![]() |
6 kolejka, Wisła Kraków - Arka Gdynia, 27 sierpnia 2023, 12:40
Nadchodząca kolejka*
https://i.ibb.co/QpsQgLD/m.png Aktualna tabela* https://i.ibb.co/0Br1ztD/t.png :TS: *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek |
Chciałbym zeby tabela nie powodowała po kolejnej kolejce palpitacji, tylko tyle i aż tyle.
I żeby nie szukać alibi na utrzymanie sztabu po golu samobójczym dupą w 97 minucie. W zasadzie oba te zdarzenia są równie mało prawdopodobne. |
To chyba jedna z ostatnich już szans, żeby dobrze zarobić na Wiśle u buka.
3,5 na Arkę to promocja, patrząc na to, co dzieje się u nas. Ekipa totalnie rozbita, każdy idzie swoją drogą. Czerwona kartka Sapały pokazała, że piłkarze maja cel do osiągnięcia i będą go realizować do skutku. |
Cytat:
|
Cytat:
Jestem na 99% pewny, że oni grają na zwolnienie Sobolewskiego. |
Easy money....
|
Jak zapał do gry i ustawienie taktyczne będą na tym samym poziomie, co z Odrą i Tychami, to wpi*****l jest murowany.
Wynik jest chyba pierwszy raz dla mnie sprawą drugorzędną - jeśli zostanie nam zaserwowany taki sam paździerz, jak w ostatnich dwóch spotkaniach, to Sobol powinien wylecieć jeszcze przed Miedzią, razem z całym sztabem. |
Mnie w tym meczu najbardziej interesuje obsada bramki.
Jeśli Sobolewski (częściowo) miał jaja, żeby usadzić na ławie Łasickiego, to nieusadzenie Ratona chyba zacznie mi śmierdzieć jakimiś dziwnymi układami/zapisami/oczekiwaniami. |
Czas na Brodę. Tylko nie Biegański.
|
Problem w tym, że my nie widzimy formy Brody z treningów. Nie zdziwię się, jeśli zagra na takim samym poziome co Raton.
|
Nie po to tak trudzili się, aby zwolnić Sobolewskiego, który rzeczywiście zasługuje na to od dawien dawna, by teraz nie przegrali z Arką.
Najbardziej ciekawi mnie, czy nasz najnowszy piłkarz-widmo Carbo w końcu zagra, czy dalej będzie trzymany nie wiedzieć dlaczego w głębokiej rezerwie?:-D |
Cytat:
|
Cytat:
kiedyś obrokrajowiec musiał być 2x lepszy od polaka, żeby grac |
Cytat:
Jeśli Broda zagra i pokaże się z lepszej strony niż Raton - gitara gra, będę za niego ściskać kciuki w następnych spotkaniach. Jeśli zagra jak junior, niech spada na trybuny, na jego miejsce jest w kolejce 3 innych. |
Nie zdziwię się jak Jaro czyta forum i wpadnie na świetny pomysł, żeby Raton zapuścił Bro... brodę i wyszedł z nią na mecz. Będzie i wilk syty i owca cała.
|
Sędziuje Lasyk. menda z Bytomia, która raczej nie jest nam przychylna. Mam nadzieję że to ostatni mecz naszego pseudo trenera mimo iż wygramy 1-0 po jakimś mega farcie.
|
Lasyk... to jest jakieś fatum. Ja bym mu meczu na orliku nie dał sędziować, co dopiero w profesjonalnej piłce.
|
Cytat:
|
Jaroo1,
tak, odklejony czyta forum. Trzeci mecz z rzędu będę grać na przegraną Wisły. Drugi raz reinwest. Jeśli Wisła przegra to na tych 3 meczach zarobie 5 cyfrową kwotę... Może o to tutaj chodzi? W myśl zasady "kto miał wiedzieć, ten wie"? |
Przegramy , bo pilkarze graja na zwolnienie Sobolenki.
|
a jakby nie grali na zwolnienie to by pewnie wygrywali
|
Cytat:
Raczej w......., ale miłośnicy młodego polskiego drewna będą zachwyceni. |
Wygramy bo już bardzo dawno nie wygraliśmy u siebie. Biegański jest i tak słabszy niż Raton.
|
Cholera wie, niby powinniśmy dostać znowu 1-3, ale coś mi mówi, że te nasze asy wyciągną fartem remis.
1-1 |
coś widać że nie za bardzo jest wiara w pseudo trenera i Jego filozofię gry. biletów sprzedanych aż 9600 na teraz
|
Wiara w trenera raczej nie ma tu nic do rzeczy. Predzej miejsce w tabeli i wyniki. Tak czy siak pewnie sie zakreci kolo 14k sprzedanych biletow/karnetow.
|
W następnej rundzie 9000 może być sukcesem. Osobiście rozmawiałem z kilkoma osobami, które na mecz już nie pójdą, bo lubią piłkę, a tego oglądać na prawdę się nie da. Szkoda tylko że w naszym Towarzystwie Sportowym kwestie sportowe już trochę temu zeszły na dalszy plan. Liczy się Wierność.
|
Znając życie wygramy, dosyć pewnie
Będzie trąbione że cierpliwość popłaca wszystko zmierza w dobrym kierunku bla bla bla Po czym za tydzień Miedź na wyjaśni czwórka, Sobol wyleci jeszcze w autobusie powrotnym I tylko tych pierwszych tygodni sezonu szkoda bo znowu margines błędu się robi minimalny |
Cytat:
Biegański z kolei wydaje sobie radzić z presją, ale pewnego muru umiejętności i tak nie przebije. Jakbym był trenerem to bym stawia na Brodę, ma najmniej ograniczeń i najmniejszy bagaż porażek. |
Cytat:
|
Sobolewski, skoro ma świadomość, że przegrywa z hiszpańskim układem menedżerskim i będzie wywalony, to powinien wystawić skład bez tego szrotu.
Zwłaszcza bez Ratona. No chyba, że w rzeczywistości to Kikuś wraz z menedżerami decyduje o składzie... Stąd Raton ma przyzwolenie na zawalanie meczy, a ogólnie Hiszpanie na rozsadzanie klubu. Jeśli z Hiszpanami nie zrobi się porządku, to Wisła będzie zaangażowana w walkę o utrzymanie. |
Chrzanisz jak potłuczony jak zawsze. Już pokazali nasi rodzimi co potrafią, Łasicki, Jaroch, Młyński, Olejarka, Sobczak, Żyro itd... co jeden to lepszy. Tak, posadzmy Hiszpanów na ławkę. A kto czerwo zarobił ostatnio? Hiszpan?
A kto samoboja strzelił, dobrze, że nieuznanego? Hiszpan? |
Cytat:
|
Ci, którzy domagają się odsunięcia Hiszpanów i wpuszczenia zamiast nich do gry przykładowo takich Talarów, Młyńskich i Żyr, czy obcokrajowców takich jak Colley czy Basha, pokazują, że mają pamięć ameby i źle życzą Wiśle.
Bo jak pięknie oni grają pokazała już np. runda jesienna poprzedniego sezonu. Dodatkowo nawet ostatnia kolejka pokazała jaką wspaniałą grę zapewnia wiślacki polski renomowany ligowiec typu Sapały. Ten "nie Hiszpan" błysnął, prawda? Jaroch, Łasicki, Szot, Sobczak, Duda, Gogół również błyszczą i dają cudowną grę, no nie? Tylko ci wstrętni Hiszpanie im plątają nogi, psiahmać...:lol::evil: Nie Hiszpanie są dziś problemem Wisły, tylko beznadziejnie słaby sztab szkoleniowy, który nawet z Messiego zrobiłby piłkarskiego inwalidę. |
Konferencji przedmeczowej nie było bo Sobolewski nie ma nic nam kibicom do powiedzenia czy też klub mu nie zrobił?
|
Cytat:
|
Serio nie było konferencji?
|
|
Cytat:
|
Wszystko od początku rundy wygląda tak źle i co gorsza znikąd nadziei, że jak nic to się skończy serią zwycięstw.
Pierwsze jutro 4-0 :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl