Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   4 kolejka, GKS Tychy - Wisła Kraków, 12 sierpnia 2023, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10912)

Arkadiusz.Czerepach 10.08.2023 09:22

4 kolejka, GKS Tychy - Wisła Kraków, 12 sierpnia 2023, 17:30

Nadchodząca kolejka*

https://i.ibb.co/J2HL9Cz/kkk.jpg

Aktualna tabela*

https://i.ibb.co/vkCqjG3/tt.jpg

:TS:

*grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek

Karherop 10.08.2023 09:48

Jeśli rywale nastawia się na cierpienie na boisku i taktykę jak Stal/Polonia to przebieg będzie podobny do poprzednich spotkań, czyli zakoszarowanie rywala w swoim polu karnym i bicie głową w mur.
. Wtedy albo wpadnie albo nie wpadnie. Zapewne będzie też 15 rzutów rożnych o wątpliwej jakości.

Patrząc jednak na ich ostatnie spotkania to być może będą chcieli bardziej otwartej gry i próby przejęcia kontroli, wtedy czeka nas ciekawy mecz i większe luki w polu karnym rywala.

Tychy mimo wszystko wyglądają na podobną rewelacje rozgrywek po 3 kolejkach jak Zagłębie Sosnowiec rok temu. A gdyby Odrą strzeliła ostatnio karnego przy 0-0 to raczej nie podchodzili by do starcia z nami jako lider.

Liczę na lepszy wynik niż że Stalą, tylko tyle i aż tyle. Na radykalne zmiany składu/taktyki nie liczę, bo to się nie wydarzy.

Stelio 10.08.2023 09:53

Banasik jeśli nie jest trenerskim ignorantem (a nie jest) to ustawi gks dokładnie tak jak powinien pod gre przeciwko nam. Czyli:

- agresywny doskok
- murowanie bramki

Powinno im wystarczyć. Biorąc pod uwagę że są w gazie oraz są ekipa lepsza od stali, wynik będzie podobny jak rok temu z Ruchem. 2:0 może 3:1 dla tyszan.

Ogryzek 10.08.2023 09:58

Karherop
Tychy nie są frajerami. Po co im otwarta gra z naszą "Iberią" skoro gra tak jak Łęczna czy Stal wystarczyła na wydarcie punktów? Zagrają tak jak Oni.

Jak sie nic nie zmieni - remis (wariant optymistyczny) albo pewniejsza porażka.

leszekpw 10.08.2023 10:07

Taki kurs na Tychy? Biorę w ciemno za tysiaka. Tam będzie gwałt na naszych pseudo kopaczach.

Karherop 10.08.2023 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1607379)
Karherop
Tychy nie są frajerami. Po co im otwarta gra z naszą "Iberią" skoro gra tak jak Łęczna czy Stal wystarczyła na wydarcie punktów? Zagrają tak jak Oni.

Jak sie nic nie zmieni - remis (wariant optymistyczny) albo pewniejsza porażka.

Nie wszystkie zespoły potrafią grać w niskiej obronie i ciągle pod naporem przeciwnika. Choćby Ruch w zeszłym sezonie z nikim tak nie grał. A Polonia czy Łeczna jak już doszły do głosu z nami to pokazały że wcale nie trzeba się aż tak bać otwartej gry

Co do zasady, Banasik prędzej ustawi drużynę defensywnie niż pójdzie na wymianę, ale pamiętajmy że Tychy są na fali, mają wysokie morale i dużą ochotę na grę w piłkę.

skarabeus 10.08.2023 10:27

Bedzie dwa, trzy zero. O ile sie nic nie zmieni w naszej grze. Oczywiscie w plecy.

Patryko 10.08.2023 10:31

Nie spodziewam się otwartej gry ze strony GKSu, bo w sumie po co tak grać z nami. Wiadomo, że umiejętności techniczne są lepsze u nas, więc lepiej po prostu poczekać na swoją szansę z kontry albo SFG. Banasik to wie, więc nie będzie się kopać z koniem.

AgresywnyChomik 10.08.2023 11:00

Nie sądze że nagle zaczniemy grać jakoś wybitnie w obronie.

Obstawiam 87 groźnych ataków.

Wynik 3-3.

Cygan82 10.08.2023 11:33

Nasza taktyka jak to brzmi......Tychy już nas rozpracowały,tak jak reszta ligi.Wystarczy że się cofną i będą dobrze się przesuwać w obronie.Zaczekaja do 60-70 minuty,aż nasi zaczną opadać z sił po wymianie 1000 podań po obwodzie.Nastepnie nasz sztab szkoleniowy zrobi odpowiednie zmiany (patrz dadzą wyraźny sygnał przeciwnikowi) Tychy rusza dwa gongi ,Radek poprawi czapkę,po czym nie wyjdzie na konferencję...

Kurz 10.08.2023 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1607378)
Banasik jeśli nie jest trenerskim ignorantem (a nie jest) to ustawi gks dokładnie tak jak powinien pod gre przeciwko nam. Czyli:

- agresywny doskok
- murowanie bramki

Powinno im wystarczyć. Biorąc pod uwagę że są w gazie oraz są ekipa lepsza od stali, wynik będzie podobny jak rok temu z Ruchem. 2:0 może 3:1 dla tyszan.

Ignoranctwo nie ma nic do rzeczy, ani fachowość. Takie rzeczy robi się obligatoryjnie (w kraju gdzie cierpimy na deficyt sensownych ofensywnych piłkarzy). Jak Raków z Arisem. Grająca ofensywnie Wisła to dar z niebios dla większości klubów :).

DeadOrAlive 10.08.2023 11:49

Pierwszy raz od dawna jedziemy gdzieś nie w roli faworyta - jednocześnie przy ogromnej presji na zwycięstwo.

Czas pożegnać Sobola.

bódyń 10.08.2023 12:02

Banasik trenerem znaczy, ze przemieli naszego "trenera". Mamy 46 letniego stazyste to sie pouczy troche. Szkoda, ze kosztem Wisly.
Remis mega osiagniecie

gizmowisla 10.08.2023 12:16

buki na Tychy placa tyle ze grzech nie zaryzykowac

Szneka 10.08.2023 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1607399)
buki na Tychy placa tyle ze grzech nie zaryzykowac

dziwne co? Tychy lider.na fali, na entuzjazmie. my poo 3 słabych meczach, ostatnim wręcz dramatycznie słabym a kurs na nas. może buki wiedzą coś czego my nie wiemy.
postawiłem w typerze 2-0 dla nas. chociaż rok temu też tak stawiałem a w Tychach zaczął się nasz koszmar :( Oby sobotni mecz był przełamaniem w dobrą stronę.

bridgeburner 10.08.2023 12:28

1x za 1.90 u mojego buka:shock:
Żal nie spróbować, też mi się wydaje, że Banasik wyjaśni naszego 47 letniego wciąż uczącego się " praktykanta"

kristos 10.08.2023 15:50

Nie wypada nic, jak tylko zgodzić się z większością.
Jeśli nie poprawimy skuteczności pod bramką przeciwnika i gry obronnej - dupa blada.
Może być 2 sztuki w plecy.

pepe72 10.08.2023 15:57

Jak się napastnicy obudzą to średnia wróci na 2.0

nero 10.08.2023 16:18

W STS kurs 3.80, przytuliłem. Tychy na fali, grają u siebie, nam wyjazdy od lat nie leżą.

wolfy 10.08.2023 16:40

Dziwne te kursy, naprawdę.
Niestety pewnie powtórka z Ruchu, może z ŁKS-u. Z wiosny oczywiście.

@Karherop - na jakiej planecie Ty żyjesz...

Karherop 11.08.2023 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1607407)
W STS kurs 3.80, przytuliłem. Tychy na fali, grają u siebie, nam wyjazdy od lat nie leżą.

Czy ja wiem czy nam aż tak wyjazdy nie leżą?

Ten rok

Dom 7-1-1, wyjazd 6-1-3

Przez pryzmat naszego stylu (tak go nazwijmy) może być łatwiej o punkty na wyjeździe niż u siebie z powiedzmy "przeciętnymi" zespołami w tej lidze.

A jak będzie to życie pokaże.

TommyTSW 11.08.2023 22:12

Dobrze że już nic od nich nie wymagacie, to daje nadzieje że jednak wygrają :P

Wojtas 11.08.2023 22:56

Im mniejsze cisnienie u nas tym lepiej.To jakos zawsze tak wychodzi.
Presja to słowo ktore dla nas jest jak katorga ,męka my nie potrafimy uniesc znaczenia tego słowa.Niech te Tychy sie otworzą i pokazą nam jak grają naprawde w piłkę i czy są cos warci.
A wynik ....nie obstawiam bo moze byc w kazdą stronę.

nero 12.08.2023 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1607441)
Czy ja wiem czy nam aż tak wyjazdy nie leżą?

Ten rok

Dom 7-1-1, wyjazd 6-1-3

Przez pryzmat naszego stylu (tak go nazwijmy) może być łatwiej o punkty na wyjeździe niż u siebie z powiedzmy "przeciętnymi" zespołami w tej lidze.

A jak będzie to życie pokaże.

Masz rację, nie wiem czemu jakoś zakodowałem sobie, że na wyjazdach zawsze w dupe dostawaliśmy, ale może to było jeszcze dawniej.

Skawa Wadowice 12.08.2023 09:59

Tyszanie zepna dupe na nas jak każdy. To słaba druzyna jest to mysle, że remis po meczu w którym mieliśmy przewage.

Nie ma rozgrywającego, który weźmie na siebie ten cięzar bo Duduś nie dźwiga tego, to raczej nie zwojujemy nic.

buczo85 12.08.2023 11:52

Wszystko niby mówi, że powinniśmy przegrać, ale jest jeszcze jedna przesłanka, która akurat przemawia na naszą korzyść. Tychy po dobrej serii muszą wtopić. Coś mi się zdaje, że wygramy jedną bramką.... :)

Elendil 12.08.2023 12:10

Kursy to o niczym nie świadczą, tak samo stawiali na nas w meczach z Puszczą czy Ruchem. 1x to w zasadzie darmowa kasa - o ile my nagle nie zagramy najlepszego meczu w tym roku (bo zagranie tylko najlepszego meczu w tym sezonie na pewno nie wystarczy).

Revolver 12.08.2023 13:26

Ja byłbym mega ostrożny z bukami! To może być TEN dzień, kiedy objawi się w końcu geniusz Sobola; taktyka kliknie, wszystko się zazębi, zawodnicy będą płynnie przechodzić z 4-2-3-1 na asymetryczne 4-3-3 z fałszywym napastnikiem i dwoma playmakerami zamiast skrzydłowych wprowadzając chaos i panikę w obronie tyszan, skróty z naszych akcji znajdą się jutro na laptopach Guardioli, Kloppa i Ten Haga, którzy miesiącami będą się zastanawiać, jak Radek to wspaniale poukładał. Sobolewski - niczym wybitny strateg - dokona idealnych zmian w idealnym czasie, żeby dobić ośmieszonego przeciwnika, w 60. minucie będzie można zdjąć Bashę i spokojnie nikogo za niego nie wprowadzać, bo Gogół będzie biegał za trzech, w okolicach 73. minuty, przy stanie 147-0, Banasik podejdzie do Sobola i zapyta, czy chciałby zrobić dziecko jego żonie. Zainspirowany tym meczem Królewski dostanie w przyszłym roku nagrodę Nobla, Kmiecik odejdzie na emeryturę, a Robert Mateja odwiesi narty i w zimie wygra TCS.

A tak na poważnie, to stawiam wpie*dol 3-1 od tyszan.

Markus 12.08.2023 16:30

Carbo znów poza składem :lol::rotfl:

Szneka 12.08.2023 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1607477)
Carbo znów poza składem :lol::rotfl:

mówił pseudo trener w wywiadzie że jeszcze 2-3 tygodnie potrzebuje

Szneka 12.08.2023 16:46

Może klub napisać jakieś pismo do Polsatu, żeby ten debil Feddek nie komentował naszych meczów? 14 minuta a debil już 3 razy wspomniał ,że gola w Warszawie nie uznano. Faul ewidentny a ten debil dalej drąży temat.

nero 12.08.2023 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1607479)
Może klub napisać jakieś pismo do Polsatu, żeby ten debil Feddek nie komentował naszych meczów? 14 minuta a debil już 3 razy wspomniał ,że gola w Warszawie nie uznano. Faul ewidentny a ten debil dalej drąży temat.

Dlaczego klub ma interesować co komentator mówi podczas komentowania? Dlaczego ma w tej sprawie interweniować?

Szneka 12.08.2023 17:05

ale qrwa kabaret. ten Eneko i Łasicki to do tarcia chrzanu a nie gry w piłkę. póki co drukuje sędzia- brak czerwonej dla Łasickiego. kto wyjaśni mi czemu Sobczak wolny jak wóz z węglem gra za Rodado?

wolfy 12.08.2023 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1607482)
ale qrwa kabaret. ten Eneko i Łasicki to do tarcia chrzanu a nie gry w piłkę. póki co drukuje sędzia- brak czerwonej dla Łasickiego. kto wyjaśni mi czemu Sobczak wolny jak wóz z węglem gra za Rodado?

Taka jest wizja Sobolescu.

Stelio 12.08.2023 17:15

Banda Frajerów sobolewskeigo dzisiaj cudowny mecz, skończy się 3:0 XDD CIEKAWE ILE GROZNYCH ATAKOW DZISIAJ?

Markus 12.08.2023 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1607478)
mówił pseudo trener w wywiadzie że jeszcze 2-3 tygodnie potrzebuje

Jeśli ktoś tu czegoś potrzebuje, to Sobolewski więcej rozumu, niestety. Po co sprowadzali zawodnika na kluczową pozycję w środku pola, skoro nie mogą lub nie chcą z niego korzystać?

Po raz kolejny widzimy jak beznadziejny mamy środek pola w zestawieniu Basha-Duda-Goku. Sobolewski pewnie będzie ratować to w drugiej połowie Gogólem :lol:

Szneka 12.08.2023 17:18

@Markus ja się nie czepiam. Wyjaśniłem koledze , który pytał post powyżej.

DeadOrAlive 12.08.2023 17:19

Jedno jest pewne. Basha zejdzie między 55-65 minutą i skończy się dla nas mecz

wolfy 12.08.2023 17:19

Piękna pierwsza połowa, mogło być trzy do jaja a jest tylko jeden.

Chorynatrzykolory 12.08.2023 17:22

Czy Łasicki ma jakieś taśmy na sobolenke? Czy po prostu mu się płac z miejsca należy za opaskę, jest bez formy nie powinien grac..kolejne stracone punkty dziś beda

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl