Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   1 kolejka, Górnik Łęczna - Wisła Kraków, 22 lipca 2023, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10903)

Arkadiusz.Czerepach 14.07.2023 08:47

1 kolejka, Górnik Łęczna - Wisła Kraków, 22 lipca 2023, 17:30

Nadchodząca kolejka*

https://i.ibb.co/G7jgrYf/kol.png

Aktualna tabela*

https://i.ibb.co/gvZF3qw/1.png

:TS:

*grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek

Arkadiusz.Czerepach 14.07.2023 08:48

a tak na w....ienie z rana:

https://i.ibb.co/YNGBcg6/cracov.png

nie wiem z jakiego klucza ta kolejnosc , bo preciez nie alfabetycznego

swiety37 14.07.2023 09:06

Alfabetycznie, z tym że podział jest na zespoły z ESA i na beniaminków :)

Maine_Coon 14.07.2023 09:11

wydaje mi sie że wg poziomu gejowości :D

sandomingo 14.07.2023 09:13

Łęczna to pewniaczek. Jedna bramka ze SFG, druga po prostej stracie w środku pola.
2:1 dla gospodarzy.

Wiadomo też, co powie po meczu Sobolewski: wiem, jak drużyna pracuje na treningach, to się przełoży na punkty.
Dzisiaj stworzyliśmy więcej okazji niż rywal ale przegraliśmy, taka jest piłka.
Gol po rzucie rożnym? Takie bramki padały, padają i będą padać. PRacujemy nad tym na treningach ale jednak przewaga fizyczna przeciwnika była w tym aspekcie ogromna.
Robimy swoje, cel jest jeden: awans. Pozostały nam 33 mecze.

Skład Wisły jest już znany: Raton - Jaroch, Łasicki, Eneko, Junca - Tachi, Duda - Villar, Goku, Alfaro - Rodado

Jaroo1 14.07.2023 09:24

A ma ktoś typy bukmacherów odnośnie tego kto awansuje w tym sezonie?

black 14.07.2023 09:24

Ja przywieziemy z Łęcznej i z Warszawy 1 punkt to będzie sukces,ale z tym zarządem,piłkarzykami,trenerem i bez kasy 2 wyjazdowe porażki i bedzie nerwówka już po pierwszych meczach!!!

Jaroo1 14.07.2023 09:26

Ostatnio łatwo poszło z Łęczną na wyjeździe to teraz pewnie przewrotnie, będzie w czapę.

wolfy 14.07.2023 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1605665)
Łęczna to pewniaczek. Jedna bramka ze SFG, druga po prostej stracie w środku pola.
2:1 dla gospodarzy.

Wiadomo też, co powie po meczu Sobolewski: wiem, jak drużyna pracuje na treningach, to się przełoży na punkty.
Dzisiaj stworzyliśmy więcej okazji niż rywal ale przegraliśmy, taka jest piłka.
Gol po rzucie rożnym? Takie bramki padały, padają i będą padać. PRacujemy nad tym na treningach ale jednak przewaga fizyczna przeciwnika była w tym aspekcie ogromna.
Robimy swoje, cel jest jeden: awans. Pozostały nam 33 mecze.

Skład Wisły jest już znany: Raton - Jaroch, Łasicki, Eneko, Junca - Tachi, Duda - Villar, Goku, Alfaro - Rodado

Nie będę zaskoczony.
Sądząc po składach sparingowych chyba Szot w podstawowym jednak.

fansorina 14.07.2023 14:10

Tachi w środku pola, robienie krzywdy jemu i przede wszystkim zespołowi. Czekam na otrzeźwienie Sobola w tej sprawie, to może dać czerwona kartka dla Tachiego, a kilka razy było pomarańczowo u niego w rundzie wiosennej.

Skawa Wadowice 14.07.2023 20:24

1 mecz z trudnym rywalem. Leczna juz nie na wakacjach tak jak w poprzednim meczu. Tez przewiduje minimalna porazke. Bedzie zwalenie winy na ciezki okres przygotowawczy i brak zgrania zespolu.

Karherop 16.07.2023 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1605675)
Tachi w środku pola, robienie krzywdy jemu i przede wszystkim zespołowi. Czekam na otrzeźwienie Sobola w tej sprawie, to może dać czerwona kartka dla Tachiego, a kilka razy było pomarańczowo u niego w rundzie wiosennej.

Raczej w końcu któryś pomocnik da więcej do przodu. Zdrowy Sapała wskoczy na jego miejsce. Basha wydaje się że jak będzie zdrowy to też ma szansę na 1 skład. Przynajmniej tak wychodził w sparingach.

Być może.rywalizacja zmusi też Tachiego do odważniejszej gry. Prędzej w to wierzę niz w przestawienie mu pozycji. Sobol się na to uparł.

Co ciekawe to Tachi nigdy nie był specjalnie blisko czerwonej kartki. Jego 3 żółte kartki w 14 spotkaniach /900 min to nie jest specjalnie niesamowity wynik.

FraMat 16.07.2023 14:34

Wszyscy, jak widać, mądrzejsi od trenera i całego sztabu, a także od Kiko.
Skąd niby wiecie, że Tachi lepiej spisywałby się na środku obrony?
Że tam niby kiedyś grał?
A może bardziej nadaje się na DP?
Może sam też lepiej tam się czuje?
Może wcześniej grał na ŚO, bo jakiś inny trener go tam uporczywie, acz bez sensu widział?
Może Sobolewski, który widzi go codziennie, też woli go w środku?
Może Kiko sprowadzał go z myślą o DP?

Uprzejmie oczekuję na merytoryczne argumenty.

wolfy 16.07.2023 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1605765)
Raczej w końcu któryś pomocnik da więcej do przodu. Zdrowy Sapała wskoczy na jego miejsce. Basha wydaje się że jak będzie zdrowy to też ma szansę na 1 skład. Przynajmniej tak wychodził w sparingach.

Być może.rywalizacja zmusi też Tachiego do odważniejszej gry. Prędzej w to wierzę niz w przestawienie mu pozycji. Sobol się na to uparł.

Co ciekawe to Tachi nigdy nie był specjalnie blisko czerwonej kartki. Jego 3 żółte kartki w 14 spotkaniach /900 min to nie jest specjalnie niesamowity wynik.

Niestety Sapała nie jest w stanie grać w normalnym wymiarze czasu i jeszcze przez jakiś czas nie będzie. Basha to Basha - liczenie że będzie zdrowy jest naiwne.
Skład jest słabszy niż poprzednio, brak Igbekene będzie bolesny. Niestety, Tachi to obecnie chyba jedyna opcja.

AgresywnyChomik 16.07.2023 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1605767)
Wszyscy, jak widać, mądrzejsi od trenera i całego sztabu, a także od Kiko.
Skąd niby wiecie, że Tachi lepiej spisywałby się na środku obrony?
Że tam niby kiedyś grał?
A może bardziej nadaje się na DP?
Może sam też lepiej tam się czuje?
Może wcześniej grał na ŚO, bo jakiś inny trener go tam uporczywie, acz bez sensu widział?
Może Sobolewski, który widzi go codziennie, też woli go w środku?
Może Kiko sprowadzał go z myślą o DP?

Uprzejmie oczekuję na merytoryczne argumenty.

Źle się starzejesz, serio.

https://www.transfermarkt.co.uk/tach...spieler/354697 - to odnosnie występów Tachiego jako DP a CD.

Jak widać 90% występów w karierze jako obrońca no ale źle się tam czuł, trenerzy ktorzy go prowadzili nie połapali się że to DP i z uporem maniaka przez lata rozmawiając z zawodnikiem ciągle go tam wystawiali.

Sobolewski przyznal że Tachi na DP to jego autorski pomysł. Myśle że to spowodowane jest tylko tym że Tachi ma jakąś agresje, zdecydowanie a to według naszej legendy pasuje na DP.

Może by Sobolewski dał Tachiemu z 8-10 meczy na stoperze .... ale nie da bo jakby Tachi wypalił to jego autorski pomysł wyglądałby jak kraftowy kebab z zamrażarki.

FraMat 16.07.2023 16:00

Może ci trenerzy tez mieli "autorskie" pomysły?

Naprawdę, nie stać nas na to, żeby zaakceptować koncepcję dyrektora sportowego i trenera?
Forum zawsze mądrzejsze?

Patryko 16.07.2023 16:20

Zaletą Tachiego jest zdrowie, które niestety naszym pozostałym DP nie dopisuje. Co z tego, że Basha pieści piłki, skoro może zagrać w porywach 30 minut i porusza się z prędkością wozu z węglem?

Zobaczymy co z Sapałą teraz będzie, jak się kolejny raz rozsypie, to będziemy mieli odpowiedź na pytanie czemu go odstrzelili z Rakowa.

Greg25 16.07.2023 17:03

Forum zawsze najmądrzejsze!!! ;)

Może autorskim pomysłem naszego sztabu jest, że im dalej Tachi od pola karnego, tym rzadziej będzie deptał w tymże po stopach przeciwników... Nie wiem skąd przekonanie, że ten gość będzie dawał radę na środku obrony, jest strasznie nieprzewidywalny, w obronie - szczerze bałbym się, że często rozdawałby prezenty przeciwnym drużynom. No może, niech go z raz wpuszczą na próbę, niech zagra na środku, ale osobiście jestem sceptykiem...

FraMat 16.07.2023 17:24

Podam jeszcze jeden potencjalny argument.
Sobolewskim był jednym z najlepszych polskich piłkarzy jako DP.
Można więc sądzić że lepiej od forumowych mędrców potrafi ocenić przydatność jakiegoś piłkarza akurat na tej pozycji.

No chyba że uznamy, że tego Sobol też nie potrafi.

Ja, w swojej branży potrafię ocenić przydatność debiutanta do pracy na danym stanowisku i nie muszę w tym celu kierować się opiniami dyletantów. Zwłaszcza kiedy delikwent ma pracować w moim zespole.

AgresywnyChomik 16.07.2023 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1605777)

Może autorskim pomysłem naszego sztabu jest, że im dalej Tachi od pola karnego, tym rzadziej będzie deptał w tymże po stopach przeciwników... Nie wiem skąd przekonanie, że ten gość będzie dawał radę na środku obrony, jest strasznie nieprzewidywalny, w obronie - szczerze bałbym się, że często rozdawałby prezenty przeciwnym drużynom. No może, niech go z raz wpuszczą na próbę, niech zagra na środku, ale osobiście jestem sceptykiem...

Szczególnie jak chodzi o kwestie układów i finansów w klubie...

Co do Tachiego każdy widzi jak on gra w środku i kazdy widział co robili nasi stoperzy podczas ostatniej rundy.
Macie coś więcej niż wiara w 6 zmysł trenera Sobolewskiego ?

Coglin 16.07.2023 18:01

Jak któryś z kibiców wierzy jeszcze w 6 zmysł Sobola, to życzę powodzenia.

wolfy 16.07.2023 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1605781)
Jak któryś z kibiców wierzy jeszcze w 6 zmysł Sobola, to życzę powodzenia.

Ja to nie wierzę w jego 5 podstawowych.

Markus 16.07.2023 19:31

Najsłabsze punkty obecnej Wisły na tą chwilę to zdecydowanie trener i pozycja defensywnego pomocnika. Przydałby się też jeszcze jeden mocny piłkarz ofensywny i boczny obrońca. Sezon będzie bardzo trudny, im mniej będziemy w nim zależeć od zmienników takich jak Młyński czy Talar, tym lepiej.

Chorynatrzykolory 16.07.2023 20:50

Jeszcze pierwsza jedenastka jako tako ale załóżmy, że pojawi się jakaś kontuzja typu Jaroch Junca , Sapała , Basha lub ktoś z ofensywnych i już jest dramat. Mam wrażenie że podchodzimy trochę znowu do rozgrywek na jesień jak w tamtym roku..potem w Panice w zimie będziemy wzmacniać. wydaje mi się że może byc solidniej na bramce i w obronie ale za to nie będzie tak dobrze z przodu(obym się mylil)

wolfy 16.07.2023 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chorynatrzykolory (Post 1605786)
Jeszcze pierwsza jedenastka jako tako ale załóżmy, że pojawi się jakaś kontuzja typu Jaroch Junca , Sapała , Basha lub ktoś z ofensywnych i już jest dramat. Mam wrażenie że podchodzimy trochę znowu do rozgrywek na jesień jak w tamtym roku..potem w Panice w zimie będziemy wzmacniać. wydaje mi się że może byc solidniej na bramce i w obronie ale za to nie będzie tak dobrze z przodu(obym się mylil)

Też tak to widzę.

KOALIK 16.07.2023 22:09

A synalek Kikuśka będzie grał?

Tradycje zobowiązują - wujek Jurek, brat Dawidek, wcześniej ludzie po wyrokach czy różne kochanki.

Aż dziw bierze, że już kilkukrotnie skompromitowany Kikusiek (od samego początku nie traktowałem go poważnie i miałem rację).

Dla mnie to największy ananas w erze Wisły.

Chłop bez doświadczenia w trenerce za czasów Sarapaty dostał to stanowisko.

A władze ligi chyba wymagają licencji trenerskiej?

No chyba, że Kmiecik dał swoje uprawnienia.

Szybko okazało się, że mimo sprowadzonego tabunu Hiszpanów poziom ówczesnej Ekstraklasy go przerósł.

Gdyby nie Carlitos, byłaby strefa spadkowa.

Długo trwało czekanie na jego wydalenie.

Biorąc pod uwagę, za jakich czasów został sprowadzony i przez kogo, wydawało się, że jego tematu w Wiśle już nie będzie (czasy bandytyzmu, ale też czas wałków transferowych jego kolegi za które dostał zarzuty).

Kilka miesięcy temu okazało się, że tęsknota za czasami Marzenki jest dalej duża, to postanowiono wrócić do Kikuśka, tym razem na innym stanowisku.

Był wagon z Hiszpanii, było oczekiwanie, że awans z taką liczbą grajków z tego kraju jest oczywistą oczywistością.

Niestety, pamiętamy mecz z Puszczą, która bez Hiszpanów pokazała hiszpańskiej Wiśle miejsce w szeregu.

Już trzecia klęska hiszpańska nikogo nie nauczyła (jeszcze jedną miał Carrillo) i znowu jest to samo z dzisiejszym hitem - zatrudnieniem synalka.

W Wiśle po tylu latach przywykliśmy do wszelakiej patologii.

Aż dziw bierze, że Robert Brzęczek jeszcze nie został piłkarzem Wisły.

Ale pożyjemy, zobaczymy jak to mówią.

Obecnie trwa najgorsza sytuacja Wisły w całej historii i wiemy komu to zawdzięczamy:

Braciom Błaszczykowskim, wujaszkowi Jurkowi, środowiskom kibicowskim, Jarkowi Królewiczowi Królewskiemu, Tomkowi Jażdżyńskiemu, Kikuśkowi, fałszywym odnowicielom, TS-owi i fałszywym legendom.

Skawa Wadowice 17.07.2023 04:50

ale troll się włączył.
KOALIK nie kręć koperkowej afery. Kiko był słabym trenerem, na długo zapamiętam styl w dwumeczu koroną (PP i liga).
Teraz nie został sciągniety w roli trenera jak zapewne wiesz...
Zaciąg hiszpanów był i jest ale są to odpady bo nas nie stać na innych i mimo wszystko spora część z nich była/jest dużo lepsza niż ściągani polacy, fazlagice itp itd.
za brak awansu obwiniasz zaciąg przez kiko? to wg Ciebie Sobolewski był wtedy gdize? na urlopie?
Pretensie, że jego syn gra w Wiśle? a gdzie ma grać? Miał go zaprowadzić do Hutnka czy Cracovii?

Ale rozumiem poniekąd, że musiałeś wylać swoją frustrację i zrobiłeś to tutaj. Mam nadzieję, że nikt nie wejdzie z Tobą w dyskusję (pomijając moją odpowiedź) bo zalatuje trollem.

Arek95 17.07.2023 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1605792)
Obecnie trwa najgorsza sytuacja Wisły w całej historii i wiemy komu to zawdzięczamy:
Braciom Błaszczykowskim, wujaszkowi Jurkowi, środowiskom kibicowskim, Jarkowi Królewiczowi Królewskiemu, Tomkowi Jażdżyńskiemu, Kikuśkowi, fałszywym odnowicielom, TS-owi i fałszywym legendom.

Skoro środowiskom kibicowskim to Tobie również dziękujemy za obecny stan rzeczy i fatalną sytuację.
Wyłącz internet, włącz myślenie.

krysztal 17.07.2023 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1605777)

Nie forum mądrzejsze cymbale jeden z drugim FraMatem tylko wszyscy poprzedni trenerzy mądrzejsi od trenera który już udowodnił,że z myśleniem mu nie po drodze.Nie wiesz skąd przekonanie,że Tachi będzie dawał radę w obronie?A no może stąd,że właśnie w obronie dawał sobie radę w Hiszpanii i to w kilku klubach a na DP średnio mu to wychodzi na drugim poziomie rozgrywkowym w PL.To nie jest czyjeś widzimisie tylko twarde dane...

Karherop 18.07.2023 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chorynatrzykolory (Post 1605786)

Nie sądzę, żeby było nas stać na więcej jakościowych graczy w kadrze. Budżet nie jest z gumy, a i ciężko ściągnąć kozaków na ławkę rezerwową. Prędzej zadaniowcow, którzy mają swoje wady (jak np Szot czy Basha).

Na jesień zeszłego roku kadra wyglądała fatalnie, bez porównania z dzisiejszą.

wolfy 18.07.2023 16:27

Dobra, ale to nie jest dyskusja na ten temat i jeśli wierzyć Kiko - Karherop nie ma racji.

Szneka 20.07.2023 19:58

Sędzią meczu ma być Leszek Lewandowski. ktoś coś o Nim?

wolfy 20.07.2023 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1605954)
Sędzią meczu ma być Leszek Lewandowski. ktoś coś o Nim?

Raczej OK sędzia. Nie przekręcił nas w dwóch meczach które prowadził. Nie pozwalal na rzeźnię jeśli dobrze pamiętam.

Stelio 21.07.2023 08:19

Obawiam się zimnego prysznica, przemotywowania i wyniku w stylu 2:0/3:1 dla GKŁ

Arkadiusz.Czerepach 21.07.2023 09:34

to juz jutro !!!!!!!!

Skawa Wadowice 21.07.2023 10:00

Mam podobne odczucia do Stelio. Jak pompujemy balonik to bardzo szybko pęka. Odnoszę wrażenie, że piłkarze mają teraz przekonanie:
Jesteśmy Wisła, tamta runda to był walec po wszytkich (wiadomo, wypadek przy barażach pomijam XD), teraz na luziku zaczniemy grać tak cały sezon. Przecież mamy silniejszy skład. Na luuziku.

No i obstawiam pierwszy mecz, bęc remisik.

Marek96 21.07.2023 10:01

Oby to nie był start sezonu jak rok temu z Sandecja bo sobie oczy wydrapie :D Na pewno nie będzie tak łatwo z lęczna jak dwa miesiące temu niemniej jednak liczę na pewne zwycięstwo.

Patryko 21.07.2023 10:12

Zeszły sezon rozpoczęliśmy od remisu z siepaczami z Sandecji, teraz też zakładam remis na początek. Nasze ostatnie zwycięstwo nie ma żadnego znaczenia, Łęczna była już wtedy myślami na wakacjach.

Stawiam na 0:0, ewentualnie minimalne zwycięstwo Wisły.

kbr 21.07.2023 11:21

Nieee, znowu się to zaczyna :) Ponad miesiąc bez oficjalnego meczu, komu to przeszkadzało? Dawniej z utęsknieniem czekałem na powrót ligi, a teraz najchętniej odłożyłbym to w czasie.

Jak chodzi o samą Łęczną to zgodzę się z przedmówcami. Wygraliśmy tam na koniec sezonu jak nic to nam nie dawało, to teraz pewnie stracimy punkty. Dlatego remis na początek nie byłby taki zły.

FraMat 21.07.2023 11:37

Dobrze, że w tym czasie będzie siatkówka Polska-Japonia
:>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl