![]() |
Pierwsza liga 2023/24
Dwa pierwsze wyniki: Arka remis z BBT, Motor wygrywa z Zagłębiem Sosnowiec po (podobno) skręconym meczu.
Wyniki pod nas, więc jutro nasze asy powinny zaliczyć gładki w....... żeby liga była ciekawsza :haha: |
Piłeś - nie pisz. Dla mnie prosta zasada.
Na ch*j tworzyć takie za przeproszeniem g**no tematy? Równie dobrze można to było napisać w wątku meczu Górnik - Wisła... |
Motor to będzie Ruch Chorzów z zeszłego sezonu
|
Cytat:
|
Cytat:
rozgrywki w których uczestniczymy zasługują na taki wątek ciekawe czy będziemy rozmawiać kto awansuje z perspektywy nieutralnych obserwatorów czy zaangażowanych ? |
też uważam że wczorajsze wyniki dobre dla nas. Motor wygrał na farcie- pisał kolega, który oglądał mecz. na wyjazdach raczej pomocy sędziów nie będzie. W Gdyni bojkot kibiców i trybuny puste. pytanie czy TBB tak mocne , że w 10 prawie wygrali czy AGKś TAKA SŁABA
|
Ogladalem Motor. Grali ladnie z polotem. Ale widac u pilkarzy brak takiej techniki. Bardziej przypominali Ruch. 3 bramka z karnego moim zdaniem przekrecona. Tego karnego nie powinno byc.
Arki nie ogladalem, ale wynik dobry dla nas :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Lechia bez zawodnikow rozjechala 4 1 Chrobrego.
Nasz ulubieniec hattrick. No ciekawie... |
Jeszcze skończy się tak, że Fernandez w gorszej/lepszej (?) drużynie niż Wisła, strzeli te 30 bramek w tym sezonie. A u nas bez takiego czarodzieja jak Luis, który często te bramki czy akcje, asysty z niczego robił, będziemy grać swoje, czyli nieporadnie i nie będziemy umieli bramek strzelać.
|
Cytat:
|
kolejka pod nas , przy czym my zagraliśmy pod nich - nihil novi :(
|
Łęczna bezbramkowo zremisowała z Arką, Lechia u siebie przegrała z Motorem.
Znów wyniki dobre dla nas :> |
czyli czarne koszule napewno z minimum 1pkt na konwiktorskiej
|
Gdzie tu się śpieszyć, to dopiero początek sezonu.
Będą jaja, jak psychopata Feio wykręci z Motorem miejsce 1-2 przed przerwą zimową ;) |
Sektor gości już czynny?
|
Mialem pisac, że oglądałem mecz motoru i bardzo fajnie ta druzyna wygląda. Lechia cisnela a poza strzałami z dystansu nie potrafiła nic wykreować.
|
Cytat:
Wszyscy kibicujemy Wiśle od dawna, wiemy jak jest, wiemy kto trenuje ten cyrk i jakie klauny w nim grają. Zastanawiam się czy przez caly sezon jakiś stoper innej pierwszoligowej drużyny wy.......ił się o własne nogi. U nas - dwóch, w kluczowych meczach. Nowy sezon, nowe otwarcie - kapitan wchodzi w powietrze na raz (w sumie .... wie co on tam chciał zrobić), fauluje taktycznie pod samym polem karnym na żółtą w dwudziestej sekundzie. Z drużyną która poluje na rzuty wolne i SFG... No nie mam pozytywnych myśli. Kiedyś wierzyłem że Wisła przejdzie Real Madryt z Figo i Zidanem, mimo że tamci mieli większe indywidualne kontrakty niż my budżet. Teraz mamy gigantyczny jak na pierwszą ligę budżet i nie wierzę za bardzo w awans. |
Cytat:
Po 2 kolejach już trochę się klarują drużyny ktore będą miały problemy by się utrzymać w lidze i raczej zostaną dostarczycielem punktow: Stal, Resovia, Chrobry i być moze Polonia. Bardzo odstają od reszty stawki na ten moment |
Coś czuję że Stal na na punkty zrobi. Może nawet komplet.
|
Stal gra taką samą pytę, jak nie większą niż my.
Motor wygląda naprawdę dobrze, a co do Lechii to jeżeli tylko będą robić w dalszym ciągu sensowne transfery to są w stanie jeszcze sporo krwi napsuć. |
Cytat:
My będziemy. Polonia też grała parodię i niewiele brakło a remis by ugrali. Łęczna grała syf z wrzutkami z połowy boiska ze stojącej piłki a cudem punkt wywieźliśmy. Jak nie będziemy do 60-tej minuty prowadzić 4:0 (a raczej nie będziemy) to pampersy zaczną trzeszczeć. Radzio da impuls z ławki... |
Cytat:
|
Stal nam zagrozi? Nie no trochę trzeba się orientować w realiach.
Stal jest położona na łopatkach. Małecki wczoraj ich podsumował w programie ligowym. Z 1 składu odeszło 8 zawodnikow. Grają za nich rezerwowi, wzmocnienia z 3 i 4 ligi. Jak tam się utrzymają to będzie cud. O trenerze nawet nie wspominam, bo może Zub nie jest zły ale zanim coś stworzy to już będą w 2 lidze. Czwórka, piątka ich pociągniemy choćby Sobolewski miał im nogi powiązać. Inna sprawa że pewnie ze dwie stracimy. |
I cyk do notatniczka.
"Nie no trochę trzeba się orientować" :lol: "Czwórką, piątką ich pociągniemy...". Mocne. |
Po prostu, był impuls po tchnieniu w Wisłę nowego ducha przez Kiko, po sciągnięciu Hiszpanów niecały rok temu. Wyszła z tego fajna seria wygranych pod rząd. Impuls się wyczerpał i powróciliśmy do realiów, ze słabym trenerem, któremu nic nie wychodzi i z obsraną drużyną, która pęka na robocie.
Od tej pory, każdy mecz może okazać się koszmarem, nieważne z kim gramy. W tamtym sezonie, w tym roku, zaliczyliśmy 5 czy ile (?) takich dzwonów, gdzie zesrana drużyna, nie wytrzymywała presji, szczególnie w ostatnich meczach, z najłatwiejszymi rywalami (można się było łudzić, ze Puszcza na wyjeździe, Ruch czy ŁKS to jednak trudne wyzwanie więc porażki były akceptowalne). W ten sezon weszliśmy z jeszcze większą kupą w majtach, be Fernandeza, nie ma kto tutaj grać, obrona na poziomie meczów z ZS i barażowym z Puszczą i efekt jest taki jaki jest. Nasz atut jest taki, że liga jest okrutnie słaba więc wiele takich meczów możemy wygrać. |
Juz nie przesadzajcie. To jest fakin Hiszpania
|
Cytat:
Patrzmy choćby co dzieje się w bogatszej Termalice. A Arka, Podbeskidzie, Stal? Dramat. Lechia buduje od nowa. Płock buduje od nowa. Tylko o Miedzi można powiedzieć że weszla w ligę na grubo. Przypomnę tylko bilans wygrana/remis/przegrana ostatnich zwycięzcow 1 ligi: ŁKS 19-9-6 Miedź 23-8-3 Radomiak 20-8-6 Stal Mielec 21-4-9 Raków 20-10-4 Miedź 17-12-5 Sandecja 18-7-9 Ostatni nasz sezon 18-6-9, czyli na pograniczu awansu. A co wyprawialismy na jesień 2022 to nikomu nie trzeba przypominać. Tu wystarczy nie łapać serii porażek, wygrac 2/3 spotkań, więcej remisowac niż przegrwac i mieć jakościowych piłkarzy. Z Sobolewskim na ławce czy bez. PS. Zostawcie tylko sobie epitety" obronca" Sobola. Dla mnie mogą go wymienić, jestem za. Byle by zrobić to z głową a nie na zasadzie "ten jest wolny to bierzmy tego, nieważne czy poradzi sobie z tą grupą i czy ma piłkarzy pod swój styl gry". |
Cytat:
Także wyjściowy skład mamy prawie ten sam, 3 graczy z pola się zmieniło aby. To nie jest dużo, to nie jest ogromne przetasowanie. A drużyna wygląda dramatycznie. Robimy swoje "postępy" czyli im lepsze widoki na "jutro", tym gorsze wyniki, cofamy się w rozwoju itd. |
Cytat:
Aktualnie punktujemy na środek tabeli i spokojne utrzymanie. Jedyna (fartowna) wygrana z beniaminkiem, poza tym remis ze średniakiem i czerwoną latarnią u siebie. Ktoś jest zaskoczony? Dużo słabszy skład pozbawiony gwiazd które dawały nam punkty plus ten sam kretyn na stanowisku trenera. No i ogrywanie jakichś miernot, oczywiście. Fernandez, Igbekeme, Mula to byli nasi najlepsi piłkarze. Wbrew urojeniom niektórych Goku, Alfaro czy Baena to dwie półki niżej. Gdyby był trener, to może by to poukładał. Zamiast tego mamy legendę która wyróżnia się tylko bełkotem na konferencjach i niesamowitym rozstrzałem miedzy umiejętnościami a ego. |
W sumie to po co nam ekstraklasa? Tak to czasem coś wygramy, czasem.przegramy ,a nawet jak jakimś fartem byśmy weszli do eklasy( w co watpie) to z takim trenerem i taką polityką legend w klubie dostaniemy od wszystkich w ....e i znowu spadniemy..
|
Nasz główny problem polega na tym, że 70 procent pierwszego składu względem tamtego sezonu się nie zmieniło. Gdyby była znowu rewolucja kadrowa to chociaż przez kilka kolejek była by napinka, skupienie, koncentracja, chęć pokazania się więc były by wyniki. Obecny skład gra już kilka lub kilkanaście miesięcy w Wiśle i już przesiąkneli genem przegrywu i wislackim DNA, już się napatrzyli i nasłuchali Sobolewskich i Kmiecikow i już psycha siadła.
Zastanawia mnie też jak się czuje taki Tachi czy inni rezerwowi czy nawet nie rezerwowi, którzy patrzą na patologie w klubie i może sobie myślą: - Uryga, wiecznie połamany a kasę zarabia. Ciekawe czy ja bym miał tak dobrze będąc 2 lata kontuzjowanym, czy by mnie wyjebali - Sapala, nie gra, gra, w sumie zarabia a zero presji i wymagań bo przecie, zawsze zła formę może zgonic na kontuzje i wprowadzanie się w tryb meczowy - medycy Wisły - ....a, jak mam grać na pełnej, połamać się i te ....y mają mnie składać, zniszczyć mi karierę, to .......e takie interesy. Lepiej odstawić nogę, nie przeciążać się i nie wypaść na rok czy dwa z gry, bo zacznie się na złamanym paznokciu, a skończy na zerwanych więzadłach, bo medykom się coś po.......i - Basha - ....a, skoro on nie musi mieć kondycji na więcej niż 60 minut, to ja też nie muszę. Wyjebane mam na takie cyrki. - Rodado, skuteczny nie jestem ale dzięki Kmiecikowi to jestem jeszcze większym drewnem niż wskazywał mój potencjał. A jebać to Itd itd. tak na prawdę znowu popełniamy błąd bo Sobolewski nie jest tu najgorszy. Tu wszyscy są najgorsi, tu bez HARD resetu się nie obejdzie. Także marnowanie kolejnych miesięcy i lat, bo się wymieni Sobola na Moskala czy Guardiolę, a wyników dalej nie będzie, jest bez sensu. Bombę tam .......nąć i budowac od nowa. Inaczej się nie da |
Tyczasem Tychy z kompletem zwycięstw po 3 kolejkach a chłopiec z III ligi o nazwisku Niewiarowski ładuje trzeciego gola w trzecim wejściu z ławki.
Będzie gorąco... |
Tak, bo w Tychach na ławce siedzi Banasik czyli bardzo dobry jak na I ligę trener, który wprowadził Radomiaka do Esy a potem zajął z nim szóste miejsce
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pytanie brzmi: dlaczego Banasik nas nie trenuje. Był wolny przez prawie rok, można było go już zatrudnić od razu po spadku, ale gdzie tam, lepiej postawić na swoich, z Brzęczkiem i Sobolem jest bardziej rodzinnie. Teraz Królewski niech zwolni Sobola i da Zająca na pierwszego :lol:
|
Pewnie dlatego że nie ma "Wislackiego Dna " i nie gra "Krakowskiej Piłki"
I zapewne chciałby mieć za sobą sztab szkoleniowy a nie pana Kazia, i dwa chochoły (Zająca i Laciaka) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl