Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   31 kolejka, Wisła Kraków - Termalica Bruk Bet Nieciecza, 12 maj 2023, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10878)

Arkadiusz.Czerepach 10.05.2023 10:30

31 kolejka, Wisła Kraków - Termalica Bruk Bet Nieciecza, 12 maj 2023, 20:30

Nadchodząca kolejka*

https://i.ibb.co/xmQRnQY/nie.png

Aktualna tabela*

https://i.ibb.co/rdKtWmN/nie2.png

:TS:

*grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek

wolfy 10.05.2023 10:31

Obawiam się że przegramy.
Nie umiemy grać z drużynami takimi jak BBT, w ogóle nie umiemy grać z nikim kto nam się mocno postawi, na ławce mamy słabego trenera który nie ogarnia co się dzieje i nie potrafi reagować podczas meczu, poza Fernandezem najlepsi zawodnicy się leczą a zastępcy to bida z nędzą.
Jak zagra Colley to możemy kilka wyłapać przez aktywny sabotaż, jak nie to pewnie jakiś farfocel, murowanko i gra z kontry. Niby oczywiste ale Sobolewski i tak będzie zaskoczony.

FraMat 10.05.2023 10:37

z tabelki powyżej wynika, że Wisła wygra a Puszcza zremisuje

Arkadiusz.Czerepach 10.05.2023 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601010)
Obawiam się że przegramy.
Nie umiemy grać z drużynami takimi jak BBT, w ogóle nie umiemy grać z nikim kto nam się mocno postawi, na ławce mamy słabego trenera który nie ogarnia co się dzieje i nie potrafi reagować podczas meczu, poza Fernandezem najlepsi zawodnicy się leczą a zastępcy to bida z nędzą.
Jak zagra Colley to możemy kilka wyłapać przez aktywny sabotaż, jak nie to pewnie jakiś farfocel, murowanko i gra z kontry. Niby oczywiste ale Sobolewski i tak będzie zaskoczony.

trybuny poniosą naszych stranieri

przegramy w Bielsku

Karherop 10.05.2023 11:37

Nie wiem czy w którymkolwiek meczu w kończącej się 1 lidze możemy się potknąć, ale na pewno nie w piątkowym.

Nie, jeśli chcemy mieć minimum jeden mecz barażowy u siebie.

Będzie jakieś 2-1, 3-2, na pewno nie liczę na mecz na zero z tyłu. Nie przy tak abstrakcyjnej obronie.

I oby parapredator wylądował z powrotem na swoim wygrzanym miejscu na ławce rezerwowych

wolfy 10.05.2023 12:23

Colley powinien po tym meczu wylądować na trybunach. To nie pierwszy jego zawalony mecz, nie drugi, nie trzeci nawet. On nam cztery-pięć meczy w tym sezonie zawalił i absolutnie nie widać poprawy, ba - do bezsensownych rzutów wolnych i karnych oraz mijania się z piłką dołożył wywracanie się o własne nogi. Nie wiem co jeszcze ma zrobić żeby wypaść z osiemnastki meczowej? Strzelić samobójczego hattricka?
To ja już wolę Szota albo Skrobańskiego. Takiej komedi chyba nie odwalą.

W ogóle to ja sobie takiego parodysty nie przypominam w ostatnich dwudziestu latach, a graliśmy przecież w Ekstraklasie. A ten takie jaja szczebel niżej odwala, mimo że był zatrudniany do gry w lepszej lidze za o wiele za duże pieniądze.

AS82 10.05.2023 12:44

3 punkty albo awans bezposredni pa pa

pchelas 10.05.2023 12:58

Dwa najbliższe mecze, to ostatnia szansa dla Sobolewskiego żeby udowodnić, że potrafi coś więcej niż rzucić piłkę Hiszpanom i kazać grać swoje. Miejmy nadzieje, że w razie braku 6 punktów, niektórzy kibice i włodarze w końcu zrozumieją, że "wiślackie DNA" wystarcza żeby grać w FLSie w barwach Socios, a nie trenować pierwszą drużynę.

Karherop 10.05.2023 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601024)

W ogóle to ja sobie takiego parodysty nie przypominam w ostatnich dwudziestu latach, a graliśmy przecież w Ekstraklasie. A ten takie jaja szczebel niżej odwala, mimo że był zatrudniany do gry w lepszej lidze za o wiele za duże pieniądze.

Można się jedynie licytować czy on czy Janicki to najgorszy stoper który występował w Wiśle w ostatnich 10 latach. Katastrofalne pobyty obu panów w Wiśle.

wolfy 10.05.2023 14:27

Kończąc wątek, to jednak Janicki grał w Ekstraklasie, nie zawalał meczy w pojedynkę, a na pewno nie w takim stylu i później jednak jakoś jeszcze pograł na tym poziomie. Myślę że Colley jest najgorszy.

krysztal 10.05.2023 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601033)
Kończąc wątek, to jednak Janicki grał w Ekstraklasie, nie zawalał meczy w pojedynkę, a na pewno nie w takim stylu i później jednak jakoś jeszcze pograł na tym poziomie. Myślę że Colley jest najgorszy.

https://youtu.be/TSM8PHTyH_I?t=7 :D

Stelio 10.05.2023 14:41

Uważam, że każda seria się kiedyś kończy, w piątek najwyższa pora na zakończenie serii wygranych przy Reymonta :D Nie no, nie oszukujmy się, TBB zagra podobnie do Ruchu, u nas będzie festiwal machania łapskami, sfrustrowanych/zdziwionych min, Fernandec strzalający po trybunach, Igbekeme głupio tracący piłkę w środku pola, Tachi z Colleyem faulujący kretyńsko w polu karnym, beznadziejnie reagujący Sobolewski, wyglądający na zmęczonego i grający na półgwizdka Młyński (pomimo wejścia w 70 minucie na boisko), Biegański lecący podczas obrony karnego w kierunku przeciwnym do piłki oraz partaczący przynajmniej jedną setkę Rodado :D

sevenheaven 10.05.2023 15:13

Jak dla mnie to jeden z najważniejszych meczy ostatnich lat, który może nas bardzo zbliżyć lub oddalić od celu, co może mieć wpływ na kilka najbliższych lat.. oby na plus

Ogryzek 10.05.2023 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1601029)
Można się jedynie licytować czy on czy Janicki to najgorszy stoper który występował w Wiśle w ostatnich 10 latach. Katastrofalne pobyty obu panów w Wiśle.

Colley - mimo wszystko najgorszy. Janicki sadził babole mimo wszystko jednak w ekstraklasie - gdzie poziom jest wyższy. Cały czas tam gra.

Natomiast Colley - poprzednia runda, czy ta w I lidze.... to dramat. Tykająca bomba. Co znowu wymysli? Bezmyslny faul w polu karnym? idiotyczna ręka w polu karnym? Czy też potknie się i pozwoli rywalowi strzelić gola...

pepe72 10.05.2023 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1601012)

Z tej tabelki wynika, że wracamy na 2 miejsce :>

pepe72 10.05.2023 15:48

Z dobrych wiadomości, Termalika grała w poniedziałek, my graliśmy w piątek. Więc mamy 3 dni odpoczynku więcej, niż przeciwnik.

pepe72 10.05.2023 16:03

Raport żółtek przed Termaliką:

8 - I. Łasicki (pauza)
7 - K. Duda,
6 - B. Jaroch
4 - V. Basha (pauza), M. Młyński
3 - D. Szot, J. Colley, L. Fernández, D. Junca, M. Żyro, M. Villar
2 - B. Moltenis
1 - M. Biegański, J. Niewiadomski, W. Szywacz, M. Cissé, Tachi, I. Sapała, S. Benito, J. Igbekeme, A. Rodado

Drozd 10.05.2023 19:38

Coley zagra w parze z Tachim i uratuje nam dupę. Bo te biadolenia po ostatnim meczu są żenujące. W czym był lepszy Łasicki od Coleya? W niczym. Ale to Coley zawalił mecz, bo się potknął i zrobił karnego. Łasicki się nie potknął tylko dał się wkręcić w ziemie jak trampkarz, ja bym się wolał potknąć.

Wygramy pewnie !!

masada 10.05.2023 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1601012)

Czyli w regulaminowym czasie remis, ale wygramy po karnych

aNouc 10.05.2023 21:21

Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Termalika można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385

Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

PS. Mecz w Polsacie Sport (piątek, godz. 20:20)

wolfy 10.05.2023 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1601034)

Nadal mniej karykaturalnie niż Colley moim zdaniem, a to że nie zawalił czterech bramek to wina braku skuteczności ŁKSu. Poza tym - to była Ekstraklasa.

FraMat 10.05.2023 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1601051)
Czyli w regulaminowym czasie remis, ale wygramy po karnych

przecież nie gramy z Puszczą

skarabeus 10.05.2023 22:22

Bez Hiszpanów będzie bardzo ciężko, bo nie ma kim grać...
Ale nadzieja umiera ostatnia.

sandomingo 11.05.2023 11:20

Termalika zdecydowanym faworytem. Grają o awans, to jest dla nich kluczowy mecz. Podbudowani zwycięstwem z Sosnowem, zmotywowani dodatkowo przez Witkowskich, którzy mecze z nami traktują bardzo osobiście i ambicjonalnie.
Tymczasem Wisła w zdziesiątkowanym składzie, bez ławki rezerwowych (już chyba nawet Skrobański z Cisse na niej usiądą), z morale mocno osłabionym po kolejnym wpierdzielu - trzecim w ostatnich 5 meczach.
Parafrazując słowa redaktora Karcza - w ostatnim miesiącu Trener Sobolewski więcej meczów przegrał niż wygrał, takie są fakty.
Dodatkowi ci z liderów, którzy akurat zagrają - czyli Fernandez i James - są w widocznie słabszej formie.
Nie spodziewam się jakiejkolwiek zdobyczy punktowej w tym meczu, remis byłby naszym wyraźnym sukcesem.
Oby tylko nikt nie doznał kontuzji, która mogłaby wykluczyć z meczów barażowych.
Co do personaliów - spróbowałbym Brody na bramce, uważam że w perspektywie baraży właśnie, chłopak powinien wchodzić w rytm meczowy.

swiety37 11.05.2023 12:46

Biegański wypełnia wymóg młodzieżowca. Z Brodą w bramce to w składzie by musiał być Duda zmieniony w 2 połowie przez Szywacza.

sandomingo 11.05.2023 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1601103)
Biegański wypełnia wymóg młodzieżowca. Z Brodą w bramce to w składzie by musiał być Duda zmieniony w 2 połowie przez Szywacza.

Duda i tak zagra, więc nie widzę problemu.

tomytom 11.05.2023 12:56

Przepraszam, bo dużo pracy ostatnio i nie jestem na bieżąco (kilka ostatnich postów przeczytałem): my to jutro gramy z Barceloną czy innym Realem?

Kurz 11.05.2023 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1601105)
Przepraszam, bo dużo pracy ostatnio i nie jestem na bieżąco (kilka ostatnich postów przeczytałem): my to jutro gramy z Barceloną czy innym Realem?

Nie, ale gramy bez 1 lub 2 skrzydeł z drużyną, której wystarczy to, że nie przegra (chyba że nasi Hiszpanie ozdrowieją). My za to musimy za wszelką cenę.

Patryko 11.05.2023 13:49

Przegrana raczej definitywnie zamyka temat awansu bezpośredniego, przy okazji komplikując sytuację w barażach.

Nie wiem jak, nie wiem kim, ale po prostu musimy ten mecz wygrać. Korzystny wynik w tej sytuacji kadrowej możliwy jest chyba tylko na R22.

szym_ek 11.05.2023 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1601105)

Przeoczyłeś chyba formę i jakość drużyny Wisły ;) Nie musimy grać z Realem, żeby zwycięstwo nie było takie pewne.

Karherop 11.05.2023 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1601095)
Termalika zdecydowanym faworytem. Grają o awans, to jest dla nich kluczowy mecz. Podbudowani zwycięstwem z Sosnowem, zmotywowani dodatkowo przez Witkowskich, którzy mecze z nami traktują bardzo osobiście i ambicjonalnie..

A wcześniej w 5 spotkaniach wygrali tylko 1. Choć cały czas w tym czasie grali o awans.

My też mamy dość kiepska passę ale widzę tu pewien dysonans i pisanie postów pod tezę (w skrócie gówno gramy i mamy kiepskiego trenera).

W piątek mamy spotkanie dwóch drużyn z których obie mają swoje problemy. Ciężko nazwać jednak faworytem drużynę która na wyjazdach na wiosnę wygrała 2 razy w 6 spotkaniach potykając się choćby w Chojnicach czy Rzeszowie.

2-2 jakbym miał grać u buka. 3-2 typuje życzeniowo.

Maine_Coon 11.05.2023 14:40

Obstawiam 3:1 dla nas, gramy u siebie, jest Fernandez, Rodado, Tachi, Villar, może będzie Junca, zobaczymy

Szneka 11.05.2023 14:42

Chłopaki wróciłem z trasy. dajcie info kogo jutro zabraknie? Mula Junca Miki ?

kolarz90 11.05.2023 14:42

Junci jeszcze nie będzie, ale może Mula wejdzie z ławki https://www.wislaportal.pl/News.html...etem_Termalika

Karherop 11.05.2023 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 1601119)
Junci jeszcze nie będzie, ale może Mula wejdzie z ławki https://www.wislaportal.pl/News.html...etem_Termalika

Na ławce ma być Mula, Sapała i Błaszczykowski

To tak w temacie czy ma kto u nas usiąść na ławce vide @sandomingo

kolarz90 11.05.2023 17:10

Colley dostanie następną szansę oby to nie był koniec walki o awans

Sytuacja jest, jaka jest, ale myślę, że Joseph jeszcze zasługuje na szansę. Rozmawiałem z nim w tym tygodniu i jestem bardzo mocno przekonany, że już takie błędy mu się nie przytrafią. Zwracaliśmy uwagę na pewne rzeczy i jestem przekonany, że zagra dobre spotkanie. Z mojej strony może mieć tylko i wyłącznie wsparcie. Potrzebujemy Josepha, ale również w takich ciężkich momentach Joseph potrzebuje drużyny, potrzebuje trenerów, którzy go wesprą i jedynie jutro pozostaje udowodnić pewne rzeczy na boisku - przyznał Sobolewski

Patryko 11.05.2023 17:18

Nie pozostaje mu nic innego, jak wykonać efektowne sanki na karnego w 95 minucie przy stanie 2:2.

wolfy 11.05.2023 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1601127)
Nie pozostaje mu nic innego, jak wykonać efektowne sanki na karnego w 95 minucie przy stanie 2:2.

Minimalista.
Myślę że powinien celować w samobójczego hat-tricka i czerwoną kartkę. Wszystko inne byłoby normą.

Patryko 11.05.2023 17:36

Czerwona kartka odpada, bo nie mógłby zagrać w dwóch spotkaniach (zakładając brutalny faul :D).

wolfy 11.05.2023 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1601129)
Czerwona kartka odpada, bo nie mógłby zagrać w dwóch spotkaniach (zakładając brutalny faul :D).

Można mieć tylko nadzieję że jakby co komisja ligi dowali mu zakaz gry do końca sezonu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl