Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   14 kolejka, Wisła Kraków - Zagłębie Sosnowiec, 3 listopad 2023, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10939)

Arkadiusz.Czerepach 02.11.2023 09:40

14 kolejka, Wisła Kraków - Zagłębie Sosnowiec, 3 listopad 2023, 20:30

Nadchodząca kolejka*

https://i.ibb.co/P47Sp71/zstkol.png

Aktualna tabela*

https://i.ibb.co/j66F31P/zstab.png

:TS:

*grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek

Szneka 02.11.2023 10:13

bez Dudy Rodado i Jarocha będzie ciężko. Dałbym odpocząć Colleyowi, w Jego miejsce Eneko. Niestety na lewej obronie dramatycznie słaby Junca a na prawej równie dramatycznie słaby Szot.

Karherop 02.11.2023 10:14

Życzę sobie aby w tym temacie były zapisane max 3 strony. Nie będzie trzeba sprawdzać wyniku :>

I żeby ten Gogol na prawej obronie pograł dłużej niż 45 minut.

@Szneka, Rodado w piątek nie pauzuje

El'kabat 02.11.2023 11:23

Remisowo...

Szneka 02.11.2023 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1611430)
Życzę sobie aby w tym temacie były zapisane max 3 strony. Nie będzie trzeba sprawdzać wyniku :>

I żeby ten Gogol na prawej obronie pograł dłużej niż 45 minut.

@Szneka, Rodado w piątek nie pauzuje

gdzie sytuację kartkową mogę sprawdzić? na wislaportal nie ma

Karherop 02.11.2023 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1611433)
gdzie sytuację kartkową mogę sprawdzić? na wislaportal nie ma

http://www.90minut.pl/bilans.php?id_...n=103&id=12905

Na kanale tt Wisły też przed meczem wrzucają takie info, ale to zapewne popołudniu w okolicach konferencji prasowej

Stelio 02.11.2023 13:02

Sosnowiec, sosonowiec, co my tu mamy:

1. Ostatnia wygrana w połowie września.
2. Przedostatnie miejsce w tabeli.
3. Gramy u siebie.

No nie chce wyjść inaczej jak przełamanie Zagłębia i wywiezienie z R22 3pkt. A my się powoli zsuwamy w okolice 10 miejsca czyli dokładnie tam gdzie powinniśmy być z trenerem Radosławem :)

Markus 02.11.2023 14:16

Ponieważ będziemy musieli grać Gogółem i to być może na zupełnie nowej dla niego pozycji, już na wstępie zaczynamy mecz w dziesiątkę. Wiemy doskonale, co to oznacza.

Jeśli Hiszpanie znów coś indywidualnie nie wymyślą, będzie prawdopodobnie kolejna strata punktów. Jest też wysokie prawdopodobieństwo, że kolejny raz stracimy gola po stałym fragmencie gry lub wrzutce ze skrzydła. Rywale już wiedzą, że Colley kompletnie nie umie grać głową. Tak więc jestem pełen obaw.

Swoją drogą to naprawdę niesamowite, że taki Gogół uzyskał pozytywną ocenę Sobolewskiego, albo że zawsze wolał on wystawiać do pierwszego składu na środek obrony Szweda czy Łasickiego zamiast Tachiego...

Dziś też Colley więcej gra niż Eneco...

tomasz_19 02.11.2023 14:38

No to już wiemy, z kim przełamie się cieniujący ostatnio Sosnowiec... A u buka będzie można sporo wygrać!

P.S. Krzyżan na LO, a do środka pola dać Bashe lub Sapałe... Za Ratona (w huj irytujący) dać Brodę na bramkę. Łasicki za Colleya (nie mogę na niego patrzeć), może się Igor ogarnął trochę?

Broda
Krzyżanowski Uryga Łasicki Szot
Carbo Sapała
Alfaro Goku Villar
Rodado

wolfy 02.11.2023 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1611440)
Sosnowiec, sosonowiec, co my tu mamy:

1. Ostatnia wygrana w połowie września.
2. Przedostatnie miejsce w tabeli.
3. Gramy u siebie.

No nie chce wyjść inaczej jak przełamanie Zagłębia i wywiezienie z R22 3pkt. A my się powoli zsuwamy w okolice 10 miejsca czyli dokładnie tam gdzie powinniśmy być z trenerem Radosławem :)

Na luzie 2 na kuponie, x2 jeśli jesteś ostrożny.
Nie żebym zachęcał ludzi do hazardu, sam nie gram, ale czy obstawianie przegranej lub remisu Wisły z dołem tabeli to w ogóle jeszcze hazard?

@Karherop - tak, źli kibice nie doceniają krwi, potu i łez wylanych na treningach i geniuszu Sobolewskiego. Nie doceniamy wybitnej postawy zespołu. Radzą sobie nawet trochę lepiej niż za Brzęczka rok temu przy kilkukrotnie większym budżecie płacowym. Ale z nas mendy...

Wiesz dlaczego nikt nie rozpływa się tutaj w zachwytach po zwycięstwie ze Zniczem u siebie?
- postawa zespołu jest w tym sezonie ŻENUJĄCA
- przy takich nakładach i tak długiej "pracy" "trenera" wygrywanie ze Zniczem u siebie to jego ZASRANY OBOWIĄZEK. A to czy im siądzie 2 czy 6 na punktację w tabeli nie wpływa.

DUŻYMI LITERKAMI kluczowe słowa, żebyś może załapał o co chodzi i przestał mendzić że kibice źli i się uwzięli. Nie, kibice widzą tabelę, widzą statystyki i widzą że nie idzie to na awans. Jak to było? "Wystarczy nie tracić głupio punktów z dołem tabeli" - dwa punkty na trzy mecze z dolną częścią tabeli, trzy drużyny się na nas przełamały :rotfl: A Ty tutaj z pasywno-agresywnymi zaczepkami do kibiców...

Karherop 02.11.2023 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1611455)
A Ty tutaj z pasywno-agresywnymi zaczepkami do kibiców...

Dobra dobra, ale od kiedy jesteś taki wrażliwy?

kristos 02.11.2023 16:13

Uwaga na Reymonta przyjeżdżają "Dziadersi" - niebezpieczeństwo porażki bardzo prawdopodobne.

skarabeus 02.11.2023 16:41

Krzyzanowski juz chyba na zgrupowaniu przed mundialem, ale nawet jakby byl w klubie, to by nie zagral :-)

Arek95 02.11.2023 19:54

Krzyżanowski pojechał na mundial U-17 - przez miesiąc nie będzie w składzie Wisły.
Rodado pauzuje za 4? Bo ja doliczyłem się 3 kartek chyba, że coś mi umknęło?

ślimak 02.11.2023 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1611454)

Broda
Krzyżanowski Uryga Łasicki Szot
Carbo Sapała
Alfaro Goku Villar
Rodado

Fajnie byłoby zobaczyć kiedyś w środku Carbo i Sapałę razem ale to nie w tym meczu. Krzyżanowski nie zagra, więc jako młodzieżowiec wyjdzie Gogół. Na LO pewnie zagra Junca, na prawej niestety będziemy musieli oglądać Szota.
Co do typów... Dziwne kursy, tak samo jak dziwne kursy były z PBB. Pewnie BTS, moze X2, strzelec gola - Biliński, Gogół - żółta (jeśli buk ma taki zakład)

Karherop 03.11.2023 09:13

Gogół nie wybiega całego meczu, więc kwesta czasu jest kiedy zobaczysz jednak parę Carbo - Sapała.

Wtedy Wiśniewski zmienia Szota na PO i jest ciągłość młodzieżowca na boisku.

Na ławce ma być jeszcze Kutwa, ale on nigdy nie był w kadrze meczowej, więc wątpię że go wrzuci od razu na boisko.

fansorina 03.11.2023 09:28

Życzę Gogołowi, żeby zagrał dobry mecz.

Zagrałbym Villarem w pierwszym składzie.

Junca musi się ogarnąć bo granie Szotem na lewej jest słabe.

Zagłębie jest po dogrywce w tygodniu, więc pewnie będzie lepiej wyglądać fizycznie od nas :).

sandomingo 03.11.2023 09:32

Zagłębie grało we wtorek 120 minut w Pucharze?
No to szczerze mówiąc, brak 3 punktów w tym spotkaniu to będzie mega, mega kompromitacja.

Spodziewam się zwycięstwa, w końcu Wisła musi balansować w okolicach TOP6 żeby właściciel mógł produkować swoje mądrości w social-mediach.

Gdyby jednak doszło do wspomnianej kompromitacji to Sobolewski i jego pretorianie powinni przez weekend szorować krzesełka i kible na stadionie.

Gogół to zawodnik na 4 ligowym poziomie, który w normalnych warunkach nie powinien nawet przebywać na obiektach Wisły, chyba że w ramach jakiegoś zwiedzania stadionu czy akcji charytatywnej. No ale w wyniku takiej a nie innej polityki kadrowej Wisły w dwóch najbliższych meczach wybiegnie na boisko.

Karherop 03.11.2023 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1611484)
Życzę Gogołowi, żeby zagrał dobry mecz.

Zagrałbym Villarem w pierwszym składzie.

Junca musi się ogarnąć bo granie Szotem na lewej jest słabe.

Zagłębie jest po dogrywce w tygodniu, więc pewnie będzie lepiej wyglądać fizycznie od nas :).

Villar czy Baena, wielkiej różnicy nie ma, natomiast Villar potrafi mieć fajne wejścia z ławki, a Baena niekoniecznie.

Z Junca to wygląda tak że im bardziej chce coś udowodnić tym gorzej to wygląda. Skoro po 3 tygodniach rozbratu z boiskiem w Bielsku wyglądał tak fatalnie to wątpliwe żeby z Sosnowcem zobaczyć "starego Junke".

Rozważyłbym Eneko na LO. Choć raczej na zmianę, jeśli Junka będzie się dalej prezentował tak jak ostatnio.

tomasz_19 03.11.2023 09:46

haha już widzę oczyma wyobraźni te 0:1 dla gości :D ale będzie piękna kompromitacja. Może wtedy Sobol straci pracę?

fansorina 03.11.2023 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1611487)
Villar czy Baena, wielkiej różnicy nie ma, natomiast Villar potrafi mieć fajne wejścia z ławki, a Baena niekoniecznie.

Z Junca to wygląda tak że im bardziej chce coś udowodnić tym gorzej to wygląda. Skoro po 3 tygodniach rozbratu z boiskiem w Bielsku wyglądał tak fatalnie to wątpliwe żeby z Sosnowcem zobaczyć "starego Junke".

Rozważyłbym Eneko na LO. Choć raczej na zmianę, jeśli Junka będzie się dalej prezentował tak jak ostatnio.

Moim zdaniem Villar więcej potrafi od Baeny. Można nas pogodzić i posadzić Alfaro, ale on z ofensywnych jest najlepszy w defensywie, więc nie wiem czy Sobol go posadzi.

Eneko dawno nikt nie widział, pewnie sam Sobol się zastanawia czy dać mu szansę za Colleya czy na lewej, więc pewnie będzie siedział na ławie. ::))

Strata punktów w tym meczu powinien skończyć przygodę Sobola i sztabu, ale ja liczę na wygraną. Jesteśmy między młotem, a kowadłem.

Kurz 03.11.2023 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1611488)
haha już widzę oczyma wyobraźni te 0:1 dla gości :D ale będzie piękna kompromitacja. Może wtedy Sobol straci pracę?

Nie chciałbym być złym prorokiem, ale dopóki Wisła nie straci matematycznej szansy na awans do ekstraklasy, Sobol najpewniej nie zostanie zwolniony. Czyli nastąpi to najwcześniej po przegraniu szansy. Jeśli awansujemy, pozbędziemy się go, jak będzie bardzo źle. Nie wiem czy tak szybko jak ŁKS Moskala. To przynajmniej wynika z różnych wypowiedzi Królewskiego.

sandomingo 03.11.2023 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1611490)
Nie chciałbym być złym prorokiem, ale dopóki Wisła nie straci matematycznej szansy na awans do ekstraklasy, Sobol najpewniej nie zostanie zwolniony. Czyli nastąpi to najwcześniej po przegraniu szansy. Jeśli awansujemy, pozbędziemy się go, jak będzie bardzo źle. Nie wiem czy tak szybko jak ŁKS Moskala. To przynajmniej wynika z różnych wypowiedzi Królewskiego.

O ile dobrze pamiętam, przed sezonem właściciel i prezes Jarosław Królewski zapowiadał, że celem drużyny po rundzie jesiennej jest TOP4 i maksymalnie 2 punkty straty do TOP 2.
To dosyć jasne i klarowne kryterium.

Stelio 03.11.2023 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1611492)
O ile dobrze pamiętam, przed sezonem właściciel i prezes Jarosław Królewski zapowiadał, że celem drużyny po rundzie jesiennej jest TOP4 i maksymalnie 2 punkty straty do TOP 2.

Tak samo jasnym i klarowyn kryterium było gadanie o tym, że inwestor będzie już za chwilę za chwileczkę ujawniony, tylko musicie poczekać do końca kwietnia/maja/czerwca, a ostatecznie jednak jebać tego inwestora :D

Królewski mówi to, co w danej chwili jest dla niego wygodne. W momencie w którym wspomniane przez Ciebie (i zadeklarowane przez Królewicza) warunki spełnione nie zostaną (a na 99% nie zostaną), to ABSOLUTNIE NIC SIĘ NIE STANIE.

Powstanie w chuuuuuuuuuuuuuuuuuj długi post na twitterku w którym Jarosław wyjaśni wszystkim podłym hejterom, że jest zwolennikiem dawania szansy, że tworzą z Sobolem jeden zespół, że celem jest awans i te pomniejsze cele o których mówił to w sume jebać bo sytuacja jest dynamiczna, a dalej jest szansa na awans i on wierzy w ten projekt :D

sandomingo 03.11.2023 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1611493)
Tak samo jasnym i klarowyn kryterium było gadanie o tym, że inwestor będzie już za chwilę za chwileczkę ujawniony, tylko musicie poczekać do końca kwietnia/maja/czerwca, a ostatecznie jednak jebać tego inwestora :D

Królewski mówi to, co w danej chwili jest dla niego wygodne. W momencie w którym wspomniane przez Ciebie (i zadeklarowane przez Królewicza) warunki spełnione nie zostaną (a na 99% nie zostaną), to ABSOLUTNIE NIC SIĘ NIE STANIE.

Powstanie w chuuuuuuuuuuuuuuuuuj długi post na twitterku w którym Jarosław wyjaśni wszystkim podłym hejterom, że jest zwolennikiem dawania szansy, że tworzą z Sobolem jeden zespół, że celem jest awans i te pomniejsze cele o których mówił to w sume jebać bo sytuacja jest dynamiczna, a dalej jest szansa na awans i on wierzy w ten projekt :D

Że to są całkowicie jego ludzie i on w nich totalnie wierzy?
Jasne, mam świadomość, ze to najbardziej prawdopodobny scenariusz.

Zwłaszcza, że tutaj kasa się skończy. Jedynym ratunkiem na dogranie sezonu jest sprzedaż Krzyżanowskiego po MŚ.

Jaroo1 03.11.2023 11:18

To będzie słodka zemsta za poprzedni sezon!!!

Wygramy, a później już tylko marsz w górę, po pierwsze miejsce i po awans.

Karherop 03.11.2023 11:18

Cytat:

I to miał być (czy tam będzie) wynik który go zadowoli, a nie wynik który decyduje o dalszej pracy trenera. Naiwnością jest myślenie że 1 pkt w ta czy tą stronę przesądzi o losie Sobolewskiego. Dlatego dzisiaj też żadnego zwolnienia po Sosnowcu nie będzie, niezależnie od wyniku.

emjot 03.11.2023 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1611496)
To będzie słodka zemsta za poprzedni sezon!!!

Wygramy, a później już tylko marsz w górę, po pierwsze miejsce i po awans.

dobrze, że nie piłem kawy bo zaplułbym monitor przy tym ataku śmiechu jaki mnie nawiedził

niestety

MateuszABG 03.11.2023 13:38

Obstawiam 0:3, ewentualnie 1:3 jak się naszym przyfarci

wolfy 03.11.2023 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MateuszABG (Post 1611507)
Obstawiam 0:3, ewentualnie 1:3 jak się naszym przyfarci

Nie no, trzech nam (chyba) nie wcisną. Ale takie 1-2 to już elegancko może siąść.

Ogryzek 03.11.2023 13:59

Myslę że po tej żenadzie w Bielsku nasze stranierosy z Iberii rozniosą Zagłębie 5-2. Tak żeby w kolejnych dwóch meczach ponieść 1 porażke i 1 remis. Statystyka musi się zgadzać :)

leszekpw 03.11.2023 14:22

Jak zwykle gdy wiekszosc spodziewa się wtopy, na przekór wygramy i to pewnie.

Markus 03.11.2023 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1611508)
Nie no, trzech nam (chyba) nie wcisną. Ale takie 1-2 to już elegancko może siąść.

Dla mnie od pewnego czasu najbardziej fascynującą zagadką jest to, co tym razem wymyśli Sobolewski. Bo niestety nadal istnieje ogromny repertuar możliwości innowacyjnych koncepcji i posunięć, nie tylko w rodzaju czterech zmian w 70 minucie przy grze w dziesiątkę i nie układającym się wcześniej meczu.

Może zobaczymy na przykład teraz Gogóła w ataku? Kto się tego będzie spodziewać? Skoro już przesunął go na prawą obronę, to czemu nie? Czy to nie jest fascynujące? :>Sobolewski zaszokuje wtedy wszystkich, bo o szokowanie i odciskanie swojego ja na każdym meczu chyba mu najbardziej chodzi.

Pamiętajmy, że roszad nominalnych pozycji można robić mnóstwo, a on to bardzo lubi. Obstawiamy, kiedy zobaczymy Colleya w drugiej linii, Villara na obronie, a Juncę na ósemce?:-D

Po roku trenowania przez Sobolewskiego Wisły, choć jedna osoba mogłaby zakładać, że to się na pewno nie wydarzy?

To miara dramatu, który mamy na ławce trenerskiej.

skarabeus 03.11.2023 15:29

Dzisiaj mi wpadlo w oko info, ze z pierwsza druzyna trenuje 4 lebkow z drugiej druzyny.
I ja mysle, ze doswiadczymy tego, ze najmlodszy zagra na zupelnie innej pozycji niz do tej pory gral, bo nasz maestro trenerki dojrzy w nim cos czego nikt wczesniej nie widzial :D

Kurz 03.11.2023 15:56

Cytat:

To takie chrzanienie Królewskiego. Nie sądzę, żeby go zwolnił jak będzie na Przykład Top 6 i powiedzmy 5 punktów straty do Top2.

Skawa Wadowice 03.11.2023 17:56

Jestesmy bardzo niestabilna druzyna i kij wie co sie dzisiaj wydarzy. Moze znowu jakies czerwo i porazka. A moze grad strzalow i remis? A moze dominacja i jedna sytuacja sosnowca i w dupe 0:1?

Szneka 03.11.2023 19:58

jestem pozytywnie zaskoczony składem.na szpicy Sobczak za nim Rodado. może to zatrybić. stawiam 3-0 dla nas

Szneka 03.11.2023 21:24

pajace z Sosnowca już powinni grać w 9. atak łokciem Karwota bez kartki, Machała zatrzymuje jako ostatni Sobczaka i tylko żółta................
Na już Sobczak do zmiany za niego Alfaro na lewo Goku do środka Rodado na szpicę i Baena za Mikiego na prawo.

Markus 03.11.2023 22:27

Kolejna kompromitacja zespołu. Ile jeszcze Królewski każe się wszystkim męczyć z Sobolewskim?

Skawa Wadowice 03.11.2023 22:29

Mam ....a dosc. Dopki ten pajac na lawce bedzie nie przyjde na stadion. To jest ....a jebana zenada zeby nie wygrywac z takimi ciotami.
....a jego mac 12 roznych i ..... Jebany nieudacznik przez tego pseudo trenera nie awansujemy

Tu nawet nie ma co zwalac na nieskutecznosc. Mieliamy zaledwie dwie setki a reszta to strzaly z dystansu. Wiec nie ma co .......ic o nieskutecznosci. Poprostu nie umiemy stwarzac sytuacji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl