospodarować wątłymi już na tym etapie siłami. Co więcej, jak pokazały zarówno Resovia jak i Znicz w ostatniej kolejce, mecze z drużynami walczącymi o utrzymanie są najtrudniejsze - tutaj słuszną diagnozę postawił trener Albert. No i wiadomo, że Bielsko będzie się bronic licząc na kontry a to jest sposób grania, którego nasza drużyna i sztab cały czas się uczą. Reasumując - cholernie ciężki mecz przed naszą Wisłą. To może być piątkowy wieczór pełen cierpienia. Mam nadzieję że wynagrodzi nam to chociaż po części Ostry Buba serwowany pod stadionem. |
Stary dziad, ale tu nie ma ani nic głupiego ani kontrowersyjnego. Póki co piłkarze odpuszczają ligę i skupiają się na PP. Mamy dramatyczny poziom w lidze i dobre mecze w PP. Jeśli jutro znowu będzie słabo, w PP będzie walka (nawet nie musi być wygranej) i jeszcze na dokładkę po PP też zagraja slabo (chociaż mi wystarczy jeśli jutro zagrają źle a w PP dobrze) to bedzie oznaczało, ze żaden z tych kopaczy nie powinien już nigdy założyć koszulki z białą gwiazda.
I niestety, ten scenariusz póki co się sprawdza. Jedyny dobry mecz z ostatnich 6, czyli od końca marca, to jest ten w PP z Piastem. Już przed Widzewem odpuścili i z Tychami była mega wtopa. Teraz gdy jesteśmy w bardzo złej formie i nagle na PP to się odmieni, to będzie bardzo dziwne doświadczenie. |
Podejrzewam, że będzie potrzebna duża porcja znieczulacza przed meczem. Dlatego będę go oglądał w TV.
|
sylwestrzak na VARze... będzie się działo :/
|
Cytat:
|
Nie no... teraz to już musi odpalić.
|
Po niekorzystnym wyniku(porażka, remis) z takim przeciwnikiem, to trener jest do zwolnienia. Uratuje go pewnie finał PP, ale na szczęście jakoś sobie innego wyniku od zwycięstwa nie wyobrażam... serio, to byłaby kompromitacja do kwadratu.
|
wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że będzie w dupe, więc pewnie wygramy
|
Mecz z Podbeskidziem?
Pamiętamy jak holenderska Wisła - najbogatsza w historii i co się wydarzyło? Przyjechał absolutny beniaminek z Bielska i pogrążył gwiazdorów. To był już w zasadzie koniec Maaskanta - odroczony do derbów. Plus jeszcze pamiętny dwumecz w Pucharze Polski. |
Mecz z Podbeskidziem?
Pamiętamy jak holenderska Wisła - najbogatsza w historii i co się wydarzyło? Przyjechał absolutny beniaminek z Bielska i pogrążył gwiazdorów. To był już w zasadzie koniec Maaskanta - odroczony do derbów. Plus jeszcze pamiętny dwumecz w Pucharze Polski. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pisałem to kilka razy, powtórzę - możemy przegrać, zremisować każdy mecz - ale trzeba zajac przynajmniej 6 miejsce i awansować przez baraze do eklapy. Tak, mozemy i nawet przegrać ten mecz, ale na końcu musimy być w barazach a potem w eklapie,
Oczywiscie gubiąc punkty w meczach z takimi rywalami mocno ograniczamy sobie szanse. Dlatego 3 punkty i jademy dalej :) |
Wynik w tym meczu zależy tak naprawdę od Podbeskidzia.Jak będą zmobilizowani (jak większość na nas) nie będą popełniać rażących błędów to pewnie znów remis, albo przepchamy fartem w końcówce.Żeby pewnie zdobyć 3pkt, Podbeskidzie po prostu musi zagrać słabe spotkanie.
|
Cytat:
No wierzę, że dziś wygramy bo każdy punkt na wagę złota, a potem się zobaczy. |
Cytat:
Podbeskidzie na pewno się nie położy, co więcej - widziałem jak grali z Lechią, jeśli zagrają tak z nami to może być problem. Wbrew temu w co wielu tutaj chce wierzyć różnica jakości między przedostatnią drużyną a tymi walczącymi o awans (czyli ponad połowie tabeli) nie jest duża. Dlatego tym bardziej wpuszczanie sabotażystów takich jak Krzyżanowski będzie się kończyć źle, bo jak słabsza drużyna walczy o życie a ta teoretycznie lepsza odpuszcza, do tego wchodzi bumelant któremu się nie chce biegać w obronie - to mamy wypisz wymaluj Chrobrego, Resovię, w ogóle większość meczy z dołem tabeli to strata punktów. |
Cytat:
Chociaż raz na 100 postów postaraj się byc obiektywny a nie twórz alibi trenerowi i rób kozła ofiarnego z 1 piłkarza. |
Cytat:
To Ty bronisz bumelanta który zawalił trzy mecze bo nie chce mu się grać w obronie. A robisz to tylko dlatego że to młody pseudotalent z Polski. Kolejny Wachowiak. |
Cytat:
"Krzyżanowski wpuścił na boisko się sam i zawalił kolejnego gola - biedny Rude nic nie mógł zrobić" - takie lanie wody zostaw dla idiotów. Podsumowanie: Krzyżanowski od wielu meczy zawala gole. Trener nie reaguje i wciąż nim gra. - Wniosek - trener nie widzi albo ignoruje to co sie dzieje (ślepy?). A moze sam jest sabotażystą skoro gra kimś kto zawala? Rozumiem że jak Krzyżanoski będzie disiaj grał publicznie i WPROST napiszesz że Rude to sabotazysta. |
Cytat:
Nie ma żadnej pokrętnej logiki w mojej wypowiedzi, to Ty jej się doszukujesz. Po prostu nie mam czytających za idiotów którzy czytając "nie powinno się wpuszczać Krzyżanowskiego bo to sabotaż" nie domyślą się że nie chodzi o sprzątaczkę, masażystę czy analityka, tylko pierwszego trenera, Alberta Rude, który odpowiada za zmiany. Jak widać - przeceniłem niektórych. |
Cytat:
W odwracaniu uwagi jesteś mistrzem. |
Wolfy po meczu z Odrą 2 marca:
Cytat:
Cytat:
Bo jak po 3 meczach udawali, że jest super, To po ostatnich 5 powinni już konkretnie ocenić kunszt trenerski Pana Rude. I najlepsze jest to, że większosć tych wygranyh to i tak były na farcie, przepychane. |
Cytat:
Nie wiem jak inaczej można zrozumieć krytykę wpuszczania nienadających się do gry na tym poziomie piłkarzy niż jako krytykę trenera. Myślisz że dokonałeś jakiegoś odkrycia że to trener przeprowadza zmiany?! Że nikt inny nie połączy kropek i to jakaś świetna manipulacja? Przecież to co robisz to jakieś przedszkole. Faktycznie, mistrzowski poziom manipulacji. Na szczęście byłeś na posterunku i wszystkim to uświadomiłeś, inaczej myśleliby że Krzyżanowski sam się wpuszcza na boisko, albo (wersja dla FraMata) że po kryjomu robi to Jop którego Rude nie słucha. |
Cytat:
:haha: |
Cytat:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=187 |
Być może rzeczywiście krytykujesz trenera, ale to Krzyżanowskiego nazywasz "bałwanem" i "miernotą".
Co jest zwykłym chamstwem. Nawet jeśli masz coś do powiedzenia, to nie umiesz tego wyrazić, nie obrażając ludzi na prawo i lewo. |
Cytat:
|
Gratuluję, przemoc fizyczna wobec sportowców, którzy zawodzą oczekiwania to jest szczyt prymitywizmu i zbydlęcenia.
|
Cytat:
Może po prostu realizuje zadania jakie mu wyznaczył Rude? Z perspektywy telewizora to może wyglądać na olewanie, ale równie dobrze można wściekać się na Ratona, że nie bierze udziału w każdym SFG pod polem karnym rywala i w ten sposób olewa ciepłym moczem wysiłek całej drużyny. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl